Gå til innhold

data-smurf

Medlemmer
  • Innlegg

    193
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av data-smurf

  1. En ting er hvilke komponenter som benyttes. En annen ting er hvilket miljø som er der jobben gjøres. Jeg tenker da på antisttisk miljø.

     

    Om løsningen fungerer tilfredstillende når den settes sammen vil den kunne få problemer senere om det har oppstått usynlige skader som statiske utladninger i komponentene.

    Et typisk problem er når den som setter sammen dette står på et laminat gulv med "glas" belegg. En som går/står på dette og samtidig skrur på en PC vil utvilsomt få MANGE utladninger til komponentene og levetiden redusert til det halve. Nesten like ille er det med tepper. Spesielt syntetiske tepper der en genererer massevis av statisk elektrisitet. Og for jentenes del har de fleste gutter opplevd at det "slår gnister" (men kanskje ikke på den måten en noen ganger ønsker) når du hilser på ei jente. Ofte fordi denne jenta har sittet og gnidd strømpebuksa eller andre syntetiske materialer ned på en stol.

     

    Det finnes også mange andre metoder for å ødelegge elektronikk om en skal begynne å gå i detalj. Det er ikke for å gjøre det fancy at elektrinikk produsenter opererer i antistatiske miljø.

    Enkleste og sikreste løsningn for "hjemmeprodusenter" er å benytte armlenke eller annen løsning som går til jord. dette koster bare noen få tiere og øker garantert levetiden sammenliknet med de som er uforsiktige. I tillegg bør en stå på linoleumsbelegg om dette finnes. Alternativt ekte parkett.

     

    Har veldig mye å si hva du har på deg også.. står du der i flisgenser, så er absolutt ikke å anbefale.

     

    Jeg har jobbet som servicetekniker for Tandberg og i en slik bedrift så bruker man antistatiske frakker, armlenke, ESD sko eller fotlenke, ESD sikret gulv, ESD godkjent verktøy, ESD matter/bord.. Alle måtte teste seg ESD godkjent hver uke, you name it.

     

    Man behøver ikke engang å ta direkte på komponentene for å fragi seg utladninger.

     

    Så lenge man ikke har på seg flisgenser og gnur den nedi PCen mens man skrur, bruker armlenke videre til jord og beholder seg på "fast materiale" som parkett og et bord.. Så går det nok greit for en som bygger hjemme.

  2. Synes dere kan bli flinkere til å ta med resultatene de eldre kortene hadde på de syntetiske testene. Det er greit å kunne sammenligne tallene på de nye kortene med tallene som er på kortet man har i maskinen i dag. Jeg f.eks skulle gjerne sett test-tallene på HD5850 som jeg har i dag for å se hvor mye forbedring det blir å kjøpe et nytt kort.

     

    Veldig enig her!

     

    http://www.anandtech.com/bench/GPU12/372 kan være til hjelp

  3. Her klager man at ungdommen driver med så mye rart.. Narkotika, drikking fra de er 13, røyker diverse osv.. Greit nok, folk har blitt tatt for div. på TG før. Men de burde nesten heller få sponsing av staten til sånne ting, enn å skattelegge slikt.

     

    TG er et sted hvor ungdommen kan holde seg og game, være kreative osv. Hvorfor "ta fra" de det? Er det bedre å drepe slike arrangementer, slik at de kan heller gå ut og bedrive narkotika og alt annet? Skattelegging dreper det nok ikke, men det ødelegger mer av moroa.. Som sagt, spons heller slike aktiviteter.

    • Liker 1
  4. Søppel med andre ord, dette er unødvendig skrot og disse dataene kan de allerede innhente IDAG ved å spørre ISPen.Eneste er jo at de da må ha tillatelse fra retten noe de nå sannsynligvis slipper.

     

    All data lagres i 6 måneder med DLD, ikke 3 uker som i dag. Som er blant en av de nye tingene. Som igjen er bortkastet, kun mer overvåking av de uskyldige. De som har noe å skjule, kan skjule seg bak VPN og Proxy.

    • Liker 1
  5. Hadde de kunne laget en tjeneste som hadde alt.. så man slipper å ha 20 abonnementer :(

     

    Netflix er bra på kvalitet/HD (Har Altibox, som er med på Netflix superHD).. dessverre er utvalget manglende og ut datert.

     

    Viaplay har veldig mye nytt og utvalg i forhold til Netflix. Men jeg synes kvaliteten er elendig. Det de kaller HD minner meg mer om CRT TV tiden.

     

    HBO er genialt på serier, det nyeste kommer veldig fort.. resten er manglende.

     

  6. For varmt? Når syv av kortene er varmere enn 7990 under load.. flinke. Hvem bryr seg om idle temperaturen er 35 eller 40? Mer opptatt av hvordan det oppfører seg under load. samme med 4-5 db, da har man et rimelig sært øre.

     

    Riktig nok plager ikke støy meg, da jeg faktisk enten hører på musikk eller spiller (som man bruker en gaming PC til?). Da blir ikke akkurat støy et spesielt problem.

     

    Får nok uansett vente til neste generasjon før man bytter ut noe.

     

    • Liker 3
  7. Har ikke lest alle innleggene, men kan fortelle om hvordan jeg har det.

     

    Tok mitt fagbrev ved en bedrift med navn Hapro (www.hapro.no), og jobber der den dag i dag.

