Gå til innhold

Pepsimax94

Medlemmer
  • Innlegg

    225
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Pepsimax94's innlegg in Hjelp til nytt vitnemål. ble markert som svaret   
    Du kan ikke fjerne fagene som er fellesfag, men du kan endre valgfagene. 
     
    Det hadde lønt seg, ville jeg tro, å
     
    - forbedre sosiologi vg2 og sosialkunnskap vg3
    - beholde engelsk vg2 og forbedre engelsk vg3
    - beholde rettslære 1 vg2 og geofag 1
    - fjerne rettslære 2 vg2
     
    Vitnemålet vil da se sånn ut:
     
    Sosiologi vg2
    Sosialkunnskap vg3
     
    Engelsk vg2
    Engelsk vg3
     
    Rettslære 1 vg2
    Geofag 1 vg2
     
    Nå oppfyller du kravene til vitnemål fordi det er to fag som bygger på hverandre fra vg2 og vg3, samt to vg2 fag nederst. 
     
    Vil råde deg til å fjerne rettslære 2 faget, da du slipper å stresse med å bestå dette faget. Rettslære 2 er et svært vanskelig fag, og selv jeg slet med dette faget, da dette egentlig er et fag som ikke kommer før 3. året på jussen. Geofag 1 gir 0,5 realfagspoeng, så behold dette. Dessverre hjalp det, som jeg ser det etter å ha brukt kalkulatoren på utdanning.no med karakterene dine ikke så mye, men hvertfall litt. 
     
    For å få høyere snitt kan du jo rett og slett også fjerne engelsk vg2 og vg3, og erstatte de med for eksempel psykologi 1 og 2, da har du én eksamen for psykologi 1 og én for psykologi 2, så slipper du å måtte ha to karakterer (en skriftlig og en muntlig) i engelsk som trekker snittet ytterligere ned. 
     
     
    Hvis du gjør dette: 
     
    Forbedre: 
    Sosiologi vg2
    Sosialkunnskap vg3
     
    Ta nye fag: 
    Psykologi 1 vg2
    Psykologi 2 vg3
     
    Beholde:
    Internasjonal engelsk vg2
    Geofag 1 vg2 
     
    Det er dessverre litt vanskelig å si at du vil få høyere snitt her også, det er i såfall betinget av at du får gode karakterer i de fagene du tar opp. Ville også tatt opp noen fellesfag hvis jeg var deg. Vil også si det at å ta fag med to karakterer i som internasjonal engelsk og samfunnsfaglig engelsk også kan være vanskelig fordi det som nevnt er to karakterer istedenfor en. Jeg fjernet internasjonal engelsk og erstattet det med et annet, og gikk betraktelig opp i snitt. 
     
    Lykke til!  
  2. Pepsimax94's innlegg in Psykologi - Selektiv eksponering og selektiv oppmerksomhet ble markert som svaret   
    Hei.
    Jeg husker at jeg hadde noe om dette i Psykologi 1 tidligere og at de fenomenene var forklart, men husker ikke hva de innebar. Jeg kan prøve å gi en definisjon:
     
    Selektiv eksponering: Når du selv velger å eksponere deg for noe, f.eks. oppsøke en folkemengde
    Selektiv oppmerksomhet: Når du selv velger hva du vil være oppmerksom på i folkemengden
     
    Håper det ga noen svar  
  3. Pepsimax94's innlegg in Tips til matteeksamen i Ekeberghallen ble markert som svaret   
    Kanskje denne linken kan hjelpe: https://www.oslo.kommune.no/skole-og-utdanning/privatisteksamen/ 
     
    Edit: Ser at linken ikke fungerte, men hvis du søker på "Privatisteksamen Oslo" finner du sikkert ut av det hvor det er forskjellige linker på oppmøte, eksamensdagen osv.  
     
    Ville sjekket opp dette med minnepinne, da det kan være et krav for at du i det hele tatt skal kunne få ta eksamen. I tillegg kan det være lurt å ha lastet inn andre nettlesere som for eksempel Mozilla, Chrome osv. fordi det ikke kan gis teknisk assistanse på eksamensstedet hvis noen nettlesere ikke skulle funke. (snakker ut fra egne erfaringer og etter det jeg fant av informasjon på overnevnte link da jeg skulle ta eksamen). 
     
    Når det kommer til spm. om tung luft i eksamenslokalet kan jeg ikke svare for Ekerberghallen, men det var sikkert en tusen stk. som satt og hadde eksamen i Vallhall Arena hvor jeg hadde skriftlig eksamen. Luften føles nok sikkert litt tettpakket med så mange som sitter i lokalet samtidig, men for min del gikk det helt greit (baserer svaret mitt på spm. om tett luft og tusenvis av studenter). 
     
    Lykke til
×
×
  • Opprett ny...