Gå til innhold

Marlise

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Marlise

  1. :w00t:

    Da er Dell M60 utprøvd! Litt skuffet over bredskjemstørrelsen. Ikke det beste for DAK/CAD.. Men med docking, 2 skjermer og en KVM-svitsj sitte jeg med 2 maksiner og 3 skjermer. Luxus, men funksjonabelt... og bortskjemt.

    Har hatt noe trøbbel med bordmaskina. Og da har M60 vært god å ha.

    Men en ting mangler jeg.: Et eksternt tastatur og mus som er egna for laptop i friluft (hytte og bil). Må nesten ha det når jeg ikke er kobla opp i hjemmet. Har noen peiling/anbefaling i den retning? . Mest kresen på musa (hvem er ikke det?) Må ha opptil flere knapper for programmering. Spes. innstilling for tegneprogrammet. :(

  2. Hei

    Jeg tenkte jeg skulle legge til et tips for de som skal kjøpe datamaskin, og da særlig dell. Istedenfor å se på internett og bestill i konfiguratoren der så ring og prut. Innenfor data har man også loven at man kan prute på alt. Ingenting er "dårlig gjort" når man kommer til å bruke rundt 15 000 kr på noe. ....

    Hei!

    Jeg tok vel opp dette med online kontra personlig kontakt i et tidligere innlegg. For mitt vedkommende forgikk alt pr. e-mail pga. at jeg varslet fra om mine hørselproblemer og at jeg helst slapp telefonkontakt. Det gikk helt greitt, og med en personlig og hyggelig "atmosfære".

    Maskina tok det nøyaktig en uke fra jeg bestilte til jeg fomla opp pappeskene hjemme. Men M60 er vel heller ingen maskin som massene ligger flate etter, så den var nok på lager. (M60 er en arbeidsstasjonmodell av Latitude) Var litt spent på det nye grafikkortet nVidia Quadro FX Go1000, men det fungerer utmerket. Også med 2 skjermer. Jeg bomma kanskje litt med skjermstørrelsen. Hadde nok vært bedre med en ren 15" skjerm til mitt formål. Men har funnet en måte å takle innstillnga på, slik at jeg kan bruke hele skjermflata og at en sirkel ser ut som sirkel og ikke en oval. Bruker et Logitec Cordless keyboard/mouse system. Har litt problem med at den av og til ikke er med under oppstart. Bruker en BenQ 991 som andreskjerm. Det er et hyggelig bekjentskap. Meget lyssterk og klar.

    Men fortsatt ingen napp på mitt bluetoothspørsmål. Om det blir komplikasjoner mellom Bluetoothutstyret jeg bruker på bordmaskina, og en event. bluetoothinnstallasjon på laptoppen.

    :no:

  3. Spekulerte litt på om jeg skulle starte en ny tråd. Men jeg nøster på den samme.

    Maskina er bra den, Dell M60, men i farten glemte jeg bluetooth. Har fått dingsen, men spekulerer på om dette kan gi komplikasjoner med annen blutoothutstyr i nærheten. Som den datafreaken jeg er, var jeg raskt ute med å anskaffe meg Logitech diNivo. Denne har gitt meg noen overraskelser da jeg bruker høreapp. og har bluetoothteleslynge mot mobilen. Bla. flere bluescreen før jeg oppfattet poenget med teleslynga. Slo den av og bluescreen forsvant. Nå lurer jeg på om dette skjer hvis jeg har en bærbar med bluetooth som arbeidskamerat??

    Noen som har teknisk innsikt om dette emne?? Eller kanskje en anbefalig om egen tråd? :dontgetit:

  4. Såg en aprilspøk her på en tråd..Om en Dell 8600 som eksploderte!. Jeg ble utsatt for en spøk sjøl i dag : ...........

