Gå til innhold

Glassmaneten

Medlemmer
  • Innlegg

    169
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Glassmaneten

  1. 7 minutes ago, iblazeqt said:

    Jepp - jeg er skråsikker på at dersom putin bruker taktiske A-våpen i Ukraina, så vil det bli besvart av USA/vesten, og da er det ikke lange tiden før atomkrig bryter ut. 
     

    Noen må fjerne Putin nå, eller så fort han nevner/beordrer bruk av taktiske A-våpen. Det kan umulig være vanskelig å forutse hvilket scenario det vil føre til. Noen må fjerne han nå… 

    Det burde absolutt skje, ja. Russland trenger en ny revolusjon. Men sett at ingen faktisk fjerner ham… er vesten virkelig villige til å gå inn i en potensiell full atomkrig for å vise at de ikke lar seg bølle med? Tenker virkelig de fleste at det er verd å kanskje la alle i Europa dø og at man gjør store deler av verden ubeboelig for alt liv i 500 år, for å ikke gi etter for en bølle? Som uansett vil være borte om noen år? Er alle enige om å ikke «tape» for enhver pris, selv om resulatet ville bli å tape enda mer enn bare Ukraina? Synes det er litt rart å lese at vesten ikke vil kunne la være å svare på f.eks. taktiske lokale atomvåpen i Ukraina. Kanskje bare jeg som er vokst opp med å se at bøllen i skolegården faktisk vinner, men at livet i en større sammenheng går videre for andre enn mobbeofferet.

  2. Om de har trukket én million for mye til sammen så utgjør vel det et par tusen rammede? Får det til åbli 2500 personer om disse betaler 399,- pr. måned, men jeg er veldig dårlig i matte. Vet ikke hvor stor andel det er av det totale antallet medlemmer i prosent. Færre enkeltindivider om folk har blitt trukket flere ganger. Det er uansett ganske drøyt.

    Selv ser jeg ut til å ha sluppet unna om det kun har skjedd nå nylig. Betaler med Mastercard. Kanskje det er noen innebygde mekanismer mot duplikat-trekk,som det f.eks. er når man betaler i butikken og de sier noe gikk galt så du må betale på nytt. Om det kan ha skjedd for lenge siden så vet jeg ikke hvor jeg ser det.

  3. 2 hours ago, RookieNO said:

    Så skal det bemerkes at nesten alle har forskjellig sykdomsforløp ved gjennomgått Covid, så jeg vil tro at det er minst like stor forskjell på hvordan man fungerer i ettertid også, særlig mtp trening ut over normal fysisk aktivitet.

    Hadde jeg selv vært usikker, så hadde jeg stukket innom fastlegen. 160 kroner for en kjapp kontroll er ikke all verden :)

    Akkurat min fastlege har trolig fått legelisensen sin som premie i en godtepose eller noe sånt, så han kan ikke brukes til diagnoser. Hundre prosent udugelig til alt annet enn å skrive ut resepter til folk, så i praksis er jeg uten fastlege til jeg har rykket fram på ventelisten til en ny.

    Men et godt poeng det at alle har forskjellig sykdomsforløp! Er det én ting som virkelig utmerker seg med dette viruset (eller disse etterhvert ganske ulike virusene) så er det vel at det er ganske tilfeldig hvilket lodd man trekker. Synes ganske synd på ganske mange når jeg hører hvordan de har hatt det.

  4. Takk, det hjalp på stressnivået med noen beroligende ord. Jeg er ikke så veldig ung, blir ganske snart 54 og har forsøkt å ta igjen for et ganske inaktivt liv med mye sitting og overvekt. Det har jeg klart, men er selvfølgelig redd for å skli ut igjen. Det krever allerede en del selvdisiplin for å komme meg på tredemøllen så jeg tror det skal lite til for å gi opp. Men… på den annen side så er det jo i motbakke det går oppover, eller hva man nå sier. Skal ikke ta noen nederlag på forskudd!

