Gå til innhold

MiF86

Medlemmer
  • Innlegg

    89
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MiF86

  1. Hei.

     

    For en uke siden når jeg spilte begynte skjermen plutselig å slå seg av og på helt tilfeldig (altså signalet fra grafikkortet gikk av og på). Grafikkortet var vel en 70 grader ca.

    Jeg rensket vifta for hybelkaniner, fikset på kjølepastaen og prøvde igjen. Da hadde det sluttet, og temperaturen var nede på en 50 grader mens jeg spilte.

    Dette skjedde ikke mer, inntil i dag. Nå skrudde skjermen seg av èn gang (igjen mens jeg spilte), og skrudde seg aldri på igjen (med mitt XFX GeForce 6600GT that is, skjermen funker fint med andre skjermkort.)

    Hjelper heller ikke å reboote eller slå av PCen. Skjermen er og forblir svart. Har tatt ut skjermkortet og sett på det, tilsynelatende OK.

     

    En ting skal nevnes. Det virker som det ikke er noe galt med skjermkortets "digitale del", da jeg kunne fortsette å spille selv når skjermen var blank, og PCen booter helt fint. Det er bare ikke noe skjermsignal.

    Kan ikke se at det er særlig relevant hvordan hardware jeg har, men kan da nevne det mest vesentlige:

    - Abit KN8 SLI hovedkort

    - Skjermen er en TFT med analog vga-inngang (bruker dvi-vga converter)

    - Bzerk 500W strømforsyning

    - 230V-Kontaktene er ikke jordet

     

    Finner ikke noe særlig lignende på google, så regner med det er en sjelden produksjonsfeil, eller statisk elektrisitet, eller ground loop strømmer fra VGA-kabelen til skjermkortet som har tatt knekken på utgangsenheten. (Har sett det gnistre når jeg plugger i skjermen før, og hender jeg får støt)

    Så tenker på å kjøpe nytt skjermkort, men tar gjerne i mot innspill, om noen har noen forslag eller meninger om hva som kan være galt!

  2. Dette programmet er en tankevekker for mange, og reaksjonene på det viser hvor mye kristendommen har å si for farlig mange nordmenn.

    Dagens episode tok virkelig kaka! Elsker hvordan de setter tall i perspektiv og banker den ubehagelige virkeligheten inn i deg. Kristopher Schau med sine stunts er med på å trekke seere og ikke gjøre det kjedelig.

     

    Det er slike TV-programmer vi trenger mer av. Gleeder meg til fler episoder. STÅ PÅ! :D

  3. Har sjekka ganske nøye i BIOS settings, og jeg tror ikke jeg kan finne noe slik som PCI/PCI-e-lock.

    Det nærmeste jeg finner er PCIe Clock, og den står på 100MHz på default, ikke på auto.

     

    Antar dette betyr at jeg

    1. må kjøpe nytt hovedkort som støtter å kunne låse PCI-frekvensen,

    2. må bytte ut SATA-diskene med PATA.

     

    Nå har ikke jeg så ekstremt peil på PC-hardware, men jeg trodde det som regel er sånn at data gikk gjennom integritetssjekker før det blir skrevet til disk o.l. slik at det ikke skal kunne bli korrupt, men det er jo tydeligvis ikke tilfellet. Eller har det å gjøre med NTFS?

  4. Aha. Takk for opplysningen. Men for å være sikker på at det funker, fins det noen annen måte enn å bare boote og håpe at man ikke får korrupsjon, eller eventuelt lage en tullepartisjon med en fresh win/linux install og boote den? (så man ikke mister noe hvis det går galt)

     

    Jeg mener; er det minne/cpu man skal sjekke at funker kan man jo bare kjøre memtest, men er litt verre når disken faktisk tar skade når man har gjort en feil.

  5. Jeg har lest at prosessoren min har et veldig overklokkingspotensiale (er blitt klokket fra 2,2 til 3,2GHz.) Tenkte å prøve å overklokke min også, da det er prosessoren min som er flaskehalsen i mange spill, og den begynner å bli litt gammal nå. Så jeg skrudde opp FSB, og skrudde ned DDR-tallet til minnet, da DDR-400-minne som kjører på 200MHz ikke liker FSB på stort over 200MHz, har jeg lest.

