Jump to content

Bananasaurus

Medlemmer
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Recent Profile Visitors

378 profile views
 1. Må jo ut med 5000 eller mer ekstra for å kjøpe en standard? Så forstår ikke helt at du sier det er classic jeg må ha penger for å kjøpe?
 2. Har lyst til å kjøpe meg en ny El gitar, tenker å bruke litt penger og få meg noe som kanskje kan vare livet ut, og har alltid hatt lyst på en Les Paul. For øyeblikket står det mellom en Standard eller en Classic. Virker som jeg kun får Classic i Ebony, som er fargen jeg helst vil ha, ikke at en bourbon eller tobacco burst er uaktuelt heller da. Men liker ellers utsendte og pickupsene på Standarden mer. Kan virke som classic ikke har weight relief, så mulig den er utrolig tung og upraktisk å faktisk ta i bruk live? Er også litt usikker på alle forskjellen rundt 50s og 60s standard. Forstår det også som at det er absolutt lurest å kjøpe Gibson brukt. Men utvalget på Finn er noe snevert, og i tillegg er jeg ganske kresen på utsendte på instrumentet, spesielt farge, da blir det vanskelig å finne brukt. Skal innom en musikkbutikk i nærmeste to ukene og skal da få prøvd standard 50s, 60s og en classic. Men hadde vært kjekt å høre deres meninger og erfaringer rundt nåværende Les Pauls på forhånd, og hva jeg burde være på utkikk etter når jeg prøver instrumentet i butikken. Hva foretrekker dere? hva vil dere anbefale når det kommer til innkjøp av en skikkelig Les Paul? Legger ved de gitarene jeg ser på, har veldig lyst å bestille løpet av sommeren etter å ha fått prøvd de i butikken: Les Paul Classic Gibson Les Paul Standard 60s Gibson Les Paul Standard 50
 3. Takk for utfyllende svar. Har også tenkt at å bestå IKT-løpet trolig er det lureste, for deretter alminnelig påbygg på min lokale vgs. Jeg har ikke vurdert i andre halvårs prosjekt fordypning og møtte ikke opp til siste eksmane i ikt. Men nå har jeg ikke lengre noe ungsomrett, vet ikke hvor aktuelt det er å komme inn på påbygg da? Også svært usikker på hvordan jeg får det IKT løpet bestått, Skal forsøke å ringe de i morgen å høre om man kan ta opp eksamen utenom å skulle gå i klassen der. 23/5 regelen er jeg muligens kvalifisert for, har jo jobbet stort sett hele tiden men ofte 50%, men mangler da flere av fagene. Blir det ikke ganske dyrt når man tar opp fag som privatist? Har mye motivasjon til å begynne å studere, men om jeg skal ha nok kapasitet blir jeg trolig ikke å kunne ta særlig mange vakter på jobb. Hvilke ordninger har man egentlig som voksen student? Blir det å leve på dagpenger og eventuelt ta noe studielån fra lånekassen?
 4. Hei! Jeg er 26 år uten noe fullført videregående.. men har nylig fått et nytt "driv" til å forsøke komme litt videre i livet og kanskje studere noe på høyskole. Er fortsatt ikke sikker på hva jeg har lyst å "bli" eller ende opp med å jobbe som, men tenker at å få generell studiekompetanse uansett er lurt så tar jeg det derfra. Jeg droppet ut av VG2, gikk yrkesfaglig IKT andre året, hadde greie karakterer utenom 1 programfag og to fellesfag hvor jeg fikk ikke vurdert på andre halvår. Den linja er et stykke unna hjembyen min, og er usikker på om det har noe for seg å ta opp disse programfagene og få bestått det 2året? Har fortsatt litt lyst å jobbe med noe innen IT, men føler det blir uaktuelt å skulle begynne å bli lærling nå, om jeg heller bare burde gå rett for å forsøke å få generell studiekompetanse?8 I så fall hva er lureste måten å få gjort dette på? Er Privatist eneste/beste vei og få det gjort på? Ser ut som det koster en del per fag også, men vi har vel støtteordninger for slikt. Har kontaktet veilederen min hos NAV angående dette, men regner med det kanskje er en annen type veileder jeg kanskje bør kontakte? Setter stor pris på hjelp:)
 5. Tusen takk for så utfyllende svar. Jeg har nå tatt kontakt med fylkeskommunen min, håper på en god e-post tilbake fra de. Er fortsatt noe usikker på hvordan jeg faktisk regner ut om jeg har fylt 5 års kravet, er dette noe fylkeskommunen vil regne ut for meg for å være sikker på at jeg har oppfylt kravet? Forhåpentligvis kan jeg ta eksamen som privatist nå til nyåret. Har for eksempel gjort 2 år som kundesupport i utlandet, men dette er en periode jeg har lite dokumentasjon på og usikker på om det kan telle med. Har per nå ikke noe arbeidsavtale med noe sted. Er ringevikar i 2 forskjellige kommuner, hvor jeg oftest har startet med å få 3 måneders engasjemang. Er noe utfordrende for meg å si nøyatig hvor mye jeg har jobbet, men har vel vært nærmere 70-80% så å si hver måned. Hatt i snitt 17k etter skatt i lønn, men feks denne måneden så ligger jeg på bare 12k..
