Gå til innhold

Piraro76

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Piraro76

  1. Den jeg sitter på nå er vel ca 5 år gammel...

    750 MHz AMD Duron, MSI VIA133A hk 512 MB ram, 40 GB Samsung Spinpoint og et Creative GeForce2 MX200 skjermkort.

     

    Hovedpc'en er stort sett fra august i fjor, med unntak av DVD-brenner og PSU som er ca ett år gammel, en 19-tommers LCD-skjerm kjøpt i januar i år, kabinett som er et par år gammelt og et par hønngamle Compaqhøyttalere som stammer fra sent i forrige årtusen :p

  2. Ett svar; Ikke jag etter henne.

    Dvs ikke mas, ikke ring 28 ganger om dagen og labli teppebombing med sms. Hold deg unna 2-3 dager, gjør noe annet og la henne få sjansen til å savne deg. Hvis du er -altfor- tilgjengelig så vil det før eller siden skjære seg, og gjerne før.

     

    Og for å komme eventuelle protester i forkjøpet; Yep, det er et sjansespill. Nei, du har ingen garantier for at det vil funke, men jeg vil tro at bunnen ikke detter ut av verden selv om hun stikker av.

     

    Lykke til.

  3. Ok, jeg skal forsøke å gjøre dette så klart som overhodet mulig:

     

    SLUTT Å TENK PÅ HVA HUN MÅTTE FØLE, TRO OG SYNS!

     

    Hadde vi vært telepater så hadde dette løst seg helt fint, men siden vi ikke er det så er det håpløst å prøve å finne ut hva et annet menneske tenker.

    Du har dessuten med følelser å gjøre her, et menneskelig aspekt som blankt nekter å adlyde den rasjonelle tankegangen og logikken du bruker for å prøve å forstå.

    Følelser kan være komplett irrasjonelle, og logisk sans kommer til -veldig- kort i det løpet.

     

    Og mens jeg er innom caps her:

     

    SLUTT Å JAGE HENNE!

     

    Slutt å sende meldinger, slutt å spør om hun vil komme på besøk, slutt å fiske etter om hun har noen andre. Slutt, slutt, slutt! Kvinner har én respons til slik oppførsel, og det er "trekk unna og spill kostbar."

    Hvorfor?

    Fordi du demonstrerer at du -trenger- henne, og hun vet eksakt hvor hun har deg om hun skulle få lyst til å stikke bortom igjen. Dermed er du blitt forutsigbar og kjedelig, og rutine er blant de største følelsesdreperne som finnes.

     

    Og som sagt, slutt å analysere alt i håp om å finne ett ørlite hint om hvorvidt hun liker deg eller ikke. Fornuft funker ikke i dette spillet, tro meg.

     

    For eksempel, hvis du bare dropper all kontakt en uke eller to så sier din fornuftige hjerne at hun vil miste interessen.

    Dette stemmer... hvis hun har kommet over deg, aldri var virkelig forelsket eller har gått tilbake til eksen.

    Hvis hun fremdeles har et snev av følelser for deg og vil ha deg så er sannsynligheten temmelig stor for at hun kommer til å lure fryktelig på hvorfor du har sluttet å ta kontakt og ta kontakt selv, om ikke annet så for å spørre hvor det ble av deg.

     

    Bare tenk på deg selv i en lignende situasjon. Hvis du har en smule erfaring med kvinner så har du antagelig vært borti en som spiller kostbar, ikke tar telefonen når du ringer, er fryktelig treg til å svare på meldinger og generelt er ugrei.

    Ifølge den fornuftige modellen skulle du ha mistet interessen på flekken, men jeg vedder ei kasse pils på at du ble usikker, tenkte mer på henne, ble mer interessert og ville -vite-.

    Hvis det fremdeles er uklart så tenk på suppa du er i nå. Du er usikker, forsøker å tolke hennes opplagt motstridende signaler, vil ha sikkerhet om hvorvidt hun har gått tilbake til eksen eller ikke og gjør deg selv generelt sprø fordi du ikke -vet-.

     

    Så slutt å jag henne og dropp kontakten. Hvis hun tar initiativ er det ett godt tegn, hvis ikke - move on.

  4. Vel...

    Gigabyte GA-965P-DS4 er et -meget- klokkevennlig kort.

