Gå til innhold

Coldflight68

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Coldflight68

  1. Hva skal bedrifter budsjettere med i strøm hver måned fremover? Savner en samfunnsøkonom sette opp tilbuds- og etterspørselskurvene før strømkablene ble satt opp. Likeledes for det store distriktet i Nord-Europa. Deretter ett felles skjema der disse er slått sammen med utveksling (m beskrankning). Her vet vi allerede mye av fasiten idag. Hva kan man ut fra kurvene og beskrankningen si at vinteren bringer? 

  2. Beslutninger som er irreversible for samfunnet og som har konsekvenser for kommende generasjoner bør avgjøres ved referendum. Vi overlater altfor mye til politikerne. Norge har som kjent en meget lang avstand til sentrale politikere og dette vet lobbyistene å utnytte. (Ubalanse på den politiske markedsplassen) Blir spennende å se hvordan Valglovutvalget omtaler problemstillingen i utredningen sin den 31.mai.

    • Liker 1
  3. Kanskje gjøre en faktasjekk på om Norge valgteknisk har en spesielt lang avstand til sentrale politikere også? Dette forklarer i så fall lobbyistenes sterke gjennomslagskraft. De kan "informere og påvirke" politikerne hver dag mellom stortingsvalgene med uendelige ressurser for sine kampanjer som vi ser om dagen. Jeg mistenker at velgernes stemmer blir vannet ut av valglovene vi har. Dyrelivet har naturlig nok ingen stemmer mot lobbyistene som vil bygge ut på land. Valglovutvalget har en gjennomgang på nettopp dette nå.

    • Liker 3
  4. Hva vil våre etterkommere si om disse fugle-dreperne? Skoleklasser som vil se en ørn (død) kan bare ta seg en tur under en mølle. Oops, de var visst alle utryddet så vi fikk ikke se likevel.

     

    Fakta er noe dritt er det ikke?

    https://www.nrk.no/mr/rekordmange-havorn-1.12027172

     

    Kom igjen med en nyere kilder da..

     

    https://www.rovdata.no/Nyheter/Nyhetsartikkel/ArticleId/4658/Liten-endring-for-kongeorn.aspx

     

    Kan du frermvise noe fakta i det hele tatt? Nå har jeg presentert et par.

     

    At vindmøller dreper ørner har jeg video på. Har dermed ordet i behold med å kalle vindmøllene fugledrepere. Ellers så er dine henvisninger ikke gyldige som mot-argument da undersøkelsene 1) er for gammel og 2) at målingene ikke er utført der det er vindmøller. Anbefaler at du identifiserer deg med fullt navn videre Mr -Birger-. Ser forøvrig på din profil at du har hundrevis av kommentarer..

  5. Litt merkelig artikkel av en redaktør. Det er mye her. Der f.eks ingen refleksjon eller perspektiver. Teknologi er vanskelig, jeg vet. For sluttkunden spiller det ingen rolle hvordan signalene er hakket opp før radioapparatet. Men her måtte hele Norge plutselig bytte apparat og kaste de gamle. Hva med kriseberedskapen og det vi trenger i hjemmene som det ble nevnt i dag. Mat for 72 timer ble det sagt. Og batteriradioer..

    • Liker 3
  6. Jeg som bare bruker nettradio.. jeg vil også ha en mening om dette. Det føles litt som å gå inn på Fretex og ha sterke meninger. - Og der har vi en sånn ISND boks og der har vi jo en sånn DAB radio!

     

    DAB prosjektet viser etter min mening et mye større problem. Vi har en lang avstand mellom velgerne og politikerne på stortinget i Norge. Kanskje lengst i Europa om jeg ikke tar feil. (www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/aJPoE/Et-demokratisk-problem) Dette gjør at lobbygrupperinger har fått en uforholdmessig stor makt. DAB-prosjektet bør forskes på med tanke på om valglovene bør revideres. Altså slik at velgernes innflytelse og lobbygrupper balanserer.

    • Liker 3
  7.  

    Det er bare å få fm opp igjen. Den lange avstanden mellom velgerne og sentrale politikere (valgloven) har gitt lobbygrupper en særlig innflytelse. Lobbyisme er likevel helt legitimt og nødvendig.

     

    Jeg vil gjerne høre hvorfor du mener lobbyister er legitimt og nødvendig. Selv mener jeg at lobby er unødvendig og ødeleggene for demokratiet fordi det alltid vil være de med størst ressurser som vinner frem med sine ønsker.

    Dab prosjektet har vist at lobbyister har en stor makt, kanskje for stor. Slik sett er jeg enig med deg. Men lobbyister hører naturlig hjemme på den politiske markedsplass. Prosjektet har derfor synliggjort et kanskje større problem eller svakhet i vårt system. Den lange avstanden fra velgerne til sentrale politikere. Det er her valglovene kommer inn.
    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...