Gå til innhold

moda1701

Medlemmer
  • Innlegg

    142
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av moda1701

  1. Hei

    Jeg kjøpte meg dette spillet i dag og etter ca 3 timer var aller sangen spilt igjenom på hard. Alle sangene gikk faktisk på første forsøk. Jeg må si jeg skulle ønske spillet besto av litt fler sanger og litt høyere vansklighetsgrad. Oki att jeg har spilt litt GH3 før også men dette gikk litt i lettestelaget. I morgen får jeg Rock band og tror da spillet alt blir pakket vekk. Jeg fikk meg nå i det minste en trådløs gitar til GH3en min ;)

    post-4592-1217869000_thumb.jpg

  2. blabla......

    Vi er 3 Dyktige elektrikere som i fjor fikk sydd sammen hele dritten under tvil til noe lunde tid. 2 av oss er Garantert der til neste år. Vi hadde det dritt gøyt selv under alt arbeid presset som var på oss.

    blabla.........

     

    Nå gjorde vi jo så mye mer en bar og legge opp strøm. Ikke rart vi ble slitene ettervært da. ;)

    */me husker han så en liten elektrikker starte grytidlig om morgenen og henge opp nettet i hallen for så snekre opp bord til den store gullmedaljen* :thumbup:

    vi stilte jo også sterkt når det gjalt fibertrekking på søndagen :w00t:

    mimre det fine været som var ute når vi trakk

    user posted image

    user posted image

    Når det gjalt nedrigging var jo det et kapittel for seg selv. :ermm: men nå i år har vi jo en del erfaring fra året i fjor som gjør att ting går greiere. Vi har vel blandt annet strømpadder ;)

  3. Jeg har en våt drøm om at L skal mekke en elektrisk stol til meg i år.  :whistle:

    8338182[/snapback]

     

    Ohhhhhh Hvor mye amper må til for å klare den jobben. :hmm:

    8338317[/snapback]

     

    30mA :dribble:

    8339605[/snapback]

     

    Dette er Fubar det er snakk om. 30mA tar ikke livet av en normal voksen person engang. Vi må nok opp i 100mA tenker jeg meg.

    8340128[/snapback]

     

    Elektrisk stol til fubar kan vi klare og mekke ja. :D

    Når det gjelder meg i år må jeg se ann litt så det ikke blir alt for mye og gjøre på jobben samtidig som The eXperience pågår. I fjor hadde jeg seff et prosjekt som motte avsluttet samtidig som vi rigga opp til HWLAN. Det ble en noe lang mandag tirsdag og onsdag ja.

  4. Jeg lurer på hva den batteri-backup'en er til? For hvis strømmen går så spinner jo diskene ned og man får ikke skrevet eller lest noe fra de uansett. Så hva gjør denne batteri-backup'en som ikke en USP gjør mye bedre?

    5560217[/snapback]

    Batteri-backup sørger for att minnebrikkene ikke mister informasjoen de sitter med. På dyrere kontrollere er de ofte utstyrt med større minne brikker på gjerne 128-1 GB minne. Av egen erfaring regestreres ofte overføring av filer som ferdig i det du velger å kopiere filen når du har mye minne på kontrollerkortet. Man kan da se att diskene forsatt jobber de neste sekundene. Om da strømmen faller fra risikerer man å miste den infon som er i flyt i minnet.

     

    For min del ser jeg ingen problemer att denne artikkelen kommer på hw.no og ikke HWB.no. De må gjerne skrive om dyrere kontrollere også. Siste kontroller jeg kjøpte var en ARC1170 som jeg bruker privat. Hadde jeg bare hatt mer penger skulle jeg kjøpt en til ;)

     

    moda1701

  5. Takk for skjermdump, men de tallene får jeg ikke til å rime. Det må være en dårlig kontroller, for du har bare ca 5 ganger hastigheten til en enkelt disk ved leseytelse. Evt er det noen som har gjort en kardinaltabbe og ikke sett på blokkstørrelse på filsystem opp mot blokkstørrelsen på raidsettet, slik at det er for eksempel fire og fire disker som settes i sving for lesing av en enkelt blokk på filsystemet.

