Gå til innhold

99N2JE2U

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 99N2JE2U

  1. Dette må jeg si meg helt uenig i. Jeg har ikke Tesla selv, men synes fortsatt de er ledende på elbilområdet og legger premissene for mye av det som skjer. De er overlegne på ladehastighet, app, brukergrensesnitt og rekkevidde. I tillegg har de rask akselerasjon og meget bra kjøreegenskaper. Model 3 er i tillegg billig. Model Y er overlegen på plass og kan trekke tung henger.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  2. Dette er neppe noe problem for en normalvektig familie på 4. De vil fortsatt ha over 100 kg igjen til bagasje og det betyr minst 25 kg per person. Hvis man er veldig overvektig eller har ofte behov for å være 4 voksne i bilen med masse bagasje må man rett og slett ta hensyn til det når man velger hvilken bil man skal kjøpe. Akkurat som at hvis man kjører 1000 km hver dag i minus 30 med 3500 kg henger kan man ikke velge elbil.

    • Liker 1
  3. For at en forbrukertest skal være troverdig må de som utfører testen være uavhengige og objektive. Det er lett å manipulere testen ved å kjøre mindre økonomisk med den bilen du ønsker skal gjøre det dårlig, enn den du ønsker skal gjøre det bra. Jeg stoler f.eks. ikke på at Motor og DinSide er uavhengige og objektive. De har med stor tydelighet og over flere år vist at de er veldig positivt innstilt til biler fra VW-konsernet (Møller Bil) og de vrir gjerne testkriterier og testresultater slik at bilen levert av Møller Bil skal komme positivt ut i forhold til konkurrenten.

    • Liker 2
  4. Morsomt at du kaller det "å lære av sine feil" når det er ren og bevisst svindel vi snakker om. Har du samme holdning til Lance Armstrong f.eks. Hvis han har lært av sine feil er det ok at han får komme tilbake til sykkelsporten? Personlig synes jeg det er underlig at så mange velger å kjøpe biler fra VW-konsernet etter det som har skjedd, men mange er vel rett og slett ikke så veldig moralske av seg.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  5. Prius-teknologien, som du kaller den, har vært sterkt medvirkende til at Toyota er verdens desidert mest solgte bilmerke. Systemet har blitt bedre og bedre i løpet av disse 20 årene og hvis de biltestene jeg har lest er sanne er de nede på forbruket til en dieselbil også på langkjøring. På småkjøring har alltid hybrid vært bedre enn diesel. Dieselbiler tåler ikke småkjøring med mindre de får en langtur i uka. Det er min og mange andre sin dyrekjøpte erfaring.

    • Liker 2
  6. Neida er bra man kan velge, men teknisk sett er jo Model 3 overlegen til samme pris på så å si alle områder. Så man burde iallefall tenke seg om før man blåser av 400 tusen.

     

    Er veldig spent på Peuget e-208. På papiret virker den veldig lovende til prisen.

     

    Og når Tesla får i gang produksjonen av stoffintriøret sitt (kun skinn i dag) så får de nok prisen sin ned ytteligere.

    Jeg har så langt valgt bort Tesla Model 3 pga dårlig byggekvalitet og usikkerhet rundt service og reparasjoner. Jeg er heller ikke så begeistret for at "alt" styres via en skjerm. Hadde Nissan bygd Model 3 ville jeg trolig hatt en allerede. Ikke misforstå, jeg heier på Musk og Tesla, men jeg kan ikke bruke 500.000 kroner på en bil med så store mangler.

    • Liker 2
  7.  

    Leaf er skuffelse for alle som skal kjøre annet enn bykjøring. Hvordan i alle dager har Nissan klart å gi totalt beng i batteristyring? Hvor vanskelig er det å få til kjøling på batteriene? Nei... Den erfaringen jeg har med Leaf gjør at vi nok må vente på VW og deres løsninger før vi kan få ordentlige biler med ren batteridrift.

