Gå til innhold

jankr

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jankr

  1. Det er mulig at du får strøm på hk uten at ledningene fra av/på knapp, hhd-led osv er koblet rett. Det er nemlig ATX-kontakten som tilfører strømen... duh

     

    for å finne ut hvor power-on kablen fra av/på-knappen skal sitte kan du kortslutte to og to pinner til pc'n starter. så setter du kontakten over disse to pinnene. Det spiller ingen rolle hvilken vei du setter den kontaketen. Reset-kontakten er heller ikke følsom for hvilken vei du setter kontakten på HK. Dersom power-led (på kabinettet) ikke lyser når pc'n er på så må du snu kontakten. Det samme gjelder hvis HDD-LED er konstant på når pc'n er på. Da må du snu kontakten til denne.

     

    Dersom du er HELT sikker på at alt er koblet rett, men pc'n frmdeles ikke starter er det antagelig HK som er gåent. :(

  2. Har sett litt på waterchill radiatorene på komplett og så at det var noen sett med dual radiator og andre med en vifte.

     

    Er det mye varme foskjell fra en dual og en enkel (radiator)?

    Større radiator = større varmetap = lavere temperatur.

    Dobbel radiator = dobbelt så mye varme vekk (ikke halvparten av temperaturen)

     

    Se ellers testen av Waterchill her.

     

    I den testen er det brukt 120*120mm radiator. Jeg tipper at med en dobbelt så stor radiator (240*120mm) som Aestek nå kommer med vil Waterchill være helt på høyde med de beste.

  3. Denne metoden blir jo ofte brukt for å testkjøre vannkjøling utenfor kabinettet, så jeg tror ikke at det er farlig for komponentene.

     

    Har (desverre??) aldri behøvd å gjøre denne testen selv, så jeg vet ikke om det er noen ting du absolutt ikke må gjøre. Jeg vill nok ha kobla vekk alle ledninger og testa PSU med kun en gammel cd-rom eller ei vifte eller noe koblet til 12v Da er du i alle fall sikker på at ingenting går i stykker.

  4. Dette skjedde etter at jeg hadde fingra med noe jeg ikke kan mye om inne i bios.

    Først kom det en ****** piping fra maskina, men den forsvant neste dag, men skjermen var fortsatt like svart.

     

    Kan det hjelpe om jeg tar ut og inn batteriet?

    Hva var det du fingra med inne i BIOS?

     

    Virker det som maskinen booter? (kommer de vanlige lydene, diskakitvitet osv)

     

    Dersom det var volt-innstillingene til CPU, RAM, AGP-porten osv du mikka med kan de jo hende at en av de komponentene ikke tålte den ekstra spenninga og døde :(

     

    Har du en anne PC som virker, kan du jo teste en og en komponent på den og se om du finner ut noe.

  5. .bin og .cue er imagefiler av en cd.

    Last ned daemon tools her: http://www.daemon-tools.cc/portal/download...=Download&id=34 , daemon tools lager en virtuell cd/dvdrom i windows og når du 'mounter' de imagefilene er det akkurat som å putte en cd inn i cdromen eller noe, bortsett fra at "cden" ligger på harddisken liksom :)

    Et godt alternativ er f.eks Alcohol120%

     

    Alcohol120% lager også virtuelle cd/dvd-drev. I tillegg er det et godt brenneprogram. Alt i ett mao. :thumbs:

  6. Altså sålenge kabinettet ikke er som det var da det kom orginalt er det modda...Men pleier somregel å gjøre litt mer enn å kaste inn en katode og en fancontrol :)

     

    EDIT: ville kansje ikke kalt meg "Master Casemod" når du har gjort så lite...ta en titt på BeQuiet og BMP i worklogs... :yes:

    Mitt kabinett kom orginalt uten hverken hardware eller vifter.. Kan vel ikke kalle det case-mod når du monterer selve PC'n inn i kabinettet :dontgetit:

     

    For at det skal være en case-mod må du vel fysisk modifisere kabinettet :dremel: . Hvis du bare setter noe inn i kabinettet har du jo ikke endret det og ergo ingen case-mod.

     

    Det er nå i alle fall min mening..

  7. Slett alt som er i recycle-bin(også Norton_protected.. Velg purge all). IE lagrer også mye drit som du ikke trenger (temp, history cookies). Alle andre TMP/TEMP kataloger er også ofte fulle av drit.

     

    Er du redd for virus bør du starte PC'n fra en ren oppstart-diskett/CD og kjøre en virus-scan. Pass på at AV-programmet er oppdatert!!

     

    Kjør også en defragmentering av disken.. Er vel lite trolig at dette har skylden for å kvele 14GB, men gjør det likevel

  8. Har du god nok strømforsyning? rad9800-kortet krever jo ekstern tilførsel fra PSU. Har du mye anna stærsj kan det jo være dråpen som... ja du vet.. :(

     

    Hvis ingenting går rundt av vifter o.l, LED's til HDD/CD lyser ikke, og alt er dødt er det nok mest sansynlig PSU. Det kan du teste ved å koble PSU fra hovedkortet og kortslutte to av pinnene i ATX-kontakten. (pin 14 og 15 tror jeg). Se her for en innføring i PSU'n virkemåte.

     

    virker Led's/cd/hdd osv da er det HK som er fu*ked, hvis ikke er det PSU....

  9. for ikke å gleme DVD-Jon som sikker blir tiltalt igjen

    Nope. lover kan ikke ha tilbakevirkende kraft. Var det ikke også derfor han ble frikjent?