    Å ta det rolig og lytte til kroppen er nok fornuftig. Jeg har en ørliten tendens til å bli ganske fanatisk når jeg først er i gang, men når man blir så andpusten av å pusse tennene at man må sette seg ned litt etterpå, er det kanskje en god idé å ikke prøve seg på ny løperekord riktig ennå.

  5. Dette stresser meg utrolig mye siden jeg først begynte å trene i fjor, og har kjempet meg inn i en fast rutine på tre dager i uka med både løping og styrketrening. Redd for å falle helt ut av det nå. Kjenner at jeg ligger her og forfaller, rett og slett. Må være bittert for de som har trent aktivt i mange år og som plutselig «mister alt». En ting er å kjempe seg tilbake, men om man altså skal kunne bli smittet igjen etter bare noen måneder, virker det ganske deprimerende.

  6. Synes det er ganske nedslående om de bare gir opp alt. Det står på Oslo Kommunes hjemmesider at «Dersom det har gått over 3 uker siden første positive test og du får symptomer igjen, kan en positiv selvtest tyde på at du har fått covid-19 på nytt.»

    Du kan altså bli smittet igjen etter svært kort tid, med bare litt hjelp fra tidligere infeksjoner og vaksiner. Når man jobber f.eks. i folkemengder, med pasienter, turister, barn og har et mylder av mennesker innpå seg til daglig, føler jeg at situasjonen er ganske dyster. Jeg har vært syk nå og det er altså ikke usannsynlig at jeg vil være det igjen innen nyttår. Sukk.

  7. Hvordan får folk egentlig sykepenger når de ikke lenger får noen test, utover en de tar selv hjemme? Er det nok å hevde overfor fastlegen i telefonen at man har to røde streker? Eller registrerer man seg selv som smittet og så blir det tatt for god fisk kanskje? Pleier skjelden å være syk, så jeg vet ikke, men folk har vel maks tre dager sammenhengende egenmelding? Mens isolasjonen er lenger.

    • Innsiktsfullt 1
  8. 25 minutes ago, d'espresso said:

    Hva er deres tanker om tredje dose? Må si jeg er litt ambivalent. Det føles feil, all den tid andre land mangler vaksiner. Og vi vet alle hva som skjer, og hvor nye varianter kommer fra.

    Jeg deler de tankene, men realiteten er vel at om du sier nei så sender de ikke din og andres dose til andre land. De blir liggende og etterhvert kastet. Jeg var også i fjor sommer veldig nære å takke nei til andre dose i protest mot at ikke nok doser gikk til utviklingsland. Men innså etterhvert at om ikke jeg tok den, ville den gå til noen andre i Norge, som var yngre enn meg og trengte den enda mindre. Eller eventuelt gå i søppelbøtta (det var midt i ferien).

    Så jeg håper det blir mer press på at de bør gjøre mer for andre der ute og ikke bare snakke om det. I mellomtiden foreslår jeg at du takker ja til tilbudet slik at vårt vaksineapparat går mest mulig flytende uten en masse enkeltindivider som "gjør seg vanskelige" og sier "ja, jo, men..."

  9. 45 minutes ago, Theo343 said:

    Skal ta trede dose i romjula og vi har nå fått valget om pfizer eller moderna. Jeg er veldig usikker på hva jeg skal velge. Fikk pfizer på de 2 første men moderna gir vel bedre beskyttelse?

    Usikker fordi jeg ikke har lyst til å starte nyåret med mye bivirkninger i lang tid. En kollega på 35 som tok moderna hangla i 1 måned uten at man vet om det var vaksinen.

    Jeg valgte Moderna som tredje, oppå to Pfizer. Dette etter anbefaling av to helsearbeidere, pluss det intervjuet med Camilla Stoltenberg som indikerte at det var en killer combo.

    Har ikke hatt en eneste bivirkning av Moderna-boosteren, utover at det var vondt å strekke armen rett ut og opp de to neste dagene. Heldigvis er jeg ikke nazist, så det gjorde ikke noe. Vel, jeg var kanskje litt småuggen tidlig neste morgen , men ikke noe en kopp kaffe og en sykkeltur til jobb i frisk luft kunne kurere.

