Gå til innhold

Paul HD

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Paul HD

  1. Vel, jeg tror dette sier mer om hvor mye britene bruker den enkelte maskin enn den faktiske holdbarheten gitt like mye bruk. At vannkoker og airfryer har kort levetid er ikke så overraskende fra et av de mest te drikkende og frityr spisende landene i verden. Jeg har vært gjennom 3 blendere, men har fortsatt den samme vannkokeren på litt over 10 år. Og brødristeren er godt over 20 år. Hvilke maskiner trur du jeg bruker mest....?

    • Liker 1
  2.  

    Så overbevis alle disse folka som trenger mer båndbredde til å gå opp til høyere pakke. Dette er et rent cashgrab fra telenor, de som ønsker høy hastighet kan velge dette.

    De som derimot ønsker lav stabil hastighet blir tvunget til å oppgradere. Vært gøy å sett statistikken for faktisk bruk av linjene til folk. 

     

    Jeg har fiber ifra eidsiva, og laveste valget jeg har er 50/50 til 550,- i mnd. Selv med netflix osv har jeg mye å gå på per nå og tviler på at jeg er alene.

    Mine foreldre ville klart seg med enda mindre, men har ikke noe valg. Enda verre skal det bli etterhvert som Telenor gir seg med å levere ting over kobbernettet. 

     

    Jeg har sett folk benytte villedende markedsføring som ikke stemmer med sannheten:

     

    30 Mbps - Mail og surf

    70 Mbps - Hjemmekontor

    120 Mbps - Film og spill

     

    Personlig ville jeg ikke sett for meg større behov for meg selv enn 30Mbps, og jeg kan fremdeles strømme YouTube og Netflix helt fint i denne hastigheten. Det er ikke mye bitrate som benyttes der, selv i UHD pga komprimering. Men en familie må dog kanskje over på 70 eller 100.

     

    Jeg synes det cashgrab, ja, de vil øke prisen på den laveste pakken slik at de kan få inn så mye som mulig på de som nesten ikke bruker nett men tvinges til å betale dette for å ha nettforbindelse. Jeg kjenner flere eldre som nå har gått over til å bare bruke mobildata og betale regninger på nett via tablet. Dette har vært en bedre mobil løsning for de som ikke har behov for mye nett i hverdagen annet enn å lese nyheter, facebook og regninger.

    Har imidlertid lav tro på hvor mange som klarer å gjennomføre dette.

    Bruker selv mobilt bredbånd og har sjeldent over 10 Mbps i nedlasting. Ofte rundt 5 Mbps. Har ingen problemer med å bruke netflix og youtube. Vet ikke oppløsningen på netflix, men jeg har stort sett ikke noe problem med å bruke 1080p (HD) på youtube. Jeg bor alene så kan skjønne at man trenger høyere hastighet med en større husstand. En kompis av meg har Telenor. Han startet med den laveste hastigheten, gikk over til den raskeste, så tilbake til den laveste igjen. Han merket ingen forskjell og de er en husstand med 6 personer som bruker internett.

    • Liker 1
  3.  

    Dere skriver at billig varianten av Tesla model 3 koster 35 000 dollar i USA. Hvor har dere det fra? Hvis jeg går inn på tesla.com så koster den billigste utgaven 27 000 dollar. https://www.tesla.com/model3/design#battery

    «After estimated savings» Kjøpsprisen er fra 35000$...

    Skal du være lur må du gjøre en bedre jobb enn som så ?

     

    Og hvor de har fått det fra at Tesla model 3s billigste versjon skal koste fra 35000 dollar? Ehh fra tesla selv... Musk har lovet en Tesla til denne prisen i flere år. Du er godt oppdatert? https://www.tesla.com/blog/35000-tesla-model-3-available-now?redirect=no

    Vel, jeg prøvde ikke å være lur. Jeg forsto bare ikke prisdifferansen. Noe du svarer på: «After estimated savings». Dette fikk jeg ikke med meg, my bad. Det skal sies at denne måten å prise en vare på ikke er lov i Norge, noe som tildels forklarer forvirringen min. Og jo da, jeg har fått med meg at Tesla har snakket om 35 000 dollar i flere år, men du har kanskje ikke fått med deg at Tesla har flere ganger satt opp og ned prisen på bilene sine, og forandret hva som er inkludert? En ting er prisen de lover, en annen ting er den faktiske prisen de kommer med. Det kunne jo også hende at Tesla hadde klart å produsere den billigste utgaven enda billigere, noe jeg håpet på. Så jeg stilte et enkelt spørsmål på noe jeg ikke forsto. Jeg er kanskje ikke like smart som deg, men du trenger ikke å kontre det med mobbing, eller?

