Gå til innhold

Rune Olsen

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rune Olsen

  1.  

    Motorene er de samme som i standardutgaven, men de har lagt til side de beste eksemplarene til Performamceutgaven. Lurer veldig på hvordan kvalitetskontrollen foregår ???

     

    Dagens M3 er på vei ut, men denne bilen er ikke raskere enn en nye M5 som klarer 0-60 mph (0-96 kmt) på 3,1 sekunder.

     

    Er det ikke bra at de legger av de beste motorene til toppmodellene slik f.eks Intel gjør til sine prosessorer? ;)

     

    Model 3 konkurrerer med M3, Model S konkurrerer med M5 som er mer lik størrelsesmessig. Model S er kjappere enn M5 fra 0-60 mph. 2,5 vs 3,1.

    Men fra 100 km/t til 300 km/t km/t hvem vinner der?
    • Liker 1
  2.  

    Heftige Tesla er raskere enn BMW M3? Tesla toppfart 250 km/t og M3 over 300 km/t? I tillegg med en Tesla, så er jo bare rekkevidden 6-7 mil. i toppfart på 250 km/t. Sorry, Elon Musk du er flink å lyve og lure evt kjøpere. Er ikke dette en sak for Forbrukerrådet?

     

    Ja, det er klart. Det er mange som bruker disse bilene i dens toppfart, og vurderer rekkevidde derifra....

     

    Sarkasme.

     

    Elbiler er kommet for å bli. Elbil/hydrogen og hybrid-hydrogen kommer til å erstatte fosile brennstoff drevne biler. Man får trolle så lenge man kan frem til man må bite i gresset og innse det.

    Ja, Danmark er et godt eksempel på suksess med el-biler når avgifter vart lik som på fossile biler og el-biler blir sikkert veldig populært i Tyskland der det er fri fartsgrense.
    • Liker 2
  3.  

    Motorene er de samme som i standardutgaven, men de har lagt til side de beste eksemplarene til Performamceutgaven. Lurer veldig på hvordan kvalitetskontrollen foregår

     

    Dagens M3 er på vei ut, men denne bilen er ikke raskere enn en nye M5 som klarer 0-60 mph (0-96 kmt) på 3,1 sekunder.

     

    Hvem andre enn 18-åringer bryr seg om en bil bruker 3 eller 6 sekunder til 100?

    El-bil eiere som er godt oppi årene?

  4.  

    Når det er sagt, så er jeg mer redd for at elbilen min skal ta fyr i en kollisjon enn at bensinbilen min skal det. Jeg har opplevd batterier i mobiltelefoner ta fyr før. Jeg vil ikke oppleve det med et batteri på størrelsen som sitter i biler.

    Det er svært ulogisk. Bensinbiler er helt klart de bilene som lettest tar fyr og der brannen er farligst.

     

    Men folk er jo generelt ulogiske. Er redd for å fly men kjører gjerne bil, f.eks.

    I følge brannvesenet så er e-bil branner helt umulig å slukke, i forhold til en fossil bil. Kommer du med fake news her?
  5.  

    Jeg trur Tesla fabrikken bør få fjernet ikonet "autopilot" til "fører assistent" på den berømte store skjermen sin. Da tenker Tesla bil førere seg både 2 og 3 ganger om før de slipper rattet og leser avisa mens de kjører.

     

    Det er da bare et varemerkenavn? Hvorfor skulle det endret hvordan enkelte tenker rundt det?  :rofl:

    Du skjønte godt hva jeg skulle fram til. Litt tidlig å være full nu, men vent nu litt det er jo helg nu og fredag i dag.

    • Liker 2
  6.  

    Hvorfor kom Tesla på siste plass angående garanti på batteriet da? Trur det var på DinSide.no jeg leste det.

    Gradvis kapasitetstap dekkes ikke. Altså om batteriet er nede på 60-70% etter 8 år, så dekkes ikke det. Men slutter batteriet å ta lading så dekkes så klart det.

     

    I mitt syn har Tesla den beste garantien. Men det blir en veldig subjektiv vudering av hvilke ting som har mest betydning.

     

    Jeg er ikke bekymret for kapasitetstap, fordi jeg bare vil kjøre 40.000 km/år, så jeg kommer ikke i nærheten av ubegrenset antall km... ;) Om 10 år er det nok på tide å kjøpe ny bil uansett.

