Gå til innhold

oaeide

Medlemmer
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oaeide

  1. Hei. For en liten stund tilbake bygde jeg denne htpcen. Som dere kan se er den uten GPU, siden prosessoren har SB. Problemet er at med win7 så kommer det en "stripe" ca 1/4 av skjermhøyden (fra toppen) Akkurat som pcen ikke er kraftig nok, eller at det er noe i veien med kodekene. Dette skjer både i boxee, og vlc. Dette gjelder fra alt til 480, 720 og 1080p. Jeg har flere steder lest om folk med tilsvarende oppsett som fint kjører 1080p, så det burde fungere, men jeg har ikke funnet en guide til oppsett.

     

    Har forøvrig lagt inn CCCP, har det noe med saken å gjøre?

     

    Hjelp mottas med STOR takk!

  2. Tusen takk! Tror jeg går for det hk som du linket. Win7 på 30gb har jeg prøvd, uten videre suksess, etter en stund spiste oppdateringer etc opp slik plassen at jeg hele tiden måtte drive å slette ting. Mulig det er noen triks jeg ikke brukte, som disable av hibernate, etc..skal se litt på det.

     

    Da blir det 2100T, men siden jeg må ha veldig høy WAF, så lurer jeg på om ikke vifte på kjøler blir litt for bråkete?

  3. Da jeg ser at min nåværende htpc ikke klarer kravene når det kommer til bluray og 1080p-avspilling, tenkte jeg å oppgradere litt.

     

    Her er listen så langt, men siden det er lenge siden jeg har bygd noe, er det et par ting jeg hadde håpet på å få litt hjelp med :)

     

    #1: Hvilken ram passer til dette hk/prosessor? Regner med at 4gb holder, men hvilken Mhz/ddr/timing etc?

     

    #2 Passer dette hk til htpc-bruk? Har det støtte for å bruke IGP-en til prosessoren? (sandy bridge)

     

    #3 Vil dette oppsettet fungere med Ubuntu/Boxee eller må jeg kjøre Win7+boxee. Dersom det kjører fint på ubuntu, trenger jeg ikke ssd-en, da jeg har en på 30gb allerede.

     

    #4 Burde jeg gå for Intel Core i3 2100 eller Intel Core i3 2100T (hva er forskjellen?)

     

    #5 Er det noen som har et forslag til en kjøler som passer inn i Antec fusion remote, samt på prosessoren? pr nå har jeg Scythe Ninja Mini, men jeg tror ikke den kommer med kit til 1155.

     

    Jeg har allerede kabinett, cd/bd avspiller, samt PSU fra den gamle htpcen.

     

    Håper det er noen dyktige mennesker som kan hjelpe meg litt på vei :)

  4. Etter å ha ignorert råd fra flere om å kjøre to Velociraptors i raid0 har jeg nå (etter ca 6 mnd) fått denne feilmeldingen. Virker som at dette var en ikke uvanlig feil på Windows XP, for det er mye hjelp å finne der via google. Det blir der foreslått å kjøre chkdsk /r, samt fixboot.

     

    Har kjørt Win7 sin Startup repair uten at den fikser problemet. (Husker ikke feilmeldingen i farten, skal legge den inn senere)

     

    Prøvde så å kjøre chkdsk C: /r, fra CMD på win7 sin repair cd, men den ga at filsystemet var RAW på C:, og at den ikke kunne jobbe med det. Jeg er ikke 100% sikker på om den valgte å kalle systemdisken C: etter at raidet var satt opp, men jeg mener det var det. Er det fordi noen sektorer eller filsystemet er skadet at den kommer opp med dette?

     

    Trenger litt input på hvordan fortsette, har lastet ned Ultimate Boot nå, og kommer til å prøve meg fram med den, men idèer mottas med stor takk.

     

    Evt også fremgangsmåte for å hente ut dataen på?

     

    PS: Dette var noe som skjedde etter en vanlig shutdown, uten forvarsel og ingen strømbrudd, etc.

  5. Tusen takk for svar! Bytter HK til gigabyte hk'et :)

     

    Kommer også til kjøre linux istedenfor. Forslag til disto?

     

    Så jeg kommer til å trenge 1000rpm'er for å ha passiv kjøling på cpu? Har blitt veldig glad i Noctua 800rpm'en, da disse er lydløse. Hører man nexus vifta om man sitter 2-3 meter i fra HTPC'en?

     

    Kommer til å gå for SSD, hva med denne eller denne?

