Jump to content

glaserud

Medlemmer
 • Content Count

  120
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Sånn til info så har jeg nå fått vite av han som opprinnelig bygde disse båtene at enkelte av de faktisk ble bygget med vannkjøl. Foran under dekket, langs med baugen ligger det et utluftningsrør som ender opp rett under dekk. Dette er innstøpt i den innvendinge coatingen, så det er vanskelig å se når man ikke vet hvor det er.
 2. Hehe... Jeg stusset også på hvorfor det ikke var et utluftingshull, siden det å fylle kjølen nedenfra er en noe rar måte å gjøre det på. Får ta den opp igjen og se om det er feste for en plugg der (tror ikke det).
 3. Har en Herwa 16 (nummer 29 til 31 på denne siden). På høyre side av kjølen, omtrent 2 fot fra akternenden, er det et hull på ca. 1 tomme i diameter. Er dette hull til bunnplugg, eller har denne båten vannkjøl? I følge forrige eier er det vannkjøl, men er nå litt usikker på om det egentlig burde vært en plugg her.
 4. Dette skjer hvis du setter brikkene i "feil" sokkel. Jeg kjenner ikke HKet, men regner med du har 4 sokler. Dersom du nå har minne i soklene 1 og 3, prøv å sett de i 1 og 2 (eller omvendt). Da skal du få 400MHz på brikkene i dual-channel-modus. Gjorde denne feilen første gangen på et MSI K8N Neo2.
 5. Om det hjelper på støyen eller ikke avhenger av hvordan maskina di er satt i sammen og hva det er som bråker. Det beste og enkleste? Sett på strømsparing og se om du liker det.
 6. Fordel: Du sparer strøm Ulemper: Harddisken bruker tid på å starte opp igjen. (Muligens også litt ekstra slitasje på motoren, men det er minimalt om i det hele tatt, vil jeg tro.)
 7. For å gå noe særlig godt svar, så ville det hjelpe om du opplyser hva du skal bruke den til. Skal du skrive ut foto, vil en fotoskriver (blekk) være tingen. Skal du skrive ut litt tekst i svart og farger er en vanlig blekkskriver (siden patroner til fotoblekkskrivere er dyre, iirc) eller rimelig fargelaser tingen (avhengig av utskriftsvolum). Skal du skrive kun svart tekst, så kommer det egentlig an på mengden du skal skrive ut (og hvor mye ad gangen, siden lasere tar litt tid på første side).
 8. Ellers så har du TreeSize: http://www.jam-software.com/treesize.shtml
 9. Har ikke dette HKet stemme-feilmeldinger? (Manualen, pkt 3.3) Plugg i en høyttaler?
 10. If it isn't broke => don't fix it. Hvis jeg skulle laget en ny burk (og det står 10 disker, HK++ på benken og venter, så det skal jeg) ville jeg valgt en større psu (og det har jeg også (Thermaltake 560W)). Men dersom jeg hadde en burk som virket ville jeg antakelig ikke gjort noe med den med mindre det var problemer. Du kan alltids sjekke om PSUen blir veldig varm, men utenom det så... Virker det, så virker det, kort og greit.
 11. http://developer.intel.com/design/motherbd/bf/bf_drive.htm
 12. 1. Har HKet ditt noen diagnosttikk-LEDs? (Står i så fall i manualen) Sjekk hva de sier. Noen HK har også dette som en egen bracket. 2. Sjekk i manualen din hva pipene betyr. 3. Koble fra alt som ikke trenger å være koblet til. Bruk kun; - HK - PSU - Powerknapp - Skjermkort - CPU - Minne (1 brikke hvis mulig) Dette for å eliminere flest mulig feilkilder.
 13. Du får ikke sendt bilder til skjermen utover standarden (på 50/60 Hz). En 100Hz TV gjør ikke annet enn å scanne over skjermen 2 ganger pr. bilde for å redusere flimring. At bildet ikke blir bra med 60Hz tror jeg neppe har noe med oppfriskningsraten å gjøre.
 14. Du trenger en 20->24-pin-overgang, f.eks. en slik: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=303777&cks=PRL
×
×
 • Create New...