    Tesla fungerer svært bra, då. Ikkje berre har dei skikkeleg batteristyroing, dei ladar mykje raskare og med eit svært godt utbygd ladenettverk. Min gamle 2014 Model S er framleis milevis føre Leaf på ca alle område.

    Tesla Model S er nesten dobbelt så dyr som Leaf og da er det naturlig at den er bedre.

  8. Alle er langt fremfor Leaf. Og en Tesla vil jeg ikke ha om du betalte meg for det. Ræva service, tragisk byggekvalitet, en pedo av en CEO (i følge samme CEO er dette helt grei omtale av folk), en bedriften religiøs fanbase. Fanbasen sitt hat mot alle andre elektriske biler er tragisk å se på. Fuck the mission, hail liar Lord Elon!

     

    VW innrømmer i alle fall sine feil og går sin botsgang.

    Å kalle Musk for pedo er vel drøyt med mindre du har sikre bevis? Hvis du vektlegger moralske faktorer er det litt rart at du vurderer VW, firmaet som har svindlet og jukset med vitende og vilje i mange år.

    • Liker 2
  9. Jeg har nå hatt 40kw utgaven noen måneder, og jeg vil gjerne like den, men rapid gate og elendig infotainment med utdaterte kart gjør at jeg ikke vil anbefale den. Skulle jeg valgt igjen hadde jeg valgt BMW i3. Kjørte Oslo Trondheim tidligere i sommer via dombås og turen tok hele 10,5 timer hvorav 3 av disse timene var på lading med hastighet rundt 17 til maks 25 kW. Jeg skjønner godt at nissan sliter om dagen og må si opp folk. De må rett og slett ta seg sammen...

     

    i3 er en knøttliten bil som ikke har mulighet for takstativ og avstanden fra bagasjeromsdøra til dashbordet er 193 cm, altså den egner seg ikke for transport av verken ski eller sykler. Det var en showstopper for min del.

  10. Vel, nå var poenget mitt at den typen bil i størst mulig grad fortrenger kollektiv og sykling, og ikke fossilbiler. Men Tesla har da laget en modell som passer perfekt inn i mine kriterier, og Y vil bli enda mer perfekt (fordi den også blir mange hakk rimeligere enn X og mer håndterlig - X er diger). Så jeg tror  nok den typen bil vil vinne uansett. Vi er forbi T-Ford-stadiet for elbiler, forbi Folkevogn og er vel kommet inn på tidlig 80-tall, med Toyta Carina sedan overalt. Gi det noen år, så er nok Y verdens mest solgte bil! Hvis da ikke Musk klarer å skyte seg selv i foten enda en gang! ;) Han har nærmest gjort det til et varemerke og er vel bare overgått av Trump i sleivete og dyre kommentarer på Twitter!

     

    Har du gjort en undersøkelse blant elbilsjåfører på om de ville syklet eller tatt buss dersom de ikke hadde hatt elbil? Jeg personlig (og jeg vet om mange andre også) ville da kjørt bensin eller dieselbil. Kollektivtrafikk er ofte veldig tregt hvis man bor på ene siden av byen og jobber på en annen side.

  11. Både Hondaen og Minien er trekkoppbiler beregnet på hipstere på Grünerløkka. ;) En dag vil det kanskje bli like kult for dem å ta trikken som det er å ha sin egen miljøvennlige elbil som brukes som trikken ville vært brukt. Problemet er at det disse bilene passer for, er akkurat det vi ikke trenger: En konkurrent til kollektivtrafikken i storbystrøk der den er greit utbygd. Vi som bor ute på bygda (vel, egentlig en småby på Sørlandet, men bygda i forhold til sentrale Oslo, Bergen, Trondheim osv.), må kjøpe biler som enten har fossilmotor eller ordnetlig rekkevidde. Hadde jeg hatt råd, ville jeg kjørt Tesla X, men alternativet til min 2013-modell XC60 med D4 blir nok en Y når den kommer.

