Jump to content

Bananasaurus

Medlemmer
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Recent Profile Visitors

140 profile views
 1. Virker ikke som det er så mange 1440p IPS skjermer uten at jeg må gå over 5000 som er så å si max budsjett for skjermen. Beste jeg har funnet til nå er https://www.netonnet.no/art/gaming/gamingskjerm/lg-27gl83a-b/1011816.11513/?utm_source=prisjakt.no&utm_medium=cpc&utm_campaign=prospecting_conversion_prisjakt-prisjamforelse_no&dclid=COW2xum_zekCFQoOGAodh5YEJw Den virker jo grei eller hva? Ellers har jeg sett på denne: https://www.netonnet.no/art/gaming/gamingskjerm/acer-vg240y-pbiipf/1011884.11513/ Bare 2000, trenger virkelig å spare noen kroner. Men den er bare 1080p, og når jeg først bygger skikkelig gaming pc så burde jeg vel gå for 1440p også..
 2. Har også sett at Intel virker bedre til Warhammer. Men prismessig og generelt så virker jo ryzen som det bedre valg, alle jeg kjenner som har bygd pc de siste åra har ryzen cpu, så føler det blir dumt å gå for Intel kun for Warhammer, selv om det er spillet jeg er mest intr I å kunne kjøre godt.
 3. Meshify C mini frister den ja, men er redd det blir fryktelig mye stø i fra det? Ellers vurderer jeg å bare gå for en vanlig Meshify C. En mindre stasjonær var i utgangspunktet målet, men innser at forskjellen på atx meshify og meshify mini er marginal, bare litt forskjell på høyden
 4. Enn med størrelse på skjermen da? Tenkte egentlig å holde meg til 24, men det frister litt å gå for et større om jeg skal i 1440p, men det funker kanskje like bra på 24incher?
 5. Har endret på en del, og her er hva jeg sitter å vurderer å kjøpe nå: https://no.pcpartpicker.com/list/jhqtdm Må bare finne en strømforsyning. Ellers er jeg meget usikker på om jeg skal gå for GPUen som er lagt til eller evt finne en annen,
 6. Noe annet kort du ville anbefalt som kan passe dette setupet? Har uansett innsett at å bruke 8k og oppover er uaktuelt, så blir neppe noe 2070 uansett. edit: ser nå jeg kan få Gainward GeForce RTX 2070 for en 5000, dette frister jo. Kanskje jeg bare burde finne annet kabinett som passer det?
 7. Har sett på Fractal Define Nano S Black Window og tenker jeg skal gå for dette kabinettet sannsynligvis. Har mest lyst å gå for et Nvidia kort, noe tips til hva jeg kan satse på uten å gå noe særlig over 6000?
 8. Hei! Er ute etter å bygge meg en solid gaming desktop som vil være fremtidsrettet men også kunne ha mulighet for upgrades senere. Ønsker å kunne spille Total War: Warhammer 2 på high/max, spillet er veldig cpu intensivt så tror derfor jeg burde gå for en slik 8 Core. Ellers spiller jeg alt fra Destiny 2, Cod Warzone, og er stoked på Cyberpunk som kommer ut snart, tenker det blir fetere på en god pc enn på min ps4. Planen var å bruke 15-20 tusen, men etter å ha plukket ut det som virket "best" uten å tømme lommeboken, så har jeg nå en handleliste som er i underkant av 25K. Har lastet opp bilde av handlekurven så dere kan se alle delene. Wi-Fi kortet ser jeg på som et must, og jeg trenger såpass med lagring som jeg har valgt. Har dere ellers anbefalinger på hvordan jeg kan få det billigere? Vurdere å gå for et billigere skjermkort, men samtidig har jeg også veldig lyst på den ytelsen 8gb tilbyr. Er også usikker på valget av mini kabinett, vil jeg trenge noe ekstra kjøling? Kan det bli dårlig plass mtp delene jeg har valgt?
 9. Hei! Skal hjelpe min lillebror på 12 med å få sin første laptop. Han trenger først og fremst en laptop til å gjøre lekser hjemme. Men også kjekt å kunne bruke den til lett spilling. Ellers vil den jo bli brukt mye til Netflix, streaming og generell surfing. Jeg tenkte først og fremst på Dell XPS, men når jeg så at de ligger på 10k og oppover ble det uaktuelt. Greieste alternativet jeg har funnet til XPS er da Lenovo ideapad, spesifikt denne: https://www.komplett.no/product/1140779/demovarer/pc-nettbrett/demo-baerbar-pc/lenovo-ideapad-s540-156-fhd-demo# Nå har han fortalt meg at budsjettet