Gå til innhold

Oneeye

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Oneeye

  1. Helt riktig at bedrifter skatter av profitten i det landet de opparbeider den.

     

    Helt enig med deg. Men det må legges tilrette slik at lovene treffer alle selskaper likt. Ikke slik som nå at de treffer dem fra USA. De gir iallefall Trump gode kort på hånden for å svare på tilsvarende måte nå. Jeg tror ikke noen bør bli overrasket om Frankrike plutselig får toll på feks vin som et svar.

  2. At det ikke lønner seg for Kina nå er jo pga USA sin beslutning, dette er utenfor Kinas mulighet til å gjøre noe med. USA rett og slett fabrikkerer bevis og går til krig. Kan ikke forvente at alle land skal gjøre alt USA vil.

    Det er, og det fungerer. Se på andre oppkommene økonomier i Asia: Sør-Korea og Japan. I begge land er andelen egenproduserte biler nesten 100%. Vel ikke i Korea lengre. Vet du hva som har endret seg? EU-Korea frihandelsavtale. Salget av europeiske biler har økt mye siden. Slike avtaler forplikter begge parter å garantere at den andre parts selskap skal kunne operere under like forhold. EU fikk nylig avtale med Japan og.

     

    Og i Kina blir det og bedre. Eksempelvis driver Tesla helt alene i Kina. Noe som ikke gikk før. Det fungerer, men endringene skjer ikke over natten. Det er langt mellom Maos kommunisme og skikkelig fritt marked. Det tar en del år å flytte 1.3 milliarder mennesker over til andre siden.

     

    Visste du at USA stjal all tysk bilindustri i 45?

    Visste du at USA driver industrispionasje mot Tyskland?

    Visste du at Toyota hadde en JV med GM hvor Toyota lærte GM å lage biler? Altså GM stjal da fra Toyota ifølge din logikk.

     

    Du virker ikke å være klar over situasjonen i Kina i det hele tatt, utsagnene dine er jo fullstendig gale. Det er ikke USA som vinner her, det er EU. Kunne forstått det om du var nasjonalistisk amerikaner, men det å tro på Trump propaganda når fakta klart tilsier EU vinner er merkelig som norsk statsborger.

    "At det ikke lønner seg for Kina nå er jo pga USA sin beslutning, dette er utenfor Kinas mulighet til å gjøre noe med. USA rett og slett fabrikkerer bevis og går til krig. Kan ikke forvente at alle land skal gjøre alt USA vil."

     

    Ææ ja. Nå blir Kina tvunget til å føre en rettferdig handel, om de vil eller ikke. Og Kina taper. Og, USA har ikke gått til krig mot Kina. De presser Kina til å enten, akseptere rettferdig handel, eller å se bort fra handel. Man kan forvente at alle land som skal selge på det frie markedet, også tillater andre på sitt market på samme vilkår? (rettferdig)

     

    "Det er, og det fungerer. Se på andre oppkommene økonomier i Asia: Sør-Korea og Japan. I begge land er andelen egenproduserte biler nesten 100%. Vel ikke i Korea lengre. Vet du hva som har endret seg? EU-Korea frihandelsavtale. Salget av europeiske biler har økt mye siden. Slike avtaler forplikter begge parter å garantere at den andre parts selskap skal kunne operere under like forhold. EU fikk nylig avtale med Japan og."

     

    Ja, der sa du det selv "LIKE FORHOLD". Det er der Kina svikter, og EU/USA svikter. EU skal ha 20 prosent toll på biler fra USA, noe USA ikke tar. Så også her vil det skje noe. Feks at USA tar det samme som EU. Noe som vil føre til at EU taper markedsandeler i USA.

     

    "Og i Kina blir det og bedre. Eksempelvis driver Tesla helt alene i Kina. Noe som ikke gikk før. Det fungerer, men endringene skjer ikke over natten. Det er langt mellom Maos kommunisme og skikkelig fritt marked. Det tar en del år å flytte 1.3 milliarder mennesker over til andre siden."

     

    Tesla er avhengig av et marked å selge bilene i vet du, ikke bare produsere dem. Det er ikke uten grunn at Foxcon, Kinas største fabrikker bygger nye fabrikker i India, Vietnam og USA. Kundene deres som de produserer for, må kunne selge produktene på et marked etter at de er produsert. 

     

    "Visste du at USA stjal all tysk bilindustri i 45?"