    Jeg må si meg helt uenig i at bare fordi man bor på "bygda" trenger man mer enn 200 km rekkevidde. De fleste ting er innenfor kort rekkevidde (mindre enn 50 km) nesten uansett hvor man bor (kanskje med unntak av Finnmark) og da holder 200 km rekkevidde. Det er mulig du er et unntak, men det tviler jeg på. At bilen er for liten for de fleste til å ha som eneste bil er jeg enig i.

  12. 99N2JE2U (av nysgjerrighet, hva kommer det brukernavnet av?), trekkoppbil er trekkoppbil. Alt under 40 mil er bare en vits nå. Til og med det rullende hundeburet Soul har jo kommet med 45 mil.

     

    Hehehe...skulle gjerne sagt at 99N2JE2U er noe sofistikert, men det er et navn jeg fikk av TU da jeg registrerte meg første gang. :-) Jeg er ikke enig i at rekkevidde er alt. Personlig greier jeg meg veldig fint med 150-160 km rekkevidde. Økt rekkevidde fører til økt vekt og det går utover kjøreegenskapene f.eks.

  13. Man kan nesten begynne å lure på om biljournalisten har kjørt elbil før. Alle som har kjørt elbil på motorvei i 110+ vet at forbruket tilnærmet fordobles i forhold til kjøring i 80 og lavere hastigheter. I tillegg er det helt useriøst å bare anta at Tesla Model X ville brukt mindre strøm på samme kjøretur. Og for det tredje viser artikkelforfatterene til en useriøs test utført av noen andre (sikkert fordi han skjønner at han er på svært tynn is). TU skuffer igjen. Jeg meldte meg ut av NAF fordi jeg synes bladet Motor er et makkverk (VW sin kundeavis i Norge) og nå begynner TU å bli like useriøse. Det verste er at folk flest oppfatter trolig både Motor og NAF som uavhengige magasiner, noe jeg ikke tror de er.

     

    PS. Jeg har ingenting i mot Tesla. Jeg heier tvert i mot på Elon Musk og Tesla, men forventer likevel seriøse tester.

     

    Det skulle selvsagt stå "...folk flest oppfatter trolig både Motor og TU som uavhengige magasiner..."

    • Liker 1
  14. Man kan nesten begynne å lure på om biljournalisten har kjørt elbil før. Alle som har kjørt elbil på motorvei i 110+ vet at forbruket tilnærmet fordobles i forhold til kjøring i 80 og lavere hastigheter. I tillegg er det helt useriøst å bare anta at Tesla Model X ville brukt mindre strøm på samme kjøretur. Og for det tredje viser artikkelforfatterene til en useriøs test utført av noen andre (sikkert fordi han skjønner at han er på svært tynn is). TU skuffer igjen. Jeg meldte meg ut av NAF fordi jeg synes bladet Motor er et makkverk (VW sin kundeavis i Norge) og nå begynner TU å bli like useriøse. Det verste er at folk flest oppfatter trolig både Motor og NAF som uavhengige magasiner, noe jeg ikke tror de er.

     

    PS. Jeg har ingenting i mot Tesla. Jeg heier tvert i mot på Elon Musk og Tesla, men forventer likevel seriøse tester.

    • Liker 1
  15.  

    Jeg undres over at selv her på www.tu.no er det mange av dere som ikke skjønner forskjellen på det VW har gjort og det alle andre bilfabrikanter har gjort. Min oppfordring er at dere setter dere inn i saken før dere uttaler dere. Kort fortalt dreier saken seg om følgende: VW har laget en programvare som endrer motorkarakteristikken når bilen står i testbenk. Denne programvaren endrer NOx utslippet slik at motoren blir godkjent. Det vil overraske meg om dette ikke skjer på bekostning av motorytelse. Hvorfor skulle de ellers jukse? De har således svindlet myndigheter i alle land hvor de har solgt bilene, de har urettmessig skaffet seg konkurransefortrinn og dermed svindlet sine konkurrenter og de har lurt kundene til å tro at de kjører rundt i en miljøvennlig bil.

