Gå til innhold

gaaten

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gaaten

  1. Hvordan er denne sammenlignet med n900 og iPhone 3gs?

    Nokia N900 og iPhone 3GS bruker lignende brikkesett, begge er basert på ARM Cortex A8 og PowerVR SGX. Etter alt å dømme betyr det at disse to knuser HTC Touch HD 2 / Leo ganske grundig på grafikkytelse.

    Sjekk denne sammenligningen av iPhone 3GS og Toshiba TG01, sistnevnte er i likhet med HTC Leo basert på 1GHz Snapdragon:

    Open GL Benchmarks

     

    Megahertz-myten er noe mange av oss gjennomskuet for lenge siden...

     

    Vel de er alle basert på det samme brikkedesignet i fra ARM nemlig arm cortex a8. Har ikke tall for n900, men for iphone 3gs ligger grafikkytelsen teoretisk oppgitt til 28 millioner polygoner/s (finner ikke fillrate på wikipedia) tillsvarende for snapdragon i TG01 og HD2 er 80 og 500 pixler/s. da er dette oppgitt antakeligvis med en klokkehastighet på 1.5 ghz.

     

    Dette burde gi at selve grafikkytelsen mellom 3gs og TG01 burde være tilnærmet lik, men antakeligvis grunnet dårlige drivere(forrige generasjon hadde dette som sitt største problem) så ligger benchmarkene for TG01 mye lavere.

     

    Det som derimot gjelder hvis du ikke bruker gpu til heftige spill er cpu ytelsen. Og hvis du ser på samenligningen i testen du viste så regelrett knuser snapdragon brikkesettet dens lavere klokkede rivaler.

    3gs:

    cpu float 2306

    Cpu integer 6383

     

    Snapdragon:

    Cpu float 2049

    Cpu integer 21208 !

     

    At megahertz myten har blitt gjennomskuet for lenge siden er helt klart, men ved bruk av samme arkitektur er det det som gjelder.

  2. Hei, har faktisk det samme problemet selv, har også vista og en nec dvd brenner som jeg ikke helt husker modellnummer på. Under innsettingen av enkelte dvder så forsvinner drevet og blir utilgjengelig. Eksempel brent beta instalasjonsdisk av vista, diverse sikkerhetskopierte filmer ++. Har ærlig talt ikke helt peiling på hva som foregår. Drevet har i grunnen alltid oppført seg rart (slått inn på harddisk aktivitetslysene og slikt) (på to forskjellige hovedkort), men at det bare forsvinner forstår jeg ikke.

  3. Heisann hiver meg på denne tråden jeg. Er ute etter akkurat det samme som deg, en 14 tommer med grei hardware til7000 spenn. Viktig for meg er vel batteritid. Uansett, har sitt på noen alternativer og kan vel føye disse til listen med pcer her.

     

    http://www.multicom.no/SystemConfigurator....0520977;fl:1701

     

    Er en Multicom Compal IFT00 14.1" WXGA GeForce® 8400M GS 256MB Santa Rosa

     

    Denne kan stort sett konfigureres akkurat slik du selv vil, med min konfigurering havner den på 7886kr. Da med et 9 cellers batteri som et stort pluss for denne modellen.

     

    Den andre jeg også vurderer er asus sin nye travelmate serie, nemlig Acer TravelMate 4720 til 6808, denne har finere design, men bare 6 cellers batteri. https://prisguiden.no/product.php?productId=80849

     

    Kanskje disse er noe for deg? Acer har integrert bluetooth, mens dette må legges til på compalen for ca 250 kr, er ikke så viktig for meg da jeg har en chlas ohlson usb til det formålet. Flott hvis noen har innspill på om disse er et godt valg eller ikke.

    Er i grunnen veldig frustrerende å handle bærbar, altfor få tester, og etter som hardwaren endres har du ikke peil. på batterilevetiden, og ei heller den evig plagsomme støyen.

     

    Sukk....

  4. Hvordan er den til å se video med?

    9146422[/snapback]

     

    Funker som et skudd, bruker Orb på pcen, kobler til med wifi og så streames video over med 220 kbps hastighet. (noe høyere og det begynner å hakke) Er i grunnen veldig klart på den lille skjermen. :) Hadde fulladet batteri i går, snakket i telefonen ca 40 min og så en 1 times episode av top gear og da var batteriet på 64%. Noe som jeg må si meg godt fornøyd med, kjente på bakdekselet etterpå og det var ganske varmt, (sikkert 40grader) så batteriet ble pumpet for det det var godt for :p Uansett det funker flott med video :w00t:

  5. Eg fann ut kva problemet var. Den eine ledningen til batteriet var ikkje festa skikkeleg/har løsna, så den har bare låge laust oppå der og moglegeins gjort alt slags helvete. Kan dei gi meg skulda for det, eller skal eg sende den inn  igjen og forlange at dei sjekker den grundig? Ser ikkje korleis kan ha foresaka det.

