Jump to content

QoP

Medlemmer
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

61 :)
 1. Jeg forsøkte meg også på softether, men fikk veldig dårlig hastighet. Løsningen for min del ble en OpenVPN - site to site VPN ved hjelp av pfsense, kjørt dette oppsettet noen mnd. nå og det er dønn stabilt. Nå får jeg 30/20 (som er max. det mobile bredbåndet på hytta kan levere) https://www.pfsense.org/download/ https://docs.netgate.com/pfsense/en/latest/book/openvpn/site-to-site-example-configuration-shared-key.html
 2. QoP

  Nokia 7 Plus

  Vet jeg svarer litt "off topic" nå, men om du har kjøpt telefonen i Norge, så er den vel fortsatt på garanti? - Om batteriet har blitt elendig så bør du jo kunne få det fikset gratis. - Slipper du også å risikere at den ender opp i søpla!
 3. Enkleste måte å få "Norske kanaler" - Ta med deg de du har hjemmefra. Altibox, Telenor og GET har Apple TV apper - Så kjøp en sånn! Så da trenger nett, og da har du noen alternativer. Mobilt bredbånd - Kontantkort - Svenskt 0. Sjekk om du har dekning her: https://coverage.tre.se/mim3/coverage_se/index.html 1. Kjøp en startpakke på Kjell og Company https://www.kjell.com/se/produkter/mobilt/mobilt-bredband/modem/alcatel-link-zone-med-hallon-20-gb-startpaket-p62100 2. Skaff deg en svensk venn! - Altså en du kan registrere kontantkortet på, få denne svenske vennen til å registrere kontantkortet på seg, og sett opp slik at du kan logge inn på "Mine sider" med e-post - Registrer ditt kredittkort og vips så har du mulighet til å fylle på med data når du trenger det. Pakker fra 5GB (89,-) - 200GB (299,-) for 30 dager. https://www.hallon.se/bredband Mobilt Bredbånd - Norsk -Ditt eksisterende bredbånd Kjøp deg en mobil bredbånds router - bestill et tilleggs - SIM kort fra din mobilleverandør - pass på at du har stor nok datapakke og kjør ivei! - ICE Net - Mobilt Bredbånd Ice har mobile bredbånd som kan benyttes i sverige, koster endel og har nok ikke verdens beste hastighet, men fungerer https://www.ice.no/mobilt-bredband/ Mobilt Bredbånd fra Telia https://www.telia.no/mobilt-bredband/ Kan benyttes i Norden og Baltikum på samme måte som i Norge.
 4. Jeg har IP telefoni fra Iplink og det fungerer utmerket hos meg. Jeg kjører riktignok hjemmesentralen i Bridge modus. Men jeg ser ingen grunn til at det ikke skulle fungere så lenge du får ett adapter fra iplink og kobler denne på hjemmenettet ditt, selv uten å ha sentralen i Brigdemodus. Skulle det vise seg at det ikke fungerer så får du bruke angreretten .
 5. Joda det kan du få men da må du som Jokkmokk med sokk skriver lenger opp i tråden her ta kontakt med ICE kundeservice! Så hjelper de deg!
 6. Om dere har mulighet for 20 mbit fast bredbånd, bør dere absolutt satse på det! - Mobilt bredbånd kan kanskje gi noe høyere hastighet, men med streaming, spilling, nedlasting osv går datapakkene fort unna. Se heller på en god løsning for QoS!
 7. QoP

  Nokia 7 Plus

  Du kan sette opp at SIM1 skal benyttes som standard på alle tre, innkommende vil fungere utmerket både Tale og SMS for begge SIM. Når du skriver SMS, kan du enhelt velge hvilket SIM som skal sende, og dersom du vil kan du også sette opp telefonen spør hvilket SIM som skan benyttes for telefonsamtaler. Men om du setter opp SIM 1 som standard så vil telefonen kun ringe ut via det! Hadde jeg vært deg så hadde jeg satt inn et simkort til i telefonen din og testet
 8. QoP

