Jump to content

mossefix

Medlemmer
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mossefix

 1. Tanken var å bytte det, ikke sveise det. Men som forhandler rimelige deler og gir dermed rimelige reparasjoner.
 2. Hei! Ser at Svenden Eksos ikke er å finne her. Har noen tips til andre verksteder som utfører eksosanleggs-reperasjoner rimelig? Takk for svar!
 3. Har samme kabinettet, og etter min erfaring er det svært begrenset airflow i fronten av dette kabinettet. I tillegg fant jeg ut at ved å montere to vifter i front fikk jeg faktisk dårligere temperaturer. Beste løsningen min etter mye prøving og feiling ble å ha en vifte lavt i front, en på toppen helt bakerst, og en bak på kabinettet. Legger ved link til posten https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1788024&hl= .
 4. Hei. Er i USA og vurderer å kjøpe GTX 1080TI hvor prisen ligger på rundt 6000 norske kroner. De nye kortene kommer jo til høsten, og først ut er vel 1180. Tenker at prisen uansett vil ligge en del høyere enn 6000 kr når de lanseres. Er veldig usikker på om 1180 kommer til å yte mye bedre enn 1080ti. Hva ville dere gjort? Kjøpt 1080ti her borte eller ventet til august når de nye kortene lanseres?
 5. Oppdatering: Det var noe galt med skjermen allikevel. Sendte den inn til Kompletts andre servicepartner Infocare, de fant ut at det var et problem i løpet av 20 min ifølge loggen. De har skiftet ut selve lcd-panelet. Konklusjonen er derfor at de jeg sendte skjermen inn til første gang ikke klarte å fremstille problemet. Håper denne posten er til hjelp om noen havner i samme situasjon en gang i fremtiden!
 6. Ja det så veldig likt ut. Har som sagt prøvd med en laptop i skjermen, og da kom problemet opp også. I tillegg har jeg plugget en annen monitor med samme ledning og har heller ikke opplevd noe burn ins Så har utelukket at det er den stasjonære som er problemet, og at det er kablene mine. Fikk skjermen igjen i dag fra verkstedet og ser nå også (som jeg ikke har sett tidligere) at det er et lilla felt på øvre delen av midten av skjermen.
 7. Jeg ble ganske trekt da de sa det ikke var problemer med produktet. Hvorfor skulle jeg sendt det inn til reperasjon da? Så jeg ba dem ta å sjekke produktet en gang til og slengte med en haug av bilder, som de jeg la ut her. Allikevel konkluderte de for andre gang at det ikke var noen problemer med skjermen. Edit: Takk, skal prøve det! Håper selvsagt det bare er brukerfeil, slik at jeg kan fikse det selv.
 8. Hei. Har en Acer Predator XB271HU som har fått noen merkelige problemer. Ved å ha en chrome-fane oppe i 10 minutter så får jeg midlertidige burn-ins på skjermen. Dette vises som striper eller hele tekstfelt som henger igjen på skjermen. Har prøvd å feilsøke og gjort følgende: *Datamaskin + displaykabel = problemet oppstår *Datamaskin + HDMI = problemet oppstår *Datamaskin + en annen monitor = ingen problemer *Bærbar pc + HDMI = problemet oppstår Har også restartet skjermen til fabrikkinstillinger og oppdatert firmware. Ved å slå av skjermen en liten stund (rundt 20 min) så forsvinner problemet. Dukker så opp igjen med en gang noe henger på skjermen over litt lengre tid. Sendte den inn på reklamasjon men de fant ingen feil med produktet og mente at dette var brukerfeil, noe galt med PC eller kabler jeg har brukt. Takk for hjelp på forhånd!
 9. Kjøpte selv pc i deler fra komplett for ett år siden med den kjøleren (TX3i), og vil bare nevne at den bråker forholdsvis mye. Temperaturene er ikke spesielt imponerende, og viften må gå ganske fort da den er relativt liten (92mm). Så ville sett på en annen kjøler om jeg hadde vært deg. Gikk selv for en Noctua NH-U12S, temperaturene gikk ned med minst 20c under load fra rundt 80 til 60. I tillegg er viften MYE stillere. Dette var bare et eksempel, men ville som sagt tatt det med i vurderingen, iallfall om pc-en skal stå på pulten.