    9144771[/snapback]

     

    Vil nok si etter at du fant ut at den ene ledningen har løsnet fra batteriet at du nok ikke har krav på noe fra MPX. Det jeg ville ha gjort (hvis du ikke har gjort det enda) er rett og slett å feste den og se om det funker, uansett siden du nå har åpnet den og vel kanskje brutt noen klistremerker, så bortfaller nok all reklasmasjon.

  6. Heisann godtfolk med s710 ;) Har kjøpt min for ikke så mange ukene siden, men har et skikkelig irriterende problem nå når jeg har kjøpt meg et 2GB minnekort. Vil helst synce igjennom windows mediaplayer siden albumene mine er best sortert der :p Saken er det at mediaplayeren ser ikke noe annet enn telefonens flash minne på 64 mB som det nå er ca 30 mB igjen av, ikke den store musikksamlingen som kommer inn der med andre ord. Fatter det ikke for jeg kan fint gå inn og legge inn mapper manuellt på kortet mens telefonen er i, og mediaplayeren i telefonen finner sangene og kortet uten problemer. Det er bare det at dette er fryktelig upraktisk, hadde også vært greit å kunne ta tvseriene mine og over, noe som funker dårlig uten mediaplayeren. Noen som har en ide om hva som kan være galt?

  7. 4 Pins kommer som regel med originale intel kjølere , boxed. Samme med de fleste kurrante kjøleviftene som fåes kjøpt på markedet.

    9060685[/snapback]

     

    Hmm, har enda tilgode å finne noen 120mm med dette da, har du en link til et slikt produkt?

  8. Hmm, kanskje det kan være noe med temperaturstyring/temperatursensor? Husker når jeg hadde boxed-kjøleren så satte jeg viften til 100% men rpm en steg ikke over ca 2500, men når cpuen var varmere steg den til rundt 3000. (fremdeles på 100%)

     

    Ser uansett ikke vitsen da både hovedkort og cpu jo måler tempen.

     

    Ser litt ut som om denne tråden dør på seg, er det virkelig ingen som vet hvordan en kan reaktivere viftestyringen med 3 pins vifte?

  9. jeg og har varme problemer , hadde 77 grader på gpu ca 10 sec etter at jeg hadde skrud av graw2 demoen, så jeg ligger nok på godt over 80 grader når jeg spiller =(

     

    kortet er et x1900xt samt et billig kabinett, pc en står og piper når jeg spiller så varm blir gpu =P har zallman vf-900cu  er nok den som forhindrer at den skrur seg av.

    8833306[/snapback]

     

     

     

    70-80 grader på gpu er det ikke nødvendigvis noe galt med. Har et 8800gts 320mB og det stabiliserer seg selv på 70-80 grader, omtrent uansett hva jeg gjør. Har prøvd å skru av viften med rivatuner og latt den krype opp til 95, når jeg da satte den til auto igjen så spant viften på fullt og innen 30s så var den nede på 75 og da skrudde den viften til 60% og var fornøyd. Gpuene nå til dags er tydeligvis lagt for å kjøres på høye temps. Men den hylelyden hørtes bare merkelig ut... :hmm:

  10. Hmm, så ikke så bra ut, men om psu sin luftstrøm ligger i sin egen "tunnel"? Det bør jo være minimalt med varme fra harddiskene hvis du har 120mm i front og så psu som da pumper dette ut. På mitt system er det mer at det nok er undertrykk i kabinettet og psu da taper i kampen.

    Prøv, hvis du har lange nok kabler, og legg psu utenfor kabinettet og sett en skikkelig karaftig vifte på, da kan du i hvert fall utelukke den skikkelig. :)

  11. Jeg har også fått et lignende problem med at pcen skrur seg av etter en liten stund nå i sommervarmen. Dette kom for to dager siden, men jeg heller mot at det må være psu som er problemet. Jeg har en skikkelig underpowered psu på 300w på et c2d system, denne har atpåtil dårlig og treg 80mm vifte. Har kjøpt ny psu men har ikke fått installert den enda grunnet eksamensstress.

    Pcen har til tross for dette vært stabil helt frem til for 2 dager siden da det må ha vært rekordtemperatur inne på rommet. Dette resulterte i at pcen skrudde seg av og på av seg selv hele tiden. Satte så en bordvifte inn mot delene og allt gikk fint, men når denne skrus av så ryker også maskinen etter 5min, uten at noen av de andre temperaturene er unormale. Har ca 50 på cpu og 75 på gfx (dette legger seg her pga. den automatiske viftejusteringen)

    Eneste jeg kan tenke på da er psuen som må ha røket en termisk sikring( går ut i fra at psuer har det) og at den nå etter første gangs utløsning har blitt overfølsom/hyperaktiv :p

     

    Mitt råd, hvis du har en annen psu liggende så test den :)

  12. Ta en titt på Lenovo (før IBM) sine maskiner ;)

    8674508[/snapback]

     

    Har tatt en titt på disse, ser at de er ganske konservative med å innføre bredskjermene, men det er også et problem, pcen skal helst se litt fin ut og. Lenovo kan vel ikke akkurat sies å være i teten når det gjelder design. Funksjonsmessig virker jo t60 som et godt valg, men den detter sammen pga. ganske konservativt utseende...