    10 år gammel bil er jo ingenting. Blir jo et sånt kast og bruk samfunn. Som fører til mere forurensing og store CO2 utslipp. Er det sånn e-bil eiere tenker egentlig?

  7. For å ikke snakke om at batteriet går seg varm og kan bli ødelagt. Så på YouTube flere Tesla eiere som måtte skifte batteriet pågrunn av varmgang i batteriet etter ferie tur med campingvogn. De solgte Tesla som delebil, var ikke lønnsomt å betale 25.000 dollar å skifte batteriet.

    Teslaene har et væskekjølingssystem som gjør at batteriet klarer seg veldig bra på hard kjøring. (Og ved overbelastning så vil effektuttaket automatisk begrenses.) F.eks:

     

    https://www.youtube.com/watch?v=op2JZi7zMbM

     

    I tillegg kan det nevnes at det er bare en Tesla med krok, Model X, og *ingen* av disse er ute av garantitiden for drivlinjen, som er på 8 år og ubegrenset antall km. Den første Model X ble levert i 2015, altså om et batteri skulle ta kvelden før 2023, så vil Tesla bytte det.

     

    Hvorfor kom Tesla på siste plass angående garanti på batteriet da? Trur det var på DinSide.no jeg leste det.

    • Liker 1
  8. Tull fra A til Å, dette har ikke noe med vanlig bilkjøring å gjøre i det hele tatt og er kun en gimerikk til reklame for elbiler. La oss heller fulle bilen opp med litt bagasje og fem personer som den er registrert for og ta den en tur på Vestlandet sine bakker og fjelloverganger, la oss da få servert forbruk med mer og huk på en tilhenger bak som også mange bruker i dag. Da skal vi snakke hvilke biler som er best og hvor mye svinn det da blir i en elbil i forhold til en dieselbil. Ved slik kjøring er det lite svinn på drivstoffet i en diesel bil, men i en elbil vil vi nok se en dramatisk reduksjon av kjørelengde på en lading i forhold til en fossil bil som går på bensin eller diesel..

     

    For å ikke snakke om at batteriet går seg varm og kan bli ødelagt. Så på YouTube flere Tesla eiere som måtte skifte batteriet pågrunn av varmgang i batteriet etter ferie tur med campingvogn. De solgte Tesla som delebil, var ikke lønnsomt å betale 25.000 dollar å skifte batteriet.

  9. Jeg personlig og mange andre har opplevd det. Så det er fakta. Slenger ikke dritt om e-biler legger bare fram fakta om å eie e-bil.

     

    Vet du hva jeg har opplevd, ganske ofte bak rattet på svære lastebiler. At fossilbiler legger seg tett opptil bak, sånn at de ikke har kjangs til å stoppe, for å spare litt fuel. Det er noe absolutt alle lastebilsjåfører kan bekrefte, så det er fakta.

     

    Forøvrig, om du ligger i 200km/t på autobahn kan du med de fleste biler nærmeste se bensintanken tømme seg, går du ned til 150, blir rekkevidden betydelig lenger. Energi er energi - om det kommer fra dinojuice eller batteri

     

    Og du trur ikke e-biler gjør det samme for å spare strøm?

    Selvfølgelig tømmer tanken seg fort i 200 km/t, men ikke etter 10 mil som e-biler gjør.

  10.  

    Jeg tviler på at du har samme kjørestil i 25 minus grader. Du fryser vel og evt. familien din også for å spare strøm og krysser fingrene dine at du har nok strøm til neste ladestasjon.

    Haha, nei. Jeg sparer aldri på strømmen, og har stort sett alltid 400+ km rekkevidde, sommer som vinter (X100D). Og trenger jeg å lade så stopper jeg på den mest beleilige superladeren.

     

    I går kjørte jeg Kongsberg - Oslo - Sandefjord - Hvittingfoss - Kongsberg. Lå i 115 km/t i 100-sonene og 125 km/t i 110-sonene og stort sett 10% over ellers, og hadde forbruk på 205 Wh/km i snitt. Startet med ca 72% og kom hjem med 10%. Ingen lading nødvendig.

    Haha jeg kjører på 1 tank med diesel bilen min fra Tromsø til Oslo, uten å ha rekkevidde angst. En behagelig tur uten å måtte planlegge turen i flere dager slik e-bil eiere må gjøre. I tillegg er det LANG ventetid på de ladestasjonene du finner. Leste dette på DinSide.no

    • Liker 1
  11.  

