Gå til innhold

ousman8

Medlemmer
  • Innlegg

    82
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ousman8

  1. Jeg har nettopp kjøpt en multi-fjernkontroll (Prestigo SRT9320/10) som jeg har linket opp med TV, forsterker, mm. GET HD PVR får jeg imidlertid ikke til å linke opp. Get finnes naturlig nok ikke på den forhåndsprogrammerte listen i fjernkontrollen, så jeg har forsøkt å gjøre det manuelt, ved å legge inn knapp for knapp. Da jeg skulle teste den, virket kun av/på-knappen, mens ingen annen funksjon virket (som kanalvalg mm).

     

    Er det andre som har linket GET-boksen inn på en multi-fjernkontroll, og hvordan gjør man det?

  2. Hei, jeg skal kjøpe en 50" plasma og har lenge tenkt meg en Panasonic - da dette lenge har vært omtalt om arvtager etter Pioneer. Nå har jeg imidlertid fått opp øynene for Samsungs plasma toppmodell: PS50B855. Den har fått god kritikk i Aftenposten-test , 28 mm tykk og griselekker! Pris ca 20.000.

     

    Noen som har erfaring med denne TVen eller har synspunkter på andre TVer som er verd å sjekke ut i denne prisklassen?

  3. Hei

     

    Jeg deler tråløst nettverk med naboen, og jeg tar inn signaler fra hans ruter. Problemet mitt er at signalet ikke er sterkt nok i hele huset mitt.

     

    Jeg har en Jensen ruter med et Jensen WLAN-kort (802.11g - 54 Mbps). Kan jeg på en eller annen måte bruke denne til å ta i mot signaler og sende videre forsterkede signaler?

     

    Jeg har blitt anbefalt en rangebooster, men er ikke helt sikker på hva det er, eller hvilken som evt passer til min ruter.

     

    Kan noen hjelpe meg?

  4. Hei

     

    Svigerinna mi har nettopp fått digital-TV, og ønsker mulighet for å ta opp programmer fra TV-en samt å spille DVD-er som hun leier. Skal hun satse på harddisk-opptaker eller en PVR?

     

    Jeg er rimelig blank (dog ikke like ille som svigerinnen), men jeg mener å ha lest om to show-stoppere:

    1) PVR: Kan ikke spille av DVD-plater

    2) HD-opptaker: Fungerer kun på analoge signaler

     

    Hvis kun en av disse stemmer, blir det et enkelt valg. Hvis begge stemmer, trenger hun et tredje alternativ. Forslag?

  5. En ting som mange hyller på Nikon D300 er de 51 fokuspunktene. Jeg trodde jeg kunne litt om kamera, men faller vel litt gjennom her.

     

    Hvorfor er 51 fokuspunkter bra? Jeg trodde i min naivitet at brukeren velger seg ETT fokuspunkt, så fokuserer kameraet i dette planet. Hvis dette faktisk er tilfelle, så må det være veldig vanskelig å måtte velge fokuspunkt i et kamera med 51 fokuspunkter! Det må jo være i sære spesialtilfeller at man ikke bare bruker ETT fokuspunkt, hvor man låser fokuset og flytter kameraet.

  6. Sitter her med mitt D50 og sikler på å et seksdobbelt så godt kamera – jeg går ut fra at nummereringen til Nikon er noenlunde lineær...

     

    Jeg er overbevist, som de fleste andre med slike pinhullkameraer som D50, at overgangen til D300 er et must. Jeg er ingen ekspert, men ser tilstrekkelig mange små fordeler med et bytte. En ting som mange hyller er de 51 fokuspunktene. Jeg trodde jeg kunne litt om kamera, men faller vel litt gjennom her.

     

    Hvorfor er 51 fokuspunkter bra? Jeg går ut fra at det gir bedre fokusering, men hvorfor? Jeg trodde i min naivitet brukeren velger seg ett fokuspunkt, så fokuserer kameraet i dette planet. Dette er neppe tilfellet – da ville det bli et helvete å ta bilde med et kamera med 51 fokuspunkter!

