Gå til innhold

V Hansen

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av V Hansen

  1. Udersøkelser som dette er temmelig meningsløs fordi det er en popularitetskonkurranse, spesielt siden det ikke er kontrollert for om de spurte har særlig kunnskap om hvilke IT bedrifter som fins og hva de gjør. Derfor blir de mest kjente de som havner øverst. Sannheten er at Google etc i Norge hovedsakelig driver med salg av reklame. Attraktivitet bør måles på noe annet enn en bedrifts navn.

    • Liker 2
  2.  

    Hva er det som er spesielt med dette? De fleste applikasjoner logger jo det meste som skjer uten at det er snakk om spionasje. Artikkelen sier ikke at det er mulig å lese epost eller noe slikt.

     

    Man behøver ikke nødvendigvis å lese eposter. Man kan lese digitale spor. Digitale spor kan være/er nok til å lage konstruerte ‘sannheter’. -Og er det noen der ute som har lyst til å lage ballade, av en eller annen grunn, kan de det. Det er bare å bruke fantasien.

    Det er en for lang liste til at jeg gidder å ramde det opp.

    Man kan jo si, om man ikke har noe å skjule, så er det ikke viktig.

    Menneh... -Bruk fantasien. Det hjelper. Noen mennesker er fundamentalt fandenivoldske og villige til å ødelegge bokstavelig talt alt. (Les definisjonen av nihilisme).

     

    Som en fotnote:

    Her har vi en API som microsoft sier selv ikke nødvendigvis er nøyaktig(?).. ...Betyr det likevel ikke at noen kan på en eller annen sketchy måte skape seg tilgang til, la oss si en direktør i et stort firma, skape falsk informasjon, uleselig for offeret, Direktøren, Produsere ‘beviser’ et tredje sted, og anonymt ringe økokrim med nok indisier til at økokrim tar det alvorlig, lager razzia som ender med dom på gudherrens mange år for underslag, skatteunndragelse, skjult formue på Cayman øyene, osv?

     

    Naivitet er meeeget farlig i IT-sektoren.

    Du får neppe tilgang til andre bedrifter gjennom dette. Jeg lager jo selv logging i mine applikasjoner og det er helt nødvendig til mange formål og noe alle utviklere har et forhold til. Det virker vel heller som at du og mange andre trenger å skru ned fantasien noen hakk før du faktisk har noe å vise til, da det er i datamaskiners natur å ordne informasjon av ulik art fra du skrur på knappen.

  3. Men er det også ikke litt uærlig og urealistisk å si at "å jobbe med IT handler om å jobbe med mennesker...". IT er et "nerdeyrke" per definisjon. Jeg tror grunnen til at mange faller fra er nettopp på grunn av at man faktisk trenger å bruke en god del tid foran en skjerm for å lære og å jobbe med programmering. Det er ikke alltid en jobb som passer alle. Jeg tror mange faller av når de finner ut at det kreves utrolig mye jobbing for å lage profesjonelle programmer (med mindre man er heldig å havne i en bedrift eller gruppe der en par utviklere gjør 80% av jobben mens resten "planlegger"). I det hele tatt er arbeidsmengde fortsatt undervurdert i næringslivet og ofte grunnen til at prosjekter blir dyrere enn planlagt. Det kan være ekstremt vanskelig å planlegge og fikse bugs og annet rask som dukker opp og som krever mye av utviklernes tid.

  4. CentOS er jo et gratis alternativ som er utrolig stabilt som server, men har ikke det siste av teknologi. RedHat er jo også veldig integrert med Azure og har mye av den siste tidens suksess takket være Microsofts crush på dem og openshift, der de har ansatt masse redhad folk og nå satser på docker og kubernetes for fullt. Jeg synes docker ikke er moden enda og fortsatt for kompleks å ta i bruk(selv om det skal være motsatt), og det virker ikke som det har tatt av i nærheten av hva forventningene var for noen år siden.

     

    Red Hat er ganske dyrt, dyrere enn de fleste konkurrenter. Men jeg er interessert i å teste deres server, bare jeg finner ut hva som gjør dem bedre? Hvorfor velge Red Hat fremfor ubuntu, centos eller windows server? Jeg er ikke interessert i fanboyargumenter eller anti-microsoft tullball, jeg drifter bedriftens applikasjoner alene og ønsker bare 1)sikkerhet og 2) stabilitet og så lite arbeid som mulig ;)

    • Liker 2
  5.  