     

    fant en hp her http://www.mpx.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=71484, er hp hun har nå, men denne har jeg fikset en del på, måtte blandt annet lodde litt for å holde liv i strømkontakten. Noen som vet om kvaliteten på Hp har forandret seg med årene?

  13. Hei! Har et lite problem, samboeren min skal ha seg en ny bærbar pc, problemet er bare at hun har et tegnebrett som kostet graps med penger og som ikke er i 16:9 format, derfor må den nye pcen helst være i 4:3 format. Har bare litt problemer med å finne noen skikkelige bærbare med denne skjermtypen. Har tittet litt rundt og funnet disse 2

     

    En asus med core 2 duo 7200

    http://www.psdata.no/ps.asp?it=132176&mlevel=190201

     

    og

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=332362

    med core2duo 5500

     

    Hadde vært flott hvis folk hadde noen synspunkter på disse, eventuelt har noen andre forslag:) Lurer litt på forskjellen på 7200 og 5500 er den verdt pengene? Pcen skal i all hovedsak brukes til relativt tunge photoshop-oppgaver.

  14. Slik som antydet tidligere i denne tråden så bør en helst legge vekt på cpu/ram for å øke ytelsen til fsx. En bør helst installere 2gb, jeg har ikke testet med 1gig på det nye oppsettet mitt, men det gamle med en xp3200+ 1gig ram og 6800gt så fikk jeg fin flyt(selvfølgelig med crappy instillinger), men når kameraet var på utsiden og en panorerte rundt så fikk harddisken pusteanfall slik at jeg opplevde total frys i bevegelsen en 5-6 ganger på en komplett "snurr" rundt flyet. På hovedoppsettet mitt har jeg nå core2duoE4300 2 gig og 8800gts 320MB Dette flyter mye bedre, men jeg kan skru opp oppløsningen uten at det påvirker fpsen, noe som tyder på at skjermkortet ikke er begrensningen. Så konklusjonen min har blitt legg penger i cpu/ram og et billig dx10 kort så er han sikret mye flyglede fremover :)

    Ps. er rykter om at dx10 patchen til microsoft skal inneholde en god del dual-core optimaliseringer, så det kan være at en svakere prossessor kan funke, men jeg vil ikke satse på det. Er mildt sagt veldig rart at microsoft ikke optimaliserte det mest cpu-intensive spillet på markedet til dual-core før det ble sluppet. Her ligger cpu 1 på konstant 100% mens den andre ligger på stødige2% og koser seg med bakgrunnsoppgaver slik som antivirus og crap:P

  15. Hmm.. Så problemet var kanskje ikkje så enkelt som det først så ut til, noen som har opplevd en slik ulyd og har klart å fjerne den? Virker helt idiotisk at elektronikkprodusentene ikke klarer å dempe slik vibrasjonsstøy. Er litt kjipt å bruke masse tid og penger på stillegående kjøling og så er det en liten del som sitter og vibrerer høyere enn viftene. :nei:

  16. Ok, det var ikke så dumt å foreslå strømforsyningen nei, når jeg tenker over det så hørte jeg en svak lyd som lignet på denne når den forrige konfigurasjonen var under full load.(syntes det kom fra hovedkortet da og) Skal bytte strømforsyningen om en stund, har nemlig tenkt å klokke litt og da blir 400 watt altfor lite når måleren sier at pcen peaker på 298W- (den gamle toppet på 160W) Strømforsyningen er av typen "crap som følger med kabinettet" så jeg skal teste ut det. Noen forslag til en god og stabil strømforsyning sånn i området 500-600W ?

  17. Har et litt merkelig problem, kjøpte nettopp ny innmat til pcen, nemlig:

     

    Core2duo E4300

    Asus P5B E-pluss

    Geforce 8800gts320

     

    Problemet er at jeg hører en Fuzzelyd f.eks. hver eneste gang jeg scroller nedover en internetside, under spilling er lyden litt svakere, men da konstant. Kort sagt når maskinen settes under en form for belastning (ikke det at jeg vil kalle å scrolle for en belastning) :p så lager den denne ulyden. Har noen peiling på hva dette kan være? Lurer litt på om det har med speedstep å gjøre, men er ikke sikker, kan jo også være noe på hovedkortet. Er mildt sagt fryktelig irriterende....

  18. Prøv å laste ned speedfan http://www.almico.com/speedfan.php slik at du får info om eventuelle temperaturproblemer, ustabile spenninger og lignende. Bruker dette daglig til viftestyring og er ganske fornøyd. Uvurderlig når en driver med litt klokking :thumbup: Prøv å skru på logging og se på de etter et kræsj.

    Ellers så er det flere grunner til at pcen kan oppføre seg slik som din gjør, det første jeg tenker på er de forskjellige minnebrikkene, se om det funker med bare en av de inni, strømforsyningen kan også være for svak slik at ved maks belastning så kutter den ut eller blir kanskje for varm, (siden det hender etter lang tid). Skjermkort eller prosessor kan jo også bli for varme og gå bananas, men dette finner du ut i speedfan i så fall.

×
×
  • Opprett ny...