     

    Spørsmålet er jo om jeg er verdig et D300 hvis jeg ikke kan utnytte det, men ikke fortell det til kona mi...

  7. Jeg har bildene mine i Elements 5.0 og skal flytte alle sammen fra en PC til en ekstern harddisk. Først en oppklaring:

     

    Hvis en ønsker å flytte alle bildene fra en PC til en annen, må altså både katalogfilen og alle billedfilene ligge på nøyaktig samme adresse som på den ”opprinnelige” PC-en? Dvs f.eks fra c:\foto til c:\foto og fra c:\catalog til c:\catalog. Og da vil det funke? Vil da alle tagger også være med og vil alle stakkede bilder fortsatt være stakket?

     

    Hva da når jeg flytter bilder og katalogfil fra c:\foto til f:\foto? Vil dette funke?

  8. Så fint, da kan jeg jo levere bildene "der du jobber" ;-) Jeg går utfra at grunnen til at du stadig uttaler deg slik er at du ikke vil være inhabil i diskusjonene (redelig nok), men da har jeg heller ikke fått svar på spørsmålet mitt.

     

    Er det noen som vet om flere steder som leverer bilder uten hvite kanter oppe og nede uten å kutte hodet av modellen - og uten at kvaliteten er like dårlig som hos Postfoto?

     

    Dette burde være noe alle på forumet enten vet eller lurer på...

  9. Jeg er ingen fotoekspert, men stiller krav til fremkallingen av mine bilder så godt jeg kan. Før jeg bestiller mange bilder, har jeg samlet et lite utvalg og sendt de til tre ulike internett-fremkallere, hvor jeg prøver å få med meg begge ender av prisspekteret. Jeg har dog verken prøvd Aker foto (4-5 kr/bilde blir for drøyt til mitt bruk) eller ”ordentlig fotolab”.

     

    De tre firmaene er Foto-Olsen, Postfoto og Eurofoto. Fra sistnevnte bestilte jeg to kvaliteter: Supreme (standard) og DP Professional (høyeste kvalitet) hvor jeg valgte hhv uten og med automatisk korrigering. Sammenlikningen er kun gjort utfra hva jeg mener ser mest naturlig ut og utskriftene som likner mest på skjermen min.

     

    En kort konklusjon:

    • Eurofoto er overlegent best på opplasting, betaling og levering, men dette er underordnet kvaliteten (og delvis prisen) for meg.

    • Postfoto: Kvaliteten suger! Folk på bildene ser ut som de har flekktyfus og jeg tror jeg har fått fargeblindhet. Papiret er så tynt at det bølger seg. Et stort pluss for å slippe å kutte bilder fysisk i etterkant (se kommentar lengre ned). Pris 0,95/bilde (11x15/17)

    • Eurofoto: Supreme (u/korr) er best. Veldig bra bilder - så godt som identisk med skjermen! Supreme virker å ha samme kvalitet på papiret som DP Professional (m/korr), noe jeg synes var underlig. Prisforskjellen er 0,50. Jeg synes korrigeringen av mørke bilder hos DP Professional (m/korr) ga litt for mye lys (men fargene ble fortsatt gode). Pris: 1,39/bilde (10x13/15) for Supreme.

    • Foto-Olsen: Klarer ikke å se forskjell på disse og Eurofoto Supreme u/korr. Pris 1-3 kr avhenging av ant kopier

    • Vinnere av kvalitetstesten er Eurofoto (u/korr) og Foto-Olsen. For meg er bildene identiske, men det gjenstår selvsagt å se hvordan de ser ut om 10 år. Kommer tilbake til det...

    • Siden Eurofoto er best på alt annet også, velger jeg de for fremkalling

    Som en kommentar til dårlig automatisk korrigering: Hos Eurofoto kan man velge å få nøytrale bilder. Foto-Olsen sier ingenting om hva de gjør, men utfra bildene ser det ikke ut til at de gjør noen korrigering (heldigvis).