    Hva er grunnen til at alle i top 3 kjenner hverandre? Tar jo bort litt av kredibiliteten til konkurransen. Blir litt som at visse grupper har fordeler andre ikke har. Da tenker jeg på tilgang og kunnskap om konkurransen(metoder, øvelser, div ressurser).

    Svekker det kredibiliteten i OL at de fleste i topp 10 kjenner hverandre? Det er vel strengt tatt veldig ofte slik at de fremste på et felt kjenner hverandre i en eller annen grad. 

     

    Disse kjenner hverandre kun fra tidligere konkurranser? Så vidt jeg vet finnes det ikke så mange slike konkurranser i Norge. "De fremste på et felt"...muligens, men å svare på spørsmål på kahoot er vel ikke noe som gir kred hos script kids engang. Nå er det urimelig av meg å forvente en mer kompleks konkurranse, men etter min erfaring blir det ofte slik at hvis man vanker i en viss teknokultur/arbeidsplass blir det fort en boble der både de som lager konkurransen og de som konkurrerer kommer fra samme ulla. Det blir som om du spør en inder hva "sludd" er for noe. Han vet det selfvølgelig ikke, selv om han vet hva snø er. For en person fra bobla er dette lett å svare på men vanskelig å se at spørmålet er kontekstbetinget. 

     

    Nå har jeg ingen tvil om at vinneren er utrolig dyktig og en verdig vinner. Men sånn som det er presentert i artikkelen er det naturlig å mistenke litt klassisk kollegaboble.

     

    Kom ikke å si at den fyren ikke hadde blitt snurra rundt lillefingeren av ei middels pen dame med kløft. Sosial hacking er som regel det mest effektive.

    • Liker 1
  6. Akkurat nå er det helt håpløst å finne grafikkort. De som har tilgang har enorme fordeler, og det er disse som utnytter sin posisjon til å hamstre alle kortene de kommer over, hovedsakelig til seg selv og sin mining, men også til sine heldige kontakter. Det er rett og slett grådighet. Markedet er mye værre enn mange tror. Bare et enormt krasj i kryptomarkedet vil endre dette, og uansett er mange investorer og minere fullstendig blinde for at et kræsj vil komme. De bare gunner på fordi de vet egentlig ingen ting om investering og tror at alt vil øke i verdi for evig

  7. https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1799226

     

    Hva med å teste og dele erfaringer i stedet for å være så jævlig negative?

    Ja, det er i startfasen, men leser da om mange som har gode erfaringer med streaming fra Shield? Du spiller basically over en remote desktop sesjon på en Win10 VM, så skjønner ikke hvorfor det skulle bli så dårlig.

     

    ah, ok. Da skjønner jeg mer. Faktisk ganske genialt i forhold til potensiale.

  8. Det er helt feil at det kommer til å mangle utviklere i fremtiden. Det som er mangel er betalingsevne og kunnskap om hva en utvikler kan gjøre for din bedrift. Mange arbeidsgivere har urealistiske forventninger til utviklere, noen tror det bare er å lage en app så er suksess selvskrevet. Det er næringslivet som har skapt denne myten. Men samtidig er også utvikling alt for kostbart til det man får igjen i mange tilfeller. Da er det helt naturlig å outsource arbeidskraft på dette. Å ansette en fast person er for dyrt og risikabelt, i beste tilfeller ønsker man å finne en ung utvikler som kan lære rask og ha lav lønn.

  9. ]

    Jeg tror du har gått glipp av noe viktig angående dette spillet visst du tror det har noe som helst felles med Sea Dogs.

     

    Hadde dem bare kuttet ut flerspiller og laget et skikkelig rpg i denne settingen, ville spillet solgt i bøtter og spann.

     

    Har nok mer en litt til felles med Sea Dogs, pluss en del Pirates of the Burning Sea. Piratspill, enspiller eller flerspiller, har ikke gjort det bra økonomisk på evigheter. Det er rett og slett for få som liker pirater nå tildags (forøvrig alt av maritime spill flopper også). Det begynner å bli en stund siden Sid Meyer's Pirates, Monkey Island osv.
  10. Det er absolutt ingen tvil om at det meste innen programmering kommer til å bli automatisert. Det er derfor betenkelig at regjeringen og andre er så frempå for å utdanne flere systemutviklere. Fullstendig håpløst. Det vil bli mer bruk for brukerdesign og kommunikasjon enn teknologer i fremtiden. 2040 høres alt for lenge til. Prøv 2025. Jeg har selv merket at koding har gått oppover stacken fra metallet til scripting over de siste årene bare. Nå er det javascript og python som dominerer totalt. For fem år siden var det Java og .Net. For femten år siden C++,

×
×
  • Opprett ny...