     

     

    Absolutt, tenkte mer generelt. Men model 3 vill nok klare det ift redusert areal og lavere drag ja. Forøvrig ville jeg aldri holdt 200 i en time i strekk, blir jo utslitt av mindre :p pleier ikke farte særlig fortere enn 150 på autobahn. 

    Å kjøre litt saktere hjelper også mye på rekkevidden. I 150 km/t vil du være oppe i omkring 350 km rekkevidde med Model 3 LR.

    Dette er vel årsaken til at e-biler putrer i 70 km/t i 80 og 90 sone på sommerføre og skaper farlige trafikk situasjoner.

    Som elbilist (bmw i3) har jeg nok av eksosbiler foran meg langt under fartsgrensen ukentlig, på min pendlerrute. Fordelen nå er at forbikjøringer går unna på rekordtid.

    Ja rekkevidden på e-bil din kommer til å være ganske kort når du leker deg med dreiemomentet.

  12.  

    Selvfølgelig ligger noen fossile også under fartsgrensa. Men det som er så veldig rart at hver e-bil som jeg tar igjen på veien der jeg selv har holdt alle fartsgrensene, så putrer de i lav hastighet som er med på å skape farlige trafikksituasjoner.

    Jeg har opplevd lignende situasjoner, men ikke bare med elbiler, også fossilbiler. Kan det hende at du kun biter deg merke i disse situasjonene når det er snakk om en elbil? Det er fort å tenke "for en dust" når det er en fossilbil, men "jævla elbiler" når det er en elbil.

     

    Uansett, du trenger ikke bekymre deg for at jeg skal sinke deg. Jeg ligger konsekvent 10-20% over farsgrensen, så fremt kjøreforholdene tillater det.

    Jeg tviler på at du har samme kjørestil i 25 minus grader. Du fryser vel og evt. familien din også for å spare strøm og krysser fingrene dine at du har nok strøm til neste ladestasjon.

  13. Jeg personlig og mange andre har opplevd det. Så det er fakta. Slenger ikke dritt om e-biler legger bare fram fakta om å eie e-bil.

    Jeg har opplevd fossilbilister som ligger i venstrefeltet og putrer i 80 km/t der det er 100-sone. Kanskje for å spare drivstoff, som jo er dyrt?

    [/quot

     

    Selvfølgelig ligger noen fossile også under fartsgrensa. Men det som er så veldig rart at hver e-bil som jeg tar igjen på veien der jeg selv har holdt alle fartsgrensene, så putrer de i lav hastighet som er med på å skape farlige trafikksituasjoner.

    • Liker 1
  14.  

     

     

    Absolutt, tenkte mer generelt. Men model 3 vill nok klare det ift redusert areal og lavere drag ja. Forøvrig ville jeg aldri holdt 200 i en time i strekk, blir jo utslitt av mindre :p pleier ikke farte særlig fortere enn 150 på autobahn.

    Å kjøre litt saktere hjelper også mye på rekkevidden. I 150 km/t vil du være oppe i omkring 350 km rekkevidde med Model 3 LR.
    Dette er vel årsaken til at e-biler putrer i 70 km/t i 80 og 90 sone på sommerføre og skaper farlige trafikk situasjoner.
    Hvorfor begynner du å snakke om 70 km/t når det her var snakk om 150 km/t på autobahn? Jeg kan ikke akkurat si at jeg har opplevd at elbiler ligger noe særlig under fartsgrensen her i Norge.

     

     

     

    Men hva som helst for å slenge litt dritt om elbiler, ikke sant?

    Jeg personlig og mange andre har opplevd det. Så det er fakta. Slenger ikke dritt om e-biler legger bare fram fakta om å eie e-bil.
    • Liker 3
  15.  

    Absolutt, tenkte mer generelt. Men model 3 vill nok klare det ift redusert areal og lavere drag ja. Forøvrig ville jeg aldri holdt 200 i en time i strekk, blir jo utslitt av mindre :p pleier ikke farte særlig fortere enn 150 på autobahn. 

    Å kjøre litt saktere hjelper også mye på rekkevidden. I 150 km/t vil du være oppe i omkring 350 km rekkevidde med Model 3 LR.

    Dette er vel årsaken til at e-biler putrer i 70 km/t i 80 og 90 sone på sommerføre og skaper farlige trafikk situasjoner.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...