Gå til innhold

Zatôitchi

Medlemmer
  • Innlegg

    439
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zatôitchi

  1. Problemet er at jeg har gått Forbrukartvistutvalet (FTU) nøyere etter i sømmene, og de har gjort flere tvetydige vedtak om dette med batteri-problematikk - noen har gått i forbrukers favør, andre har ikke det. Dessuten har det kun vært snakk om batterier som har vært helt ødelagt og ikke virker lenger. Mitt er kun redusert, vil tro ca. 50%, men det er fortsatt funksjonelt..

     

    Jeg har allerede kontaktet dells kundeservice på mail, og de gir klart uttrykk for at det eneste de kan tilby meg er gode priser på et nytt batteri. Slik jeg vurderer min egen sak er den ganske svak, og jeg tviler på jeg kommer til å bruke mer tid på å forfølge den videre .. (med mindre noen kan henvise til et vedtak/sak som ligner denne, og som gikk i favør forbruker)

  2. Batteriet på min Dell XPS M1330 begynner å få markert dårligere kapasitet, og jeg har fått følgende melding i Bios/XP:

     

    Your battery is able to charge normally, however it is reaching the

    end of it's usable life.You can experience a longer operating time

    with a new battery. You might want to consider purchasing a

    replacement battery now

     

    Jeg kjøpte PC'en November 07. Altså er det 1 år og 9 måneder.

    Kan jeg be om et nytt, eller hva er egentlig mine rettigheter på dette området?

    Batteriet er forsåvidt funksjonelt, bare svekket.

  3. Her om dagen kjøpte jeg 2 stk. minnepinner på Finn.no, og i går fikk jeg dem i posten. Selgeren tok 599 kroner stykke, mens minstepris på prisguiden.no ligger på 1149 kroner.

     

    Det første jeg gjorde etter å ha åpnet pakken var å teste hastighet, og umiddelbart syntes jeg den var vel treng. Prøvde da å formatere minnepinnen fra FAT32 til NTFS uten at dette ville la seg gjør, hverken i XP disk-manager eller med Gparted.

     

    Søkte da på google for å finne ut av problemet og kom da over informasjon som viser at de to minnepinnene er falske: Genuine or Counterfeit Kingston DT150 64GB DataTraveler – Quick Detection – A Guide

     

    Minnenepinnene jeg har er falske fordi:

    -De har ikke graverte produktnummer i metallet

    -De har ikke genuine klistremerker på emballsje med produktnummer

    -Vekten er for lav

    -Lyset som indikerer datatrafikk funker ikke

    -Copyright-symbolet er for smått

    -Den lar seg ikke formatere, har lav ytelse og fungerer ikke skikkelig

     

    Jeg har nå opplyst selger via sms og mail om dette forholdet. Han har svart, og hevder han ikke var klar over dette og vil overføre penger til min konto på mandag.

     

    JEG VIL DERFOR ADVARE ANDRE MOT Å KJØPE DETTE PRODUKTET BRUKT

     

    Den skal visstnok florer på Ebay og i andre kanaler.

  4. Hvis det at 44% av komunene har avdekket bruk av piratkopiert programvare betyr at gjenstående 56% ikke har funnet piratkopiert programvare i det hele tatt, så har disse ikke gjort en god nok jobb...

     

    Jeg stiller meg sterkt tvilende til at over halvparten av landets komuner ikke har èn eneste piratkopi i offentlig sektor. Det betyr vell heller at enten så var ikke de som utførte undersøkelsen grundige og nøyaktige nokk, eller at de som faktisk bruker piratkopiert programvare er smarte nok til ikke å bli fanget opp av slike undersøkelser.

     

    Det står i artikkelen at det skal være enkelt å finne ut om programmer på nettverket har autentisk lisens, men hva hjelper det om man for eksempel har brukt key-generator? Det finnes måter å ungå å bli fanget opp. (*dette er ikke oppfordring eller hjelp til piratkopiering*).

     

    Du kan helt sikkert få tak rapporten, og der er det nok framlagt både metoder og feilkilder som vil tilfredstille, og sannsynligvis imøtegå, din kritikk. Så lenge vi ikke vet hvordan de har utført undersøkelsen blir det ganske meningsløst å rette kritikk mot et selvkonstruert scenario..

  5. Æsj og, ser du klager over loadetider, håpte på god bruk av HDD-installasjon, slik at vi fikk kortest mulig loadetider mellom øvelser.

    Vellvell, jeg har ikke stålfingre og ikke trenger kanskje litt pause mellom øvelsene.. :)

     

    På Summer Games fra Commodore 64 mener jeg å huske det tok 10-15 minutter å laste hver OL-gren fra kassettbåndet :!: Men vi hadde det nå minst like gøy i "pausene" som i spillet :cool:

  6. Denne virker også interessant for meg, min gamle iAudio X5L begynner etterhvert å bli litt tung å drasse på, men du verden som batteriet fortsatt holder stand etter 3 år! Men etter hva jeg forstår er dette en spiller ikke akkurat er ny lenger, (foruten om modellen med større lagring?) Det er ingen lignende spillere av nyere dato, eller som vil bli lansert i nærmeste framtid (tenker da på nøkkel-aspektene: god batterilevetid, rel. liten, god fil-støtte, god lydkvalitet og klikk&dra-overføring)?