  6. Hei! Har sittet noen uker å lest denne delen av forumet, og bestemt meg for å bygge min første HTPC. Etter å ha satt sammen en handlevogn sitter jeg igjen med noen spørsmål som jeg håpte at noen av dere med peiling kunne svart på.

     

    Handlevognen slik den ser ut nå

    prosessoren som skal brukes er en Intel Core2duo E6400 som jeg har fra før. Har ikke funnet hdd enda.

     

    HTPCen skal stå i stua koblet til en plasmatv, og må ha mulighet for å spille alt, inkl 1080p. Den skal kjøre xp/vista med XBMC eller tilsv. og planen var at den skulle hente all media fra en server (via kabel 100Mbps) som står i et annet rom. Tar sikte på å få en stille og strømsvak pc.

     

    Det jeg lurer på er:

     

    1: Vil dette hovedkortet kunne kjøre 1080p etc uten eget grafikkort?

    2: Er det en dum idè å legge opp til at alt skal hentes fra serveren? Er 100Mbit for lite? Kanskje ha harddisker i HTPC'en istedenfor?

    3: Vil Scythe Ninja Mini'en kunne kjøle prosessoren passivt?

    4: Burde jeg bytte ut HK med dette?

    5: Noen som har erfaring med den strømforsyningen? Bråker den? Burde jeg gå for en med avtagbare kabler for å få bedre luftflyt?

    6: Noen tips til harddisk? Hadde tenkt på en SSD for støyen sin del..

     

    Takker på forhånd for eventuelle svar :)

  7. Hei! Lurer på om noen kan anbefale en billig og stille strømforsyning til den gamle pcen min. Tenker på å sette den opp som server, men vil ha den litt mer stillegående. Strømforsyningen som står i nå er "Silver Power Strømforsyning ATX-400W".

     

    Litt info om hardware:

     

    Gigabyte GA-K8NF-9

    AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.0 Ghz BOXED

    Socket 939 Dual-Core

    OCZ 1024MB Gold Series Gamer eXtreme Ed.

    PC-3500 2x512MB (2-2-2-5)@2,8V 433Mhz

    Seagate 250GB S-ATA NCQ 7200RPM

    Barracuda 7200.7 8MB cache

     

    Har fungert greit med den strømforsyninga på 400W, så det holder vel med en 500W. Hadde ikke skada om den hadde lavt strømforbruk i tillegg.

  8. Hei, klarte å kjøpe 2 stk velociraptors uten icepack'en, dvs at den er 2.5" stor, så lurer på om nokon veit om ein stad som seller "rammer" til denne disken (for montering i vanlig stasjonert kabinett). Bør helst vere støydempande og kjølande. Eller kanskje nokon har ein Icepack dei vil selge?

  9. Hei. I prosessen med anskaffelse av ny stasjonær støtte eg på eit problem. Valg av ram. Oppsettet ser slik ut no, men eg skulle helst ha sett at det var meir ram. Er det nokon som har forslag til rambrikker? Treng eg egentlig trekanals? Pcen skal brukast til noko speling, men mest til operasjonar som transcoding av Mkv --> Vob, samt photoshop etc. Kjem til å kjøyre vista/Windows7 etter kvart, + at eg kjem til å ha Vmware med linux gåande.

     

    Er ikkje så veldig inne på timings etc, så hadde vert fint med litt eksperthjelp!

  10. Virker som du ikkje er intressert i å redde bildene dine.

    Klikk på linken så ser du kor masse det koster.

     

    http://ibas.no/ontrack-datarecovery/privat...o-recovery.html

     

     

    Han sier vel ganske ettertrykkelig at han faktisk er intressert i det, så den diskusjonen kan vel lett droppes.

     

    Hadde samme problemet, deler av eksterndisken forsvant. Henta det fram igjen med GetDataBack. Hvis du får tak i fullversjonen av programmet kan du enkelt få tak i filene igjen. Det beste er da å gjenopprette de på din HDD, og formatere eksterndisken din etterpå.

  11. Tusen takk for svar! Bra at det endelig kommer noen med peiling inn på nettverksdelen av forumet - de som er her fra før er enten late, eller ikke så flinke som de tror. Nå kommer sikkert denne tråden til å bli stengt fordi den er "for gammel" da, men alikevel.

     

    Jeg har vert så heldig at alle mine problem løste seg med SP2 :D

     

    Men bare for nyskjerrighetens skyld - hvordan funker bridge, hva gjør den? Ipen jeg får fra ipconfig er min lan ip, altså 192.168.1.34.

×
×
  • Opprett ny...