  Nokia 7 Plus

  Jeg har 2 SIM-kort i min. Har ett ekstra datakort fra keepgo for å slippe å betale blodpris til min norske leverandør for databruk utenfor EU. Funker perfekt! Man styrer hvilket kort som skal brukes for data og hvilket som er primært for tale og SMS.
 9. Her har Chili mobil som den eneste i Norge lansert ett "fri bruk" abn. - Videre setter de noen begrensninger for hvordan det kan og ikke kan brukes. Grensen er satt for å hindre misbruk. En "vanlig" storforbruker (som dette abn. er beregnet på) klarer seg godt innenfor denne. Da har jeg personlig vanskelig for å synes synd på noen som aktivt går inn for å se hvor langt man kan tøye strikken før den ryker! 50 og 100 gigabyte "hastighetstest" – Tull og tøys! Stor takk til Chili som faktisk gjør noe bra for mobilbrukerne i Norge!! Da får heller de som ikke er fornøyd med forbeholdene for abn. finne seg en annen leverandør.
 10. QoP

  Nokia 7 Plus

  Får den vel tirsdag/onsdag da.Når bestilte du? - Jeg venter fortsatt på at min skal sendes og jeg bestilte forrige uke. Den som venter på noe godt.... Bestilte dagen etter elkjøp la den ut på nettsidene. OK- Da er det bare å smøre seg med en god dose tålmodighet - Takk for svar!
 11. QoP

  Nokia 7 Plus

  Får den vel tirsdag/onsdag da. Når bestilte du? - Jeg venter fortsatt på at min skal sendes og jeg bestilte forrige uke. Den som venter på noe godt....
 12. Jeg har i løpet av de siste tre årene hatt både Get (Coax), Canal Digital (Fiber) og Altibox, jeg er ikke i tvil et sekund hvem som er best. Altibox! Jeg er på deres nye TV løsning med 300/300 nett og den nye TV boksen! Fungerer helt utmerket! TV løsningen er kjapp og fin, bra med funksjonalitet! - Både Get og Canal Digital sine løsninger synes jeg var tregere, men de har sikkert blitt bedre de senere årene de også! Det eneste jeg savner fra Altibox er en app for AppleTV som de tydeligvis sliter med å få klar. Så jeg vil helt klart anbefale Altibox både for nett og TV
 13. I følge de som har prøvd så skal det fungere. Jeg vil råde deg til å lese litt i denne tråden: https://freak.no/forum/showthread.php?t=219922&page=38 Her finner du nok det du trenger om du leter litt! Den er lang men mange flinke folk som har delt sine erfaringer og forslag. Lykke til !
 14. Hei, Det kommer vel litt an på hvordan du tenker/ser det for deg. Dersom du bruker hjemmesentralen til Altibox som router (altså ikke i bridge modus) så kan du kjøre alt over en kabel, så lenge du har en switch i andre enden som støtter IGMP snooping. Fra denne kan du da ta ut en til TV boksen og x antall til annet nettverks utstyr. Så kommer litt an på hva du legger i "utstyr fra Ubiquiti" dersom det bare er AccessPoints så er det jo ikke noe i veien for å gjøre det på denne måten. (Dersom den begrensede funksjonaliteten i hjemmesentralen holder for deg) Hjemme har jeg gjort følgende: Jeg trenger ikke mer funksjonalitet på "router" enn det hjemmesentralen tilbyr. - Så lenge jeg får satt opp Port-forwarding så er mye gjort. Altibox FMG hjemmesentral Kablet TP kabel fra hjemmesentral til TV-benk Enkel switch med støtte for IGMP snooping i TV-Benk Fra denne tar jeg ut en kabel til ny TV boks "Q22" og tar ut nett til Apple TV, et Wireless AP osv. fra switchen. Kablet TP fra hjemmesentral til 2 etg - der jeg har samme type switch koblet til et mediesenter og ett annet Wireless AP. Jeg ønsket i utgangspunktet å ha hjemmesentral i Bridge modus for å kunne administrere alt selv, men orket ikke tanken på å trekke nye kabler. Og så langt fungerer det utmerket. Så bare håper jeg på at jeg svarte på det du lurte på! - om ikke så er det garantert noen her inne som har noen gode forslag til VLAN tagging og på så sett få det til å fungere.
 15. Kan selvfølgelig være flere årsaker til problemet, men har vært borte i noe av det samme tidligere. Kobler du til telefonen trådløst? - Da er det to ting du kan teste: 1. Slett telefonen under "Administrere kjente nettverk" på PC'en din og forsøk å koble til på nytt. 2. Endre navnet på telefonen din under Instillinger-generelt-om, forsøk deretter å koble til på nytt fra PC'en Dersom du bruker kabel vil jeg anbefale å av installere itunes på maskinen og deretter installere siste versjon, og se om du får det til å fungere da.
×
×
 • Create New...