Gå til innhold

Pepsimax94

Medlemmer
  • Innlegg

    225
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pepsimax94

  1. Jeg vil si ja. En ting er videoene, men lærerne er veldig flinke til å svare grundig og kjapt. Har opplevd at læreren var veldig tilgjengelig (svarte meg kl 23 på en søndag f.eks.!) Er fint å ha en lærer å spørre i tilfelle du skulle stå fast. Det går også an å kjøpe et månedsabonnement. Mener det koster rundt tusenlappen

  2. William_S skrev (På 14.8.2022 den 14.09):

    AskPrivatist er mye billigere om du er disiplinert og liker onlineundervisning. Og ikke minst er det nokså fleksibelt. Men man kan lese seg greit til gode karakterer i en god andel fag. Realfagene er det nok det som er greiest å ha undervisning i og er vel det folk flest synes er relativt tungt, særlig om man begynner å bevege seg inn på R2 nivå. 

    Jeg personlig leste meg selv til en 5er i Kjemi 1 uten og ha hatt faget før, leste vel kun hardt de siste dagene før eksamen og trakk et tema jeg ikke leste så nøye på (likevekt og Le Chatielers prinsipp). Jeg ble overraska for å si det sånn, sensor sa ja du fremstiller deg jo selv som du ikke har peiling på det, men egentlig så forklarer du ting veldig veldig godt. Måtte ikke en gang utføre et praktisk forsøk noe jeg synes var rart (spurte om det før jeg ble sendt på gangen, ja nei det har du jo allerede forklart underveis). Tror rett og slett de ikke gadd å bruke tid på forsøk, det er jo stor frihet i utformingen av muntlige eksamener. 

    Ja, er faktisk veldig enig i det du skriver om ask privatist at man må være disiplinert. Samtidig så er ask en fin undervisningstype ved at man kan bla tilbake på videoene og se på ting man ikke fikk med seg/ikke skjønte helt 😊

  3. Har gått på Sonans selv, veldig bra skole :) undervisningen er veldig eksamensrettet. Samtidig vil jeg si at det er flere fag det fint går an å lese seg til selv, så hadde du spart de pengene. Selv skal jeg starte med undervisning i historie hos ASK Privatist nå. Hadde de tidligere, de var kjempeflinke til å hjelpe, var tilgjengelige og er mye billigere enn de andre privatskolene. :)  

  4. Tomeito skrev (På 3.8.2022 den 17.35):

    Det med historiske kilder er egentlig ikke så vanskelig. Det man ofte er på utkikk etter er om man klarer å vise hvordan man bør tenke rundt en historisk kilde. Da er det ikke så farlig om man feks bommer litt på om det er en levning eller beretning osv. Det samme med årsaksforklaringer osv.: Det trenger ikke å være perfekt faktamessig, men viser du evne til å se sammenhenger, forståelse for grunnleggende strukturer og at du tør å reflektere kan du fort gjøre det veldig bra. Det har jeg selv opplevd med mine egne elever (er historielærer på vgs, men har ikke erfaring med gjennomføring av privatisteksamen - bare vanlige muntlige eksamener)

    Takk for svar! Så man kan få servert et brev fra 2. verdenskrig og så spør sensor om hvorfor dette brevet ble skrevet? 

    Å vise hvordan man bør tenke rundt en historisk kilde. Hmmm. Litt vanskelig å skjønne hva du mente :) 

  5. Skjønner! Tenker det bare ganske kort tid å lese alt og "sette sammen puslespillet" - er jo mye som henger veldig mye sammen og at man skal skjønne årsak-virkning av hendelser (hvorfor ting skjedde osv.) Er også en smule nervøs for den kildekritikk delen. Har hørt at noen kan få feks. et bilde eller et brev fra 1800-tallet og tolke det og bruke det til å diskutere oppgaven man får. Får helt hetta av den kildekritikk-delen, og den må jo hvertfall være på plass hvis man skal ha 6. Prøver å være litt realistisk uansett, og blir fornøyd med 5-er i dette faget her.

