Gå til innhold

ossy

Medlemmer
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ossy

  1. huffameg - harddisker og varme - ikke bra. her har jeg brent meg skikkelig selv. husker dere varmeproblemene på ibm sin gxp-75 serie fra ca 3 år tilbake (15, 30 og 45gb) ? disse gikk jo i stykker nesten alle sammen.

     

    harddisker har godt av kjøling. levetiden forkortes hvis disken stadig er varm. dette skjedde på ibm gxp 75 serien: magnetbelegget på gxp-75 diskene ble klebelig som fluepapir når de ble varm. når man slo av disken og den kjølte seg ned stivnet belegget og pickup'en klebet seg fast i magnetbelegget. når man slo på disken gjen ble pickuphodet revet av lesearmen. derfor den velkjente klakk-klakk-klakk lyden fra en havarert ibm disk som mangler lesehodet sitt.

     

    løsning på dette problemet: slå aldri av disken så den blir kald, eller sørg for skikkelig kjøling så den ikke blir for varm. det siste er å foretrekke :D

     

    mitt råd er å passe på at disker har god kjøling uansett. ikke monter disker rett oppå hverandre - da virker de samlet som et varmelager og varmeproblemet blir enda større. ha litt luft mellom.

  2. jeg ville da tro at et produkt med bevegelige deler (vifter) ville ha hyppigere feil enn et produkt uten bevegelige deler. mekanikk feiler jo oftere enn elektronikk. i et vifteløst power er det jo ingenting som rører på seg. selv har jeg hatt dette en stund og er kjempefornøyd. tror ikke at levetiden er noe dårligere enn en psu med vifte.

  3. jeg tror jeg vet hvordan den funker :hmm: :inverteren hakker opp likespenningen den får fra pc'n og girer den opp til rundt 100 volt. det er rippelspenning, en slags vekselstrøm, som går ut av inverteren og driver katodene. det er ikke mye strøm som går, men spenningen er høy. ville vel ikke anbefalt å sette noen bryter der. rippelspenninger er ikke helt ufarlig da det lett slår lysbuer.

  4. det er tykkelsen på stammen inne i gummilista som bestemmer hvor mye du må legge på. mål tykkelsen på stammen og legg på 2 mm slik at det ikke blir så himmla trangt når du skal vrenge lista på plass. det lønner seg å smøre innsiden av gummilista med litt zalo for å få den å smokke lett på. et triks er å legge en tråd rundt inne i gummilista og bruke denne til å trekke gummilista over metallet.

×
×
  • Opprett ny...