Jump to content

Fredrik Midtkandal

Medlemmer
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

12 :)
  1. Les hva som står på siden du linker til igjen. Jeg kan til og med gi deg et sitat: "Stormpanservogn – 74 stk: Chassis med oppgradert pansring og gummibelter. Samtlige vogner har ny motor for å kompensere for økt vekt. Tårnet er oppgradert med nytt termisk kamera, nytt maskingevær og rettesystem. Vognen er utstyrt en Protector våpenstasjon som kan bære 12,7mm mitraljøse eller 40mm granatkaster." Stormpanservogn, Stridsledelsesvogn, Oppklaringsvogn, Multirollevogn, Stormingeniørvogn og Skolevogn er forskjellige konfigurasjoner basert på chassiset/platformen til CV 90, så den som er ute og kjøre er nok deg, Aksel.
  2. Det er jo riktig å kalle dem panservogner og panservogn er ikke det samme som stridsvogn. Fra Store Norske Leksikon: "Panservogn er en fellesbetegnelse for pansrede kjøretøyer på hjul eller belter av lettere typer, og omfatter ikke stridsvogner. Betegnelser for panservogner bestemmes ved funksjonen, som for eksempel stormpanservogn, oppklaringsvogn, transportvogn, kommandovogn, bergepanservogn og ambulansevogn. Noen typer er amfibiske. Et upansret kjøretøy på belter kalles beltevogn." Også forsvaret kaller sine CV90 både for panservogn og kampvogn. En kampvogn er et stridskjøretøy. En panservogn er et lett pansret stridskjøretøy. Jeg skjønner ikke hvorfor du drar frem at de ikke kan bekjempe stridsvogner, da det ikke er hovedoppgaven til en stormpanservogn. Det blir det samme som å si at det nye K9-skytset ikke er i stand til å ta knekken på fly. En stormpanservogn skal bidra med ildstøtte for å bekjempe infanteri. Det var en gang i tiden at vi hadde panserjagere til dette, men de er ikke lenger i bruk. Så for å konkludere: TU rotet det ikke til og du var ikke blant de "korrekte" denne gangen
  3. Hvilket helikopter fra Sikorsky har de produsert titusener av siden 1939? Jeg er rimelig sikker på at helikoptre fra 1939 fremdeles produseres i en slik skala. Grunnen til at Sea King har fått levetidsforlengelse er fordi kjøpsprosessen har tatt lang tid, ikke fordi Leonardo ikke har levert. Kontrakt ble tegnet i 2013, men mye av utstyret som benyttes på den norske versjonen er unik for "vår" modell, så det har vært nødvendig med mye testing for å sikre at alt fungerer. Litt dumt å sammenligne en maskin som kom på markedet på 90-tallet med et selskap fra før krigen.
  4. ...som var en videreutvikling av Hawker Typhoon Som igjen var avløseren til Hawker Hurricane om jeg husker rett
×
×
  • Create New...