  7. Spørsmålet som tas opp i denne tråden er av vurderende art - derfor blir det mindre fruktbart å sammenblande historiske og moralske spørsmål. Men nesten uansett hvordan vi behandler historie vil vi nødvendigvis besitte en referanseramme, vi vil hele tiden se verden gjennom våre egne øyne, fra vårt eget perspektiv - utfordringer blir å være seg dette bevisst.

     

    Dessuten er tidfestingen av vikingetiden en konstruksjon, selve navnet på perioden er noe vi i ettertid har satt på den, ikke noe de selv forholdt seg til. På samme måte kan vi si at mange av de allmenne oppfatninger vi har om vikinger i dag egentlig gjenspeiler de kontemporære politiske forholdene i Norge på 1800-tallet, og ikke hvordan den historiske virkeligheten egentlig var. Og som ung nasjon, bare litt over 100 år, har vi fortsatt en trang til å legitimere oss selv ved å benytte forhistorien vår. Dette er det ikke nødvendigvis noe galt med, og sågar føyer dette seg i rekken av en mange tusenårige tradisjon hvor historie har vært et flittig brukt redskap - problemet oppstår når vi altså sammenblander den reelle fortidsvirkeligheten og med vår egen formålskonstruerte oppfatning av den; og spørsmålet som stilles virker for meg å være et produkt av det sistnevnte. Hvis det forholder seg slik kan muligens besvare spørsmålet, dersom vi oppfatter "vikingene" som en ide av vår egen tid og som kan bli vurdert med våre egne verdisett.

  8. Admin1234:

     

    Jeg finner det ytterst sympatisk av deg å opprette en tilsvarende anonym bruker som innleggstarter for å bedrive nestekjærlig voksenopplæring..

     

    Forøvrig er jeg ikke tilhenger av denne måten å tilbakevise hans argumenter:

     

    • Det er mulig dette overrasker deg,
    • som alle i hele callcenter bransjen med unntak av deg
    • Her håper og tror jeg viasat og din arbeidsgiver har dyktigere folk enn deg i bakgrunnen
    • fordi kundebehandlere som deg ikke behersker rutinene
    • Jeg tror du har mye tid hvor du ikke er pålogget telefonen og klar for samtale,
    • siden jeg tror du har bra med fritid på jobben uansett.

     

    Noterer meg også at du flere ganger tar motstanderens argumentasjon til inntekt for en eller annen negativ implikasjon, og at du flere ganger bevisst feilkonstruerer din motstanders argumenter med det resultat at din gjendrivelse av det ikke betyr noe som helst for diskusjonen i det hele tatt.

     

    Det er mulig at sannheten ligger en plass mellom deg og trådstarter, men du gjør et noe slurvete forsøk på å trekke middelveien noe nærmere deg selv ;):whistle:

  9. Det kan jo i utgangspunktet virke ganske provoserende å se hva folk forlanger av og til, men forskjell mellom utsalgspris og reell verdi finner vi strengt tatt over overalt.. Det er nå en gang slik at det å kjøpe hardware stiller en del krav til kjøperens kunnskapsnivå - denne kunnskapen kan lett erveres ved å investere noe tid og sette seg inn i prisnivå og utstyr. Gjør de dette vil de ikke bli lurt, gjør de de ikke får de i alle fall ikke min sympati når de gjør feilkjøp..

  10. Max Payne 1 & 2 er jo også spill som absolutt bør nevnes i denne sammenheng. Uten mellomsekvensene hadde de fort blitt "just another shoot'em up" (med bullet-time vel å merke).

     

    Undret på hvorfor ikke det ble nevnt før på side 3 - Max Payne må jo være stjerneeksempelt på gode mellomsekvenser. Jeg mener derfor at en en diskusjon hvor man sier ja eller nei til mellomsekvenser blir litt uinteressant (slik jeg føler artikkelen til dels var) - det virker mer fruktbart å diskutere hvordan og når det er rett å bruke dem.

  11. Fin artikkel, synes spesielt det er viktig å kommentere at dere er gjennomgående konstruktive selv om spillbransjen og prisutdelingskonseptet unektelig har en lang vei å gå enda. Man skal jo ikke lenger enn til forumet før det hagler av folk som vil avlive hele showet. Rom ble ikke bygget på en dag, og spillbransjen trengs nok å modnes enda mer før den kan sammelignes med andre kulturinnslag - og nettopp i denne prosessen er det viktig å ha et nettsted som gamer.no! :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...