Gå til innhold

dilldall

Medlemmer
  • Innlegg

    133
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dilldall

  1. Jeg kjøpte samme 655 etter at 624+ eller hva det var til slutt takket for seg, men på min Acer laptop med XP SP2 fungerer ikke lenger den trådløse tilkoblingen.

     

    Nettet faller ut etter et par minutter. Noen få ganger klarer den å koble opp igjen, men etter et par ganger så kutter den helt. Acerlaptopen har et intel 2200bg kort. Testet med og uten intelsw, samme resultat. Intel sin logging ga meg dette:

    Unassociated @ 22:21:17

    Associated @ 22:21:33

    Unassociated @ 22:23:23

    Associated @ 22:23:33

    Unassociated @ 22:25:23

    Associated @ 22:25:33

    Unassociated @ 22:27:23 - til slutt så disconnecter den.

     

    Testet deretter med et DLINK kort jeg har hatt liggende, og fikk 108 mbit kobling, men brøt like ofte. tvang på begge kortene + router hastigheter til ren b, ren g og mixed uten forskjell. Har ingen problemer på kontoret med disse kortene.

     

    Testet med og uten kryptering osv, men har satt opp std WPA som kryptering nå. Windows kommer av og til med en melding som sier at Windows ikke kan logge på den trådløse enhenten.

     

    Siste drivere til begge kort er selvfølgelig testet

     

    Trodde altså at det er routeren det er noe rart med, MEN... Samboeren min sin laptop er dønn stabil på trådløst. Har også testet en annen laptop som ikke har noen problemer. Dermed utelukket jeg at det er routeren.

    Men min maskin ikke har noen problemer, hverken med en dlink 624+ eller linksys 54g sak jeg har på jobben.

     

    Noen tips til hva som kan være galt? Routeren, min maskin.. Er litt lei nå siden jeg er nødt til å koble opp via kabel mens den fine wlanboksen står oppe for alle andre enn meg :-/

  2. Egentlig greit at de som står bak slik blir tatt. Alle vet at dette ikke er lovlig men så velger de å gjøre det likevel. Det er en kalkulert risiko de tar på samme måte jeg gjør når jeg kjører litt for fort med bilen - det er ikke lov og jeg vet jeg kan få bot, men velger å gjøre det likevel.

     

    Det som er spesiellt er jo om de velger å trekke inn foreldrene. De har jo et ansvar som foreldre, og kanskje de også står som eiere av bredbåndslinja og da er de vel også delvis ansvalige for hva den brukes til (eller tar jeg helt feil)?

     

    Inndragelse av Pc er jo ikke en straff nok i seg selv som noen nevner. Om jeg kjører for fort kan jeg miste lappen, men jeg får jo en bot i tillegg. I dette tilfellet burde kanskje PC inndras men ikke på bekostning av en økonomisk kompensasjon, og hva annet kan et musikkselskap gjøre enn å basere seg på antall låter og evt antall ganger en låt er lastet ned?

     

    Synd for stakkaren - og ikke minst foreldrene om de blir dratt inn i dette, men det burde ikke være en bombe for han at disse selskapene opererer sånn - han burde visst bedre.

     

    Når det gjelder sammenligning med han dusten som skryter over å ha banket opp 4 stykker på en kveld osv så sier det mer om de latterlig lave strafferammene på vold osv enn det gjør på strafferammene på annen kriminalitet.

     

    edit: skrivefeil

  3. Siemens har en adapter som går trådløst mot basestasjonen og som gir meg et analogt uttak. Adapteret går på 220V

     

    Mulig at noen trådløse apparater har noe tilsvarende funksjonalitet. (med innebygget analogutgang).

     

    Jeg hadde siemens basestasjon fra før så det funka feint for meg. brukte den på analog alarm, men måtte progge alarmen til å slå 0 foran for at den skulle fungere for å ringe eksternt.

  4. HP har jo dette "happy hour" opplegget sitt med en HP Compaq nx6125 til 6238 ink mva.

     

    Er dette egentlig et bra tilbud? Skal ut og handle en rimelig, men god PC for brodern etterhvert og har såvidt begynnt å snuse i markedet.

