Jump to content

IFM0UPXT

Medlemmer
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by IFM0UPXT

  1. I DAB sendingene ligger det tilgjengelig informasjon som kan brukes til time-of-flight triangulering. Presisjonen er selvfølgelig ikke like bra som GNSS, men godt under 100m burde være mulig å oppnå. Og siden det baserer seg på bakkebaserte sendere med flere kW effekt, er det mye vanskeligere å jamme/spoofe (iallfall for et større område) Forøvrig veldig enig i at det var lite gjennomtenkt å ta ned Loran-C som eneste ordentlige alternativ til GNSS.
  2. Hva med å legge til et lite regneeksempel som viser hvor lett det er å bli lurt av en slik test. Det var snakk om ca 4% immunitet i Stockholm, så la oss si litt optimistisk at 1% er imune I Norge. En tilfeldig person som da tar denne testen å går et positivt resultat, har da etter min hoderegning bare ca 33% sannsynlighet for å faktisk være positivt.
  3. Lokasjonsdata på de fleste mobiltelefoner er primært basert på basestasjoner/wifi. Bruk av GNSS (GPS) bruker uforholdsmessig mye strøm, og aktiverses kun dersom en aplikasjon spesifikt krever dette. Jeg vil annta at den nye versjonen benytter akselerometer til å avstå fra å be om presis lokasjon dersom den merker at telefonen ligger helt i ro. Dette vil hjelpe for de brukerene som legger telefonen fra seg når de ikke bruker den, men ikke for de som går med telefonen i lomma hele tiden. FHI hadde spart seg mye bry, dersom de hadde valgt å dele appen i to. En ren smittesporings-del. Kun for å spore nærkontakt mellom individer. Dette er den kritisk viktige delen av appen, som ikke vil fungere dersom ikke et flertall av befolkningen velger å bruke den. Denne delen kunne vært mye mer lik løsningen i Sigapore. Uten sentralisert lagring, og kun basert på bluetooth. GNSS er uansett ikke i nærheten i å kunne avgjøre om to mobiler er mer eller mindre enn 2m fra hverandre, dersom man er innendørs, på buss/tog/bil, eller bare omgitt av høye bygninger. Så kunne de, som "opt-in", hatt en epidemiologi-forsknings del, som bruker lokasjonsdata til å høste statistikk om bevegelsesmønster. Det er denne delen som gjør folk skeptiske (og som spiser batteri), og dermed risikerer å ødelegge for den akutt viktige delen av appen.
×
×
  • Create New...