    Når det er sagt så er det jo ikke sikkert at det går fullt så lett. Min bedre halvdel ble grisesyk med 40,8 i feber. Men det varte ikke lenge og jeg kjenner ingen andre som har blitt så dårlige. Samtlige kolleger har riktignok vært borte fra jobb dagen etter hver eneste vaksinedose, men jeg tror ikke noe på at alle faktisk har vært så syke. Det har blitt en akseptert fridag folk ikke vil gå glipp av.

    • Innsiktsfullt 2
  10. 13 minutes ago, fredrik2 said:

    Har sökt rundt lite och tror ikke det er en lokal regel. Bad i Lillehammer och Stavanger er for eksempel också stängda. 

    Det kan jo hende de ikke har mulighet i praksis til å overholde avstandsbegrensingene, selv om de i teorien har lov til å holde åpent. Hvordan skal f.eks. en badevakt kunne redde noen fra to meters avstand? Blåse i fløyten og rope "kom igjen du klarer det!" Hehe, nei jeg vet ikke. Kanskje de bare er like forvirret over alle formuleringene som alle andre. Skal ikke spekulere i det. Sånn smittevernmessig er det jo egentlig bedre å stenge for mye enn for lite etter min mening. Dersom det hersker tvil. Men jeg skjønner at det er frustrerende.

  11. 29 minutes ago, fredrik2 said:

    Tror det stämmer men hvorfor kan jag då ikke gå alene till svömmehallen och simma når det er samma formulering där? Min förståelse er att en svömmehall ikke kan öppna opp för individuell svömming. 

    Kan vara att svömmehallene får men ikke vill men tvivlar på att det er tillfället för min lokala svömmehall då de ändå har så mycket aktiviteter också når den ikke er öppen för alla.

    Hmm, ja det er rart. Som du sier så er den nasjonale regelen formulert slik at svømmehaller kan holde åpent for individuell trening, ser jeg. Så da er det vel snakk om en lokal kommunal regel?

    https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/koronavirus/idrett-kultur-og-frivillighet#snarvei-virksomheter-skal-drives-smittevernfaglig-forsvarlig-butikker-markeder-treningssentre-bingo-mv

  12. 8 hours ago, fredrik2 said:

    Noen som vet vad som menas med individual trening i:
    "Treningssentre, svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng og lignende skal drive smittevernfaglig forsvarlig, jf. § 14a, og holde stengt for annet tilbud enn:

    a. individuell trening. Ved trening med høy intensitet skal det holdes 2 meter avstand."

     

    Jeg har sikkert misforstått noe igjen, men jeg oppfatter "individuell trening" som det at jeg f.eks. går på treningssenteret alene og løper og bruker apparater for meg selv. Det motsatte er da f.eks. Yoga og spinning og whatnot, som er gruppeaktiviteter.

    Lurer på om de har gjort noen endringer på mitt lokale sted nå. Har nølt med å gå denne uken. Fra før hadde de stengt annenhver tredemølle og ergometersykkel, mens alt annet var åpent. Men annenhvert apparat er fortsatt i mange tilfeller nærmere enn to meter.

    Jeg er litt delt på om jeg som helt fersk trippelvaksinert skal fortsette å gå dit eller om jeg skal droppe hele greia. Sistnevnte er selvfølgelig det mest fornuftige. På den annen side er jeg ganske fornøyd med at pandemi-angst har gjort at jeg har klart å begynne å trene og spise fornuftig. Skal nok ikke mye til før jeg er tilbake på sofaen med øl og potetgull. Men sånn samfunnsmessig burde jo ikke folk uten helseplager bevege seg inn på et treningssenter i disse tider egentlig.

  13. 15 hours ago, :utakt said:

    Hvis usikkerheten består i at de ikke vet om det blir katastrofe eller helt for jævlig så kunne de kanskje gått ut med det likevel.

    Sosiale medier fylles opp med kommentarer fra folk som har bestemt seg for at Omikron er en forkjølelse, jeg tror ikke vi trenger at det er den holdningen som fester seg blant folk. 