hans blir på alt fra 5000 til 8000. Han har Ipad som hyppig brukes til alt av streaming og litt spilling, ellers har han både en Switch og en Playstation til spilling, så jeg tenker at noe gaming pc er virkelig ikke nødvendig. Er først og fremst laptop med office for skriving med lekser han trenger seg en laptop til. Men jeg tenker som så at når man først kjøper en laptop så er det greit å ha en som vil holde seg i lang tid. Også om han skulle få lyst å spille på fortnite kontoen sin på data så er det jo kjekt å ha muligheten, evt noe lettere spill. Jeg har spurt om det er noe spill han er ute etter å spille på data, men det er egentlig ikke det. Han vil bare ha muligheten til å laste ned Steam og titte rundt egentlig. Syntes dere at den Lenovoen jeg har linket virker grei? Noen andre alternativer hadde også vært fint å titte på:)
 10. Kan jeg spørre hva du brukte din generelle studiekompetanse til å gå videre med? Har lite motivasjon til å begynne å ta opp fag å bruke penger på dette.. Spesielt å begynne med matte igjen, men tenker det er noe jeg virkelig bør gjøre på et punkt..
 11. I linkene jeg la ved står det også at jeg skal snakke med fylket, men hva vil det egentlig si? At jeg skal ringe til skranken i min kommune? Kanskje dumt spørsmål, men hvordan snakker jeg med fylket?:p
 12. Hei! Jeg ser etter andre som har tatt fagrev og/eller generell studiekompetanse i voksen alder. Av ulike grunner fikk jeg dessverre aldri bestått 2vgs året mitt. Jeg møtte ikke opp til programfag eksamen og strøk i et fellesfag grunnet manglende innleveringer. Har tenkt litt på å ta opp eksamen og få det året bestått, men det 2 året var innenfor et felt jeg ikke ønsker å jobbe med, så har lite lyst å ta den veien, og har nå begynt å se på andre muligheter. Det jeg lurer på er hvilke andre alternativer jeg kan ha for å få meg generell studiekompetanse etter jeg er fylt 25? Når jeg bare har et bestått 1 år vgs. Utover studiekompetanse så er jeg egentlig mer interessert i å få ordnet meg et fagbrev. Har jobbet som vikar i helsevesenet siden jeg var 19, i hovedsak på natt. Begynner nå på en del dag også og jobber ganske så mye. Har funnet denne artikkelen på utdanning om å ta fagbrev på jobb: https://utdanning.no/tema/nyttig_informasjon/fagbrev_pa_jobb samt denne om praksis fra arbeidslivet: https://veientilfagbrev.no/?alder=OVER_25&erfaring=HAR_ERFARING Nå har jeg nok ikke riktig så mye erfaring på 5 år at jeg vil kunne gå opp til eksamen med det første. Men holder på, og det å ha et "mål" i siktet, å vite sånn cirka hvor jeg er og hva som må til ville hjulpet meg mye. Står at "praksisen må dokumenters og godkjennes av fylket ditt". Holder på å kontakte kommunen min/personalkontoret for å høre hva de har å si. Men jeg opplever det svært vanskelig å finne ut nøyaktig hvem jeg skal kontakte og hvordan, for å komme meg mot fagbrev på denne måten.
 13. Er absolutt bedre med en god brukt pc enn en minipc med mobilprosessor, men vil ikke styre med å kjøpe en brukt pc og problemene som kan komme med det. Hva mener du er galt med en mobilprosessor til den bruken som jeg har nevnt? Har ikke noe erfaring med det selv, men tenker jo at det bør fungere greit nok for noen som bruker datamaskin ganske lite og til helt enkle ting.
 14. Har tenkt å kjøpe en ny datamaskin til min far. Han har en stor skjerm og anlegg, men det er koblet til en gammel datamaskin som skulle ha blitt byttet for flere år siden. Han bruker stort sett maskinen til å surfe på nett og se videoer. Har veldig begrenset budsjett, men alt er bedre enn maskinen som han bruker nå. Ønsker fortsatt at det jeg kjøper skal kunne vare. Vil helst ikke over 3000-3500. Dette er hva jeg har funnet til nå: MSI Cubi Mini Har også vurdert denne: Lenovo IdeaCentre Har bedre erfainger med MSI enn med Lenovo, men med Lenovoen er det jo faktisk mulig å lagre mer enn OS. Tanker om dette? Finnes det bedre alternativer fra andre nettsider til samme pris?
×
×
 • Create New...