  4. Finner ikke noe på sidene av alternativene som har data kontotroll som reduserer hastighet istedenfor fakturere fantasi priser pr. Mb  og har gratis bank Id finnes det? Må ha Telenor dekning da jeg ikke har annen dekning (jeg har prøvd).

     

    Sponz har telenor, gratis bank id og "full kontroll" som gjør at du kan stenge overforbruk av data, utenlandsbruk spesialnummer, innholdstjenester og båt/satelitt. Denne informasjonen kommer ikke godt frem på siden deres. Hadde den gjort det hadde jeg valgt Sponz, istedet har jeg akkurat byttet til Saga.

  5.  

    Bekymringen er vel like gjerne at små og mellomsmå internettselskaper ikke vil ha tilgang på den den teknologien som store internettselskaper kan utvikle. Youtube får en jobb å gjøre, men loven vil gjelde like mye for småsider, og de har ikke verktøyene eller ressursene til å lage dem. 

    Dette er vel en gjenganger i alle bransjer. De store selskapene har ressurser til lobbyister som overtaler politikerne til å lage nye lover og reguleringer. Så er det kun de store korporasjonene (1%´en) som har råd til å følge disse reguleringene, og med det presser de ut de små (flertallet), som igjen gjør at de tjener mer penger og tilegner seg mer makt. Flertallet (i teorien) velger politikerne, mens politikerne jobber for mindretallet. Vi kaller det demokrati, men det ligner mer på et diktatur.

    • Liker 3
  6. Så om alle land i verden bare plasserer disse beholderne nedi et sort hull, så er problemet løst?

    Det jeg vil frem til er at alle her inne har en forkjærlighet for kjernekraft, uten å objektivt se at det faktisk er noen litt - upraktiske ulemper med dette.

    Er jeg imot det - ikke nødvendigvis, men vi trenger en bedre måte å håndtere dette avfallet på en å bare grave det ned et sted og tenke at dette løser problemet. Er korttenkt, kanskje tom. litt idiotisk, å gjøre overnevnte.

     

    Enig. Jeg har sett noen dokumentarer og foredrag om kjernekraft. Under forutsetning av at informasjonen er riktig, finnes det i dag teknologi som kan gjenvinne avfallet. Den gamle teknologien/reaktorene klarer bare å utnytte 1% av energien, mens de nye 99%. Derfor er det flere kjernekraftverk som lagrer avfallet sitt på området til kraftverket i påvente på at reaktoren skal byttes ut med nyeste teknologi og de kan hente ut de gjenværende 98% av energien i avfallet. Hva som skjer etter dette vet jeg ikke. Men spørsmålet er om ikke avfallet nevnt i denne artikkelen kunne vært brukt som brensel i de nye reaktorene. De nye reaktorene skal også kunne ta imot forskjellig type bremsel (atom), men jeg er usikkert på detaljene rundt dette.

    • Liker 3
  7. Haha, 2300kr? Spar meg Apple. Denne "oppgraderingen" kunne de virkelig fått til uten å øke prisen med tanke på de marginene de allerede har. Skammelig.

     

    Jeg har forrige generasjon og er kjempefornøyd, men prisen var allerede stiv, og nå er den bare latterlig.

     

    Jeg er enig i det du sier, men du får de nye Airpodsene til samme pris som de gamle, da uten trådløs lading.

  8. Er det noen som liker den buede skjermen til P30 Pro, Mate 20 og 9, og Galaxy? Kan noen forklare meg hvorfor dere liker denne fremfor en flat skjerm som gir mer skjerm areal? Og gjerne noe mer enn at det ser bedre ut. Jeg forstår det ikke. Og alle jeg har pratet med som har en sånn telefon syntes dette skjermdesignet er tullete. Folk maser om at busslommen skal bli borte, men hva med at 10% (?) av skjermen blir flyttet til siden av telefonen? Dette designet er grunnen til at jeg ikke har kjøpt/kjøper en av disse modellene.

    • Liker 2
  9.  

    Men rett meg om jeg tar feil. Men er det slik at om man befinner seg ett sted med perfekt telia dekning hvor også ice har dekning, men f.eks bare middelmådig styrke. Vil telefonen da koble seg til ice eller telia sitt nett? Risikerer man da å ha middelmådig dekning på steder hvor telia har veldig god dekning fordi nettet til ice blir prioritert? Hvis ja blir det jo etter min mening ice sitt største ankepunkt.

