Gå til innhold

Pandora96

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pandora96

  1. hvordan er egentlig den? har karakterene til å komme inn og har alltid vært ok god til å tegne (steinerskolen;)). finner likevel ingen beskrivelse av optaksprøven/e noe sted. noen som ar peil?

    Tror ikke karakterene du har fra før av spiller så stor rolle for AHO. Husker å ha lest et sted at karakterene som AHOs opptakskomite gir på opptaksprøven din teller 2/3 på om du kommer inn eller ikke. 

     

    Dette er en veldig gammel kommentar, men tenker jeg gir et svar likevel for de som lurer og ender opp her ;)

     

    Opptaksprøven består av to deler: hjemmeoppgave og skoleoppgave. 

     

    I hjemmeoppgaven får du ca. 1 mnd til å besvare og sendes inn til skolen gjennom Moodle (aka nettet). Som regel ganske grei, og skolen snakker en god del om denne første delen på sine nettsider osv. Denne foregår som regel om våren og legges ofte ut i april. Stor frihet når det gjelder å uttrykke seg og hva du produserer. 

     

    Om du består og kommer videre fra hjemmeoppgaven, så må du nå bestå skoleoppgaven som er en mer eksamensituasjon der du møter opp på skolen i juni, får utdelt materialer og ark, og bruke rundt 6 timer elns på å besvare oppgaven de gir deg der. Utstyr som passer, penal, blyanter, sakser, matpakke, drikke osv. må du ha med selv. Som regel ber de deg om å bygge en modell og tegne et perspektiv. På sine nettsider snakker de som regel lite om akkurat denne delen av opptaksprøven, og personlig syntes jeg denne er den vanskeligste. 

     

    Du får epost med karakteren du fikk på skoleoppgaven noen dager senere, og du får se om du har fått tilbud om studieplass eller er på ventelisten. 

  2. Forledens fikk jeg lyst til å legge ut skoleoppgaven min på nett, men var usikker på hvor jeg skulle gjøre det. Til slutt bestemte jeg meg for daria, selv om det ikke har verdens beste rykte, siden jeg ikke liker at det skal koste penger å få inspirasjon slik som studienett driver med. Men Daria virker helt dødt. Ingenting har forandret seg på hele 3 år! Dvs ingen nye oppgaver publisert, nesten ingen aktivitet utenom barnslige ukonstruktive kommentarer; den nyeste oppgaven jeg finner er fra 2014, og den siste posten på facebooksiden er fra 2015. Hva har skjedd?? 

  3. Hei hei, jeg vil begynne med billedhugging i leire, men må først skaffe meg materialer og utstyr som jeg trenger. Derfor er jeg nå på utskikk etter hvor jeg kan kjøpe leire (helst oljebasert) og andre verktøy billig - enten på internett eller i nærmiljøet (Oslo/Akershus). Vet ikke helt hvor jeg skal lete. Panduro pleier som regel å være litt dyrt, mens har hørt at det er billigere å kjøpe ting på nettet. (btw har aldri kjøpt noe over nettet på steder som Amazon, Ebay, Paypal osv. før.) Håper du kan hjelpe meg! 

×
×
  • Opprett ny...