     

    Hapro er Norges nest største elektronikk produsent, og produserer for flere forskjellige elektronikk firmaer. Avdelingen jeg jobber for heter Tandberg Telecom (www.tandberg.com, hvor det produseres Videotelefoni fra komponent nivå, til ferdig vare.

     

    Produkter som kamarer i full-HD (1080p), og dekodere ol.

     

    Jeg liker det jeg driver med, og man må virkelig sette seg inn i det for å forstå hva som skjer. lærer hvordan og hvor hvert eneste signal går på et kretskort. hva som skal til for å lage et bilde, eller hvordan et kamera vise et bilde opp på en skjerm, osv osv.

     

    Det jeg gjør er da å reparere disse produktene som feiler i produksjonen. bruk av masse høyteknologisk utstyr.

     

     

    Nå kommer det helt ann på din interesse for elektronikk. hvis du skal drive med alt dette jeg har nevnt, må du virkelig ha interesse, og like å sette deg inn i hvordan alt dette fungerer.

     

     

    Håper dette hjalp.

  8. Prøv å brenn med flere forskjellige RW-plater for å se om det kommer på samme sted. Er det slik at du brenner mp3, kopierer en cd eller brenner på direkten fra analog kilde? Er cpu overbelastet under brenning? Mulig du burde ha et begrenset antall program kjørende under brenning. Normalt skal det være beskyttelse mot "BufferUnderRun" på dagens brennere. Et annet triks er å brenne til et image først, for så brenne til platen etterpå for å se om hakkingen forsvinner. Har du prøvd å spille av platen på en annen cdspiller?

     

    Det er ved MP3 filer -> Wav plate.

     

    Kjører Q6600 Cpu, og har bare Nero oppe.

     

    Skal prøve noe av det du nevner, og se om det hjelper.

     

    Takker så meget så langt :) kommer med tilbake melding.

  9. Hei.

     

    Jeg opplever et lite problem om dagen (vel siden dag 1)

     

    Når jeg brenner ei cd plate så blir det små hakker i sangene. Det hjelper riktig nok å sette ned til 8x brennin. men det er fortsatt hakking en gang i blant, noe som er plagsomt.

     

    Har en billig brenner til 200 kr, men skal ikke være sånn uansett. Bruker Verbatim cd-r 700MB plater.

     

    Prøvd det meste som å formatere, reinstallere programvare. ha det stille i rommet (bare for å teste, om det hadde noen virkining (som musikk osv)). Har også prøvd å bytte brenner.

  10. Hei.

     

    Jeg lurer på om det er noen som vet hvordan man får Ps3 eye toy til å funke som windows webcam ?

     

    Har prøvd å laste ned noen eye toy drivere, og omskrevet dem med PS3 eye toy sine "koder" (VID_1415&PID_2000). Jeg fikk installert, men fikk ikke frem noe bilde/video. De driverene jeg lastet ned funker sikkert bare på ps2 eye toy.

     

    Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive dette i detalj. Om det er noe info jeg kan hjelpe til så spørr så skal jeg se om jeg finner det :)

     

     

     

    - Data-smurf

  11. Hei.

     

    Jeg trenger da litt hjelp til valg av Cpu kjøler og 2x 12 cm vifter.

     

    Cpu kjøler:

     

    - Cpu kjøleren skal sitte på en Intel core2 Q6600. Jeg har da ikke G0 stepping, så den er ekstra varm. Jeg skal også overclocke litt.

     

    Kjøleren behøver ikke å være direkte stille, men det er jo bare et pluss om den både kjøler bra og er stille.

     

    Høyde er ikke noe problem, men muligens en Northbridge kjøler som sitter i veien. Har Asus P5N-E Sli

     

    Har sett litt på :

     

    Zalman CNPS9700 LED

     

    Zalman CNPS9700NT

     

    TT big typhoon 120 VX

     

    Jeg vet bare ikke helt hvilket kjøp som passer meg best.

     

     

     

     

    Så til valg av 120x120 vifter:

     

    Skal kjøpe meg et A+ Monolize som ser ut til å ha en god kjøle løsning ifra siden + at man kan sette inn enda 2x 120x120 vifter til.

     

    Først så lurer jeg, burde jeg sette begge 120x120 viftene på utblåsing ? siden man har såpass bra kjøling inn ifra før, eller burde jeg ha den bak til å blåse ut og den forran inn ? Eller hva nå som er best å gjøre.

     

    Vet bare ikke hvilke vifter jeg skal velge, siden jeg trenger ganske kraftige vifter til å flytte luften rundt i kabinettet.

     

    Støy har fortsatt ikke så mye å si, bare de ikke er ekstremt bråkete, men de må fortsatt flytte endel luft.

     

     

     

     

    Håper på mange god forslag :) takk på forhånd

     

     

    - Data-smurf

  12. Hei =)

     

    Trenger litt hjelp her til valg av ny strømforsyning :)

     

    Systemet mitt vil bestå av:

     

    Asus P5N-E Sli

    Intel Core2 Q6600 2,4GHz @ 3,2GHz

    Corsair Twin2x 6400C4 4GB

    2x Msi 8800 GTS O.C 640MB

    4x harddisker (ikke at harddisker trekker så mye W men ville bare informere dere)

     

    Om dagen så har jeg Hiper 530w . Dette holder for et 8800 Gts kort, men vil ikke tro at det holder for 2.

     

    kom gjerne også med noen forslag til forskjellige strømforsyninger :)

     

    - Data-smurf

×
×
  • Opprett ny...