Gå til innhold

Tornerose101

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tornerose101

  1. Synes bildet til syar2003 er helt på sin plass. Vinteren er vel (fortsatt) en vesentlig grunn til at vi ikke har nederlandske eller danske tilstander her hjemme. Jeg skulle likt å se Oslo kommune kjøre samme kampanjen i januar.

    Nja. Er vel mer pga at Oslo ikke er spesielt paddeflatt.

     

    Kjenner stadig flere som blir helårssyklister i Oslo etter at de har kjøpt elsykkel. Og det var bare et håndfull ganger sist vinter at det ble i tyngste laget om morgenen pga snømengde. Og det var dager folk gikk på ski til jobb på gang- og sykkelveiene langs ring 3.

    • Liker 1
  2. Sitat fra Statens Vegvesens håndbok 060:

     

    Uttrykket "kortest mulig stans for av- eller pålessing" innebærer et rimelig tidsforbruk eller en fornuftig ordning av arbeidet og under hensyn til trafikkforholdene. Hva som er kortest mulig stans, må vurderes konkret (RT. 1961 side 400). Høyesterett har i en dom i RT. 1969 side 218 uttalt at det i noen grad må være adgang til å ta i betraktning tid som går med til å få brakt varer til mottakeren, til å få avlevert varene og til å få kvittering eller oppgjør. Å undersøke hvilke varer som trengs, eller å ta opp bestilling, anses ikke som ledd i av- eller pålessing (RT. 1973 side 394). Det samme gjelder ved å yte hjelp, selv om den er kortvarig, i forbindelse med varelevering (RT. 1992 side 261).

     

    Dobbeltparkering i 5-6 minutter for å vente på passasjer er ikke godtatt som kortest mulig stans (RT. 1967 side 1111).

     

    Det må regnes som tillatt stans for av- eller påstigning å følge en passasjer som er avhengig av hjelp, f.eks. til legekontor. Som et annet eksempel kan nevnes å bringe barn til barnehage. Forutsetningen er at føreren av kjøretøyet ikke blir værende på f.eks. legekontoret, men vender tilbake så snart som mulig og flytter kjøretøyet.

    • Liker 1
  3. «Nyere rettsavgjørelser slår fast at skjeggkre utløser kraftige verdifall på norske boliger.

     

    Men et rekkehus i Nittedal forteller en annen historie.

     

    Budgiverne ble varslet om krypene som fulgte med på kjøpet – og presset likevel salgsprisen nær 400.000 kroner over prisantydning.

     

    Megler Jon Solberg satte 5,2 millioner i prisantydning for det 131 kvadratmeter store rekkehuset.»

     

    https://e24.no/privat/bolig/skjeggkre-bolig-satte-prisrekord/24505119

    • Liker 1
  4. Elon Musk har inngått forlik med det amerikanske børs- og finanstilsynet (SEC), og må samtidig trekke seg som styreleder i Tesla.

     

    Musk skal nå ha blitt enig med SEC om å betale en bot på 20 millioner dollar, over 160 millioner norske kroner, og å trekke seg som styreleder for selskapet i løpet av en tidsperiode på 45 dager.

     

    Tesla skal i tillegg betale tilsvarende sum, 20 millioner dollar, i en separat bot.

     

    Musk kan heller ikke gå tilbake som styreleder de neste tre årene. Selskapet må også oppnevne to uavhengige styremedlemmer.

     

    Ifølge CNN må forliket nå godkjennes av en domstol.

     

    https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/G1L9V4/musk-gaar-av-som-tesla-styreleder-og-maa-betale-millionbot

  5. Nei det er kun noen plasser i usa hvor jeg har sett det fungert. SAS bruker det her hjemme(vestlandet) uten suksess. I salt lake sist uke satt alle som ikke var lest opp og vi var kun ett par stykk når de bordet first. De hadde ikke linjer engang, kun skranken. Kan være tilfeldig, men mener å huske at det har fungert greit/bedre i usa tidligere også

    Noe av problemet her hjemme, er at det ikke er sitteplasser nok til alle ved gate. Og da blir folk stående å henge, og flytter seg mer eller mindre ubevisst mot utgang.

  6. Førstegangstjeneste er en plikt, ikke en rettighet, så jeg ser ikke helt hva LDO skal gjøre.

     

    Enkelt sagt, så har man mange fler motiverte enn antall plasser, og da plukker man naturligvis ut de som erfaringsmessig/statistisk sett vil klare seg best dersom de faktisk må ut i krig eller liknende mens de er inne.

    • Liker 3
  7. Hvis vaksinen er den beste, hvorfor er den da "under særlig overvåkning" ?

     

    Jeg har ikke lest anbudet men blir ikke overrasket om Hexyon er billigst, det offentlige vektlegger gjerne pris over kvalitet.

    Hvorfor vaksinen er (dvs pr dd var) under overvåkning, fant jeg med et googlesøk av dimpleste sort:

     

    «Ved innføring av en ny vaksine i barnevaksinasjonsprogrammet blir det gjennomført utvidet bivirkningsovervåking i en periode. Det innebærer at helsepersonell oppfordres til å melde alle mistenkte bivirkninger ved bruk av vaksinen, og ikke bare de som er alvorlige eller uventede. Utvidet overvåking for Hexyon avsluttes 1. mars 2018»

     

    Kilde: https://legemiddelverket.no/Documents/Bivirkninger%20og%20sikkerhet/Rapporter%20og%20oversikter/Endelig%20versjon%20Hexyon%20DLP310118.pdf

  8. Når folk flest innser at autonome biler er tryggere for oss alle enn "manuelle" biler kommer det til å bli et folkekrav å forby dette på offentlig vei. Er det noe hvermannsen er opptatt av er det at deres egne barn og familie skal være trygge og vi kommer ikke til å godta at "farlige" sjåfører kjører fritt rundt på veiene våre. Når et stort flertall av befolkingen mener dette kommer forbudet til å komme faderlig fort.