     

    Dette funket fint, fikk skrudd FSB helt opp til 240MHz uten noen merkbare problemer, temperaturen var lav overalt (under 40 grader), og behøvde ikke stille noen spenninger. Eneste litt rare var at temp-sensoren til ene SATA-disken rapporterte 100-og-noe grader. Antok det var en bug eller noe for den var langt i fra så varm :p, så tenkte ikke noe mer på det. Fikk også kjørt og fikk lavere kjøretid på SuperPI og greier..

    Prøvde og skru opp litt til (og passet på at minnet ikke ble klokka for høyt) og når jeg boota hadde XP klikka helt. Var tapte drivere, systemfiler, korrupt register, og det var ikke måte på...

     

    Googla litt og fant ut at SATA-kontrollere ikke liker høyere FSB, og vil da spy ut korrupt data... Jaja, fint jeg fant ut det først NÅ.

     

    Vel, fyrte i gang XP-CD-en for å ta system recovery (repair ting.) Etter litt søking etter tidligere installerte OS'er så ble det BLUE SCREEN i XP-installasjonsprogrammet. Beat that!

     

    Men jeg har en linux-installasjon, og den funker helt flotters, så antar det kun er windows-disken som har fått smake, i og med den var i bruk da SATA-kontrolleren var overklokket.

     

    Så jeg lurer på om noen har vært borti dette før. Er det noe annet jeg kan gjøre enn å legge inn en ny XP/2k-installasjon og reparere derfra? Prøvde Recovery Console, men der var det visst bare read-access til NTFS. Og i Linux har man afaik ingen skikkelig write-access til NTFS heller.

     

    Tok stikkprøver på noen filer på XP-partisjonen fra linux, og de ser fine ut. Men det er jo obvious at mange av Windows' systemfiler er ødelagte. Så hvor sannsynlig er det at andre filer på disken, som ikke har blitt aksessert i løpet av den lille tiden jeg var i windows med OC, også har blitt korrupte? Eventuelt at visse filer på alle partisjonene mine kan ha bli herpa?

     

     

    Relevant hardware:

    Abit KN8-SLI

    TwinMOS PC-3200

    AMD Athlon 64 3700+ (San Diego)

    GeForce 6600GT

    Maxtor 250GB SATA-2 x2

  6. Du må antageligvis ha 2 pcer, ja. Eller 1 pc og en PVR, VHS-opptager, DVD-opptager eller lignende. Noe som kan ta opp... Og så må til overføre dette opptaket tilbake til pc1 hvis du skal bruke det til noe da, naturligvis.

     

    Du mister en del bildekvalitet ved å gjøre det sånn da, men det gjør ofte ikke noe. Tar du opp med fraps o.l. kan du teoretisk sett få tapsfritt opptak, men det DREKKER cpu tid.

  7. Ja, det tar nok litt tid før norske butikker får ut finger'n og begynner å selge en open source telefon, hva fanken skal liksom vanlige folk med det..

     

    Må nesten prøve å få bestilt direkte fra de som lager den, ja. Ikke pokker om jeg gidder å betale dobbelt så mye som andre bare fordi jeg bor i norge.

     

    Og NgZ:

    Målet er vel at etterhvert kommer det såpass mye enkel programvare til denne telefonen at man kan helt glemme at det er linux som kjører, altså man trenger ikke ha noe peil på linux for å bruke den. ;)

  8. Hei igjen og takker så mye for svar kommers. Sorry for at jeg ikke har svart på laang tid. Trodde denne tråden forble død.

     

    Uansett, jeg fikk låne en qtek 9100 (htc wizard) som jeg brukte i noen måneder, men det er en av de verste telefonene jeg har vært borti. Veldig dårlig og lite brukervennlig UI, den kræsjer hele tiden, den er lite modifiserbar etter min mening, og mange av de nye programmene man kan legge inn fikk telefonen til å kræsje og henge seg hele tiden.

    Den hadde ekstremt dårlig dekning sammenlignet med andre vanlige telefoner (dårlig RF-enhet antar jeg), og den hadde veldig dårlig mikrofon.

    All-in-all, en dårlig telefon som kun har en ting som trekker den opp; hardware features. Den har WLAN, den har touch-screen, den har qwerty-keypad, kamera og USB-port. Alt man kan ønske.