 6. Men nå er det ikke praksisplass jeg er ute etter, vet ikke om det er en mulighet som 26 åring, men rent økonomisk ville det vært urealistisk for meg å begynne i "vanlig" praksis. Praksiskandidat ordningen er et opplegg som skal la meg ta fagprøve med nok arbeidserfaring, uten at bestått fellesfag vil være relevant, men finner det utrolig utfordrende å vite hvor og hvordan jeg melder meg opp til dette og om jeg fyller kravene. se her: https://www.tffk.no/tjenester/skole-og-opplaring/opplaring-i-bedrift/fagbrev-som-voksen/fagbrev-pa-jobb/
 7. Hei! Etter å ha testet tre forskjellige VG1 linjer og droppet ut på slutten av VG2 så la jeg dessverre alt av skole bak meg, på papiret sitter jeg nå med ingenting annet enn vg1 bestått, i en alder av 26. Begynte etterhvert å jobbe som nattevakt innen helsevesenet, da fant jeg for første gang noe jeg trivdes med, og har nå jobbet av og på innen helsesektoren siden tidlig 2015. Har funnet ut at å være nattevakt i bolig er noe jeg godt kan holde på med i god tid fremover, liker arbeidstiden og lønnen er ok. Men etter 5 år som assistent har jeg begynt å tenke på alle pengene jeg går glipp av som ufaglært, og selvfølgelig det at jeg aldri er garantert arbeid, er bare såpass heldig at telefonen alltid har ringt ofte nok til at jeg har grei økonomi. Nå har jeg blitt oppmerksom på praksiskandidat ordningen og håper å kunne utnytte meg av dette til å få meg fagbrev som helsefagarbeider, men er veldig usikker på hvordan jeg får frem med denne prosessen. Er også usikker på om jeg har nok arbeidserfaring, hadde ca 2000 timer da jeg ba om arbeidsbevis for et år siden, og har siden da jobbet ca 70% som aftenvakt. Har tenkt på å få ordnet dette i et år nå cirka, uten at jeg har fått gjort særlig mye med det, er kjipt å tjene minst mulig og føle at tiden bare går uten at man jobber seg til noe bedre. Er redd jeg plutselig sitter her som 30 åring og fortsatt er assistent uten fast arbeid.. Har lest igjennom Praksiskandidatordningen hos Udir uten at jeg følte meg særlig klokere. Hvordan går jeg frem med dette? Hvem skal jeg kontakte? Har jeg nok arbeidserfaring?
 8. Ser nå at det var Cpu som z490 ikke var kompatibelt med. Men nå har jeg endret til 7-10700K og et Z490 hovedkort med Wi-fi. samt disse 3600 Ram brikkene: https://www.komplett.no/product/1133602/datautstyr/pc-komponenter/minnebrikker/corsair-vengeance-rgb-pro-ddr4-3600mhz-16gb?offerId=KOMPLETT-310-1133602 Da gjenstår det bare å finne en god Psu:) evt kanskje bytte ut ssd jeg har valgt, hva gjør at du syntes jeg burde gå for en annen ssd?
 9. Takk for tilbakemelding! Hvorfor hadde du ikke kjøpt 9th gen nå? Regner med det er grunnet nye ting er i horisonten? Hadde i utgangspunktet tenkt å vente til nye gpu og cpus ble sluppet, men siden min nåværende pc døde må jeg nesten bare ta det som er på markedet nå. å bytte ti 10700k virker som en god ide, bare en 400-500 kroner dyrerer. Hva er grunnen til at du anbefaler a-data sx8200? Den ser ut til å være noen hundre kroner dyrere, på hvilken måte yter den bedre enn ssd jeg har valgt? Når det kommer til Ram så har jeg fortsatt det slik at 3200 til 3600 er Mhz utgjør en minimal forskjell, spesielt når jeg har Intel Cpu, men vurderer å bestille annen Ram også Hadde i utgangspunktet valgt et Z490, men i følge pcpartpåicker så er ikke dette kompatibelt med skjermkortet jeg har valgt. Wi-Fi er også et must, så tenkte jeg heller bare kunne kjøpe et hovedkort med innebygd WiFi fremfor å måtte styre med en adapter. Tror du ikke Z390 duger? Virker alright og står at det skal ha innebygd Wi-fI
 10. Heisann! Etter at laptopen min endelig tok kveld, så har jeg bestemt meg for å forsøke å bygge gaming pc selv. Har budsjett på 20.000. Har plukket ut og bestilt deler, men lurer fortsatt på om det er noe jeg kanskje burde ha endret på. Bygger først og fremst for å kunne spille Total War: Warhammer 2, men ønsker også å kunne spille litt nye spill med høy grafikk og å ha en data som er høvelig framtidsrettet. Når det kommer til GPU ønsker jeg å holde meg til Nvidia. Forstår det slik at amt konkurrerer hardt mot Intel og at Ryzen serien er riktig bra til hva man får for prisen. Men Intel har en god fordel på single core på Total war spillene så ønsker å holde meg til det. Her kan dere se builden min: https://no.pcpartpicker.com/list/P86pwh Har enda ikke bestilt skjerm, fått inntrykk av at den jeg har valgt er det beste "budget" gamer skjerm man får, men er fortsatt ikke helt sikker på det valget. Vet bare at til skjerm kan jeg ikke tøye meg noe særlig over 3000 mtp hvor mye jeg allerede har brukt på data. Lurer også på om det er noe ledninger eller annet ekstra jeg kan komme til å trenge som også burde bestilles? Setter stor pris på all hjelp!:)
×
×
 • Create New...