     

    Jeg fikk mitt opp i 400 MHz FSB uten problemer, og jeg har neppe nådd taket ennå.

     

    Kan prøve å fylle inn litt mer detaljer her...

     

    Multiplier (eller bare "Multi) er hvor mange ganger fortere prosessoren går i forhold til en basisfrekvens (vanligvis FSB).

     

    Dvs med en FSB-frekvens på 200 MHz og en multiplier på 7, som den er på E6300, så kjører prosessoren på 200 x 7 = 1400 MHz.

    Multiplier er låst på de aller fleste Intel-prosessorer (med unntak av såkalte "engineering samples" og toppmodellene hvis jeg ikke husker feil) så eneste måten å klokke de på er å skru opp FSB-frekvensen.

     

    På Gigabyte-kortene gjøres dette ved å trykke på Delete under oppstart og bla nedover i bios til du kommer til "M.I.T. (MB Intelligent Tweaker)".

    Her forandrer du "CPU Host Clock Control" fra Disabled til Enabled, så kan du skru opp "CPU Host Frequency (MHz)" ved å skrive inn frekvensen du vil systemet skal kjøre på (innen rimelighetens grenser... 1456 MHz funker ikke :p).

    Kan hende du må inn på System Memory Multiplier også, for ikke å kjøre minnet på for høye frekvenser.

     

    DIMM OverVoltage og den rekka kan du la ligge så lenge, og bare skru opp -ETT- hakk av gangen hvis systemet blir ustabilt (pass på å sjekke temperaturen, kan hende den får problemer pga varme). DIMM voltage (minnespenning) og CPU voltage (CPU-spenning) er vel de som kommer til å bli brukt mest, selv om de andre kan skrus på hvis systemet begynner å hikke ved 3499 MHz og du på død og liv vil ha den til å funke på 3500 MHz.

    Generelt kan man vel si at du skrur opp CPU-spenning først, DIMM etter hvert som du beveger deg ut over spesifikasjonene til minnet og tar de andre som aller, aller, aller siste utvei.

     

    Og til sistemann; Asus har det med å ha litt kronglete bioser, men siden det er I965P (samme chipsett som Gigabyte) så regner jeg med at det duger til en del overklokking.

    Har forresten et par TwinX 6400 i burken min som går helt fint opp til 1000 MHz iallfall. Har ikke testet dem lenger, men tror ikke jeg har nådd taket her heller.

     

    Ellers er vel det beste rådet å lese seg opp om emnet og passe på at det ikke blir for varmt under panseret. Mer enn noe annet sted så er det vel her at kunnskap er makt. Evt skillet mellom en knallgod klokking og en grilla prosessor...

    Happy clockin' ;)

  5. Hei.

     

    Jeg har planlagt en totalrenovering av pc'en og skal selge unna litt deler for å finansiere en Core 2 Duo (iallfall delvis), så jeg lurer på hva jeg kan forlange av pris på det jeg skal selge.

     

    Delene er som følger:

     

    DFI Lanparty UT NF4 Ultra-D (ca to måneder gammelt)

    Asus A8N-E (ca 8 måneder gammelt)

    AMD 64 3000+ Venice-core, aldri overklokket (ca 8 måneder gammel)

    Muligens en AMD Opteron 146, må se om pumpesvikten stekte den først... (ca 2 måneder gammel)

  6. Vel...

    Hvis man har tid til å vente og skal ha helt nytt system så slår jo Core2 X2 rett ned i støvlene i stort sett alle tester jeg har sett.

    Dog, de vanlige handlestedene mine gir meg fra 1 1/2 ukes ventetid på en 6300 til ca en måneds ventetid for en 6600, samt en prislapp på 3-4000 og oppover for en cpu/ram/hk-kombo (hvis man er gjerrig på hk og ram vel og merke), og hvis man allerede sitter på et s939-system og vil ha dualcore så vil jeg si at en X2 3800+ til snaut 1300 kr er å foretrekke. Men som sagt, har man penger og tid til å vente...

     

    PS: Har en Opteron 146 liggende som kostet meg 995 kr. Vil det si at den er dårlig og at jeg burde ha spart til noe bedre? :whistle:

  7. Nå kan jo eit 3800+ x2 oppsett med DDR1 minne vurderas med minimale oppgraderingskostnader. Korleis er den CPUen å overklokke?

