Gå til innhold

7SSX1L34

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 7SSX1L34

  1. dkjswart skrev (17 timer siden):

    @jakobbg har du fått IPTV fra Telenor til å fingere med UDMP?

     

    @voident hvilken Edgerouter bruker du for å aktivere igmp-snooping?

    IGMP-proxy og IGMP-snooping er to forskjellige ting:

    IGMP-proxy: Aktiveres og settes opp på _routeren_ for å få den til å behandle multicast-abonnementer riktig. (Den tar imot multicast-forespørsler fra LAN og videresender dem til WAN, og tar imot multicast-pakker fra WAN og sender dem til det (eller de) LAN-ene som har etterspurt target-adressen.) Kan settes opp på alle EdgeOS-routerne til Unifi, dvs EdgeRouter og Unifi Security Gateway. Se f.eks. her: https://help.ui.com/hc/en-us/articles/204961854-EdgeRouter-IGMP-Proxy eller andre steder for å bruke JSON-oppsettet for USG. Jeg tror mange av problemene vi ser med Telenor er at de bruker IGMP v3, mens så vidt jeg har skjønt støtter disse routerne bare v2.

    UDMP har _ikke_ støtte for igmp-proxy (iallefall sist jeg sjekket), så jeg tviler på at IPTV fra Telenor vil fungere med den.

    IGMP-snooping: Aktiveres og settes opp på _switchen(e)_ for å få dem til å unngå å sende multicast-pakker til klienter som ikke behøver dem. Dette er strengt tatt bare en optimalisering, siden maskiner som ikke trenger dem vil forkaste dem hvis de dukker opp. I Unifi settes dette opp per LAN.

     

    Når alt det over har sagt så måtte jeg til slutt gi opp å sette IPTV opp gjennom USG (og med to T-We-bokser). Jeg endte opp med å sette T-We-boksene på før ruteren (ja, med public IP-adresse) og sette USG-en bak. Etter noen sikkerhetsvurderinger kan jeg ikke se for meg at noe galt kan skje (det er ingen porter som er åpne på den som default).

  2. Takk for svar! Jeg mener jeg har prøvd akkurat tilsvarende tidligere uten hell, men jeg skal gjøre et nytt forsøk.

    voident skrev (22 timer siden):

    For usw-8-lite-poe'en har

    Mangler det noe mer her? Jeg antar du har skrudd på IGMP snooping? Jeg har også IPTV på eget VLAN og det er bare dekoderne som får denne trafikken, så jeg mener at i dette tilfellet skal det egentlig ikke ha noe å si.

×
×
  • Opprett ny...