Gå til innhold

KennethJS

Medlemmer
  • Innlegg

    326
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av KennethJS

  1. Takk. Hvordan vil du rangere den opp mot denne, som også er på tilbud nå. Phillips 9008
  2. Ikke akkurat der, men har lest en god del. Lite å gjøre med "vertical branding", virker det som. Men sammenlignet nåværende TV og TCL på en annen side (eller så nærme som jeg fant min modell), og den blir jo grust av TCL-en der. TV- sammenligning
  3. Takk for innspill. Ja, 10K er nok maks (og da er budsjettet allerede økt), så jeg skjønner at det ikke blir topp-topp. Men jeg vil gjerne ha mest "bang for the buck", og derfor synes jeg det virket som TCL-en var en god deal. Det er kanskje uvesentlig, men prishistorikken til prisjakt.no viser at den stort sett har kostet 18990,- men 11990,- som tidligere bestepris.
  4. Hei igjen. Da har nok en uke gått, og her er en oppdatering. Jeg liker i utganspunktet TV-en godt. Og selv Ambilight-effekten er tidvis svært stilig. Vi kjørte gårsdagens House of Dragons med oppgradert MAx-abonnement, og det hjalp veldig. Ambilighten plukket opp "flikker" i fakler osv. Rent og slett pent. MEN: De siste ukene har gjort mitt øye skarpere når det gjelder andre ting, og det som irriterer mest nå, er "vertical banding" og "dirty screen effect" (DSE). Her synes jeg den scorer dårlig. Jeg forstår at man ikke kan forvente så mye mer av en TV til 8000,- - men vurderer nå å levere den, øke budsjettet til 10k, for å se om det da dukker opp andre alternativer. I dag fant jeg denne som jeg synes virker som et bra kjøp TCL 65C935 65" 4K Det virker som det stort sett har fått gode anmeldelser og skryt. Av det jeg rakk å lese på dagens togtur, var det én som påpekte at det var noe DSE her også. Nå er det jo vanskelig å vite om det er i samme grad som vår nåværende TV. (Phillips) Hva tror dere? Ville vi blitt mer fornøyde med et bytte? (Selv om vi må si farvel til stilig Ambilight-effekt?)
  5. Hei igjen. Da drar jeg denne tråden tilbake der den startet Hadde egentlig landet på at jeg kunne leve med kvaliteten, og at dere sikkert hadde rett i at det er "inputen" med et basis HBO-abonnement som ikke holdt mål. Har kost meg med OL og "Clarkson's farm" uten å irritere mer over annet en lit "vertical banding" Men ny uke - og ny episode av "House of the Dragon" Ikke for å spoile - men de siste ti minuttene av dagens episode minnet meg på hvorfor jeg skrev et innlegg her for en ukes tid siden. Etter å ha sett ferdig episoden, logget jeg meg inn på PC-en for å se hvordan det så ut der, og da var ti ganger mindre problemer. Jeg skal prøve å få tatt noen bilder i morgen for å vise de verste eksemplene. Når det gjelder "bandingen" er det mest fremtredende i lyse og grå scener. Oversiktsbilder med stor andel himmel osv. Ser forresten nå at det er mange som klager over akkurat denne episoden på andre fora - men det forklarer ikke den store forskjellen mellom TV og PC her i huset.
  6. Har 500/500 fiber fra Altibox (kablet), så tror det skal holde. Testet noen 4k-scener fra Youtube, og synes fortsatt at svart/grå ikke ble så veldig pent, men jeg kan kanskje ikke forventer mer. (House of Dragon 4k-test - Youtube Testet også denne videoen (Skjermtest - Youtube) og ser at den fikk en del utsalg på "vertical banding", som vel er navnet på disse vertikale strekene jeg la merke til i noen lyse scener. Skremmende hvor tydelig det ble på ensfarget bakgrunn - men det synes jo ikke mye i "vanlig bruk". Noen som klarer å finne det som skal være beste innstillinger/kalibrering for min TV? Takk for all god respons og hjelp her inne.
  7. Ja, det kan godt være. Hovedkilden for HBO Maxvar Altibox sin modell A, men jeg også sett de vertikale stripene via Amazon Prime-appen i selve TV-en.
  8. Hei. Takk for mange gode innspill. Det er nok dessverre uaktuelt å bruke 15-16k - så det ser ut som jeg må godta at øynene mine krever litt mer enn lommeboka kan tilby. Er det slik at f.eks alt av QLED er bedre enn LED, slik at f. eks denne Toshiba 65" er en bedre deal? Om forskjellen er natt og dag, kunne jeg kanskje strukket meg et par-tre tusenlapper. F.eks denne? Samsung Evt levere TV-en jeg har (Phillips) og spare pengene til Black Friday... Hva er det med TV-en jeg nå har som "forsvarer" at normalprisen på den er 16K? Legger ved eksempler på bildekvalitet som kan frustrere: (hentet liknende eks fra nett) Skal forsøke å justere litt mer på innstilligene selv - når stua blir mørk i kveld.
  9. Hei For noen uker siden, slo vi til på et tilbud på denne TV-en: Philips 65" 4K LED Ambilight TV 65PUS8079/12 Den kostet da 7990,- Nå er normalpris 15 990,- Den ble stort sett brukt til fotball og diverse barneserier på Netflix/Disney+ - og vi var godt fornøyde. De siste dagene har vi sett litt mer på film og serier. Den første bekymringen kom under "House of Dragon" som har mye mørke scener. det taklet den dårlig, og spesielt scener hvor det går fra mørkt til lyst, ble veldig "pikselert". Etter å ha testet flere lignende scener i andre filmer, og i tillegg også lagt merke til noen vertikale striper når bildene er lyse, vurderer vi sterkt å benytte oss av "60 dagers fritt kjøp". Jeg skal innrømme at jeg ikke kan så mye om TV-er, og jeg avslører meg nok mer og mer jo mer jeg skriver. Om dere følger lenken, står det i spesifikasjonene at TV-en har LED-panel, men om man ser på spesifikasjonene hos Elkjøp i stedet for Power, står det LCD. Uansett, det blir nok trolig en innlevering - men jeg skulle gjerne visst om dere kunne anbefale en annen TV. Jeg forstår at det er "man får det man betaler for" som gjelder i TV-verden også, men man kan jo være heldig. Vi tenker av vi kan skru budsjettet opp til 10k, om det hjelper. Ettersom denne er 65", og vi har synes det har fungert bra, blir det litt nedtur om vi må gå ned til 55" - men om det er det som må til, får vi vurdere det også. Takk skal dere ha.
×
×
  • Opprett ny...