    6559938[/snapback]

     

    Den skal ifølge diverse tråder her inne være god for 2,5-2,7 GHz på luft uten større problemer. Men, da bør du ha god kjøler og god lufting :p

     

    Jeg er iallfall glad for at denne priskrigen kom, da min trofaste pc gikk dukken for et par dager siden. Det irriterer meg litt at det stramme budsjettet ikke tillot de få ekstra hundrelappene for å ta steget opp til dualcore, men nå har jeg iallfall en søt liten Opteron 146 til å varme kjølevannet med ;)

  8. Kunne ikke et selskap selge en p2p "lisens" så jeg kan laste ned en musikk eller en film gjennom et P2P program? Da trenger de ikke å legge alt ut på en server og med en fet og dyr internett linje? Eneste utgiftene de har er en database over navn, epost og hvilke "lisenser" jeg har. Billig og så får artistene betalt og jeg god samvittighet.

    6231134[/snapback]

     

    I'd buy that for a dollar... Or two, or three, or four... :thumbup:

     

    Kjøper forøvrig filmer og CD'er, men serier derimot... Gjerne sånne som er gamle og/eller vanskelige å få tak i... *klappe på disken sin*

  9. Jeg har en trådløs 3Com Officeconnect med maks 54mbps, som sier den gir meg 54 mbps med god signalstyrke.

    6181285[/snapback]

     

    Vel, dette stemmer ikke helt...

    Trådløse systemer treffer i praksis veggen på rundt halvparten av teoretisk maksimum, som regel rundt 30 mbps. Dette er dessverre noe du ikke får gjort noe med...

    Dessuten er det ett delt medium, så hvis du har andre maskiner påkoblet vil disse være med på å strupe båndbredden din. Dvs hvis du har 3 maskiner påkoblet samme trådløsnett vil de ikke få 30 mbps hver, men 30/3 = 10 mbps hver.

    Dessuten, har du vegger etc mellom deg og aksesspunktet så vil også dette påvirke hastigheten.

     

    Om dette var noe brukbart er dog en annen sak... :p

     

    Edit: Regner med du har nyeste driver på nettverkskortet etc...

  10. Vel...

    Siden pc'en min er primær filmavspiller her så tviler jeg på at det blir noe annet enn dvd her i huset før avspilling av HD-DVD/BD går knirkefritt.

     

    Rent personlig ønsker jeg at formatkrigen fører dem lukt til helvete, siden jeg misliker at en eller annen sopp i et annet land skal få bestemme hva jeg gjør med noe jeg anser som en vare som jeg har kjøpt og betalt (ja, jeg kjøper filmene mine :p)

  11. Storm trenger jeg ikke ennå :D  men den er bra ja :dribble:

    Hvordan er DangerDEn Tdx da?

    Jeg må få høre hvordan den blokka yter?

    Hva slags system har du?

    5446414[/snapback]

     

    Tdx skal vel være "bra nok", med mindre du absolutt -må- ha de 0.4 gradene lavere for å få tynet ut 6 MHz ekstre :p

     

    Skal nok passe på å gi full rapport på hvordan det går ja. Er dessverre nedsylta i studier, så jeg må vente til helga før det blir testing :(

     

    Systemet på datasiden består av følgende:

    AMD A64 3000+ Venice core

    Asus A8N-E HK

    1 GB Crucial BallistiX CL2 PC3200

    Sapphire Radeon X700 PRO

     

    På den våte siden har man sponset Alphacool ganske mye...:

    NexXxoS CPU-blokk

    GP1X-A GPU-blokk

    NexXxoS Xtreme I radiator (tung jævel :p) m/Papst 4412F2GL vifte (erstattes muligens med to som bråker litt mindre i push/pull-oppsett. Vi får se.)

    AGB-Eheim 1000 kombinert pumpe & vanntank

    10 mm ID slange (skulle egentlig ha 1/2-toms slange, men svinepelsene var utsolgt :hrm: )

     

    Skal nok bli testing i helga ja :yes:

  12. Har lett meg blå på dette spørsmålet selv, og fant også svaret etter hvert...

     

    Setter du to pumper i parallell vil du få økt vanngjennomstrømning, setter du de i serie så vil du få økt trykk.

