Gå til innhold

sunbug

Medlemmer
  • Innlegg

    149
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sunbug

  1. Holder på å lage et nettsted der det er mulighet for å registrere brukere.

     

    Lurte på om det var mulig å kryptere eller skjule passord-feltene i en mysql-database.

    Programmerer i PHP og bruker phpMyAdmin til å administere databasen.

     

    Grunnen til at jeg ønsker dette er fordi jeg ikke vil vite passordene til folk når jeg ser over databasen.

    Kan være folk jeg kjenner som registerer seg, og det kan hende de bruker samme passord andre nettsteder.

    Det er ikke det at jeg ikke kan styre meg, men ønsker ikke å vite det uansett.

     

    Krypter passordene.

     

    http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/encryption-functions.html

  2. Skal legge noen nye 15m lange nettverkskabler fra en etasje til en annen hjemme og det skal gjøres skikkelig og da vil jeg helst bruke Cat. 7a kabler, gjerne med GG45 terminering bare for å være litt fremtidsrettet.

     

    Er det noen som vet om leverandører som leverer dette i Norge? Finner kun Cat. 7 med RJ45 terminering fra MicroConnect / EET men skulle helst hatt Cat. 7a med GG45 terminering, men dette leveres kanskje ikke til privatbrukere enda?

     

    Jeg kjøpte Nexans cat 7a og plugger gjennom lokal itforettning - de bestilte fra Ahlsell.

     

    Produkt info/nummer fant jeg på Nexans sider.

  3. Skjønner ikke hvorfor Cisco er med, som kjent er Linksys en avdeling i Cisco og de hater alt som har med linux å gjøre.

    Cisco bruker linux i alt av firmware til sine produkter=)

    De bruker sikkert GNU til det meste, men er det virkelig Linux i de største boksene?

    En av delene hvertfall, switcher kommer opp som linux når man scanner nettverket med et program som jeg ikke husker navnet på i farten.

     

    Cisco kjører eget os, IOS og det vel så langt fra open source som man kommer vil jeg tippe.

  4. Ah, godt mulig jeg har missforstått ja..

     

    Å sette en port midtveis vil nok ikke gå så bra. selv med PoE er det vel ikke akkurat ideelt å legge en switch ned mellom trærne ute i skogen..

    9363592[/snapback]

     

    Har et lignende nettverk, har gravd ned en liten 3com poe switch. :whistle:

     

    Om du får problemer med lengen hjelper det ofte å bytte nettverksutyr i endene. Ikke alle switcher/nettverkskort er like villige. Vi få ca 80mbit på 180+170m kabel.

     

    Om ikke kan jeg anbefale shdsl eller vdsl som også er nevnt. Har satt opp en 11/13mbit løsning med vdsl bokser fra allied på ca 450 meter. Tror dette settet kunne ta diverse hastigheter på avstander opp mot 1,3km på div kabeltyper. Pris ca 5k.

  5. Hei

     

    Trenger litt hjelp her. Har en disk som har trynet, maskinen booter delvis med en partisjon er borte og den fungerende spyr ead-error meldinger.

     

    Det jeg ønsker å få ut igjen ligger på den manglende partisjonen, etter å ha prøvd å mounte den virker det egentlig som det er partisjonstabellen og ikke dataene det er noe galt med.

     

    Har noen noen tips her? Eventuelt programmer jeg kan bruke til recovery?

     

    Det er ext3 partisjoner, alså en linuxmaskin.

     

    På forrhånd takk!

  6. Om du ikke vil bruke mye penger og kan sløse noen porter kan trunking være et alternativ til stackingkit - DVS paralelle tpkabler mellom switchene. Usikker på om denne switchen støttet 4 eller 8 i en trunkgroup.

     

    Husk at dette på settes opp i switchen - IKKE sett i kablene før configen er på plass om du skulle få lyst til å prøve. :)

  7. JKJK, stemmer, er det jeg bruker i dag, men begynner å bli dårlig med porter. ;)

     

    Finnes det ikke noen måte å bare peke VLANene mot hverandre? Må da være et normalt problem det at eksterne VLAN ikke altid matcher lokale?

     

    laaknor, route, tja.. Men hvordan, dette er jo egentlig samme ipnett, eneste grunnen til at vi bruker 101 og 1 her er at det er en linuxmaskin med vlan på i andre enden og den hadde problemer med id 1 så vi satte den på 101 for å få det til der.

  8. Hei

     

    Har et lite problem her jeg regner med at lett kan løses med de riktige kommandoene..

     

    Har an 802.1q trunk inn på la oss si port Gi0/1 som bærer data for vlan 101 og 102, hvordan kan jeg angi at vlan 101- skal ha direkte kontakt med/ være lik/peke mot/være mappet mot -vlan 1?

     

    På forhånd takk! :)

  9. Hei. Stiller meg bak X60 jeg også. Har en X40 jeg er godt fornøyd med, dog litt utdatert nå, men kommer helt klart til å kjøpe meg en ny X-serie når den skal byttes ut.

     

    Ja, maskinen ser noe kjedelig ut, men alt med den er solid og praktisk. Hva skal man med masse fancy plast som ikke gjør noe?

  10. Finnes uendelig med bruksmuligheter. Bare fantasier som setter grenser der tror jeg.

     

    Men branmur er et het tips ja. Har selv en maskin med 8 porter som brannmur. :)

     

    Ps, om du skal bundle portene for å doble hastigheten trenger du oppsett på maskina OG utstyr som er satt opp for det i andre enden.

  11. Jeg har gode erfaringer med ibm maskiner. Så vidt jeg vet kan du får dem uten/med linux nå for tiden.

     

    Enig i det med grafikkort der. Men går greit med ATI også, men sjekk litt rundt på nettet etter drivere/ytelse på den bestemte kortet før du kjøper. Ellers vil jeg vel si at ATI fireGL og Nvidias quadro chiper er mer rettet mot ditt behov. Vet de nye t60p maskinene har fireGL 5200, men dem koster fort lapper.

     

    Sjekk IBM og datateams tilbudslister. Kan fort lønne seg å bli medlem der.

  12. Kommer helt an på. Finnes mange måte å gjør det på. Du kan gjøre det lokalt på maskinen hennes, du kan gjøre det fra et administrativt domene(noe jeg tipper du ikke har hjemme) og du kan gjøre det på noen routere.

     

    Vet ikke hvilke du kan det på og ikke.

     

    Selv ville jeg ha gjort det med iptables/cron, men jeg bruker da allerede linux som operativsystem på routeren min. Enkleste er nok å legge inn restreksjoner på hennes maskin. Mulig du kan begrense når du får logget seg på maskinen i windowsbrukeren.

×
×
  • Opprett ny...