    Tenker at jeg uansett kommer til å se en del serier osv. for å skjønne hvordan ting henger sammen. Ofte lettere å skjønne da, i tillegg til at jeg skal lage sånn SPØKT (sosiale, politiske, økonomiske, kulturelle og teknologiske forhold) skjema for å lage hver historiske epoke mer oversiktlig :)

    Har tatt en del muntlige eksamener, hvor jeg har fått 5-ere (muntlig), og 6-ere i skriftlig. Så er nok mer realistisk at jeg får 5-er. 

  6. Hei! 

    Jeg må forbedre mange karakterer fra vgs, blant annet historie (studiespesialisering). Tenker å ta historie eksamen nå til høsten. Har hatt en litt for avslappet sommer, og er litt over halvveis i boka. Vurderer også undervisning fra ASK privatist. Vil jeg klare en 6er i historie til høsten? Skal lese på rettslære 1 selv. 😊

    Videre blir det også naturfag som jeg tenker å ha undervisning i, som jeg tar til våren med sosiologi. 

  7. Så er bare å satse på at huset ditt ikke brenner ned eller sprinkleranlegget går til helvete fordi du ikke får lastet opp på egen privat nettsky. Er ikke verdt risikoen dersom Apple eller Microsoft på noen som helst måte lekker informasjon som aldri skulle ligget ute. Så derfor er det best å la dokumentet ligge i Word og at PC-en overlever natta for å si det sånn :)

  8. throwaa32 skrev (1 time siden):

    Lurer litt på hva som ville skjedd dersom du ved uhell eller noe sånt lastet opp teksten din ett eller annet sted på internett som plagiat kontrollen til eksamenskontoret kan se. De hadde jo oppdaget at teksten var nesten helt lik, men er det egentlig juks? Det er jo tross alt din tekst~

    Veldig interessant spørsmål. Vil tro det ja, siden de ikke kan vite hvem teksten stammer fra :) Da kan det jo regnes som juks. 

  9. Nei, tror ikke det. Så lenge du har teksten du skal levere inn på papir, så kan nok ingen ta deg :)

    Da jeg hadde skriftlig eksamen så skrev jeg oppgaven dagen før fordi jeg klarte å gjette meg til oppgaveteksten ut fra forberedelsesdelen. Hadde teksten på papir, skrev av den på eksamensdagen og gjorde en del rettelser. Hadde ikke lastet den opp på nettsky eller noen internettbaserte plattformer.
    Det var jo ingen som kunne vite at jeg hadde skrevet oppgaven dagen før da jeg brukte den som hjelpemiddel i tillegg til andre hjelpemidler. Hadde jeg gått inn i Word og klippet og limt den inn og levert 5 sider klokka 10 når eksamen startet 9 ville de nok stusset. Jeg satt tiden ut. Fikk 6 :) 

  10. Robba skrev (På 21.5.2022 den 10.59):

    Husk at det er ny læreplan for deg hvis du går VG1 nå dvs. at når du begynner på VG2 etter sommeren er hele opplegget nytt. Så når datteren min spurte om innhold i IT2 fikk vi beskjed om at læremateriellet ikke var helt klart ennå, men at det i hovedsak er programmering. Det er sikkert klart nå så spør om å få se det, det er på nettet.

    Så hvis du kan alle programmeringsstrukturene og tankegangen du må bruke for å bygge opp ett program fra valgfaget på ungdomskolen blir det vel enkelt. Og det har alltid (ihvertfall siden 1990) vært enklere å få en god karakter i IT fagene enn i fysikk eller kjemi, ihvertfall synes jeg det og basert på snittkarakterene virker det slik også. Men hvis du ikke har IT1 så teller vel ikke IT2 med i realfagspoengene? Det må du finne ut av før du velger hvis det er viktig for deg.

