Gå til innhold

Jooakim

Medlemmer
  • Innlegg

    5 848
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jooakim

  1. Ettersom enkeltpersonforetak kun er et registreringsmessig forhold, ikke et forhold av juridisk eller skattemessig betydning, er dette uproblematisk. Dette er ingenting å bry skattemyndighetene med - både før og etter 12. september er det du som er skattesubjekt, uavhengig av om fakturaen inneholder et org.nr. eller ei.

     

    Det kunne fått betydning hvis det hadde vært snakk om stiftelsen av et aksjeselskap.

     

    Den gangen jeg registrerte ENK hadde jeg inngående bilag fem måneder bakover i tid da jeg fikk registreringspapirene (internettleverandør som forskuddsfakturerte grovt).

    Vel, det vil jo være et brudd på bokføringsloven å utstede faktura uten org.nr.

     

    Som det blir nevnt vil det være relativt uproblematisk om du fakturerer etter opprettelsen. Du må derimot vurdere spesifikasjon og fakturering opp mot reglene i merverdiavgiftsloven med hensyn til registreringsdato mv.

  2. Barteravtaler skal gå i o,-.

     

    På inntektssiden finner jeg kontoer for barteravtaler, men ikke klart å finne noen på kostnadssiden.

     

    Feks.

    Et firma sponsor bedriften med 50.000,- til bruk av firmaets festhall.

    Da antar jeg har 50.000,- inntektsføres på feks. 3020. Men hvor skal det kostnadsføres - hvilken konto?

    Jeg skjønner ikke helt avtalen her. Firma har en festhall og lar din bedrift bruke denne hallen. Bruken av hallen har en verdi til kr 50 000. For at dette skal være en barteravtale må din bedrift gi noe tilbake til firmaet?

     

    Dersom dere eksempelvis markedsfører firmaet på hjemmeside, til dine ansatte og kanskje på festen - så har din bedrift og firmaet kanskje avtalt at verdien for denne markedsføringen er kr 50 000?

     

    I så fall gjør du som nevnt over her, din bedrift kostnadsfører kr 50 000 for bruk av lokalet og inntektsfører kr 50 000 i utgående salg av tjenester (markedsføring) til kr 50 000 - med motregning i balansen.

     

    Pass på at merverdiavgiftsbehandling her blir korrekt, i tilfelle det eksempelvis er leveres servering sammen med festhallen (selskapslokalet).

  3. Hei.

     

    Jeg har tenkt å kjøpe nye øreplugger (eller in-ear høretelefoner) som er kablet - altså ikke trådløse. Jeg må ha runde plugger og ikke noen som er "øreformet" (slik som Bose mv). Maksbudsjett er kr. 950. 

     

    Disse skal i utgangspunktet brukes til musikk, men jeg vil også ha anledning til å bruke de for telefonsamtaler (iPhone 8-vennlig). Jeg har hatt RHA MA570 tidligere som fungerte fint, men som ble ødelagt av hunden min.. Jeg vurderer derfor å kjøpe RHA MA750i - men om dere har bedre tips til bedre plugger, så mottar jeg det med takk.

  4. Heisann!

     

    Jeg sliter litt med nettet om dagen ved at det kommer opp gul trekant over WiFi-symbolet som sier "Ingen internett-tilgang. Sikret". Dette skjer av og til på PC og mobil (men sjeldent på TV - selv om det har skjedd oftere de siste dagene). Nå kan jeg være på nett noen minutter før det faller ut med feilmelding som nevnt. Jeg har fått feilmeldingen før, men da var det mer at jeg ikke fikk koblet til med mindre jeg restartet ruter først. Nå hjelper det å skru av modem+ruter og da går det som regel fint for TV, men jeg kan fortsatt plutselig miste nettilgangen på PC/mobil (det skjer som regel samtidig).

     

    Jeg har nett fra Get, har slått på automatisk innhenting av IP-adresse i win-config og har en Cisco epc3010 (kobling til vegg) med ethernet til D-Link DIR-615. Signalet er perfekt. Ut i fra det jeg har lest, kan det være lurt å tilegne faste IP-adresser til enhetene, men hvordan vil det fungere hvis jeg f.eks. skal ha besøk som vil låne wifi? Jeg er ikke veldig kjent i D-Linkoppsettet, så om jeg må styre der inne, hadde jeg satt pris på en D-Link for dummies-versjon :)

  5. Hei,

     

    jeg er på jakt etter firkantede oppbevaringsbokser i plast for oppbevaring av krydder og tørrvarer. Det er jammen ikke lett å finne bokser som er små (f.eks. for bakepulver som jeg ikke bruker veldig ofte) - så jeg lurer på om noen vet om hvor jeg kan få kjøpt oppbevaringsbokser (plastikk) hvor jeg i større grad kan velge mellom mindre bokser (f.eks. 100ml) enn det jeg stort sett finner på nett - lignende condi (link: http://condi.dk/da/product/condi/condiboette-280ml-firk-uden-laag).

