Gå til innhold

Morten Morten

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Morten Morten

  1. Er det riktig at Huawei lager mobilene sine hos Foxconn? Vet dere det eller bare tror dere?

     

    @missi du må være rimelig hatefull person som ønsker at andre folk i verden lider uten at de engang har gjort noe galt. Du ønsker at andre selskap skal lide på grunn av av de har hovedkvarter i Kina? Dette er da rimelig drøyt. Og du vil at produksjonen skal flyttes? Hvor? Land som India hvor arbeidere har enda dårligere forhold? Forhold til arbeidere og lønninger i Kina har nå begynt å bli raskt mye bedre. Spesielt i en by som Shenzhen som er en Tier 1 by i Kina og veldig forskjellig fra Kina ellers.

     

    Når Huawei har oppnåd en ugunstig fordel ved å blitt sponset av den kinesiske stat, så betyr ikke dette at en hater noen. Kanskje en bare ønsker rettferdighet ?

    • Liker 2
  2. Dere glemmer en svært viktig detalj i Deres fremstilling.

     

    Mange mener at kinesiske selskaper inkludert Huawei, har kommet i en gunstig konkurranse situasjon fordi :

     

    1. Det har stjålet teknologi fra Vesten

    2. Produksjonen er sponset av den Kinesiske stat.

     

    Huawei og Kina står nå i fare for å overta en stor andel strategisk infrastruktur i verden, blandt annet 5G.

     

    USA, men også Nato, og her hjemme PST, advarer mot dette.

     

    Kina er et diktaturstyrt regime, som bruker overvåkning, forfølgelse, og tortur mot sitt eget folk. Kinas store leder, slik som Huaweis CO, er medlem at det kommunistiske partiet som styrer landet. Partiet har lovet å gjenreise landet, og søke hevn for ydmykelsen landet har gjennomgått.

     

    Taktikken deres er klar : vi ekspanderer, og kjøper opp alt og alle. Vi knuser all motstand med vår kapitalistiske styrke. Til slutt hopper resten av verden etter Kina, og vår alles store leder er Xi Jinping

     

    Jeg ønsker ikke å hoppe hverken etter USA eller Kina, men akkurakt nå er USA den eneste som kan stoppe utviklingen slik vi har sett det sisste årene

    • Liker 2
  3. Når gjorde trump noe som helst fornuftig?

    Det at verden bare godtar at usa kan spionere på alt og alle men at kina ikke kan er for meg helt bak mål.

    Jeg støtter ikkje kina i noe som helst, men det er ingen bevis på at noen bakdør i ett eneste huawei produkt, mens så å si samtlige amerikanske har.

    Go figure

    Joda.... alle kinesiske selskap burde vært bannlyst. Håper det skjer
    • Liker 1
  4. Jeg bruker aldri frontkameraet, og kan umulig tenke meg at jeg er alene om det. Det må da være et marked for frontkamera- og dermed busslommefri telefoner.

    Joda... folk flest bruker front kamera

     

    «Når det gjelder mobilbruk, tar iPhone-eiere i gjennomsnitt tolv selfies daglig, mens gjennomsnittet er syv for Android-folk.»

     

    https://itavisen.no/2018/11/07/iphone-brukere-tenker-hoyere-om-seg-selv-enn-android-brukere/

  5. Artig å se at det er noen i den etablerte bransjen som tør å gi Tesla den honøren de fortjener.

     

    Ellers så ser denne ut til å være en svært interessant bil. For min del er denne mer aktuell en en Model X. Her slipper en falkevingedørene og kan ha taklast.Og så har de en forhandler her i byen. Det er litt stress å måtte kjøre 7 mil til nærmeste Tesla forhandler.

     

    Artig poeng. Sjønner ikke helt hvorfor Tesla skulle på død og liv ta ibruk falkevingdører.

     

    Men æren for at el. Biler er i full fart inn på markedet, skal ingen ta i fra dem

  6.  

    I et borettslag jeg bodde i før jeg flyttet til enebolig så hadde vi diskusjoner med to leverandører (Get og Homenet) ang. leveranse på fiber.

    En av tingene vi tok opp var teknologi de bygde på (P2P eller GPON) og type utstyr.