 10. Tenker kanskje å ta en tur innom Soundgarden og Hifi-klubben for å se om de har de i utstilling. Har stor tro på Klipchene selv, om det kommer et tilbud på 3999 frister det veldig å legge inn en ordre. Skal sjekke ut T14 nå, de hadde gått meg forbi! Ser at de kan skaffes i hvite også noe som er et pluss.
 11. Hei! Har tenkt til å kjøpe meg noen aktive bokhøyttalere, hvor lydkvalitet er viktigst. Har undersøkt en del, og ser at det er et hav av muligheter. Prismessig tenker jeg rundt 5000, og ser at alternativene jeg har funnet ofte er på tilbud. Blir ikke helt klok på anmeldelser av produktene, da jeg merker det er uenighet blandt anmelderne, som igjen gjør meg usikker. Trenger derfor råd til hvilken av disse som gir best lyd for pengene: Klipsch R-15pm Saxo 5 Wharferdale Diamond A1 Dali Zensor 1ax Triangle Ln01a Er også åpen for andre alternativer!
 12. Ifølge kingston selv skal de passe: https://media.kingston.com/pdfs/hx-product-memory-ddr4-amd-ryzen-and-hx-compatibility-us.pdf Men jeg er i grunn helt enig, bedre å gå for 2x8gb istedenfor. Eneste jeg tenkte var at hvis han heller har lyst til å oppgradere til 16gb senere fungerer Ryzen best ved bruken av 2 eller 4 ram slots. Også enig i at det er mer riktig å kjøpe minne med 3000mhz eller mer for å få mest ut av cpu-en, også mtp pris.
 13. Ut ifra det du skal bruke maskinen til og har nevnt i løpet av tråden, er dette oppsettet det beste etter min mening. (Vet det ble nevnt misnøye med komplett, men valgte bare å lage listen på deres side). https://www.komplett.no/wishlist/shared/bdca1532-156c-493e-ac6d-e6fff965d20f Her tar jeg utgangspunkt i at du kan bruke den eksisterende strømforsyningen og harddiskene/ssd-ene. Nå vet jeg ikke om du trenger Wifi-kort, men har lagt det med. Om man ønsker å senke prisen ytterligere kan man gå for et kit med 8gb ram og heller oppgradere senere til 16gb ved å kjøpe et kit til. Om du ikke ønsker å bygge selv har de også et veldig bra tilbud på Komplett a50: https://www.komplett.no/product/11280/pc-nettbrett/komplett-pc/komplett-gamer/komplett-gamer-a50?offerId=KOMPLETT-310-11280# Eneste ulempene med denne er at hovedkortet som følger med denne gjør at du ikke kan overklokke prosessoren, men om det er noe du vet du ikke har tenkt til å gjøre uansett har det ingenting å si. Denne har heller ikke wifi-kort. I tillegg er det 8gb ram som følger med, og om du vil ha ca samme specs som den komponentlisten jeg skrev først blir dette resultatet: https://www.komplett.no/wishlist/shared/2958e0d1-c2aa-4ec6-9b7e-ea04b858bfcf Her følger i tillegg Windows 10 med. Jeg er usikker om du får brukt den gamle windows nøkkelen på et nytt hovedkort, men det tror jeg andre enn meg er bedre til å svare på
 14. Takk for svar! Systemet er relativt nytt, og har rensket alle filtre og kabinett for støv ved trykkluft. Det var ikke mye støv, og gav heller ingen endret resultat dessverre. La merke til at ved å fjerne frontpanelet gikk viftene opp fra 900 rpm til 1200 rpm. Selv ved endret pwm-kurve. Har endt med å ha oppsettet slik som beskrevet i originalposten på slutten.