     

    Forøvrig skal det ikke være noe vesentlig forskjell på leseytelsen om du har en CPU på raidkontrolleren, for paritetsdata brukes uansett ikke til leseoperasjoner.

    Hei. Når du skriver att du ikke får tallene til å rime så får jeg en misstanke att du har vært lite borti større raid systemer (mer en 12 disker og mulig jeg tar feil). Det er mange ting som begrenser systemet når du har så mange disker. Å tro man skal få n-2 x hastighet når man kjører raid 6 på store arrey er dessværre ikke tilfelle. Att jeg får får 413 MBps i sequential read er det ikke noe galt i. Dagens PCI-x 133 MHz grensesnitt har en maksimal hartighet på ca 1,3 GBps. I praksis ligger hastigheten ofte langt unner det.

     

    Att lesehastigheten er om trent det samme når det gjelder HW raidkontorllere og SW raidkontrollere, har jeg ikke sakt noe i mot. Men skrivehastigheten er den veldig mye mindre på en SW kontrollere kontra en HW kontroller. CPUloaden når jeg lagrer til en SW kontollere ligger ca på 30 %. Når jeg lagrer til HW kontrolleren ligger den på ca 3%.

     

    Å kjøre raid 10 med mer en 8 disker vil jeg si er tåplig. Leseytelsen i raid10 vs raid6 er om trent lik i praksis på så mange disker. skriveytelsen i raid 10 er bedre om man overfører større filer en minnebrikken på kontrolleren takler. RAID 10 har også en høyere overhead en RAID6 på fler en 4 disker.

    Når det gjelder leseytelse, så er begrunnelsen såre enkel: Alle data ligger speilet på RAID 10, derfor har du tilnærmet dobbelt så mange disker å hente data fra. Dersom diskene er av størrelse 1, og du skal ha et raidsett på størrelse N har du 2N disker å lese fra på RAID 10, mens du har N+1 på RAID 5. Det er ikke eksakt den dobbelte leseytelsen på RAID 10, men i de raidsettene jeg kommer borti ligger det tett opptil.

    Prøver du å si att RAID10 har dobbel lesehastighet kontra RAID5? da tror jeg du bør ta en ny titt. Raid 5 har en teoretisk leseytelse = X*(n-1) som som nesten er samme som raid 10 når man har mange disker. (kjører du 3xdisker i raid5 kontra 4xi raid10 får du dobbel lesehastighet i raid 10. kjører du 5 disker i raid5 kontroa 4x disker i raid10 skal det bli ca lik) Dette toretisk lesehastighet. I praksis er det desværre lavere både i raid10 og raid5.

    Du har ikke liggende noen skjermbilder med tester av raidsettene du har? som motbeviser det jeg netopp skrev?

     

    Bjørn432 om du har lyst til å lese litt om raid så står det lett forklart på http://www.acnc.com/raid.html

    Den kontrolleren du refererer til er en software kontroller. Hvordan HK skal du kjøre dette på? Skal du ha større parisjoner en 2 TB? Skal du kjøre Raid over en 32 bits PCI buss er det ikke så nøye att du kjøper en dyr HW kontroller da lesehastigheten vil bil begrenset av PCI porten.

  6. Dersom det kommer innenfor behovet ditt ville jeg seriøst vurdert å bruke RAID 10, som kontrolleren du viste til støtter. (Det er nok en gang feil i prisguiden til hardware.no). Da har du bedre feiltoleranse, mye bedre skriveytelse, og dobbelt så god leseytelse som tilsvarenende i RAID 5).

    Vel leseytelsen i RAID 10 er ikke dobbelt så god som leseytelsen i RAID5. Leseytelsen i RAID5 ligger bittelitt under raid 0. Når det gjelder ytelse RAID5 Vs RAID6 er de rimlig like, men fordele med RAID 6 er att du har 2 disker liggende som sikkerhet kontra 1 i RAID5. RAID6 har faktisk en høyere sikkerhet en RAID 10.