     

    Men altså hovedproblemet; den kjører microsoft windows, og det kan ikke byttes ut med linux, pga griske mennesker som ikke vil gi fra seg hardwarespesifikasjoner/kildekode.

     

    Jeg byttet den nettop ut med nokia 2626 som jeg også bare låner. Og den funker mye bedre til vanlig telefonbruk.

     

    Det blir vel kanskje til at jeg går for OpenMoko etterhvert, når de slipper ut den nye versjonen med WLAN og software har kommet såpass langt at en kan bruke den som en vanlig telefon (ringe med, sende sms osv.) så kanskje jeg kjøper det. Eneste haka var at den sku bli relativt dyr, og dårlig batteritid, mener jeg å huske.

     

    Kort sagt: nei, jeg har ikke landet på noe ennå, får se an litt til. :)

  9. Hei.

     

    Jeg har hatt SE K700i ganske lenge nå, men nå begynner den å falle fra hverandre på mange måter, og det er på tide en ny mobiltelefon. Det var en flott telefon, men hadde sine begrensninger.

    Så, for min nye telefon har jeg i allefall ett ganske sært krav som jeg skulle ønske kunne blitt oppfylt:

     

    Det største kravet er at den skal kunne kjøre Linux eller et annet åpent operativsystem som gir meg så stor frihet som mulig til å endre på saker og ting, slik jeg vil ha dem, og som helst gir så nær tilgang til hardware som mulig.

     

    Jeg er klar over at det finnes et nytt system kalt OpenMoko som ville vært midt i blinken, og at det snart kommer en telefon som kjører dette. Men den er ikke til salgs riktig enda, og det er fare for at den blir litt dyr i Norge (?), samt den manger noen få fristende features.

     

    Så jeg lurer på om det fins noen andre telefoner som er i nærheten av hva denne har å tilby, eller kanskje også tilbyr mer enn den. Da tenker jeg på 3G, WLAN, kamera, FM-mottaker og slike ting.

     

    Hvis ikke, fins det i det hele tatt noen telefoner som kjører Linux skikkelig, men ikke nødvendigvis har så veldig hi-tech hardware?

    Da tenker jeg på en telefon som er populær i open source miljøer, og har blitt reverse-engineeret fullstendig.

     

    Hvis ikke, fins det en telefon som kjører et annet operativsystem som lar en endre på nesten hva en vil, samt skrive lavnivåprogrammer i C og slikt? For så vidt jeg vet har man oftest kun muligheten til å bruke Java til egne programmer på mobiltelefoner, og at det er ikke all-verden man kan gjøre, pga. begrensede APIer og slikt. (?)

     

    På forhånd takk. :)

  10. AC spiller ingen rolle, bare hiver inn 4 dioder så er det DC.

     

    Joda, men hvis du har for liten kondensator til utglatting, vil jeg tro du kommer til å høre 50Hz bzzzzz.

    Nå vet ikke jeg 100% hvordan lydforsterkere fungerer. Men antar at hvis man påtrykker en positiv (likerettet) AC-spenning som forsyning på en forsterker (spesielt bilforsterker som jeg antar forutsetter helt glatt DC-strømforsyning, pga bilbatteriet, altså de har ingen indre kondensatorer), så vil man høre dette igjen på utgangen.

     

    I såfall vil jeg tro du kommer til å høre 50Hz-komponent under lyd(pulser) som trekker mye strøm. (Som effektivt lader kondensatoren ned til den likerettede 50Hz-bølgen.)

     

    EDIT: Og ja, det burde bli 2*(spenningsfall over en diode) volt over broen, som du sier pga. at strømmen kun går i gjennom to av gangen. :thumbup:

  11. Vet ikke hvor mange watt en slik omformer klarer å levere jeg, men tviler på det er nok. Bruker du batteri som buffer (bør vel fjerne 50Hz støy?) er det i allefall en fordel å ha en strømforsyning som lader batteriet mer enn det tappes :)

     

    Nå vet ikke jeg hvor godt de liker store strømpulser (bassdunk) og sånt, men du kunne jo prøvd et PC power supply? De leverer jo ofte flere hundre watt ganske ren DC.

×
×
  • Opprett ny...