    Ser ut til at du var inne på noe der. Det er vel nettopp de uferdige prognosene de kom ut med nå.

    • Liker 1
  14. Litt spesielt at alle som er syke ender opp som kunder på apoteket for å kjøpe en test selv over disk. Jeg anklager ingen for å gå dit istedenfor å isolere seg, for hva skal folk gjøre. Det har vel alltid kanskje vært slik at en stor prosent av de som kommer inn døren på et apotek bærer på noe smittsomt. Må jo være litt urovekkende å jobbe der og bli spurt om du selger hurtigtester noen hundre ganger om dagen, av folk som kanskje ser skralle ut og i noen tilfeller ikke går med munnbind heller. Burde vært en slags vending machine for slike tester. Hva det nå heter på norsk.

    • Liker 1
  15. Det første jeg gjør når jeg våkner om morgenen er å sjekke «lottotallene». Må si oddsene blir bedre og bedre for å bli en vinner her. 😜Smittede eller mistenkt smittede på alle kanter nå, på jobb, venner, bekjente. Ikke ekstremt nære, men nære nok til å ha krevd en selvtest tre dager på rad. Lurer på hvor mye de har tjent på å selge de testene. Må være en ganske bra business.

    På en måte så er jeg glad for alle booster-skeptikerne, for da får jo jeg kanskje min enda tidligere. Virker som det er mange nølere. På den annen side så hjelper jo ikke det samfunnet i lengden, om folk hopper av.

    • Liker 1
  16. Merkelig at såpass mange fullstendig mangler empati med gamle og svake.

    Er ikke egentlig de svakeste i samfunnet nettopp de som ikke takler å være en stund uten utenlandsferier, julebord eller treningssentre? De som ikke finner NOEN mening i livet hvis de ikke kan være på konsert eller yoga HELE TIDEN og reise rundt overalt og skape køer og kaos og overtid og masseinnleggelser for alle andre som ikke bare tenker på seg selv. Snakk om svake mennesker! Helt ubrukelige for fellesskapet.

    Men andre får vel bare dra lasset videre så alle egoistene, idiotene og drittsekkene kan få henge på gratis og ha sin "personlige frihet". Som de kan ha på grunn av alle de bare angriper som takk. De tror at gamle folk "som snart skal dø uansett" er de svake, men selv er de bare sandkorn i maskineriet og fellesskapet.

    • Liker 6
    • Hjerte 1
  17. 2 minutes ago, Morromann said:

    Det går nok ikke så bra for de som får boligen sin på tvangsauksjon fordi tiltakene har ruinert dem, det går nok ikke bra for de som for første gang i løivet stiller seg i matkø utenfor Fattighuset; det går nok ikke så bra for de som rett og slett får nok og ikke ønsker å være en del av denne verdenen lenger; for det er en del slike tilfeller fra nedstengingene selv om det er mørketall i statistikkene. Disse tiltakene ødelegger samfunnet vårt og for ganske mange er det som skjer mer enn bare "kjipt" men også alvorlige tragedier og mennesekeskjebner. Jeg frykter virkelig for dit vi er på vei. Visuet er ikke den største trusselen mot samfunnet vårt; tiltakene er det.

    Sorry, men for noe vås. Tiltakene er det minste av to onder. For å sette det tilsvarende mye på spissen så har man ikke noe glede av fullstendig frihet om man er død.

    Noen flere tiltak går nok helt fint. Selv om man kunne ha ønsket seg at de sa med en gang hva det er snakk om istedenfor å la folk stresse seg opp i et døgn over det først.

    • Liker 5
  18. Hadde vært artig å samle en liste over alle mulige tips som florerer i det norske samfunn, både for å unngå Covid og for å kurere det dersom uhellet er ute.