     

    Enig i at OpenOffice på en slik maskin vil nok være et bra alternativ for mange

  5. Og er du en av de som ikke har mulighet til å legge igjen jobbtelefonen på jobb og ringer mye i forbindelse med jobben, da slipper du ganske enkelt ikke unna den nye mobilskatten.

     

    Her er det ikke snakk om et privat forbruk på 5000 vel? Slik jeg leser teksten så gjelder dette summen av jobb- og privatsamtaler på til sammen over 5000 kroner. Har man som meg en jobb der jeg snakker i telefonen mer eller mindre hele tiden så kan dette bli vanskelig.

     

    I tillegg har jeg kun Netcom bedrift (altså ingen fasttelefoner på jobben) og jeg er ikke er innom kontoret mer enn en gang i uka i snitt så jeg kan ikke la telefonen ligge igjen der heller.

     

    I tillegg når jeg er ute på turer som krever overnatting er det jo mere naturlig å ringe hjem med mobilen enn hotelltelefonen... Her blir jeg altså skattet for å holde kontakten med kona mens jeg er på tur.

     

    Føler meg litt snytt her jeg :no:

  6. IngerK - Det du sier er akkurat det samme som har skjedd meg :-/ - *hat*

     

    Kjører fortsatt Iptelefoni fra Telio og det fungerer greit selv om jeg jobber hjemmefra så den tar ikke så mye av linja. Problemet oppstår vel heller når man setter i gang masse nedlasting osv, noe jeg ikke føler så veldig sterkt for etter at jeg mistet Delta4200 linja og sitter med en crappy 200k linje.

     

    Problemet er at alt er så dyrt i forhold - men man betaler vel for det man får her også...

  7. hehe - som jeg trodde.

     

    fikk tilnærmet likt på AP, FRP og Høyre.

     

    og de sier at de har en forskjellig politikk? Viser at det ikke er store forskjellen i politikken, noe vi alle vet men som politikerene selv hevder :)

     

    ellers er det artig å se alle som har tilnærmet likt resultat på veldig forskjellige partier

  8. Jeg har fått bekreftet at linja mi faktisk går GJENNOM sentralen jeg vil kobles opp mot.. Men det hjelper ikke så lenge NGT ikke kan bruke sentralen til noe fornuftig.

     

    Jeg snakket med en telenorkar som fortate at en nabo av meg i samme blokka har adsl fra Telenor på den sentralen jeg vil komme meg på og ikke hadde noen problemer med høyere hastighet.

     

     

    Vil heller helst ikke ha telenor da jeg ender opp med under halve hastigheten både ut og inn i forhold til det jeg får for samme pris hos NGT (når de er oppe).

  9. Hvem er det som bestemmer om, hvem og når en bredbåndsleverandør kan benytte seg av en sentral som de ikke har utstyr i?

     

    NGT kommer mest sansynelig til å kutte meg ut fordi jeg er langt unna sentralen, men det står en sentral rett borti gata hos meg som de ikke har utstyr i og ikke får lov til å koble seg ved å bruke eierens utstyr heller.

     

    Hva skal til for at NGT kan koble seg opp mot denne sentralen? Hvordan finne ut hvem som kan gi meg linje gjennom denne sentralen?

     

    jeg har tidligere betalt bravopris for delta-ytelse og lurer på om noen kan tipse om en reell konkurent til dette i dag? Nå ligger jeg vel på 300 ned og 200 opp så det kan vel de fleste slå, men overgangen fra 4200 var stor og jeg vil opp på max mulig hastighet for 400 kroner/mnd

  10. NGT har total mangel på respekt for kundene sine.

    Det er der problemet ligger. Greit nok når alt fungerer, men slik er desverre ikke virkeligheten for veldig mange. Jeg har brukt timer på venting, gang på gang - og tanken har slått meg at det må være mye problemer ute blandt kundene deres så lenge de tillater dette.

     

    Måtte gi opp og ringe den dyre linja deres til 13,09/min i dag og fikk svar på 20sekunder så jeg tror det er en helt bevisst handling av NGT for å tjene mere penger på support.