     

    Linken under er til et billig raid 5 kontroller uten egen CPU. Om du er på skrivehastigheten er ikke den mye å skryte av. I praksis ligger den ca på 25 MBps. På min dyrere RAID6 kontroller med cpu ligger det i praksis på ca80-90 MBps i skrivehastighet.

    http://home.no.net/moda1701/HW.NO/24_Diske...1820A_8x250.JPG

  7. I mitt tilfelle ville det vært fint med den ekstra sikkerheten RAID 6 gir, men jeg har ennå ikke funnet noen kontrollerkort som støtter dette, derfor bruker jeg RAID 5 frem til noen finner et bra RAID 6 alternativ.

     

    Servern skal brukes til fil og applikasjonsserver for inntil 8 brukere. Trenger MYE plass.

    Ser du er ute etter Raid 6 kontroller. Nå har jeg nylig skaffet meg en slik en selv som jeg kjører 24 disker i RAID6 på den får jeg en rimlig bra ytelse som fint kan takle mange brukere samtidig pga den innebygde minnebrikken blant annet. Nå vet jeg ikke hvor mye penger du har planer om å brenne bort.

    Om du titter på linken under så finner du fler raid 6 kontrollere fra areca som pyton selger.

    http://www.pyton.no/aspx/produkter.aspx?l=...0=11&g1=9&g2=31

    Jeg legger også med et bilde så du kan se hvilken ytelse jeg får i sandra.

    Hvordan hovedkort har du planer om å bruke kontrolleren din på?

    om du skal kjøre raid 5 så er det viktig att du har en kontroller med innebygget CPU, de yter mye bedre en kontrollere uten spesielt når det gjelder skrivehastighet.

    post-62-1127608456_thumb.jpg

  8. hehe, har bedre kontroll på filmene og spillene mine i hylla jeg ass, bruker heller penger på mer hylleplass enn ørten harddisker ass, dessuten, hva gjør du vis lynet slår ned mens du har pcen på a? fried harddrives^^
    Om uhellet skal oppstå (noe som hender veldig skjelden pr husstand i Oslo) så har jeg Primær og sekundær overspeningsværn. I tillegg har jeg jo flesteparten av alle DVDene liggende tilgjengelig. Skulle like å sett de damene du dro med deg hjem om du hadde liggende 2-3000 DVDplater i hylla ;) tror hun hadde snudd raskt da ja. Hos meg har jeg gjemt bort PCene i en bod så jeg skal slippe støyen og en del av varmen til dem om sommeren.
    moda1701: Skal du på tg06 ?
    Det vet jeg ikke. Men om jeg skal tviler jeg sterkt på att jeg gidder å drasse med meg serveren min, og gjør jeg det blir det dessværre ikke noe ftp eller noe slik oppe på den.
    ehm, ser jeg riktig når jeg ser prisen på det kontroller-kortet der? 

    er jo en helt syk pris for en kontroller?

    Ja den prisen stemmer den.
  9. er jo kanske "teit" å bruke så mye penger på hardisker..du sa at det blir lite hylleplass igjen når man runder opp i 1000dvd-er.....men  det er jo bare å kjøpe en haug men dvd-plater(blanke) å putte dem i et plast-cover...da tar en dvd ikke noe mer en en cd-størrelse

    Skal si man får jo en mye bedre oversik over alle filmene når man har dem på PC fremfor att dem står i CDcover fremfor i arkiv på en PC. Er det noe jeg hater er det generelt å brenne CD\DVDer.

     

    Hva slaks kontrollere har du?

    Link?

    Jeg har et stykk Areca SATA-II 24P. PCI-X og jeg har 2 stykk HighPoint RocketRAID 1820A i serveren min.

    Jeg glemte vist mitt Adaptec PCI SCSI 19160 kort ;)

  10. Og man bruker det til? (du er vel privatperson)

    Hei

    Jeg bruker PCene til å ha backup av mine DVDer. Jeg og noen venner av meg ser mye på film. Når man runder 1000 DVDer finner man ut att det tar veldig mye hylleplass. Og da er det fint å heller legge DVDene inn på PCen, og heller plasere dem hos noen med mer hylleplass en meg. Mer orden får man på en PC også :)

    Ja jeg er en privatperson.

×
×
  • Opprett ny...