Gå til innhold

Per2019

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Per2019

  1. Eskove skrev (20 timer siden):

    Betalte du med et debittkort?
    Eller et ekte kredittkort?

    Om du brukte et ekte kredittkort som man alltid burde på nett er det bare å logge inn og klage på translaksjonen.
    Da slettes/returneres translasjonen som regel i løpet av timer.

    Bare send inn det du har at samtale med elkjøp med klagen til visa/mastercard.
    Kjenner flere som har måtte gjøre dette og alle hadde fått kreditert av mastercard i løpet av timer.

    Brukte debittkort. Tenkte at Elkjøp og andre store norske nettbutikker klarer å løse ting, men det er jo ikke casen. Heretter blir det nok kreditt på alt fordi dette er bare tull. Uansett det som har skjedd har skjedd, nå må jeg bare finne ut hvordan jeg skal få pengene mine tilbake. 

  2. HW1 skrev (1 minutt siden):

    Og du er 100% sikker på at du har blitt trukket to ganger, at du f.eks ikke bare har fått beløpet låst/reservert av banken/kredittkortselskapet.

    I og med at du sendte mail 29.12.2022 så går jeg utifra at du ikke brukte bankutskriften fra slutten av måneden til å dokumenter dobbeltbetalingen, kommer dobbeltbetalingen fram av bankutskriften/kredittkortregningen som du får på slutten av måneden?
     

    Hvis betalingen fremkommer dobbelt på kredittkortregningen du har fått når måneden er over så skriver du dette til elkjøp

    100% ja. Banken jeg bruker så kan du hente kontoutskrift når som helst så var den jeg brukte. Helt likt nå uansett. Har også fått dette bekreftet på mail av banken, at jeg faktisk har blitt trukket dobbelt. Veldig lett å se dette på kontoen også, med at det var et greit stort beløp. Sendt alt sammen en gang til nå, hva hvis de bare fortsette å sier det samme? Ganske håpløst at de ikke klarer å finne disse to transaksjonen i systemet deres. Burde ikke være så vanskelig.

  3. Hei.

    Har en case gående siden 20. Desember hvor jeg bestilte en klikk&hent ordre. Denne ble betalt med en gang, men så fant de ikke varen og ordren ble kansellert. Sekundet ordren ble kansellert så ble jeg trukket igjen. Alt dette har jeg bevis på og har sendt inn til dem. Jeg har fått tilbake et beløp, men mangler enda det siste fordi dem sier at de ikke finner transaksjonen... Nå svarer de ikke lengre meg..

    Tips til hva jeg kan gjøre? 

  4. 1P-Y er ikke et valg å velge under retningen studiespesialisering, så jeg tviler på at det vil telle... dont quote me on that

    Det jeg også tenker, men lest litt mye forskjellig. Noen steder så er det mulig andre steder så er det vanskelig å tolke hva de egentlig mener. Men ser at mange som har yrkesfaglig utdanning kan ta S1 og S2 matte så bør jeg egentlig fungere begge veier.

  5. Hei. Jeg har tatt studiespesialisering på vgs med bare realfag. Hadde T,S1,S2 matte. Har tenkt til å ta P matte å bytte ut T for å få bedre snitt. 

     

    Her er spørsmålet: Er det også mulig for meg å ta 1P-Y (yrkesfaglige utdanningsprogram) for å få et høyere snitt. Eller er det ikke mulig å blande studieretningene sånn som dette? Hvis det er mulig vil da 1P-Y bytte ut P eller vil det være et eget fag?

     

     

    Takk for hjelpen.

     
  6. (Med forbehold om feil)

     

    Jeg tror det er sånn at du må ha to fag som bygger på hverandre (du har jo TF 1 og 2 og S1 og S2 matte)

     

    Så vidt jeg vet kan du ta et fag fra et annet programoråde så lenge du har to fag som bygger på hverandre fra samme programområde. Da kan du for eksempel ta Sosialkunnskap eller Psykologi 2 fra linjen språk, samfunnsfag og økonomi og ta bort Fysikk 2 :) Litt usikker på om matte teller i fagene som bygger på hverandre pga timeantall osv., men du bør sjekke det opp med en rådgiver ved en vgs for sikkerhets skyld. Vil tro det også er viktig å huske på at faget du velger har like mange årstimer som det du vil erstatte (ta bort).  

     

    Fikk selv god hjelp av rådgiverne på denne nettsiden: http://minutdanning.ostfoldfk.no/ 

    Tusen takk! Helt riktig med det at to fag som trenger å bygge på hverandre og at jeg kan velge nesten hvilke fag jeg vil. Sosialkunnskap har gått litt under radaren, ser ut som et veldig greit fag å ta. :) 

  7. Hei. Jeg klarte å stryke i Fysikk 2 til sommeren og står uten vitnemål. Jeg vil bare ta et random fag for å få vitnemål, helst et fag som bare er skriftelig. Er litt usikker på hva jeg bør ta... noen som har forslag?

     

    Dette er fagen jeg har tatt:

     

    VG2:

    Fysikk 1

    Kjemi 1

    Teknologi og forskningslære 1

    Matematikk S1

     

    VG3

    Fysikk 2

    Teknologi og forskningslære 2

    Matematikk S2

     

    Takk for eventuell hjelp!

  8. Hva som irriterer de bak trenger du ikke bry deg om. Å kjøre for fort inn i uoversiktlige kryss er mye verre enn å kjøre for sakte, det er da det smeller. Så kan man alltid begrunne valgene sine til sensor, føler du at krysset kan være farlig fordi folk fra høyre ofte kjører fort på sted X så er det en god grunn for å kjøre så sakte at du er 100% sikker. Pass også på å gasse på nok til at du kommer deg over krysset passe raskt.

     

    Edit; Det er litt vanskelig å forklare kjøring med tekst, bedre å vise i praksis, men jeg håper det er passe forståelig :)

    Tusen takk, skal tenkte på dette i morgen :) 

  9. Ikke kjør for sakte er faktisk et godt tips. Det er ikke helt uvanlig å stryke pga. det da man ikke skal hindre annen trafikk.

    Takk! Har ikke som vane å kjøre for sakt, men på en vei med høyreregel så pleier jeg å bremse en del ned før uoversiktlige veier i tilfelle det komme en bil som jeg må vike for. Jeg føler at dette kan irritere de bak når jeg etterhvert ser at det ikke kommer en bil, men er det feil å gjøre det? 

×
×
  • Opprett ny...