    Selv har jeg fått servert flere gode forklaringer på hvordan alt dette egentlig fungerer fra voksne profesjonelle arbeidende, fungerende mennesker jeg har pratet med (eller de har vel mere pratet til meg, enn jeg til dem):

    - Appelsiner (selvfølgelig) siden de inneholder C-vitaminer som da logisk nok holder Coviden borte. Duh.
    - Vaksine må man for enhver pris ikke må ta siden myndighetene har puttet kvikksølv i den.
    - Vaksinen virker, men til gjengjeld gir den deg andre sykdommer istedenfor.
    - Og min favoritt så langt, i tilfelle man faktisk allerede er smittet: å tygge stenene fra fem druer (men ikke fler!), noe som altså kurerer hele greia med en gang.

    Så det er jo kjekt å vite. Værsågod!

    • Innsiktsfullt 1
  19. 36 minutes ago, Evil-Duck said:

    Får ikke lest  artikkelen, men tilbyr ikke alle kommuner gratis hurtigtester nå? I kommunen her har en gratis tester tilgjengelig i en kurv på rådhuset hvor en bare kan plukke med seg, samt man får gratis tester på legekontorene om det ikke skulle passe seg å hente på rådhuset. 

    Har ikke hørt noe om gratis hurtigtester her i Oslo. Kanskje det finnes, men vi har måttet kjøpe dem. Kun informasjon om gratis PCR, som betyr mye køståing i kulda. Ca 2 timer på min lokale stasjon på Adamstuen nå i helgen, sto det i avisen. Hurtigtestene var også litt vriene å få tak i da jeg kjøpte dem. Måtte på flere apoteker og de hadde bare fem-pakker, som ikke var et problem i vårt tilfelle. Men det er jo dumt for de som må teste seg hver dag. Det blir jo også 998,- kr i måneden pr person, som kjennes bittert når man har blitt lovet at det er gratis å teste seg. I praksis er det ikke det.

    • Liker 2
  20. 11 hours ago, Snikpellik said:

    Ja, nå er det smitte på alle kanter her i Oslo. For min del er det smitteutbrudd på jobb, i to forskjellige vennegjenger og på arbeidsplassen til samboeren. I går var jeg på en middag hos noen venner hvor jeg i dag får høre at den ene personen der testet positivt på hjemmetest. Så jeg er vel fort smittet selv og, muligens. Føler det egentlig blir umulig å komme unna nå, det er covid overalt i byen.

    Ja, jeg har hele tiden sagt at alle får det før eller siden, men nå begynner det å virke som om det er før som gjelder. For kun kort tid siden kjente jeg ikke et eneste menneske som hadde hatt Covid. Siden har det kommet nærmere og nærmere og i de siste ukene flere steder i min egen familie og på ektefelles jobb, men foreløpig ikke i vår egen husstand.

    Dattera, som ikke bor hjemme, ble skikkelig dårlig. Hun er 31, ganske sunn og fullvaksinert. En annen i familien, i 70-årene merket ikke engang at hun var smittet. Testet deg bare fordi alle vennene var det. Så utfallet er litt tilfeldig, som kjent. Jeg er ikke spesielt redd, men jeg gruer meg. Det er som å skulle ta en visdomstann eller noe sånt. Du vet du ikke slipper unna og at det trolig kommer til å gjøre grisevondt i mange dager. Håper ihvertfall at ikke hele jula blir spolert. Skal ikke gjøre noe viktig, men jeg trenger fri og hvile og at maten smaker noe.

    • Liker 2
  21. 4 hours ago, torbjornen said:

    I går var det plutseleg kraftig nedgang frå forrige veke. Er det etterslep i rapportering, eller byrjar ein å sjå verknaden av tiltak pluss tredje dose?

     

    Er det noen tall på hvor mange som tester seg? Om det f.eks. er en nedgang denne uken i forhold til forrige? Har litt inntrykk av at avisene innimellom skaper noen bølger/trender av testing, som kanskje ikke varer så lenge.

  22. 9 hours ago, knipsolini said:

    Men for en del som har bestemt seg for at VK må være skyldig, og som ikke ville endret mening før JHA forteller sannheten (kanskje ikke engang da?), så er naturligvis ikke nok et DNA-funn av JHA av noen betydning. 

    Akkurat det argumentet går vel begge veier. "Men for en del som har bestemt seg for at VK må være uskyldig, og som ikke vil endre mening..."

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...