    DVD-Jon ble frikjent fordi dommerne i Norge mente at han hadde rett til å se DVD-filmen sin på hvilken som helst avspiller (og ikke bare den som hadde den riktige sonen) Derfor (i teorien..) ble DeCSS laget. Du skal jo ikke behøve å ha en DVD-spiller for filmer kjøpt i USA og en annen for filmer kjøpt i Europa...

     

    Det at teknologien i tillegg kan benyttes til noe ulovlig er jo ikke Jon's feil.. Det vill være det samme som å dømme en produsent av håndvåpen for drap eller å gi f.eks Ford skylden for allverdens trafikkulykker. Eller (kansje litt mer nærliggende) dømme produsentene av DVD-og CD brennere fordi deres produkt utvilsomt blir benyttet til ulovlig piratkopiering.

     

    Jeg mener (som de norske dommerne) at dersom du har kjøpt en film/CD så skal du kunne spille den av på den avspilleren du måtte ønske. Em DVD-film du kjøper og laster ned via nettet bør du kunne brenne og spille i DVD spillern i stua..Du skal ikke være tvunget til å se den på en crappy 15'' CRT skjerm fra 1995....

     

    Nå har vel dommen fra DVDJon-saken blitt rettskraftig, og setter dermed presedens for lignende saker som (kanskje) kommer.

  10. Det er jo lov å kopiere DVD-filmer man har kjøpt til eget bruk (til og med lov å knekke kopibeskyttelsen :p ) innholdet på en DVD kan vel karakteriseres som software selv om det her er snakk om film. Dessuten er det mange software-lisenser som gir rett til å lage en sikkerhetskopi av programmet til eget bruk. Om du skaffer denne sikkerhetskopien via nettet eller fra en kammerat eller whatever er vel ett fett så lenge du har betalt for lisensen....

  11. Skal modde litt på PSU og trenger derfor disse kontaktene samt 4-pin drev kontakt til både 3,5'' og 5,25'' (hunn og hann) og 4pin 12v ATX hunn og hann.

     

    Har funnet alt utenom ATX (20pin)og AUX(6pin) kontaktene på ELFA.

    Kontaktene (hunn) skal være til å montere i panel og IKKE til å lodde på et kretskort. Hann-kontaktene må være lik den som er på PSU'n.

  12. her er bilde av det: http://www.microplex.no/rubweb/varer.asp?ARTNR=DA01BLD

    kjenner en som skal selge et. kan kjøpe det for 300-400.

    hva syns dere?

    + en ting til: får man god lufting i et slikt kabinett, og lavere temp?

    Du bør absolutt slå til !

     

    Er det med en ok PSU også er det et røverkjøp.

     

    I "standard" kabinettet er det plass til 1x 120mm vifte over PSU, 2x80mm bak og 3x80mm foran nede. Tror det skulle holde for de fleste.. I tillegg er det noen som leveres med 80mm vifte i døra sånn som på bildet.

     

    Fyller du boksen med vifter får du nok luft, men bør vurdere hørselvern..

     

    2 vifter foran som blåser luft inn over diskene samt en bak som blåser ut bør funke greit nok.

  13. Har et spørsmål til jeg... Til dere som er bevandret i ELFA-verdenen.

     

    Prøver å finne Løse ATX-kontakter 20-pols hann og hunn. Noen som vet hvor jeg kan få tak i disse. Hunn-kontakten skal IKKE være av den typen som festes på kretskort, men som kan festes i panel og benytter "crimp-pinner" som kontaktpunkter. Hann-kontakten skal være lik den som sitter på alle ATX-kompatible-PSU'er

     

    Kan noen hjelpe?

  14. Jeg så et bilde i en anne post her på forumet (husker ikke hvor). Han hadde kjøpt løse molex-kontakter til å klemme fast på strøm-ledningene. Da blir det lett å tilpasse avstanden mellom kontaktene slik at de passer til nettopp ditt system.

     

    Molex-kontakten var festet på ledningene på samme måte som IDE kontaktene på IDE-kablen. Vet noen av dere hvor det er mulig å få kjøpt slike kontaktet... Har sjekket på ELFA, men kan ikke finne dem der :(

     

    help me please

  15. Har du sjekket at harddiskene/cd-rom er koblet rett mhp master/slave. Hvis du har koble en master-device på plassen til slaven vil det som oftest bli feil.

     

    Sjekk også at det ikke befinner seg noen avstands-stykken mellom kabinettet og HK som ikke trenger å være der. De kan lage kortslutninger på HK.

     

    Hvis det ikke funker bør du koble vekk alt som ikke er kritisk for at pc'n skal boote og så sjekke.

     

    Jeg hadde samme problem en gang jeg hadde kjøpt nytt HK. Det viste seg at det var DOA. og jeg fikk nytt.. Kan hende HK ditt døde på vei til det nye kabinettet :(

  16. Thx for tips :)

     

    Blir nok plassering i bunnen. Jeg har PC'n stående i en ramme som er festet på siden av skrivebordet slik at den kommer et stykke opp fra gulvet. Da bør ikke hverken støvsuging eller for liten gjennomstrømming bli noe problem.

     

    me får sjå... Uansett så har jeg hørt at det byr på problemer å montere Antartica-blokken på mitt HK grunnet kondensatorer nær socketen... :( denne problemstillingen er forøvrig å finne i en annen tråd.

     

    Får vente til Aestek kommer med en utskiftbar topp...

×
×
  • Opprett ny...