     

    Så lenge dekningen er bra nok så velger den Ice. Med bra nok så mener jeg ingen forskjell på streaming, surfing, tale, sms. Så ja, den velger Ice 4 streker over 5 Telia, men det har ingen betynding i praksis. Nedlasting av store filer vil gå raskere hos Telia. Men du kan alltids låse mobilen til Telia permanent eller midlertidig.

    Jeg har ICE mobilt bredbånd. Nå er det sånn at ruteren automatisk velger mellom 450/800/1800 frekvensbånd, uten at jeg kan velge dette selv. De kaller ruteren sin for en Smart-ruter, selv om jeg mener den burde vært kalt Dum-ruter. Det har seg sånn at jeg har best dekning på 450 båndet, men best hastighet på 800 båndet. På 450 har jeg 4 av 5 streker i dekning og ca 0,5 Mbps nedlasting, men på 800 har jeg 2 av 5 streker og ca 10 Mbps nedlasting. Ruteren velger dekning fremfor hastighet, altså 450 båndet. Så i dette tilfelle har det veldig stor betydning. Så hvor stor betydning dette har kommer nok an på hvor man befinner seg.

  10. Har akkurat sendt denne mailen til Komplett:

     

    Til ledelsen

    Har ledelsen i Komplett faktisk reflektert over omdømme og tilliten til selskapet ved at de selger mobilkundene sine til ICE? Tror det er ganske mange som føler seg sviktet av Komplett. Jeg kan ikke prate for andre enn meg selv, men etter denne hendelsen er tilliten svekket og jeg velger heller andre tilbydere av elektronikk enn komplett.no. Dere forteller meg at jeg ikke kan stole på at dere følger opp meg som kunde i fremtiden. Jeg mener at dere har tilbudt det beste mobilabonnementet på markedet, og nå tar dere dette bort fra kundene deres. Hvorfor skal jeg da fortsette å være kunde hos dere? Det finnes mange andre gode tilbydere av elektronikk. Dere viser ikke lojalitet ovenfor meg, så hvorfor skal jeg gjøre det ovenfor dere? Mistenker at dere bommer med denne avgjørelsen.

  11. Jeg skulle gjerne ha lagt igjen 100 000,- på stereo hos Soundgarden, men jeg tør ikke å handle der. De butikkene jeg har vært i har ekstremt dårlig utvalg av demo-produkter. Første bud for å kjøpe stereo er å lytte. Det får man ikke hos Soundgarden. La oss si at de har ca. 50 forskjellige høyttaler modeller, men når jeg kommer i butikken er det tre modeller jeg kan lytte til (Jessheim). Flere modeller finnes ikke som demo noe sted i landet. Jeg har sjekket. Hifi-klubben derimot har store deler av produktspekteret som demo i butikk. Hver gang jeg har vært der har jeg blitt tilbudt å ta med meg demo hjem. Og du kan kjøpe et produkt, pakke det opp, prøve det, for så og få igjen alle pengene hvis du ikke er fornøyd. Ikke noe av dette får du hos Soundgarden. Soundgarden "reklamerer" med 30 dagers åpent kjøp, men de burde ha kalt det lukket kjøp. For du får bare igjen pengene hvis pakningen er uåpnet. Veldig synd, for Soundgarden har tilsynelatende mange bra produkter som ikke selges av noen andre i Norge. Men de bommer totalt på kundeservice. De viser jo at de ikke stoler på kundene sine. Resultatet er at jeg ikke stoler på Soundgarden. Nå vurderer jeg å reise til Sverige for å kjøpe de samme produktene som selges av Soundgarden.

    • Liker 5
  12. Det jeg savner er en test av strømbrudd og "nettbrudd". Digitale tidsur nullstiller seg ved et strømbrudd og fungerer ikke før man programmerer de på nytt. Hva skjer med de forskjellige smartpluggene ved et strømbrudd? Og hva skjer hvis nettet blir borte eller man skrur av ruteren? Jeg har en smart ruter/modem fra ICE. Det er den dummeste ruteren jeg har vært borti. Så jeg stoler ikke helt på dette smart stempelet.