     

    Jeg trodde så tydelig at Mercedes, Audi, Volkswagen osv fremdeles ble produsert i nettopp Tyskland. 

     

    "Visste du at USA driver industrispionasje mot Tyskland?"

     

    Ja, jeg vet også at dette er noe alle bedrifter og land driver med. Visste du det?

     

    "Visste du at Toyota hadde en JV med GM hvor Toyota lærte GM å lage biler? Altså GM stjal da fra Toyota ifølge din logikk."

     

    Nei, det viste jeg ikke. At to firma samarbeider, er ikke det samme som om noen firma blir tvunget til å samarbeide med et lokalt firma med tanke på å overføre teknologi vet du.

     

    "Du virker ikke å være klar over situasjonen i Kina i det hele tatt, utsagnene dine er jo fullstendig gale. Det er ikke USA som vinner her, det er EU. Kunne forstått det om du var nasjonalistisk amerikaner, men det å tro på Trump propaganda når fakta klart tilsier EU vinner er merkelig som norsk statsborger."

     

    Det er du som er totalt på bærtur. Du ser allerede at det er USA som vinner, det er ikke noe du må vente til en gang i fremtiden for å se. Europeisk og Kinesisk industri taper både inntekter og muligheter, mens USA går for full maskin. Og du... mener Europa og EU vinner? Hallo!?

  3. Hvordan mener du at det ikke lønner seg å gjøre slik Kina gjør? Det gjør beviselig det.

     

    Det finnes andre måter å presse et land til å endre seg enn å gå til handelskrig. Tror du EU gjør ingenting? Nei. Forhold blir stadig bedre i Kina. Handelskrig hjelper ingen.

     

    Norske selskap får statsstøtte. Amerikanske selskap får statsstøtte. Ingen amerikanske selskap må overlevere teknologi.

     

    Jeg synes ikke Kina skal fortsette sin praksis. Jeg synes at handelskrig er feil måte å få dem til å slutte på. De slutter ikke, gjør de vel? Og nå kommer de bare til å gjøre enda mer for å sloss mot USA, mens samarbeidet med EU forbedrer seg. Som lett betyr bedre forhold for europeiske selskap i Kina enn amerikanske.

    "Hvordan mener du at det ikke lønner seg å gjøre slik Kina gjør? Det gjør beviselig det."
     
    Det har lønnet seg for Kina, noe de nå ikke gjør mer pga handelskrig inntil Kina tar til fornuft, og dermed taper Kina for øyeblikket. 
     
    "Det finnes andre måter å presse et land til å endre seg enn å gå til handelskrig. Tror du EU gjør ingenting? Nei. Forhold blir stadig bedre i Kina. Handelskrig hjelper ingen."
     
    Gjør det? som hva hvordan da mener du. Er det liksom ikke blitt forsøkt andre måter tidligere?
     
    "Norske selskap får statsstøtte. Amerikanske selskap får statsstøtte. Ingen amerikanske selskap må overlevere teknologi."
     
    Joda. Både Amerikanske og Europeiske selvskaper må sammarbeide med lokale Kinesiske bedrifter i Kina. På den måten får Kina tak i teknologi utviklet i USA og Europa, og slipper dyr utvikling selv.
     
    "Jeg synes ikke Kina skal fortsette sin praksis. Jeg synes at handelskrig er feil måte å få dem til å slutte på. De slutter ikke, gjør de vel? Og nå kommer de bare til å gjøre enda mer for å sloss mot USA, mens samarbeidet med EU forbedrer seg. Som lett betyr bedre forhold for europeiske selskap i Kina enn amerikanske."
     
    Når de ikke vil slutte på noen annen måte, så er handelskrig rett. Nå vil de miste tilgang på teknologi fra vesten om de vil eller ikke. Hvis handelskrigen forsetter over tid, så vil bedrifter forsvinne til andre asiatiske land. Feks så bygger nå Kinas største teknologi bedrift fabrikker i Vitenam, India og.... USA. Sammarbeidet med Europa forbedrer seg ikke. Også Europa begynner å våkne opp, og still krav til Kina. Du vet. Heller ikke vi har råd til å overføre alle våre bedrifter og teknologi til Kina naturligvis.
    Ser du på aksjemarkedet i Kina og USA, så ser du hvilken vei det går. I USA går det opp, og i Kina raser det ned. Tror du ikke det betyr noe for Kina?
    • Liker 1
  4. "I TU mener vi – selvfølgelig – at riktig bruk av teknologi vil være helt nødvendig for å håndtere klimaknipen."