     

    Kan desverre ikke anbefale NGT til noen, og dersom flere gjør som meg vil jo NGT tape på dette. Misfornøyde kunder er ikke noe man vil ha så lenge man er avhengige av dem for å drive.

  11. Det ser jo veldig bra ut, men kan de levere varene?

     

    Jeg hadde Delta 4200, men de har strupet med ned til 300k nå og skylder på omlegging og arbeid på linja. Har vært i ukentlig/daglig kontakt med NGT i over 2 mnd nå, og har endt opp med å gi dem "litt tid til" hver gang fordi jeg har en avtale med arbeidsgiver.

     

    For moro skyld ringte jeg salgstelefonen i dag for å sjekke på adressen, og de oppgir samme sentral som jeg er koblet opp til, men han GARANTERTE meg Echo hastighet uten noe problemer på min adresse. Jeg spurte om det ikke var for lang avstand osv osm jeg har fått beskjed om tidligere, men han jeg snakket med lovte gang på gang at det ikke var noe problem for meg å ha 4500 eller 5500 linja til NGT i dag.

     

    Tenkte jeg skulle få samme deal gjennom teknikerne der - siden de selger hastigheten må de jo kunne levere. Om ikke annet må de kunne legge inn data om dsentralene sine og at ikke alle får oppgitt hastighet lenger.

     

    men nå er jeg nummer 45 i kø og still waiting.

     

    Hvordan kan man kontrollere at det ikke er en "side 4" unnsyldning om at det er arbeid på linja når man snakker med teknikere? Kan jeg ringe dem som holder på (bravida e.l.) og høre?

     

    *frustrert*

  12. Fadern sa til meg at han kun fikk 160k/s på ITavisen sin speedometertest om dagene med sitt BRAVO abbonement.

     

    Jeg reiste hjem for å sjekke DELTA4200 linja mi og Speedometeret sier: Nedlastingshastighet: 574 kbit/s.

     

    Fikk dette også bekreftet på Thomsonrouteren som sier:

    Båndbredde Opp/Ned (Kbit/sek) 576 / 704

    :no:

    Sjekket sidene til NGT men det stod ingen ting der om noen kjente problemer.

     

    Er det flere som merker noe til dette?

     

    Har sett en stund at NRK-streamingen ikke har klart noe særlig hastighet, men ellers har det ikke vært så mye belastning på linja på en stund at jeg har merket det store. Men jeg betaler jo for en 4200 linje og forventer jo da å få litt bedre fart.

     

    EDIT: Skrivefeil

  13. Hvorfor ikke kjøpe en overgang fra 2½" HD til 3½" HD? Koster ca kr 133,-.

    Så formatterer du HD i din vanlige PC?

     

    Jeg gjorde dette på en gammal compaq en gang. Formaterte og la inn installasjonsfilene for win98. Prolemet var bare at disken ble funnet på den stassjonære, men med et annet antall sektorer osv så da jeg koble den inn i laptopen igjen så gikk det til h.. - igjen.

     

    det skal sies at jeg da hadde prøvd *alt* annet først. Nå ligger den i esken hvis jeg ikke kasta den på forrige rydding. synd, for maskinen var kliss ny og ubrukt, men desverre med 95 forhåndsinstallert (gammel maskin som ikke var pakket opp).

     

    Lykke til med oppgradering.

  14. Vet ikke hvor aktuellt du mener dette er, men jeg lurer litt når jeg hører snakk om hageslangestrekk på opp mot 100 meter. samma med K-rør egentlig.

     

    Man får jo egne rør som er beregnet på å trekke kabler gjennom ved at de har ferdig innlagt trekkesnor, dvs at du graver ned kabelen først og trekker TP-kabelen etter. Røret jeg brukte selv hadde en diameter på nesten 5 cm (hadde noe overligger fra en jobb) men det bør finnes i mindre diametre også som kanskje er litt enklere å grave ned. mener at røret ikke er helt tett, men med drenering for vann som renner inn. HAr ikke tettet noen av åpningene i enden og er på 5. året uten noe som helst problemer. Dersom jeg skulle få problemer en gang er det jo bare å trekke en ny kabel i røret.

