Gå til innhold

Arne Magnus Berge

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Arne Magnus Berge

  1. Tesla har gjort alt rett med hensyn til hurtigladerer dersom målet er å danke ut fossil transport. Det skjer ingenting om alle skal vente på et kommersielt ladenettverk som skal være attraktivt for andre enn småbiler. At fremtiden neppe består av dedikerte hurtigladere til hver bilmerke stemmer nok, men det ser ikke ut til at fossilbilindustrien klarer å stable på veien et nettverk som er like attraktivt som Teslas' på mange år enda. Da blir nye elbiler fra Audi og Jaguar aldri en reel konkurrent til Tesla om du vil kjøre mer enn 200 km fra hjemmet.

    • Liker 2
  2. I en hydrogenbil så eksisterer ikke dette problemet. Du får varm luft med en gang du starter og har samme rekkevidde uansett.

    Dette er nok interessant for nordiske bilkjøpere etterhvert som nå både hydrogenstasjoner og biler kommer på markedet.

     

    Hvilken glede dette må gi TU`s "ekspertpanel" :-)

     

    Varm luft kommer raskt i en hydrogenbil fordi den har et batteri som mellomlager. Det tar gjerne noe tid før brenselcellen er i gang.

     

    Sånn sett har den ingen fordeler fremfor batteribil. Vær og føreforhold vil påvirke alle kjøretøyers rekkevidde uansett energibærer.

  3. Kan jo være greit å lese rapportene som er lenket opp i artikkelen før man kommer med rare påstander. Selv om Tesla arbeider mot at bilen skal på sikt bli selvkjørende så hadde denne bilen kun autopilot. Det er en selvfølge at man holder øye med trafikken. På sjøen og i lufta brukes også autopilot. Der må også fører følge med. I følge rapporten så har ikke fører reagert frem til bilen traff semi'en. Ingen rattutslag eller bruk av brems. Hver gang du setter på autopilot i en Tesla dukker følgende tekst opp" Always pay attention to the road, Be ready to take over at any time".

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...