     

    En ting som jeg ikke har sett kommentert når det gjelder fremkalling er fit-in og fill-in. Jeg beskjærer ofte bildene mine digitalt før jeg fremkaller de, og velger selvsagt alltid fit-in. Dette betyr imidlertid at jeg får en møkkajobb å beskjære bildene mine fysisk etter fremkalling. Hos Postfoto får man laget bildet i den høyden man har bestilt, mens bredden på papiret justeres etter størrelsen på bildet. Det betyr at man kan bestille et kvadratisk bilde (eller panorama) uten å behøve å beskjære det i ettertid. Genialt - men kvaliteten er som nevnt elendig. Er det noen som fremkaller bildene på samme måte, men med bedre kvalitet?

  10. Jeg har en Compaq Evo n800c med 512 MB RAM som jeg ønsker å bygge ut så mye som mulig. Problemet mitt er hvordan jeg skal finne ut hvilke minnekort som passer. Noen forslag?

     

    Feks. finner jeg to tilsynelatende like kort (linker under), hvorav det dyreste er beskrevet å passe min PC, mens det billigste ikke nenver noen merker. Hva er forskjellen på disse, og kan jeg bruke den billigste?

     

    Kort 1

    Kort 2

     

    På forhånd takk for svar!

     

    Mvh

    En RAM-novise

     

    PS Er det andre enkle grep jeg kan gjøre med min PC for å øke ytelsen? (kanskje et litt stort spørsmål for en PS...)

  11. Jeg har en Sony HC85 som legger til datoinformasjon på tapen når jeg filmer. Når jeg skal overføre (capture) data fra kassett til PC finner jeg ikke igjen denne informasjonen.

     

    Jeg bruker Adobe Premiere 3.0 og overfører til avi-format. Er det noen som vet hvordan jeg kan finne datoinformasjon på avi-filen, eller er det instillinger jeg kan gjøre i Premiere for å få det frem?

     

    Jeg har lenge prøvd å løse dette problemet, for å legge til denne informasjonen for hånd vil ta veeeldig lang tid - og virker veldig unødvending når informasjonen ligger der!

     

    PS Beklager om dette er feilpostet. Regner med at "Bilderedigering og programvare" er for foto.

  12. Gitt følgende scenario:

    - har Nikon D50

    - ønsker et allround objektiv (har et Nikkor AF 50mm f/1.8D for portrett)

    - kan betale 7-8000 kr før det blir problemer på hjemmebane

    - tar stort sett ikke bilder for kunstens skyld, men for å skildre "virkeligheten", først og fremst egne barn

     

    - Er da Nikon 18-200 VRII det ultimate objektivet?

    - Finnes det gode alternativer?

    - Er det tåpelig å ikke dele det opp i f.eks 18-70 og 70-200?

  13. Jeg trodde jeg kjøpte en Nikkor AF 50mm f/1.8D. Jeg fulgte linken til Foto & Video Nett på https://prisguiden.no/product.php?productId=8707. Det viste seg imidlertid at akkurat Foto & Video Nett solgte Nikkor F 50mm f/1.8 - altså uten autofokus!

     

    Merkelig av Akam.no å legge to ulike linser på samme side, men det er så.

     

    Jeg lurer på om noen vet hvilke forskjeller det er på disse objektivene. Objektivet uten atofokus var nesten dobbelt så dyr som den med AF, så jeg regner med at den må ha andre kvaliteter...

  14. Noen som kan foreslå en billig telezoom til Nikon D50?

     

    Helst ønsker jeg å kunne ta bilder innendørs (skoleavslutning o.l.) uten blits (et alternativ å kjøpe ekstern blits?), men det er kanskje utopi å kunne kombinere med billig? Man må kanskje bruke stativ uansett...?

     

    Helst ønsker jeg nedre brennvidde rundt 28-35, slik at det blir litt mer allround enn f.eks en 100-300-linse.

     

    Prisen bør være under 3000.

     

    Ousman

     

    PS Som vanlig litt for mange spørsmål på en gang...

×
×
  • Opprett ny...