     

    Det å dytte en kabel gjennom et rør på dfen lengen tror jeg du må jobbe hardt med. K-rør er fullt atv "riller" som kabelen garantert vil stange mot.

     

    Elfa, Clas O, biltema osv har sikekrt rørene du trenger.

     

    Lykke til

  15. Heisann. Håper noen her kan hjelpe meg med å svare litt her.

     

    Har klart å slette alle babybilder på maskinen og ønsker å få restoret dette.

    Bildene lå på c-disken i "my documents2" og jeg endret katalogen til "my documents" før jeg slettet toerkatalogen. (Skulle egentlig ikke ligge noe der osv).

     

    Har prøvd et par programmer som sier de skal kunne gjenopprette slettede filer, Directory Snoop 5.01 og PC Inspector File Recovery.

     

    Dersom jeg søker vanlig etter filene finner jeg ingen av dem igjen, men derom jeg søker på "cluster" finner jeg en del av dem, men da før jeg bare opp halve bildet (sikkert fordi et bilde er større enn clusterstørrelsen og går over flere clustere.

     

    Hvordan kan jeg få dette tilbake? Det er snakk om over 1000 bilder og en maskin som ikke har blitt brukt masse siden det skjedde så jeg håper på å få noen gode tips FORT :)

     

    *død mann*

  16. Heisann.

     

    kan det være IP rangen som er feil? du får kontakt med det trådløse nettet og får vel da kanskje ipadressen din fra WLAN-boksen. Jeg kjenner ikke routeren til Telenor, men kan det hende at den står til å dele ut andre adresser?

     

    Dersom DHCP server er slått på i telenorboksen bør du slå den av på WLAN-boksen.

     

    Jeg har hatt tilsvarende "problem" i forbindelse med resetting av min WLAN-boks som da satte seg opp til å dele ut 192.x.x.x adresser mens netopiaboksen til NGT delte ut 10.x.x.x adresser.

     

    Lykke til :)

  17. Etter at jeg snek til meg en prisgaranti på Lefdal ser jeg at de endelig har sneket prisen ned på kameraet også.

     

    Jeg er kanonfornøyd med kameraet!!! Knipset og filmet og tittet og lekt, men batteriet holder og holder :)

     

    Endte opp med en 512Mb sandisk pro duo minnebrikke og er veldig fornøyd med den. Lefdal selger duon billigere enn den vanlige, og med prisgaranti på minnet også fikk jeg kameraet med ekstra minnebrikke for under 4500

     

    Anbefales

  18. Jeg vet ikke hvor gamle barna dine er, men jeg leste akkurat om et program som heter Easy Bits Magic Desktop som er en programpakke med litt leker og spill for unger mellom 2 og 12 (står det i allefall).

     

    Den er sånn at du kommer rett inn i Magic desktop skrivebordet, og man må ha passord for å komme inn i Windows.

     

    To ting som virker fristende med noe sånnt: Den har en sperre på hva barna kan surfe på nettet, og den har en sperre så man ikke kan slette filer på systemet.

     

    For ungene vil det muligens være litt mere spennende enn den vanlige windowsdesktopen også.

     

    Edit: skrivefeil

  19. Heppsann

     

    Har sett på denne. Er det et bra kjøp? Har lyst på, men har vært litt usikker på om det er litt tidlig med mediasenter, men hvis det er bra skal jeg absolutt vurdere den.

     

     

    http://www.tci.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=2945

     

    Edit: tilbudet jeg har fått har 1Gb minne - ellers ser det ganske likt ut.

    HjemmePc ordning dette har så det er ikke så mye muligheter for å endre spesifikasjonene ellers.

  20. Kameraet er nå under bestilling, men lurer på hvilket minne jeg skal kjøpe til.

     

    Ser på komplett at de har et Sandisk Memory Stick PRO, 512 Mb til 875,- og etSandisk MEmory Stick PRO DUO til 949.

     

    Vil det være noen ytelsesforskjell på disse kortene? Duokortet kan jeg jo bruke på p900 telefonen også, men hvis ytelsen er dårligere blir det nok ikke til det.

     

    Hvor stor er forskjellen i forhold til de myyye dyrere Sony-kortene?

×
×
  • Opprett ny...