Gå til innhold

8Q3QDGXF

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 8Q3QDGXF

  1. "Det vi ønsker å oppnå ved å reise debatten om livsløpsanalyser, er hvordan flere teknologier kan få bidra i klimakampen."

    Dette er harakiri av edleste klasse.

    En forbrenningsmotor kan aldri slå en elmotor på utslipp av helseskadelige stoffer. Det er rett og slett ikke mulig, uansett ønsketenkning.

    Når det gjelder CO2, mener jeg at man har mange og gode nok livssyklysanalyser til å si at elbiler gir mye lavere utslipp enn eksosbiler med fossilt drivstoff. Man skal sette veldig drøye forutsetninger for å komme frem til noe annet.

    Så kan man si at man kan lage syntetisk drivstoff for å få fossilbilene CO2-nøytrale. Men da må energien være fornybar (CO2-deponering har vi ikke ennå), og da må vi sette opp 5,6 ganger så mange vindturbiner enn om vi satser på elbiler, i følge Zeros sirkulærkarbonøkonomirapport.

    Så har vi biodrivstoff, men det er et latterlig arealintensivt produkt. Fotosyntesen har en virkningsgrad på ca 5%, mens solceller ligger rundt 20%. Vi taper en firedel før energien er på hjulene på elbilen, mens av de få prosentene plantene klarte å ta opp, forsvinner brått i størrelsesorden 90% før energien er hjulene.

    Det nytter ikke bære enda mer havre. Hesten er stein død.

    • Liker 4
  2. "Eg har ikke sett et eneste truverdig tall ! Hva kan være årsaken."

    Årsaken er du sitter på ræva i go'stolen og ikke orker å løfte en finger for annet en å syte. Hvor vanskelig kan det være? Her, servert på sølvfat rett ned i fanget ditt:

    https://www.google.com/search?q=CCS+LCA&rlz=1C1_____enNO884NO884&oq=CCS+LCA&aqs=chrome..69i57j0l3.7413j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

    • Liker 3
  3. Jeg leser denne grafen på en litt annen måte enn TU. Elektrifiseringen har gått raskere enn de fleste hadde trodd, så det er neppe så mange år siden man så at det snart var penger å tjene og trappet opp forskningsinnsatsen. Jeg tror vi i grafen nå ser resultatene av de siste prosjektene på forbrenningsmotoren og at denne linjen vil fortsette å falle, mens vi ser resultatet av de "første" forskningsprosjektene på elbil og denne linjen vil fortsette å stige.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  4. Etter å ha kjørt Tesla i tre år og fulgt godt med på utviklingen, tror jeg dette kommet til å gå veldig fort. I det batteriprisen er redusert nok til at bilene kan konkurrere, vil forbrukerne da ha mye større utvalg av elbiler, bedre biler og lengre rekkevidde enn elbilene hadde når de ble populære i Norge. Det kan med andre ord går fortere enn det gjorde i Norge.

    Kina bygger nå opp et solid hjemmemarked for elbiler, og jeg tror de vil bruke denne erfaringen til å ta en solid bit av bilmarkedet Og jeg tror europeiske land, USA og Japan vil angre bittert på at de ikke innførte sterkere incentiver for å utvikle sine hjemmemarkeder.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...