Gå til innhold

Yngve LK

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Yngve LK

  1. "Det er tidligere anslått at det vil koste 340 milliarder kroner å gjennomføre utbyggingen som kan gjøre hele E39 ferjefri."

     

    Det er mye penger det er snakk om, men veier er viktig.

    Kanskje det er lurt å bruke noe mer tid, men vi som bor på Vestlandet ser hvor mye enklere hverdagen blir når vi slipper fergene.

    E6 og E18 opprustes til motorveistandard, som etter min mening er fornuftig.

    E39 burde opprustes til 90 km standard, hvor en bruker 3 filer for at forbikjøringer skal bli sikrere.

    Flytebroene som er i drift fungerer utmerket, og flytebroer med fleksible ledd kan bli både sikre og billige, dersom en bygger seksjoner på et sentralt sted og disse fraktes til aktuell fjordkryssing.

    Kryssing av Nordfjorden ved Innvik hadde vært et egnet prøveprosjekt, og E39 hadde 2 ferger mindre og kjøretiden innkortet med 30 min.

    Mye av verdiskapningen skjer langs Vestlandskysten, og da er det ikke rett at 60% av staten sine investeringer skjer i og rundt Oslo.   

     

    Blir ikkje 2 ferjer mindre av å lage ei bru innerst i en fjord, der er 3 ferjer lenger ute og alle må fortsatt gå med den brua...
    • Liker 1
  2. det er vel et vesentlig poeng med ladbare, at de har lave utslipp der fartsgrensene er lave (der folk bor) slik at genereringen gjøres der det ikke er noen, og på optimalt turtall. Dessuten fanger de opp bremseenergien slik at det blir mindre bremsestøv. Ellers er jeg helt enig i at det bare er ekstra vekt og flere ting som kan feile.

     

    På vår Passat Gte, (ladbar hybrid) har vi et gjennomsnitts forbruk på under 0,3 dette på grunn av masse småkjøring. På langtur uten lading 0,55, CA halvparten av bruken vår går altså bilen som en el bil. Så nesten kvar gang bensinmotoren starter er det langkjøring, dette er bra for motoren, og bra for utslipp, katalysatorer trenger som kjent varme for å fungere. I tillegg får en vekk utslipp i sentrum.
    • Liker 1
  3.  

    Svindel? Hva er det hybrider lover som de ikke leverer?

     

    Lavere utslipp tross større forbrenningsmotor? 

     

    La oss være ærlige her – de eneste ladehybridene som faktisk selger, er monster-SUV som bruker elektromotoren som avlat for å få enda større bensinslukere gjennom avgiftsøyet. Det er mange nok som mener at også BEV er miljøsvindel, men hybrid-SUV er til sammenligning miljøsvindel satt i system. Ikke at helelektriske SUV er så lett å forsvare, heller…

     

    De har på sett og vis rett i sin påstand – man kjøper ikke bil for å spare miljøet. Det de samme debattanter velger se bort i fra er at alternativet til BEV ikke er fortsatt fossilbil, men derimot ingen bil.

    Golf og Passat Gte er vel ingen monster suv?

  4.  

    ICE produsenter gjør alt som står i sin makt for å forsinke utfasingen av forbrenningsmotoren.

    Dette inkluderer gassing av aper, systematisk og bevisst svindel og juks samt kartellvirksomhet mellom produsentene.

    Det stemmer! Og de kommer ikke til å innsé at slaget er tapt før 2025, når nysalg av disse prompebilene blir forbudt i Norge. VAG, BMW, Mercedes, Ford og alle de andre synger allrede på siste verset og kommer til å forsvinne. Akkurat som Kodak.

    No er det vel ikkje mange som er komt lenger enn VAG og BMW med el bil....?

    • Liker 2
  5. En ting som er interresant er på hvilken side av Oslo det er flest hustander med egen hage/garasje til å parkere elbilen, og hvilken side av Oslo det vil være gambling om man får ladeplass.

     

    Og for mange er det desverre en nødvendighet å ha bil, bil for å komme seg på jobb, enten det eller Nav. Brukt fossilbil til alt fra f.eks 20-100K er fremdeles langt rimeligere enn en ny Nissan Leaf.

     

    Korfor ny Leaf, får brukt Leaf for under 100K.

    • Liker 5
×
×
  • Opprett ny...