     

    Det alle bilfabrikanter gjør er å tilpasse motorene sine slik at utslippet er lavest mulig målt i en standard kjøresyklus bestemt av EU. Dette er 100% lovlig og er grunnen til at vi har fått luksusbiler med lave avgifter (ladbare hybrider med høy ytelse). Det lille batteriet leverer akkurat nok strøm til at forbruket i den EU-godkjente kjøresyklusen blir veldig lavt..

    Hva med Mercedes og deres BlueTec? 40 ganger så mye NOX når temperaturen faller under 10 grader (som den gjerne gjør en del iløpet av året, spesielt i nordeuropa) enn i labtester? Ja, jeg er klar over at dette ikke er det samme som den juksingen VW har bedrevet, men likefullt bør man vel stille spørsmålstegn ved BlueTec teknologien også? Eller? Spør fordi du virker som du har grei styring på alt dette (noe jeg ikke har).

     

     

    Jeg er ingen ekspert på dette. Det trenger man ikke å være for å skjønne at det VW har gjort er ren svindel. Når det gjelder NOx målinger stiller ikke EU krav til utslipp når det er kaldt og hvis det stemmer har Mercedes ikke gjort noe galt. På den annen side, vedlagte link viser at Mercedes sine dieselmotorer er nesten like dårlige som VW sine når det gjelder NOx utslipp: http://www.vg.no/forbruker/bil-baat-og-motor/dieselskandalen/test-av-utslipp-dieselbiler-nox-verstinger/a/23531019/

  16.  

     

    Horfor kaller man det for juks? Har Volkswagen noensinne hevdet at utslippene i normal trafikk ville være desamme som i testene?

     

    Hvis tilsvarende modeller fra andre produsenter klarer "kravene" uten juksesoftware så er det vel juks? De jukser seg til bedre utslipp enn hva de gjør i den virkelige verden og jukser når de merker at de er i testrunden.

    ALLE merker har fordelaktigere resultater i testene enn i "den virkelige verden". Det er altså testene det må gjøres noe med for at de skal være representative.

    Jeg foreslår at du setter deg inn i saken før du uttaler deg. Eller jobber du for VW eller Møller Bil? VW har jukset. De andre bilfabrikantene har lovlig tilpasset motorene sine til en EU-godkjent kjøresyklus.

    • Liker 1
  17. Jeg undres over at selv her på www.tu.no er det mange av dere som ikke skjønner forskjellen på det VW har gjort og det alle andre bilfabrikanter har gjort. Min oppfordring er at dere setter dere inn i saken før dere uttaler dere. Kort fortalt dreier saken seg om følgende: VW har laget en programvare som endrer motorkarakteristikken når bilen står i testbenk. Denne programvaren endrer NOx utslippet slik at motoren blir godkjent. Det vil overraske meg om dette ikke skjer på bekostning av motorytelse. Hvorfor skulle de ellers jukse? De har således svindlet myndigheter i alle land hvor de har solgt bilene, de har urettmessig skaffet seg konkurransefortrinn og dermed svindlet sine konkurrenter og de har lurt kundene til å tro at de kjører rundt i en miljøvennlig bil.

     

    Det alle bilfabrikanter gjør er å tilpasse motorene sine slik at utslippet er lavest mulig målt i en standard kjøresyklus bestemt av EU. Dette er 100% lovlig og er grunnen til at vi har fått luksusbiler med lave avgifter (ladbare hybrider med høy ytelse). Det lille batteriet leverer akkurat nok strøm til at forbruket i den EU-godkjente kjøresyklusen blir veldig lavt.

     

    Det VW har gjort er etter min oppfatning mye verre enn det doperne Lance Armstrong og Ben Johnson gjorde. Hvem ville vel kjøpt en Lance Armstrong sykkel eller Ben Johnson joggesko? Nesten ingen, men VW selger altså flere biler enn noensinne. Jeg skjønner at dette først og fremst skyldes folks uvitenhet, men jeg tror denne uvitenheten delvis er et resultat av at journaliststanden er og har vært veldig positive til vil VW. Saken har blitt dysset ned og det har blitt skapt et feilaktig inntrykk av at alle jukser.

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...