    Jo :) Man får 0,5 poeng for IT1 og 0,5 for IT2. Så til sammen 1. poeng

  11. alle fagene er veldig spennende, har selv tatt alle! ville nok tatt psykologi 1, men er mye teori, og mange sier at rettslære 1 er vanskelig å forstå seg på hvis du ikke liker å lete etter hva som egentlig er problemet i en tekst. Du får oppgitt et spørsmål du skal løse, men du må finne fram til riktig rettslig grunnlag og se hva som egentlig er problemet i teksten :) så egentlig ville jeg valgt psykologi (men er mye teori som sagt). sosiologi bygger på samfunnsfag (men selv synes jeg det var vanskelig med marxisme). så ja. Rett og slett smak og behag, og hva slags person du er.

  12. oatly skrev (5 timer siden):

    Ja, har innsett at det blir litt mye på et semester. Satt meg derfor ned og regnet litt på de forskjellige fagene i karakterkalkulator, og som det ser ut nå jeg tar da heller opp 6 av fellesfagene og realfag til neste år. Mye 2ere og 3ere der så vil lønne seg mest i henhold til snittet for meg. Også greiere å bare forholde seg til 3 eksamener per semester. 

    Hva tar du opp fag til? :)

    Ja, det vil jeg tro. Du må ta det i den rekkefølgen som du føler er best for deg, og ja, det er bedre å ta 3 fag pr semester enn å rævkjøre seg selv for hardt hvor du da kommer til å ende opp med for dårlige karakterer.

    Jeg skal ikke komme med noen formaninger (?) om hva jeg synes du bør gjøre, men jeg minner om at dersom du tar opp Internasjonal engelsk (og jeg tror også samfunnsfaglig engelsk) vil du måtte ha både skriftlig og muntlig eksamen om jeg ikke tar feil. Du får heller ikke noe ekstrapoeng for de, som du vil få i biologi, informasjonsteknologi og andre realfag. Da ville jeg mye heller byttet ut disse med Psykologi 1 og 2 (veldig greie fag å lese seg til selv, som sagt så fikk jeg 5 i 1 og 6 i 2 (tok de to fagene samme semester) uten undervisning og uten å ha hatt fagene før). Sosiologi (vg2) og sosialkunnskap (vg3) som bygger på hverandre er også veldig fine fag å ta. Sosialkunnskap er noe enklere enn sosiologi føler jeg. Bio 1 har jeg hørt er greit å lese seg til selv, men hva vet jeg.  

    For å øke snittet ytterligere har du mulighet til å ta enkeltfag/årsstudium på universitetet. Du må ikke ta årsstudium, men kan ta flere enkeltemner helt uavhengig av hverandre. Det sentrale her er at du består alle enkeltemnene og at det til sammen utgjør 60 stp for full pott. Da får du 2 ekstrapoeng på vgs vitnemålet, som også er en mulighet for å øke snittet til å komme inn der du vil. ASK Privatist er også en privatskole som er billigere hvis du skulle trenge undervisning (men de har ikke alle fagene du vil ta opp ser det ut som). Jeg har hvertfall gode erfaringer med dem i norsk. Lykke til ❤️

    Tar opp fag for å komme inn på jussen :) 

  13. oatly skrev (På 21.1.2022 den 9.20):

    Hei. Har bestemt meg for å følge drømmen og bli lege.

    Trenger da å ta opp 20 fag totalt for å være helt sikker på at jeg kommer inn. Det jeg lurer på er:

    1) Hvor mange fag er det realistisk å ta opp per semester? 

    2) Hvordan blir det praktiske rundt dette mtp. eksamensdatoer som evt kræsjer? Om jeg f.eks tar 7 fag et semester, vil ikke eksamene kræsje med hverandre, evt havne på samme dag? 

    3) Hvor nyttig er privatistskolene? Jeg trenger seks i alle fagene jeg skal ta opp, og vurderer om det er verdt å betale for alle fagene kontra å lese selv, da jeg ikke vil risikere å bruke tilsammen 47k på å bare melde meg opp til eksamene, for å så ikke få det snittet jeg trenger. 

