Gå til innhold

pe92

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pe92

  1. The Avatar skrev (På 13.5.2020 den 22.49):

    Det er nok tvilsomt. Dei fleste vil gå ned forholdsvis mykje i lønn når ein bytter frå jobb i det private til ein offentleg jobb som er meir stabil både med tanke på arbeidstid og jobbsikkerheit.

    Ein skal sjølvsagt aldri seie aldri, det kan være rom for å gi deg 700k i året om skulen treng å tilsette ein person med din kompetanse og du er den einaste som er tilgjengeleg, men 700k er nok meir enn du kan rekne med å få tilbod om.

     

    Om eg slår opp i garantilønnsatsane for 2019 så skal ein arbeidstakar med fagbrev og 1 år teknisk fagskule og 8 års arbeidserfaring ha garantilønn på 398 300 kr.
    Den tilsvarande garantilønna med for lærarar (og tilsette med bachelorgrad) med 8 års arbeidserfaring er 450 000 kr i året.

    Det er godt mulig at ein sorterer deg som lærar ettersom du har sertifikat som tilleggskompetanse og representerer ein fagkompetanse som andre lærarar ikkje har, og ein skal ta hensyn i at garantilønna er berre den lavaste lønna som det er lov å avtale i verksemder som har tariffavtale. Så det er heilt på sin plass at du får meir i lønn enn garantilønna, men det er som sagt tvilsomt at du klarer å løfte lønna di veldig mange hakk høgare når Fylkeskommunen naturleg nok ikkje vil betale meir i lønn enn dei må.

    Eit grovsøk på nito sin lønnskalkulator viser at dersom du hadde hatt bachelorgrad og 5-9 års ansiennitet så er landsgjennomsnittet i kommunalsektor for undervisande ingeniørar 530 909 kr i året. Du kan få litt meir nøyaktig resultat om du legg inn meir relevante parameter, eg har her berre gjetta på kva du legg i nokre års erfaring, og eg har ikkje sett på spesielle geografiske områder. Dersom du er nito-medlem vil du i tillegg kunne logge inn for å hente ut meir detaljert statistikk.

     

    Alt i alt så er eg rimeleg trygg på at ein alt har strekt seg langt ved å tilby deg 600 000 kr i året.

    Ja det kan høres ut som 600 000 er et greit tilbud :) 

  2. The Avatar skrev (7 timer siden):

    Kva utdanning har du? Bachelorgrad?
    Og kor mange års erfaring har du?

    Om ein ser på garantilønnsystemet i fylkeskommunen så er det berre dei med mastergrad og 16 års ansiennitet, samt lektorar med tilleggsutdanning og 16 års ansiennitet som skal ha minst 600 000 kr i året etter tariffavtalen.
    Til samanlikning er garantilønna for bachelorgrad og 16 års ansiennitet 500 000 kr i året.

    Det sagt så er garantilønnsbestemmelsane berre ei garantilønn, det er ingenting i vegen for at arbeidsgiver kan tilby meir lønn enn den avtalte minstelønna for kompetanse og arbeidskraft som det er behov for.
    Særleg for lærarar som deg som også har kompetanse til å jobbe i andre næringar så vil lønningane typisk være høgare enn garantilønna for andre tilsette, rett og slett fordi skulane må betale litt ekstra for å ikkje miste kompetansen til andre arbeidsgivere.

     

    Eg vil også kommentere at sjølv om du startar med høg lønn så har du all grunn til å forvente at også du får ei lønnsvekst som i prosent er nokså lik den lønnsveksten som resten av samfunnet har. Du får ikkje nevneverdig fråtrekk i din prosentvise lønnsvekst berre fordi f.eks. 5% lønnsvekst utgjer fleire kroner for deg med 600 000 kr i årslønn enn det gjer for ein fersk u-utdanna arbeidstakar som startar med 300 000 kr i årslønn.

    Har fagskole og noen års erfaring.

    Vil det være mulig å få 700 000? Da vil det nok være mer attraktivt mtp lønn i den næringen jeg kommer fra. 

  3. Hvilken garanti har du for at de andre fondene du skifter til vil stige mer enn det du selger deg ut av?

    Har selvfølgelig ingen garanti for det. Men jeg syntes det høres bra ut å gjøre det slik. Da vil jeg jo til slutt ende opp med flere andeler i flere fond.

  4. Takk for svar.

     

    Men vil fondene alltid gå opp? På lang sikt altså.

     

    Jeg tenker jo slik at hvis jeg investerer 10 000, og får en avkastning på 500.

     

    Vil det ikke da lønne seg å selge seg ut, for så å kjøpe videre i andre fond for 10 500?

  5. Jeg driver å sparer i fond. Bruker aksjesparekonto hos Sparebanken.

     

    Hvis jeg kjøper meg inn i et fond for 10 000, og etter noen mnd har jeg en avkastning på 500kr.

    Er det da lurt å selge seg ut, og investere videre i et annet fond. Eller er det bedre å la det bli stående?

     

    Så lenge jeg holder pengene i aksjesparekontoen kan jeg kjøpe å selge skattefritt.

  6. Har fått et problem med min PS4.

     

    Når jeg slår den på kommer det ikke bilde. Kommer bare lyd som hakker.

     

    Har selvfølgelig prøvd flere hdmi kabler.

     

    Hva kan problemet være? Er det et godt alternativ å sende den inn eller er det bare å kjøpe ny?

×
×
  • Opprett ny...