 15. Hei. Jeg bruker et Phanteks P400 kabinett til min pc. Det fulgte med to 120mm vifter i kabinettet. Den ene var exhaust og den andre var intake montert front. =GPU temp 100% load: 65c Kjøpte nylig to Corsair Ml140 pro vifter, og en Corsair Air AF120 Quiet. Monterte de to 140mm viftene i front, og den siste som exhaust. Fjernet originalviftene. =GPU temp 100% load: 68c Fikk ikke dette til å stemme, så konkluderte med å montere de to originalviftene som exhaust på toppen. Bakerste viften 100% power og den andre 50%. I tillegg prøvde jeg en haug med innstillinger på de to viftene fremme for å finne ut om det var inntaket av luft som var problemet. =GPU temp 100% load: 67c Som et siste forsøk på å både få ned støy (fjerne originalviftene) og senke temperaturer, monterte jeg viftene som følger: -Front intake: 140mm -Top back exhaust: 140mm -Back exhaust: 120mm Etter denne siste fordelingen gikk temperaturen ned til stabilt 63c. Prøvde også å fjerne frontpanelet, og da gikk temperaturen ned til stabilt 62c. Tenker derfor at luftinntaket i front er for trangt med tanke på støvfilter både oppe og nede. Gav ingen målbar forskjell med å fjerne støvfiltrene, bare ved å fjerne hele frontpanelet. Har noen en mulig teoretisk forklaring på dette? Det jeg sitter igjen med er en tanke om at dette kabinettet ikke klarer å utnytte to 140mm vifter i front med tanke på for trangt luftinntak.
 16. Hei. Har lenge vurdert å gå til innkjøp av Noctua NF-a14 vifter til kabinettet for å få ned støynivået da jeg ikke er fornøyd med viftene som fulgte med kabinettet. Er snakk om tre 14mm vifter jeg tenker å kjøpe. Ser nå at Komplett har tilbud på Corsair ML140 vifter. Spørsmålet er om Noctua-viftene er verdt de ekstra kronene (239 pr. stk) mot Corsairs tilbud på 159 pr stk? Noctua vs Corsair Rotasjonshastighet 300-1500 rpm VS 400-2000 rpm Luftstrøm 82,5 kfm VS 20-97 kfm Støynivå 13,8-19,2 db VS 16-37 db Lufttrykk 0,89-1,51 mm VS 0,20-3,00 mm
 17. Du sier ikke hva du skal hovedsakelig bruke den til, men antar at det er gaming du sikter til? Jeg tar utgangspunkt i det videre. Om du skal la konfigurasjonene stå slik de allerede er, ville jeg personlig gått for Premium i140. -Fordelen med denne fremfor A60 er at du har en harddisk på 1 TB og en m.2 SSD på 256 GB, i motsetning til A60 som bare har en hybrid harddisk. i140 vil derfor føles raskere i bruk med tanke på at operativsystemet vil bli installert på denne. Da kan du bruke harddisken til å installere alle andre store filer, som for eksempel spill. -I tillegg har denne 16 GB ram mot 8, og dette ser jeg på som helt nødvendig skal du kunne spille, bruke teamspeak/discord og ha noen tabs med chrome oppe i bakgrunnen samtidig. Fordelen med A60 er at du har et litt kraftigere skjermkort som vil gi deg mer fps, og hadde du konfigurert denne med en 256 gb SSD og 8 GB ram til (totalt 16 GB) blir prisen fort opp mot 15k. Konfigurerer du i140 med et 1070 skjermkort blir prishoppet lignende. Da hadde jeg heller valgt A60, grunnet den kraftigere prosessoren (Ryzen 1600x). Denne kan du også overclocke, men er ikke nødvendig om en er usikker på slikt! Vil til slutt oppsummere med at A60 vil gi bedre spillytelse så lenge ikke andel ram som trengs overstiger 8 GB. I tillegg vil videoredigering og lignende tunge oppgaver gå kjappere grunnet prosessoren. i140 vil derimot virke kjappere ved oppstart, lasting av filer og alt annet "normalt bruk".