    Det var i så fall en dårlig spøk. For maskina kom faktisk i dag. På dagen en uke etter bestilling! Lite greie på det, men den virker meeeeget bra.. Metall i chassis. Utmerket tastatur. Og knall skjerm!! Har en Samsung 191t som i sin tid fikk en 6'er i test . Ikke sammenlignbart! Kjører en oppløsning på 1920x1200. Ingen problem...Partisjonert og Norton er på vei inn på HD. Blir vel full av alskens svineri den her å etter hvert. Kobla til en Logitec Cordless, så i morgen er jeg i gang med tegning på denne krabaten. Passa godt da WinXP gikk i stå på bordmaskina. Men har inst. Win2000 på en partisjon for å unngå hel stopp i arbeidet. Nei, nå må jeg ned til madammen. :love: Sitt der for seg sjøl med heklinga.

    Ha en trivelig natt foran skjermen.. :thumbs:

  5. Såg en aprilspøk her på en tråd..Om en Dell 8600 som ekploderte!. Jeg ble utsatt for en spøk sjøl i dag : Den pc'n jeg bestilte, DellM60, skulle leveres 8. april. Skjærtorsdag!!!:dontgetit: . Hvis det er tilfelle må jeg avblåse påsketuren tidlig. Tror jeg tar det som en spøk!! :laugh: Så tjenestevillig er ikke Linjegods??

  6. Er ikke 100% nede i den mekaniske naturen i en HD, .......

    Takk. fikk ny input der... Har ikke hatt tid til inngående studier av PC'n indre.

    Holder på å klaske i hop en tegning til en byggesak som skal omsøkes etter påske. Ganske anstrengende det her. Full jobb + "nesten" full jobb. Men når en ikke kan si nei så... blir det vel slik. Skal kjøpe meg en Samsungskjerm til. Så de pengan jeg sparte... forsvinn lell. Har en 191t + en NEC FP1355. Den sistnevnet gir fra seg så mye varme at badebukse hadde vært rett kontorantrekk. Flyttes nå over til rektorens plass. Den er ikke så ofte besøkt. Det blir vel en 193T no tenkjer jeg... Foretrekker 19" istd. for 17. Da jeg fortrekker en viss avstand til skjermen.

    Skal gi i fra meg et grynt når M60'ern er på plass. Og i gangsatt. Blir vel noen nedturer tenker jeg... :hmm:

  7. C: er forbehold OS og software, D: for diverse TEMP ting, E: for kildekode, F: for div. programmeringsverktøy, G: for dokumenter og H: for resten :-) Helt enig, ikke optimalt med tanke på plassutnyttelse, men veldig greit for å skille viktige ting fra hverandre......

    Hei! Har noe av den samme oppbygninga på "bord-maskina". Men det blir neppe så oppdelt på den bærbare. Bare en Hd på 60gb. Der blir det vel en 2-deling tenker jeg. Skal jo ta bacup etterhvert så.. Maxtor ekstern auto bacup kl. 22 hver kveld.

    Noen småproblemer ser jeg. .. Har hatt PC noen år, men noen stor systemekspert er jeg ikke. Benytter meg av Diskeeper og Norton Systemwork til vedlikehold. Men tross pc-bruk i 15 år har jeg ikke opplevd bad sector! Hva for HD står i din nw8000?? Bestilte Dell-saken fredag.. Men i kampens hete glemte jeg å nevne bluetooth. Var raskt frempå i dag for å sikre at dette ble med. Men maskina var sendt..!! Og blir levert fredag eller over helga.. Måtte be om utsettelse pga påske. Historiens første utsettelse i DELL! Som plaster på såret for å ha glemt bluetooth skulle de legge ved en når maskina kom til Norge. Priset under den som står i online! Installasjonsveiledning fikk jeg pr mail i dag. Jeg synes DELL gjør en brukbar jobb jeg.. så langt ihvertfall.

    Har forespurt om erfaringer med det nye nVidia FX go1000-kortet, men så langt ingen som har hengt seg på tråden.