     

    Hva med planter? Hvordan er det kullet på Svalbard ble til, aliens?

     

    Og det merkelig med planeter er at de utnytter CO2 og produserer oksygen. Men planter må vi for Guds skylde ikke ha? Det mest katastrofale som kan skje hvis CO2-nivået forsetter å stige er at jorden blir grønnere og dermed kan mette en stadig større befolkning. Og vi er... redde?

    • Liker 1
  5.  

    Det er fortsatt 2x10 ubrukte MHz i 2600-båndet. Hvem eier dem?

    Finn et frekvenskart, som viser ‘på en merkelig måte’ huller med forstyrrelse...

    Så vil du finne ut at frekvenser vi kan kommunisere på er ekstremt begrenset.

    -Hvorfor tror du de koster millioner?

     

    Jeg er 44, jeg er likeglad, men når man treffer en ‘åpen’ frekvens som dyr bruker. Lykke til med å overbevise barnebarna at de kan redde planeten...

    Jeg tror barnebarna klarer seg utmerket. Planeten trenger ikke "reddes".

    • Liker 1
  6. Tror du til enhver tid boliger i USA er alltid okkupert? Har du eksempelvis sett Detroit? Like mye ghost town der. Kina er i sterk vekst og de bygger mye. En liten feilberegning i andel boliger blir lett til en hundretusen ledige boliger. Fordi de bygger så mye.

     

    Ja de bygger ikke for å vare. Vet du hvorfor? Fordi Kina bruker det som stimulering til vekst, akkurat som USA og mange andre land har gjort og gjør. Bruke penger på byggeprosjekt for å stimulere vekst, enkelt. Og Kina endrer seg så raskt. Byggekvalitet i Norge har gått opp med årene. Denne endringen skjer mye raskere i Kina. Derfor er det nødvendig å rive gammelt og bygge nytt som vi også har gjort her i mye hurtigere tempo. Så hvorfor vedlikeholde da?

     

    Det jeg skriver er fakta, det du skriver er oppspinn. Det er en grunn til at du ikke klarer å svare på noen av mine spørsmål og begynner på nytt tema. Du kan ikkeforsvare noe du sier. Det er bare tull du har funnet opp.

     

    Det er ikke slik økonomi fungerer. Det er sånn Trumpnomics fungerer. Den eneste som sier at det er sånn det fungerer er Trump. Finn meg en kilde på en økonomi ekspert som sier det.

     

    Equinor er skapt av, drevet, og kontrollert av den norske staten. Det er en frekkhet uten like at de i det hele tatt prøver seg på det amerikanske markedet.

     

    Det ville vært grovt landssvik å tillate dem noe lignende i Norge.

     

    Vi er enig i at det ikke er bra av Kina å stille så mange krav til utenlandske selskap ikke sant?

     

    Amerikanske selskap burde kunne fritt etablere seg i Kina uten å måtte gå med på sensurering, samarbeid med kinesisk partner etc.

     

    Så hvorfor mener du da at USA burde gå fra den åpenheten de har og ned til Kina sin måte å gjøre det på? Er det ikke meningen at USA skal være bedre enn Kina? Gjør ikke dette at USA legger seg på Kina sitt nivå og forsøker å sloss mot dem der? Istedenfor å fortsette med sitt system som er bedre. 

     

    Er det ikke alt økonomer i USA snakker om at statseide selskap er ineffektive og ikke fungerer? Hvorfor blokkere dem? Ifølge det de sier vil de jo uansett bli utkonkurrert av de amerikanske operatørene. 

     

    Det å stenge noen ute er det samme som å akseptere at du er dårligere, og det er et forsøk på å beskytte økonomien din mot andre som er bedre enn deg. Er ikke det litt merkelig at amerikanere skal være så redde? Er de så dårlige at kinesiske selskap vil komme inn og feie alle amerikanske selskap av banen? Jeg tviler sterkt. 

     

    "Vi er enig i at det ikke er bra av Kina å stille så mange krav til utenlandske selskap ikke sant?"
     
    Soleklart. 
     
    "Amerikanske selskap burde kunne fritt etablere seg i Kina uten å måtte gå med på sensurering, samarbeid med kinesisk partner etc.
     
    Så hvorfor mener du da at USA burde gå fra den åpenheten de har og ned til Kina sin måte å gjøre det på? Er det ikke meningen at USA skal være bedre enn Kina? Gjør ikke dette at USA legger seg på Kina sitt nivå og forsøker å sloss mot dem der? Istedenfor å fortsette med sitt system som er bedre."
     