    Måten jeg har lagt opp løpet foreløbig er:

    Første Semester vår 2022

    Eksamensfag

    Samfunnsfaglig engelsk skriftlig

    Samfunnsfaglig engelsk muntlig

    Internasjonal engelsk skriftlig

    Internasjonal engelsk muntlig

    Engelsk VG1

    Reiseliv og språk

    Religion og Etikk

     

    Andre semester høst 2022

    Helårskurs (Disse fagene tar jeg hos privatistskole uansett)

    S1 Matte

    Kjemi 1

    Fysikk 1

    Biologi 1

     

    Eksamensfag November

    Historie

    Historie og Filosofi

    Samfunnsfag

     

    Tredje semester vår 2023

    Eksamen Juni

    S1 Matte

    Biologi 1

    Kjemi 1

    Fysikk 1

     

    Fjerde semester høst 2023 (Tenker å ta et språkstudie her og for å få 2 ekstrapoeng)

    Helårskurs privatistskole

    Kjemi 2

    Biologi 2

    S2 Matte

     

    Eksamensfag November

    Naturfag 

    1T Matte

    2P Matte

     

    Femte semester vår 2024

    Eksamen

    Kjemi 2

    S2 Matte

    Biologi 2

     

    Det jeg er mest usikker på, er om jeg ikke bare skal bli ferdig med alle de ¨enkleste¨ fagene nå til våren. Altså å historie, hisfil og samfunnsfag sammen med de andre programfagene. Vet ikke om jeg klarer å få seks i alle da, blir 10 eksamener. 5 av fagene overlapper og er engelskfag, så disse er grei for meg, her skal jeg bare øke fra 5 til 6. Så er det hisfil og historie som overlapper, og resten er forsåvidt greie fag, men vet ikke om jeg klarer å få toppkarakter om jeg skal ha alle på en gang, kanskje flere på samme dag. 5 semester er jo ikke langt unna et helt VGS løp, så er nok fullt mulig. 

    Tenker å bli ferdig med disse slik at jeg bare trenger å konsentrere meg om realfag fra høsten av. 

    Noen som har erfaring med å ta opp så mange fag på en gang? 

    V 22 ser veeeeldig tøft ut! Sikker på at du kommer til å klare det? Historie er også et fag som går for å være fryktelig tungt, så du bør vel vurdere å flytte det til vårsemesteret 😊

    Svar på spm 3: nå går jo ikke jeg realfag, men det er faktisk mulig å lese på fagene selv hvis du setter deg ned, leser og svarer på kompetansemålene. Selv oppnådde jeg 6er i et skriftlig fag uten å ha hatt faget før og uten undervisning, så alt er mulig bare man går inn for det. 

    Er i samme situasjon som deg angående spørsmål om hvor mange fag det lønner seg å ta i semesteret, siden man må jo ha gode karakterer også, men jeg tenker det kan være lurt med en blanding av enkle og vanskelige fag 😊

    • Liker 1
  14. Liten oppdatering!

    Tok bare samfunnsfag til jul og fikk 5-er :) Til nå har jeg tatt sosialkunnskap som privatist (ved privatskole), psykologi 1 (fikk 5) og 2 (fikk 6) - og ja, det er mulig å få 6-er i skriftlig selv om man aldri har hatt faget før og leser på egenhånd. Men det er krevende så klart. Tok også norsk hovedmål og sidemål (fikk 5 og 4). Cluet er å ha gode bøker også, så det hjelper godt når man skal lese selv!  

    Planen videre (skal lese alt selv bortsett fra matematikk 1p og 2p) :  

    - våren 2022: naturfag og sosiologi + 10 stp på universitetet

    - høsten 2022: rettslære 1 og matte 1p 

    - Våren 2023: matte 2p og geografi, pluss geofag 1

    - Høsten 2023: historie (starter å lese i sommerferien siden det går for å være et tungt fag)

    - våren 2024:  markedsføring og ledelse 1 og 2

    - høsten 2024: biologi 1

     

  15. Hei!

    Jeg driver og tar opp fag nå, og jeg har fått henholdsvis 5-ere og en 6-er i de fagene jeg har tatt som privatist. Jeg har planer om å studere master i rettsvitenskap, men karakterene er ikke gode nok dessverre. Fagene jeg har tatt som privatist har jeg lest til selv uten undervisning med 5-ere og en 6-er i skriftlig.

