Gå til innhold

tøffeltass

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av tøffeltass

  1. Fantastisk, det ser veldig lovende ut! Skal sjekke ut, tusen takk
  2. Når jeg har lydbøker så pleier jeg vanligvis å konvertere de til mp3/mp4, så laster jeg de opp på Youtube som private videoer. På denne måten så kan jeg ha spillelister med forskjellige lydbøker (med kapitler), jeg kan styre hastigheten de avspilles i, pluss at jeg slipper å ha de lagret lokalt på telefonen. Dette har fungert kjempebra, men problemet er at Youtube nå har begynt å automatisk blokkere lydfiler som har Copyright, så selv om jeg har kjøpt bøkene og ikke deler de med noen så blir de blokkert. Spørsmålet er om det er noen som har noen alternativer? Det jeg ønsker er en app hvor jeg kan laste opp filene slik at jeg slipper å ha de lokalt, at jeg kan styre hastigheten de avspilles i, og at det er mulig å til en viss grad organisere de. Er det noen som har noen tips?
  3. Jeg lagde tidligere en tråd hvor jeg hadde noen spørsmål om Coax kabler, der ble det nevnt av NULL at man kunne risikere å påvirke naboer når man tuklet med Coax-kablene. Jeg bor i et borettslag, og leilighetene sitter tett inntil hverandre, så det er fullt mulig å seriekoble en kabel fra den første til den siste leiligheten. Men siden man ofte snakker om signaltap dersom man har for lange strekk med Coax så trodde jeg ikke dette var noe de gjorde? Ikke bare blir det lange kabelstrekk, men dersom det er feil i en av leilighetene så vil jo dette påvirke alle de andre? Jeg gjorde et lite eksperiment i leiligheten for å prøve å finne ut av dette. Jeg har tre Coax-uttak, alle uttakene har to kabler koblet til seg. Når jeg kobler ut punktet i midten så fungerer det i den ene enden, men ikke i det andre. Det er jo logisk, men siden det er en kabel som jeg ikke vet hvor går så er jeg redd for at denne går til en av de andre leilighetene, jeg skulle gjerne ha sjekket med naboen, men han er borte på ferie. Er det sannsynlig at alle disse punktene er seriekoblet langs alle leilighetene (8 leiligheter)?
  4. Jeg tenkte jeg skal kjøpe både kabel og uttak på biltema og teste, det er jo veldig billig. Men utifra hva jeg har lest så ser det ut som at DB-verdien på uttakene har en del å si, så dersom uttakene fra biltema ikke fungerer så tror jeg at jeg må ha en 8db Antennekontakt og 75 OHM Coax-kabel.
  5. Dette hjelper meg dessverre ikke mye 😕 Jeg finner ingen Norske nettsider som selger kabelen med dette nummeret, så spørsmålet er hva slags kabel jeg kan kjøpe? Kan jeg f.eks. bruke denne eller denne?
  6. Ok Jeg tenkte egentlig ikke det, fordi da må jeg ha enda et uttak, pluss at det aller meste går jo trådløst nå (bortsett fra modem/TV). Eller er det noen grunn til at jeg burde legge inn ethernet som jeg kanskje ikke har tenkt på? Nei jeg tenkte å kjøpe nye som ikke stikker så langt ut fra veggen, men som er "integrert" i veggen. Et lite tilleggsspørsmål, går det greit å bare kjøpe billige veggkontakter fra biltema, eller lønner det seg å betale litt mer for disse? Tusen takk for svar! Hadde det forresten noe å si hva slags Coax-kabel jeg kjøper? Eller bør jeg finne en som har det samme nummeret?
  7. Jeg pusser opp et par av rommene hjemme, begge disse rommene har Coax vegg-uttak (for TV/internett) som er koblet med kabel utenfor veggene. Jeg tenkte at jeg skulle skjule denne inni veggen istedenfor, men jeg har et par spørsmål. Det første jeg lurte på er om det er forskjell på Coax-kablene (den som ligger her fra før er merket F59TSV)? Så lurte jeg på om det går greit at denne kabelen ligger løst inni veggene, eller om jeg er nødt til å ha den inni et rør (slik som de gjør med el-kabler)? Så er det siste spørsmålet rett og slett om det er dumt å "integrere" disse uttakene med skjult kabel i disse rommene? Jeg bor i et borettslag hvor modemet er koblet til med Coax, så for øyeblikket så er dette i bruk, men så blir jeg litt usikker når jeg ser mange skrive at dette er på vei ut?
×
×
  • Opprett ny...