Jump to content

Lars Arne Bleie

Medlemmer
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

33 :)

Recent Profile Visitors

1796 profile views
 1. Svært interessant problemstilling. Jeg leser jevnlig www.ing.dk og www.nyteknik.se for å supplere tu. Dersom noen vet om flere spennende tekniske sider vil jeg gjerne vite.
 2. Mye her, men usikker på om vi er uenige egentlig. Umulig å unngå å legge merke til at du uttaler deg om svært mange saker her på TU uten at det skal svekke ditt argument.
 3. Beslutninger som er irreversible for samfunnet og som har konsekvenser for kommende generasjoner bør avgjøres ved referendum. Vi overlater altfor mye til politikerne. Norge har som kjent en meget lang avstand til sentrale politikere og dette vet lobbyistene å utnytte. (Ubalanse på den politiske markedsplassen) Blir spennende å se hvordan Valglovutvalget omtaler problemstillingen i utredningen sin den 31.mai.
 4. Ønsker å trykke "liker" på selve artikkelen uten å måtte signere med fullt navn. Savner muligheten på alle innlegg. Kanskje andre ønsker det samme som takk til TU eller forfatteren for å bringe inn ny forståelse?
 5. Lobbyistene samler seg rundt honningkrukken Stortinget. Velgerne taper og naturen betaler. Får håpe Valglovutvalget gjør noe med ubalanse på den politiske markedsplassen.
 6. Kanskje gjøre en faktasjekk på om Norge valgteknisk har en spesielt lang avstand til sentrale politikere også? Dette forklarer i så fall lobbyistenes sterke gjennomslagskraft. De kan "informere og påvirke" politikerne hver dag mellom stortingsvalgene med uendelige ressurser for sine kampanjer som vi ser om dagen. Jeg mistenker at velgernes stemmer blir vannet ut av valglovene vi har. Dyrelivet har naturlig nok ingen stemmer mot lobbyistene som vil bygge ut på land. Valglovutvalget har en gjennomgang på nettopp dette nå.
 7. Artikkelen gir innblikk i hvordan lobbyister «informerer og påvirker» våre sentrale politikere. Velgerne og samfunnet blir fort tapere.
 8. Mye fint å se her. Det forundrer meg likevel at årskalendere går i samme retning som klokkene selv. Undersøkelser viser at menneskers «indre kalendre» nesten like ofte går andre veien.
 9. En kynisk strategi og overskrift. Hvor er stemmen til naturen når det er konfliktgraden som bestemmer utviklingen? Hvor er det etiske apparatet?
 10. Oi! Jeg vil også ha en sånn en, sa lille Per da han såg den fargerike vifta til kompisen i den andre barnevogna. Nå er Per blitt voksen og viftene blitt større. Hvordan sier man til Per at disse viftene dreper fugler? Er det virkelig det Per vil? Eller har han fått smaken på noe annet..
×
×
 • Create New...