     

    Du vil antagelig ikke få 900 l/t pga vannmotstand osv, men du vil komme tett oppunder. En vilt ukvalifisert gjetning er ca 800-850 l/t, pluss/minus...

  13. Artig tråd, egentlig...

     

    Jeg har ikke prøvd programmet så jeg skal ikke si noe hverken fra eller til på det området.

    Det jeg imidlertid fikk lyst til å kommentere var en del motstridende inntrykk som jeg fikk da jeg klikket meg inn på siden.

    Det er kommentert før, men det første som slår meg med siden deres er at den virker veldig uprofesjonell.

    Det kan hende K-Soft bruker Rema 1000-metoden, der butikken ser ut som ett lager for å gi inntrykk av at det er billig, men når de påstås å ha såpass store kunder som Tine og Statoil så er vel neppe ord som "billig" og "amatørmessig" det første som skal slå ned hos en potensiell kunde.

     

    Kommentaren som øyensynlig ble skrevet av daglig leder i K-Soft her på forumet finner jeg direkte latterlig. Det som begynte som et forsøk på å få bedriften til å fremstå som solid og seriøs feilet katastrofalt idet innleggsforfatteren begynte å trekke inn påstander om at han hadde jobbet på psykiatrisk avdeling og nærmest kobler disse opp mot kundene sine.

    Det er riktignok lenge siden jeg hadde markedsføring i noen form, men jeg vil påstå at hr Karlsson skyter seg selv i begge beina med grovt kaliber ved å komme med såpass usaklige referanser. Dessuten vil vel noen kanskje trekke sine egne konklusjoner og tenke at "han derre Karlsson sier jo praktisk talt at en del av kundene hans hører hjemme på lukket avdeling."

    Hvis han er så seriøs og solid som han påstår så burde han også vite at kunder er en flyktig gruppe, og at et dårlig rykte fort kan bli uopprettelig.

    En fornøyd kunde kommer igjen, en misfornøyd kunde finner andre alternativer og forteller ti av vennene sine at de bør holde seg unna.

     

    Uten sammenligning forøvrig, jeg vet om en student som bodde i båt hele studietiden og ikke hadde annen adresse enn en postboks, så argumentet om at privatpersoner ikke har postbokser er vel rimelig ihjelslått nå.

    At privatpersoner ikke bruker fakturaprogrammer holder heller ikke helt mål, da jeg vil se på dette som en rimelig grov generalisering og man -aldri- vet hva som finnes der ute.

     

    Just my $0.02

  14. Vel... Etter det jeg har sett og oppfattet så virker dette som noe høye herrer med lomma full av penger og dollar i blikket, dvs musikkindustrien, har presset gjennom i håp om å fortsette å tjene milliarder på cd-salg.

    Dette blir muligens litt off topic, men i mine øyne er det på grensen til latterlig å blåholde på det som fungerer i dag og lukke øynene så fullstendig for morgendagen som de som har forfattet dette forslaget ser ut til å ha gjort.

     

    For å ta tak i noe som ble nevnt tidligere i tråden; tenk om noen en dag finner en idiotsikker måte å kopisikre musikk på, og platebransjen opplever at salget stuper loddrett fordi mange som ellers ville ha kjøpt musikken går glipp av gratisreklamen som fildeling er?

    Jeg skal ikke si at jeg forsvarer ulovlig fildeling, men så lenge kortsiktig profitt har overtaket på utviklingen av mer fremtidsrettede metoder så forblir jeg pirat.

    Den dagen jeg kan finne den eldgamle og tildels obskure musikken jeg liker, samt animasjonsseriene jeg har disken full av, i en velutviklet nettbutikk til en rimelig penge så skal jeg la være å laste ned ting. Till then...

  15. Som Øyst nevnte så blir det som regel krøll når man bytter vitale deler uten å reinstallere, så det er absolutt å anbefale. Det ligger boot-disketter ute på nettet, så hvis du har en velvillig kompis og noen ledige disketter så kan du jo prøve det før du avskriver hele greia. Google er din beste venn som vanlig...

×
×
  • Opprett ny...