  6.  

    Ville dere gått for QE55Q7FAMT (kr. 15 990), eller 55POS901F (kr. 14 790)?

    Mellom de to? Philips OLED helt klart.

    Hvis spill og inputlag er viktig har du også mulighet til å kjøpe KD55XE9005, som er en bedre TV enn Q7- og Q8-modellene til Samsung

     

    Takk! Hvordan er Sonyen bedre enn Samsungs QLED?

     

    Og hva mener dere med spill- og inputlag? Hva slags input?

     

    (Eller, HVOR ille er laggingen på Philips/Samsung/Sony?)

  7. Hei igjen.

     

    Har dere noen tips til en TV til 16k eller mindre? Sist TV jeg kjøpte var fra Samsung (link) og den var jeg veldig fornøyd med. Jeg har sett litt rundt, og virker som om mange anbefaler LG - men hvor mye bør en tenke på det at en del har opplevd at logoer osv har brent seg fast i skjermen (f.eks. http://www.dinside.no/bolig/produsenten-sier-innbrenning-ikke-gar-pa-garantien-men-ikke-la-det-stoppe-deg/67383986)?

  8. Hei,

     

    er på jakt etter ny TV, og tenkte å lese noen tester før jeg eventuelt spør om råd her. Etter å ha sett på tek.no, Lyd & Bilde, mv. er alle test-objektene (med mindre testen er veldig gammel) priset noen tusen over mitt budsjett. Paradoksalt nok virker det som om de fleste testene til tek.no alltid oppgir "dyr" som et minus i testene sine (så hvorfor ikke teste noen som er mindre dyr...?).

     

    Så, er det noen som kan anbefale noen gode test-portaler som tester TV-er som er priset til under 20k?

  9. Heisann!

     

    Etter å ha smakt noen ordentlige hasselnøtter fra Italia (Milano), så klarer jeg ikke å spise de vanlige, mildt sagt kjipe, hasselnøttene som selges i Norge. Har noen tips om hvor jeg kan få kjøpt gode hasselnøtter, helst i Bergen (kan til nøds kjøpe fra norsk netthandel)? :)

  10. Hei, og beklager litt dårlig emnefelt, men dette skyldes at jeg ikke helt vet hvordan jeg skal forklare det, og dermed ikke hvordan jeg skal google heller.

     

    Uansett, jeg ser etter tallerkener som ser ut som dette ( http://www.ikea.com/no/no/images/products/stockholm-dyp-tallerken-hvit__0177469_PE330457_S4.JPG ),altså som en vanlig tallerken med en liten skål i midten, eventuelt en skål med flat keramikk rundt. Den til IKEA (linken) synes jeg har for vid/stor skål, og jeg ser etter en som er litt mer smal. Om dere ikke forstår hva jeg mener, kan jeg finne flere bilder av slike tallerkener (men hvor det ikke er fra et utsalgssted).

    Jeg vil helst foretrekke å kunne kjøpe dette i en fysisk butikk (i Bergen), men om det ikke er mulig, så blir det vel helst fra nett i Norge.

  11. Hei.

     

    Jeg klarte å opprette min eksterne LaCie-disk med to partisjoner, fremfor én. Jeg leste at jeg kunne slette de to partisjonene, for så å opprette en ny. Etter å ha gjort dette, ble den nye partisjonen opprettet som en "RAW"-disk, men som ikke kan formateres fordi "systemet ikke finner angitt fil".

    post-43699-0-89210000-1471546943_thumb.png post-43699-0-89258700-1471546945_thumb.png

     

    (1) Om jeg nå høyreklikker, og velger enten "Formater" og går videre eller "Endre stasjonsbokstav og -baner", så kommer følgende feilmelding opp:

    post-43699-0-78530300-1471546947_thumb.png

     

    (2) Det som går an, er å høyreklikke og trykke på "slett volum".

     

    (3) Etter å ha slettet volum, for så å trykke på "nytt volum", velger jeg følgende:

    post-43699-0-18129000-1471547217_thumb.png og post-43699-0-94385100-1471547221_thumb.png

    Da kommer disse to feilmeldingene opp:

    post-43699-0-88608200-1471547227_thumb.png og post-43699-0-60598100-1471547230_thumb.png

     

    ... og jeg er tilbake til (1) når jeg prøver å gjøre som de to feilmeldingene sier.

     

    Noen råd for hva jeg kan gjøre, eventuelt prøve å gjøre?

  12. Hallo! Jeg går på 2.året nå og har noen spørsmål.

     

    Hvordan anbefaler dere og jobbe med fagene mikroøkonomi og finansregnskap og regnskapsanalyse?

    Spesielt i mikro, er det noe tilleggslitteratur som bør kjøpes, fordi synes det er svært dårlig med oppgaver i boka.

    Det er mulig du får oppgaver på it's learning. I fin.regn er det lurt å fokusere veldig på testprogrammet på it's learning - ta de flere ganger! ;)
×
×
  • Opprett ny...