    Get kunne levere på begge metoder, men Homenet primært leverte på P2P.

    Men Get benytter Huawei utstyr på begge platformer, mens Homenet benytter seg av Waystream.

     

    Vi valgte Homenet. Ikke bare grunnet infrastruktur selvfølgelig, det var jo et noe bedre tilbud fra Homenet på internett.

    Lurer på hvordan reaksjonene blir rundt omkring i landet hvis det viser seg at Huawei faktisk har bakdører som kan misbrukes.

     

    Er det noen som vet hva Altibox og Telenor benytter som aksessutstyr?

    Eventuelt andre større leverandører som det kan være nyttig å vite hva benytter?

     

    Hvis Huawei har bakdører som kan misbrukes, så er jo det veldig trist. Men hvorfor kan ikke skepsisen omhandle alle leverandører? Hva er det som tilsier at Huawei er «spioner», og ikke andre? Fordi Trump ikke liker kinesiske selskaper?

    Hvis Huawei skulle brukt utstyret sitt til spionasje, og blitt tatt for det, tror du ikke de hadde stått i fare for å miste alle fremtidige kontrakter, og dermed stått i fare for å gå konkurs?

    Om Kina Spionerer eller ikke, har ingenting med hva andre land gjør.

     

    Kina spionerer på sin egen befolkning, uten å legge sjul på det, og forsvarer seg med at det er deres rett.

    • Liker 1
  7. Jada.... vi har vel alle hørt hvordan Kina kjøpte seg inn med sitt utstyr via tidligere politiker.

     

    Jeg gidder ikke starte en debatt om hvor vidt vi nå blir overvåket eller ikke. Men om du ser på hvordan kinesere nå overvåkne sine egne, via sin «kjøpte» google tjeneste, blir jeg ikke overrasket om vi blir.

     

    Jeg har aldri sagt noe om at Japan ikke leverer. Japan har levert topp teknologiske produkter i årevis, har en industri de fleste kan være misunnelige på.

  8. Stemmer... kunsten å lage strømgjerrige produkter, gir mindre batterier, og mindre miljøsøl.

     

    Jada.... Apple er ikke perfekte, og det var feil på deres batterier rundt 2016. Enda værre vart det da det forsøkte å sjule dette, ved å redusere hastighet via software.

     

    Kinesere står fremfor samlebandet, men forstår ikke hva de produserer. Huawei er er eksempel på dette, tilfeldige komponenter, satt isammen på en tilfeldig måte.

     

    Samsung og batterier er en eksplosiv blanding.... spesielt fordi det prøver å putte størst mulig batterier inn i en mobiltelfon som er satt opp til å overklokkes når den mistenker at den blir testet.

  9. Stemmer... kunsten å lage strømgjerrige produkter, gir mindre batterier, og mindre miljøsøl.

     

    Jada.... Apple er ikke perfekte, og det var feil på deres batterier rundt 2016. Enda værre vart det da det forsøkte å sjule dette, ved å redusere hastighet via software.

     

    Kinesere står fremfor samlebandet, men forstår ikke hva de produserer. Huawei er er eksempel på dette, tilfeldige komponenter, satt isammen på en tilfeldig måte.

     

    Samsung og batterier er en eksplosiv blanding.... spesielt fordi det prøver å putte størst mulig batterier inn i en mobiltelfon som er satt opp til å overklokkes når den mistenker at den blir testet.

  10. 2658mAh batteri altså mens Andoid telefoner har 3000 til 4000.

    Det første mobilene fikk gjerne strøm fra et 12V bil batteri...

     

    Noen produsenter har tatt teknologien videre, ved å redusere strømforbruket, og dermed ha behov for stadig mindre batterier. Dette er selsagt positivt da batterier utgjør et miljøproblem i vår verden.

     

    Andre produsenter fra ikke teknologiske land som kina, taiwan, kenya, og korea, har desverre ikke evnet det samme, og fortsetter å forsøple vår jordklode med batterier og ubrukelige produkter.

     

    Noen forbrukere forstår desverre ikke, at deres valg faktisk betyr noe.... for miljøet, for menneskerettigheter, for hele verden...

×
×
  • Opprett ny...