  13. Tidligere jobbet jeg med ventilasjon. Der brukte vi ozon (O3) hvis det hadde blitt sopp- og bakterievekst i ventilasjonsanlegget. Etter hva jeg vet, desinfiserer ozon like bra som hydrogenperoksid. Kan hende jeg tar feil her. Men jeg vil tro at det er en mye billigere løsning, både i oppstart- og driftskostnad. Jeg har laget en ozonmaskin (20 gram/t) som kostet ca 500 kr i deler. Altså en veldig enkel konstruksjon. En tilsvarende maskin fra en norsk leverandør ligger på ca. 3000 kr og oppover.

  14. Google translate er jo en latterlig dårlig oversetter. Ca 90% av ordene jeg dytter inn i translate, greier den ikke å oversette. Forutsatt at jeg er god i engelsk og ikke oversetter de vanligste ordene. Den gamle ordboka fremstår som flere tiår forran når det kommer til oversetting. Skal bli morro å se hvordan en så dårlig tjeneste fungerer med denne teknologien.

    • Liker 1
  15. Vurderte å kjøpe en Electrocompaniet 6DX på swsg. De ville ikke ta den inn og la meg prøve den hjemme, så da fristet det ikke særlig for min del.

     

    På HiFi-klubben kan man nesten ikke gå inn uten at de sender noe med deg hjem for å prøve.

     

    Uansett veldig synd at de har gått konkurs.

     

    Har opplevd noe lignende. Ønsket at de skulle ta inn noen høyttallere til demo (ikke ta med hjem), men det var helt uaktuelt. De mener altså at jeg skal kjøpe et par høyttallere uten å lytte til de og uten noen mulighet for å levere de tilbake hvis jeg ikke er fornøyd. Kanskje bra at de går konkurs, sånn at de ser at de ikke kan drive butikk på den måten.

    • Liker 3
  16. Spaceworld Soundgarden er de dårligste i bransjen på service, så ikke så rart de er konk. Mens både Elkjøp, Power og Hi-fi Klubben har en eller annen form for åpent kjøp, er det ikke eksisterende hos Swsg.

    Første bud ved å kjøpe hifi er å lytte. Dra i en Hifi klubben butikk og de har nesten hele produkt utvalget til demo. Dra i en Swsg butikk og det finnes kun noe få produkter til demo. Spurte i en Swsg butikk om de kunne ta inn et spesifikt produkt til demo, men de hadde fått streng beskjed av ledelsen om å ikke ta inn flere demo produkter innen hifi, utenom de tre høyttalerne de hadde inne. What? Butikken har til og med et dedikert lytterom. Får jeg ikke lytte, gidder jeg heller ikke kjøpe. Der mistet de et potensielt kjøp på 80 000,- kr. Service'en til de ansatte var veldig bra. De virket like oppgitte som meg over hvordan ledelsen opererte. Og nå er de konk!

    • Liker 4
  17.  

    Musk hevder den vil bli 15 prosent raskere og bedre å kjøre enn en BMW M3, i tillegg til at den vil «slå alt i sin klasse på banen».

     

    Det er en test jeg gjerne skulle sett, så langt ser det ut som om tesla bare lar folk teste dragrace mot andre biler. Og en test på bane ville jo si mye mer om hvor godt bilen faktisk er skrudd sammen. Ingen tvil om at modell 3 vil vinne ett kort dragrace mot en M3, men at den kan slå en M3 på bane...det hadde vært artig å se.

    Grand tour sesong 2, med Jeremy Clarkson i førersetet har testet modelX på bane. Der gjorde den det ganske bra. Tror den ble sammenlignet med Corvette. Men Clarkson hadde ikke bare positive ting å si om bilen, så han hadde et innslag med 4 advokater i bilen for å unngå å bli saksøkt igjen. Husker dessverre ikke hvilken episode.

  18.  

    Hydrogen er bare på barnestadiet ennå og ikke helt klar for markedet ennå  (For dyrt)

    La oss si du har rett. I så fall, hvordan skal det for eksempel i 2035 kunne konkurrere mot hurtig/super-ladenettverket som sikkert er på hvert gatehjørne da? Tror du for eksempel at Toyota vil klare å finansiere 100 000 hydrogenstasjoner over hele verden bare for å unngå høna og egget-problematikken? Og i så fall, hvor mye tid tror du folk vil spare på f.eks en 1000 km langtur? Selve kjøretiden er jo lik med el og hydrogen, la oss si det er 100-sone hele veien, altså 10 timer. Det ene ladestoppet på elbilen vil sikkert ta under en halvtime. Hydrogen tar kanskje 10 minutter. Elbilen bruker altså 3% lengre tid på den turen. Er det nok til å overbevise kjøperne om at det er verd å velge et annet drivstoff i stedet for? Kanskje ladeeffekten tredobles så elbilen lades på 10 minutter i 2035? I 2035 stoler folk på det velprøvde, elbil. Hydrogen vil føles eksperimentelt. De samme argumentene om eksplosiv gass under trykk + kollisjoner/branner og inneffektiv energibruk vil bli tatt i bruk. Hydrogen vil kanskje aldri slå gjennom. Hurtiglading og batterier vil antagelig være så etablert, velprøvd og velfungerende at hydrogen ikke får noe angrepspunkt.