    Ganske enkelt fordi Kina må se at det ikke lønner seg å drive på slik de gjør. Selv om det ikke er bra, så bør USA sørge for at Kina ikke har en gevinst med å drive på slik de gjør. Hvis ikke, så vil de aldri forbedre seg naturligvis.
     
    "Er det ikke alt økonomer i USA snakker om at statseide selskap er ineffektive og ikke fungerer? Hvorfor blokkere dem? Ifølge det de sier vil de jo uansett bli utkonkurrert av de amerikanske operatørene. "
     
    Fordi de driver urettferdig i forhold til Amerikanske selvskaper. En kan ikke konkurrere likt hvis Kinesiske selvskaper får feks statsstøtte, og selskaper fra USA må overlevere teknologi til Kinesiske selskaper, slik at de kan kopiere. Rettferdig handel handler faktisk om RETTFERDIG handel.
     
    Hvorfor synes du Kina skal få forsette sin praksis i motsetning til selskaper fra USA?
  7. Kina tillater ikke Amerikanske selskaper innpass på like vilkår i Kina. De er eventuelt nødt til å la Kinesiske myndigheter overvåke trafikk og tillate overvåkning. Sammarbeide med en Kinesisk partner (som nesten uten unntak stjeler teknologi)

    Hvorfor skulle USA bare slippe et Kinesisk selskap fritt inn i USA? Spesielt når en vet hvor hardt Kina jobber med å stjele teknologi og annet fra konkurrerende land.

    • Liker 4
  8. Voksne protestere mot bompenger som påvirker lommeboken deres, ungene protesterer mot klima og miljøproblemer som vil gjøre livene deres vanskeligere. Det er ikke tvil om hvem som har skjønt hva som er viktigst.

     

    Ja, overfør all makt til globalistene. New world order :)

    Polene skulle vel ha smelter nå, hadde narrativet vært rett. Vi har beviselig alltid hatt klimaforandringer, så det sjokkerende hadde egentlig vært om det stoppet nå for første gang.

    • Liker 2
  9. Morsomt å se at ofte er første debattinnlegg i i en kinesisk-kritisk artikkel tar kina i forsvar på omtrent samne måte som kinesiske ambassade. Ser det samme på russisk-kritiske artikler. Disse to landene har arméer av troll

     

    Det er blitt slik over alt for tiden. Kommunisme er topp, Stalin var en gromgutt, menn er kvinner og kvinner er menn, alt er rasisme, Hvit mann er negativt.

    Alt blir liksom snudd opp ned for tiden. Mens våre sammarbeidspartnere som USA er den store stygge ulven.

    • Liker 2
  10. Huawei = slem

    Kina = slem

     

    Ok, vi tar poenget. Vi vet fra før av at amerikanske medstrømsmedier ser slik på det. Men burde ikke digi ha litt mer selvrespekt enn å videreformidle usammenhengede sladder som bygger opp under dette narrativet?

     

    USA deler etterretnings informasjon med sine sammarbeidspartnere. Og de ser alle (uten UK) at det er et problem. Så det er ikke bare "sladder" fordi du personlig ikke får vite alt.

    • Liker 1
  11.  

    Huawei har helt rett i at USA ikke kan knuse dem. Huawei er ikke et ordniært selskap som er avhengig av omsetning og profitt. Huawei er en forlengelse av kinesiske myndigheter, og kinesisk etterrening. Så lenge kinesiske myndigheter har nytte av Huawei vil Huawei bestå.

    Verdensmarkedet er større enn bare USA. USA er bare 4,3% av verdens innbyggere og kjøpekraften er stor men synkende. Huawei kan overleve som kommersielt selskap uten kinesiske muyndigheters støtte.

    Joda, men mange land følger USA og deres bekymringer. Europa har også sine diskusjoner om dette firmaet, i tillegg finner du det samme i Asia og Australia. USA er ikke alene om å være "bekymret". Men mange fattige land i Asia som feks Filippinene, Vitetnam osv er nesten nødt å velge Huawei pga pris, og ikke minst teknologi. For uansett hva en måtte mene om Huawai er de langt fremme teknologisk på feks 5G.

    Ellers... Jeg er fornøyd med min Huawei-mobil, selv om muligens de sitter i Kina og prøver å tolke min kjedelige meldinger og samtaler :)

×
×
  • Opprett ny...