    Jeg har planer om å ta opp følgende fag og skal lese selv uten undervisning: 

    Geografi: fra 3-6 (vet noen på forumet har sagt dette faget er lett å ta opp)

    Historie: fra 3-5 (har hørt  at det er vanskelig å få 6-er i dette faget)

    Naturfag: fra 3-5 (litt redd for forsøkene og man bør vel ha labkurs?)

    Sosiologi: fra 4-6

    Matte 1P og 2P: fra 2-4 i begge (jeg suger i matte, men disse karakterene ødelegger for meg)

    I tillegg tenker jeg å ta fag jeg aldri har hatt før som:

    Geofag 1 og 2, biologi 1, medie- og informasjonskunnskap 1 og 2, markedsføring og ledelse 1 og 2. 

    Vurderer også å forbedre engelsk :) 

     

    Hvilke fag bør jeg ta når? Jeg tenkte å starte med å ta opp et enkelt og et litt vanskeligere fag som sosiologi og naturfag (det blir nok bare de to fagene jeg skal ta nå, ettersom jeg jobber fulltid). Eller er det lurt å ta f.eks .geografi og geofag 1 og 2 sammen? og biologi 1 og naturfag sammen? Har søkt litt rundt på nettet, men har ikke funnet noe svar på hvilke fag som lønner seg å kombinere med hverandre :) 

    Takk på forhånd! :)❤️ 

     

    Fellesfag

     

    Engelsk

    4

    Fremmedspråk

    3

    Geografi

    3

    Historie

    3

    Matematikk 1P

    2

    Matematikk 2P

    2

    Naturfag

    3

    Norsk hovedmål

    5

    Norsk muntlig

    4

    Norsk sidemål

    4

    RLE

    5

    Samfunnsfag

    5

     

     

    Valgfrie programfag

     

    Psykologi 1

    5

    Psykologi 2

    6

    Sosiologi

    4

    Sosialkunnskap

    5

    Rettslære 1

    4 og 5

    Informasjonsteknologi 1

    5 og 4

      

  16. Chris93 skrev (14 timer siden):

    Det gjelder kun dersom man fullfører studiet.

    Nei tror ikke det. Så lenge man oppnår 60 stp og det går fram av Studentweb, så skal det gå fint :) Jeg har gjort det samme selv :)Man må bare sende inn/dele resultater med Samordna opptak til neste studie man skal søke på. 

  17. Jeg strøk 3 ganger på en eksamen, men søkte om et fjerde forsøk. Fikk det innvilget fordi jeg hadde kommet så langt på studiet (var på siste semester). Så tror ikke det er noe problem å søke, de pleier ofte å innvilge det, og jeg måtte ikke gi noen begrunnelse. Endte opp med A på 4. og siste lovlige forsøk :)

  18. Hei! Jeg har begynt å lese på de to fagene jeg skal ta som privatist nå til høsten (samfunnsfag og naturfag). Skal lese på egenhånd, uten undervisning, mulig at jeg kjøper en mnd med ASK privatist for å få litt hjelp og veiledning. Noen som har erfaring med lesetid på disse eksamnene? Har sett at noen bare har brukt 2 uker på å lese til samfunnsfag men er i gang og holder på å ferdigstille notater. Skal begynne å lese til naturfag om få strakser. Hvor lang tid bruker folk på å lese til naturfag? Er 10 år siden jeg har hatt disse fagene, så. :) Men går nok bra :) 

  19. Kralck skrev (4 timer siden):

    Men bør jeg ta opp Både Matematikk 1p og 2p for bedre karakter? 

    Det er selvfølgelig opp til deg selv å avgjøre. Men du bør gjøre det hvis studiet du ønsker å komme inn på krever høyt snitt :) 1P og 2P føres som to uavhengige karakterer på vitnemålet, og det er klart at hvis du f.eks. har 2 i 1p og 4 i 2p, bør du ta opp 1p for å øke snittet :)  

×
×
  • Opprett ny...