    Du kan bytte ut noen tall i regnestykket ditt. Du sier at: "Kanskje ladeeffekten tredobles så elbilen lades på 10 minutter i 2035?"

    Dette er hentet fra en pressemelding fra Fortum: "De nye hurtigladerne vil gi en effekt på 150-350 kilowatt (kW). Til sammenligning gir dagens hurtigladestasjoner i Fortums nettverk en makseffekt på 50 kW. Med dette tilbudet vil kommende elbiler kunne lade opptil 6 ganger raskere. De første fire hurtigladestasjonene med den nye standarden skal bygges i løpet av 2017." 2035, eller kanskje 2050 er her allerede. Og ja da er jeg enig at det blir enda vanskeligere for hydrogen å slå igjennom. Men med din logikk blir det like vanskelig for batteri biler å konkurrere mot bensin og diesel med stasjoner på nesten hvert gatehjørne.

  19.  

    Finns ett annat alternativ, rå kallpressad linolja först som ren som tränger in i trä och fyller ut porer. Sedan en färg bestående av rå linolja, lite kokt linolja och pigment av metalloxider som titanoxid och zinkvitt.

    Etterbehandling når dekkbeis og forskjellig bleikner kan gjøres med treolje på kledning.

    Man metter porer som ved boning av bil lakk, Raskt, billig og enkelt. Har sett kledning som bare er etterbehandlet med treolje fra 1982, og ser nytt ut.

    Men ja, det må gjøres før det flasser.

     

     

    Veldig interessant! Har tenkt at dette er fullt mulig siden en av grunnene til at vi må beise/male utendørs er at malingen tørker ut. Har spurt i malerforretning om dette, men de sier at holdbarheten er kort og oljen vil tørke og flasse på veggen. Så jeg lurer på om du vet hvor ofte man bør påføre treolje på veggen? Og hva slags treolje som er brukt? Man får jo treolje til 39,- for tre liter helt til 300,- for 3dl, med ulikt innhold. Jeg har selv prøvd med terrasse olje til 39,- for 3l, og veggen ser som nymalt ut, men usikker på om jeg bør gå for noe av høyere kvalitet.

    • Liker 1
  20.  

    Etterbehandling når dekkbeis og forskjellig bleikner kan gjøres med treolje på kledning.

    Man metter porer som ved boning av bil lakk, Raskt, billig og enkelt. Har sett kledning som bare er etterbehandlet med treolje fra 1982, og ser nytt ut.

    Men ja, det må gjøres før det flasser.

    Veldig interessant! Har tenkt at dette er fullt mulig siden en av grunnene til at vi må beise/male utendørs er at malingen tørker ut. Har spurt i malerforretning om dette, men de sier at holdbarheten er kort og oljen vil tørke og flasse på veggen. Så jeg lurer på om du vet hvor ofte man bør påføre treolje på veggen? Og hva slags treolje som er brukt? Man får jo treolje til 39,- for tre liter helt til 300,- for 3dl, med ulikt innhold. Jeg har selv prøvd med terrasse olje til 39,- for 3l, og veggen ser som nymalt ut, men usikker på om jeg bør gå for noe av høyere kvalitet.

    • Liker 1
  21. Hva med å tilby et abonnement hvor du betaler ekstra for all data over 1GB?

    Du betaler f.eks. 149,-/mnd inkludert tale, sms, mms og 1GB data. Data utover dette betaler du mindre per MB desto mer du bruker. 0,05,- per MB opptil 3GB, 0,04,- opptil 6GB, 0,03 opptil 15GB osv....På denne måten kan mobilselskapet ha den samme prisstrukturen de har i dag, men brukeren trenger ikke å bekymre seg for overforbruk, alltid ha tilgang på data, og man trenger ikke å bytte abonnement etter bruken. Og operatøren kan tilby ett abonnement som passer til alle.

×
×
  • Opprett ny...