    Tror jeg.

    Skeptisk.

     

    For det første vil det alltid foregå veiarbeid, og der det er veiarbeid er både kjøremønster og veimerking avvikende, og det endrer seg så ofte at mqn kan glemme oppdatert GPS. Dessuten skal man ikke langt utenfor trafikkmaskinene før man har smale veier uten midtstripe, enda smalere uten hverken midtstripe eller kantstriper, og rene grusveier av variabel bredde. Og dersom det da er meningen at sjåfør kun skal kjøre ved avvikende kjøremønster og der det er trangt og uoversiktlig, vil det bli mange ulykker. For man blir ikke en god sjåfør av å være passasjer...

    • Liker 1
  9. Jeg har venner som bor på øyene som blir landfaste med Møreaksen (? Vanskelig å holde tunga rett i munnen med rett navn på ulike alternativ), og alle syns det er tullerusk bruk av penger. «Ferge funker fint,» som de påpeker.

     

    Nye Veier vil for øvrig slite etterhvert, da det de utlyser er enormt store totalentrepriser. De norske anleggsentreprenørene med nok tungde til å klare totalentrepriser, nærmer seg grensen for store jobber nå (risikoen er jo også mye større ved totalentrepriser enn ved hovedentrepriser), så dersom de fortsetter å utlyse i samme fart, er det snart bare kinesere som vil komme med anbud.

    • Liker 1
  10. Det skal vel ekstremt mye til for tvangsinnleggelse, og så lenge hun ikke anses som til umiddelbar fare for egen eller andres liv eller helse, vil ikke en legevaktlege legge henne inn når hun ikke ønsker det selv. Du bør uansett ringe fastlegen hennes og psykologen hennes på mandag for å gi din bekymring om helsetilstanden hennes. En behandler som kjenner pasienten vil ha større grunnlag for en eventuell tvangsinnleggelse enn en tilfeldig legevaktlege.

  11. Interessant oppsummering, ja.

     

      

    Tore Sandvik, fylkesordfører i Søt-TrøndelagRune Olsø, mektig Ap-politiker i TrondheimAnniken Huitfeld, fra Akershus og har et merkelig rykte. YdmyketAndre mindre kjente politikere i Trondheim, men ikke Rita Ottervik så mye etter Olsø-skandalen noen år siden antar jeg.

      

    Takk.

    Siden TS slenger inn en :rofl: så kanskje h*n burde gi et svar selv isteden for å :rofl: av andre. TS har tydeligvis nok kunnskap og innsikt i spørsmålet til å gjøre mer enn å :rofl: av andre.

      

    Latteren kom av to ting - typiske tåkesvar i en tråd om eksperter på nettopp det, samt at jeg lo av min egen fortreffelige formulering. Har absolutt ingen innsikt i dette. Seriøst. Hadde det til en viss grad tidligere, men alliansene har tydeligvis endret seg en del de siste årene.

     

     De nyeste skriveriene avdekker flere fløyer....og ingen av de er sterke......og muligens er det ingen rikspolitikere som lenger har tilhørighet. Kan du utdype og detaljere spørsmålet?

    Nei, det kan jeg ikke. Og svaret kan være så enkelt som at tidligere rimelig sterke allianser har blitt fraksjonert de siste årene. Et tidligere sterkt parti som går på smell etter smell vil nok fort oppleve store interne endringer i allianser og maktforhold.

     

    Spørsmålet mitt ble i utgangspunktet stilt fordi mediene til en stadighet henviser til fløyene i varsler-saken, men helt uten å utdype hvem som har tilhørighet i de ulike fløyene.

  12. Og hva sier AP her da: https://www.nettavisen.no/politikk/stenseng-avkrefter-vg-oppslag-om-fabrikkert-notat/3423403295.html

     

    Stenseng avkrefter VG oppslaget om fabrikasjon.. ^^ Og den infoen ble lagt ut i går kveld av Nettavisen, men VG har jo som sedvane ikke korrigert seg.. 

    Stenseng har i dag lagt ut følgende på sin offisielle FB-side:

    "I går kveld publiserte Nettavisen en sak der de gjenga et såkalt «internt notat» som beskrev varsler om seksuell trakassering som er kommet inn til Arbeiderpartiet. For meg er det viktig å understreke at dette notatet har ingenting med partikontoret å gjøre, og det er heller ikke dekkende for sakene. Vi har ingen kjennskap til hvor notatet kommer fra. Det som bekymrer meg mest er at saken til Nettavisen gjør den allerede vanskelige situasjonen for de berørte enda vanskeligere. Jeg er også urolig for at dette hever terskelen for andre som har historier de ønsker å fortelle til oss."

    https://www.aftenposten.no/norge/i/Mg11K5/Stenseng-om-notat-i-Nettavisen-Vi-har-ingen-kjennskap-til-hvor-notatet-kommer-fra

     

     

×
×
  • Opprett ny...