Gå til innhold

Mercury

Medlemmer
  • Innlegg

    72
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mercury

  1. Har satt opp en ny "server", med MSI kt-6 hoved kort, XP 2400+, prossesor, 512 pc 2100 ram, et ukjent agp skermkort/ et ukjent pci skjerm kort( har prøvd med begge), 80 Gb maxtor disk, rack kabinett med 250W power.

    Koblet opp alt, trykte på power, vifter startet opp, ingen ting skjer.

    Den eneste årsaken jeg har kommet på til nå er- på dette poweret var det ikke den firkantede tilkoblingen, som er noe som heter cpu power tror jeg. Har kjørt uten og koble til denne på andre hovedkort, men må den egentlig være tilkoblet, har selfølgelig koblet til den lange atx kontakten ifra poweret.

     

    Mercury

  2. Var jo dritt kuult det øl glasset. For å kjøle peltier elementet kan man da bruke feks en silent twin, eller en annen cpu kjøler? Ser jo at det kan bli billigere og kjøpe løse deler ifra micoplex, istedet for og kjøpe en pakke ifra Elfa.

    Så et annet spørsmål, litt off topic, men, hvordan legger man ut bilder på forumet av den ferdige løsningen?

     

    Med hilsen Mercury

  3. Har et prosjekt med en øl boks kjøler montert øverst i kabinettet, mellom power og cd rom, med hull opp. Har fått dreid en "kopp" i aliminium som boks/ flasker passer nedi. Har planer med et peltier element under denne "koppen". Er helt blank når det gjelder peltier/ kjøle behov av varm side. Hvor stort / lite element trenger jeg for "litt" kjøling av øl`n. Og ikke minst hvem selger dette? Har funnet en mulig løsning hos Elfa, http://www.elfa.se/elfa-bin/setpage.pl?htt.../se/2004795.htm . Er åpne for andre forslag, og tips.

     

    Hilsen Mercury

  4. Fant en løsning på et annet forum (NPF) Håper forfatteren der synes det var greit at jeg klipte og limte litt :wow: . Har aldri selv vært borte i denne ruteren, men lykke til.

     

     

    Det er enkelt å komme rundt. tar her for meg en d-link 624.

     

    Litt om åssen den lista på firewall'en funker, den er lik på alle firewall'er, er universalt. (Altså hva gjelder rekkefølgen i lista, prioriteten)

     

    Først hva litt av det jeg beskriver betyr:

    - LAN betyr Local Area Network. (Lokalt nettverk, hjemmenettverk)

    - WAN betyr Wide Area Network.(Internett)

    - * betyr her en vilkårlig (any) IP adresse eller port.

    - 0 betyr en vilkårlig protokoll.

     

    La oss si en har 2 oppføringer i firewall'en.

    Og de er prioritert etter hvilken rekkefølge de har i lista.

     

    Under her kan en se hva som er default i min d-link 624.

     

    " Deny Default *,* LAN,* IP (0),* " (ikke bry deg om apostrof tegnene)

    - Deny betyr Nekte.

    - Default, her er det navnet.

    - Stjerna før komma menes her alle slags host'er. Stjerna etter komma menes alle ip-adresser.

    - LAN er ditt lokale nett hjemme.

    - Komma etter LAN indikerer ip-adresser, her p.g.a. * betyr det alle ip-adresser.

    - Neste punkt indikerer hvilken protokoll, her er det protokollen IP. Det at det står en null i parantes betyr at det gjelder ALLE protokoller.

    - Stjerna etter komma tegnet betyr alle porter.

     

    For å si det kort, her nektes all trafikk inn på det lokale nettverket, uansett protokoll eller ip-adresse.

    Det var om den linja.

     

    Denne linja tillater all trafikk fra det lokale nettverket, alle ip-adresser, og til alle node'er/host'er, uansett ip-adresse, og samme hvilken protokoll, alle.

    Allow Default LAN,* *,* IP (0),*

     

    Skulle jeg lage en regel som opphever den første linja, kan den se slik ut:

    Allow Åpent *,* LAN,* IP (0),*

     

    Som du sikkert fikk med deg, er den helt lik den første linja som stopper all trafikk inn:Deny Default *,* LAN,* IP (0),*

    Bortsett fra at nå kalte jeg regelen Åpent, skrev Allow isteden for Deny.

    Og når den nye regelen er over den som stenger, er plutselig alt åpent. (Ops, forsiktig). hehe.

     

    Altså når det gjelder plasseringen av en regel i lista, så er det den data trafikken som regelen er for, der stopper den data trafikken i lista og går ikke lenger nedover. Og siden det her var alle protokoller og alle ip-adresser, så er det ingen regel under denne som vil virke.

    Default i alle firewall'er er at det ligger en deny all i bunn, det er en sikkerhet. Men det er lett å lage regel slik at ikke all trafikk stopper med den default regelen.

     

    Omtrent som du har en nøkkel til ei dør, og du går langs en vegg med masse dører, du prøver i dør nr.1, nøkkelen passer ikke, prøver i dør 2, passer ikke, prøver i dør 3, passer. Og da går du inn der og de andre dørene nedover betyr ingenting lenger.

    Samme med f.eks. ftp trafikk også, når det sjekkes nedover lista for hvor den ftp trafikken kan passere, og når den treffer en regel hvor det tilates for ftp trafikk "går den inn" med den regelen.

    Er det ingen regel/linje hvor ftp trafikk er angitt, går det helt ned i bånn av lista hvor det ligger en Default Deny regel, der blir den droppa. Men hadde det vært en oppføring/linje/regel om at ftp kunne passere, hadde det gått fint og data trafikken ville ikke bli droppet.

     

    Altså med en slik regel som dette:Allow Åpent *,* LAN,* IP (0),* ville i praksis si at firewall'en ikke var i funksjon, som den var slått av. Men det er ikke å anbefale.

     

     

     

    Med hilsen Mercury

  5. Tror svigerfaren min kunne tatt teten min her. Han kjører med en pentium 1, 166 mHz, 192 mb ram, pci skjerm kort, 14 tommers skjerm, ADSL ifra telenor, en hardisk på 2,0 Gb og en på 3,2 Gb.
    Min gamle pc, mens jeg bygger ny til han, har til nå tatt 16 måneder, han har ikke så mye cash så han får deler av meg ettersom jeg bytter ut.
    Den nye pc`n er til nå: MSI Kt3 ultra, XP 1800+, Geforce 2 skermkort, et billig skrueløst kabinett, 1Gb ram pc 2700, mangler nå kun harddisk + insatts av meg så er han igang. ;)

    Mercury
  6. Last ned Tv-tool. Funker kjempe bra med dual skjerm, fra hjemme sidene deres, får du en demo versjon, som holder bilde bare noen minutter, men du ser at det virker. Virker det greit kan du kjøpe full versjon, eller spørre en venn om en han kan søke etter en annen versjon. :-)

     

    Mercury

×
×
  • Opprett ny...