 18. Tusen takk for stort engasjement og antall svar på denne tråden! Føler jeg har blitt en del klokere nå . Grunnen til at jeg ønsker å fokusere på IPS er sortnivå, bredere spekter av farger og muligheten til å bruke den til lettere videoredigering i tillegg til gaming. Det går for det meste i PUBG, CS GO og Cities Skylines for tiden. Går fra en LG tv-skjerm, så tror ikke at jeg merker så stor forskjell på om det er 1 ms eller 4 ms. I tillegg må en jo ta i betraktning input lag. Etter å ha sett på en del tester på YouTube har jeg fått inntrykk av at responstid og input lag gjør samlet at flere TN og IPS panel ligger på rundt samme antall ms delay. Er dog fullstendig klar over ulempene med "ghosting" og "glow". Å vente på HDR-skjermer som flere her sier gjerne koster over 10k er utenfor mitt budsjett dessverre. Men da åpner det seg gjerne for salg på de eksisterende skjermene på markedet, så det er kanskje ikke så dumt å vente. Tror jeg tar tipsene deres og har litt is i magen. Venter iallfall på neste salg angående de skjermene jeg la til i første post. Vurderer også CDON sitt tilbud på Acer Predator xb271hua pga pris, g-sync og 1 ms responstiden.
 19. Hei. Har lenge vært på utkikk etter en ny pc-skjerm, men er veldig usikker på hva jeg skal velge. De det har stått i mellom med G-sync er Acer Predator x271HU eller Asus PG279Q. Bruker Nvidia GTX 1070 og er klar over at det ikke er mulig å bruke freesync med dette. https://www.komplett.no/product/858037/gaming/skjerm-tilbehoer/skjermer/asus-27-led-g-sync-rog-swift-pg279q# https://www.komplett.no/product/859681/gaming/skjerm-tilbehoer/skjermer/acer-27-predator-led-g-sync-xb271hu For å oppsummere: Asus PG279Q koster 8595,- og Acer Predator x271HU koster 7490,-. Ser nå at komplett har tilbud på tilsvarende Asus modell bare med freesync (MG279Q) på tilbud til 5490. Er det da verdt det å legge i to til tre tusen kroner ekstra for G-sync?
 20. Skal ta teste 3dmark! Har sett tester på youtube med samme prosessor og hardware uten overklokking som når langt høyere resultater enn det jeg oppnår. Ser at GPU-bruken er konsistent på alle spill jeg har prøvd ut.
 21. Hei. Kjøpte nylig PC i delerRyzen 1600x fra Komplett, med følgende komponenter: 1x AMD Ryzen 5 1600X 1x ASUS Prime B350-Plus, Socket-AM4 1x Corsair Vengeance LPX DDR4 3000MHz 16GB 1x Samsung PM961 SSD 512GB PCIe PC KIT 1x Phanteks Eclipse P400 1x Corsair CX750M, 750W PSU 1x EVGA GeForce GTX 1070 SC Gaming 1x Cooler Master Hyper TX3 EVO Problemet er som sagt at GPU-bruken sjeldent går over 40-50%. Har testet CPU-utnyttelsen, som sjeldent stiger over 25 %. På spill som Arma 2 har antall bilder falt ned til så lavt som 18 fps. Har sjekket innstillinger, men G-sync er ikke aktivert. Merker dette i samtlige spill jeg har prøvd. Mistenker at noe av årsaken kan ligge ved at minnet ligger på 2133 MHz, mot det potensielle 2993 MHz. I tillegg bruker jeg en 60 HZ tv-skjerm akkurat nå. Tar i mot tips med åpne armer.
 22. Okei takk for godt svar! Det gav mening, får prøve å finne nøkkelen! ☺️
 23. Hei. Har gått til innkjøp av "PC i deler - Ryzen pro gamer 1600x" hvor det ikke følger med windows 10. Har en bærbar pc fra før av som jeg oppgraderte med ny SSD. Da klonet jeg operativsystemet over til SSD-en fra harddisken. Dette fungerte knirkefritt da jeg da bootet pc-en etter oppgraderingen. Det jeg lurer på er hvordan jeg skal gå frem for å montere denne i den nye builden? Får jeg samme resultat av å bare montere SSD-en på samme måte som sist?
×
×
 • Create New...