    Søren... ble ikke IBM denne gang heller!:( men det var ytterst nære på. 3 år til neste sjanse..Men når en kan spare 5000-6000 ble fristelsen vel stor..

  8. Fikk for noen timer siden min HP Compaq nw8000.........

    Den glemte jeg i farten: Må få gratulere deg med den nye PC,n.. Den får du nok mye gleder (og sorger?) med.. Jeg liker heller ikke orginalinstallasjoner. Har liksom så lite kontroll med oppsettet. Jeg kommer til å legge inn en partisjon til for å legge dokumenter på. Vil helst ikke at arbeidet forsvinner hvis C: går dukken. Erfaring.. :scared: Har pådratt meg en del svettetokter før jeg lærte å bli forsiktig nok. I tillegg benytter jeg en ekstern HD som automatisk tar sikkerhetskopier. Men med en bærbar kan uhellet være et faktum før jeg får satt maskina i dock. Vet nå aldri....

    Tvi, tvi :thumbup:

     

    PS! Toshiba ble saumfart, men har vært borte en stund så....

  9. Nå sporer jeg av diskusjonen men må bare kommentere noe.

     

    Marlise: Du som så hardtslående slår fast at datamaskiner ikke skal brukes til spill, du bør overbevise kona di om det før du prøver deg på oss andre ;)

    Oi.. du la merke til den?? Trur jeg slepp å overbevise kona. Hun er overbevist : Hun er for tiden rektor, og har hatt en viss føling med akkurat dette fenomenet... :roll: (Svarer ikke på flere innlegg om den saken. Men som en tilføyelse: Ho er også av og til luta lei av at jeg sitt å fikle med den her dritten hver jævlige kveld. Sjøl om det er nyttig arbeid for de som trenger tegninger til byggesøknader mm)

     

    Men tilbake til vurderinger og kjøp... Jeg er nok fortsatt av den oppfatning at IBM R50 er hakket bedre . Men når jeg fikk et tilbud inkl. mva. som tilsvarte nettopris for IBM-konfigurasjonen jeg vurderte. (Stort sett samme spes. + 512extra minne + 15,4" skjerm), falt jeg for fristelsen. Og den testen jeg kom over ( http://www.mediaworkstation.com/2003/09_se.../cw_dellm60.htm ) var ikke så ille den da. Men... har ikke erfaringer med grafikkortet nVidia Quadro som er omtalt i egen tråd på dette forumet . ATI har liksom vært tingen for meg. Jeg får vente og se...

  10. Hvis du ser i innlegg over ser du at undertegnede har vært Dell- tilhenger. Men i dette tilfellet ble fristelsen til IBM for stor. Fikk god pris ca 2000 under liste. m/extra ram. Slo til.. ..........

    Men slik gikk det ikke! :nei: Fikk beskjed mandagen fra butikkselger at deres leverandør hadde satt opp prisen 5%. I og for seg ikke avskrekkende, men mistet truverdigheten. Jeg fikk usatt bestilling, får å tenke meg om.. Samtidig overøste selgerdama i Dell meg med bedre tilbud på M60. Samt at jeg satte nye krav hvis jeg skulle fravike IBM.. Enden på visa: etter å lett meg fram på "nettet" til denne artikkelen: http://www.mediaworkstation.com/2003/09_se.../cw_dellm60.htm ----ble det litt mer at og fram med e-mail, og her sitt jeg med et dokument på rentefri avbetaling i 12mnd. (+kr35 i mnd-gebyr + 260 i etb.gebyr) Kan nesten ikke røpe prisen. Men de som sier de har gjort det bra med å prute ned prisen 1500- 2000kr ihht online, ville nok følt seg kraftig tilsidesatt. Jeg ble nesten paff! Kanskje et råd: ikke forhast deg, ikke bestill online! Jeg sverger til e-mail, det gir en kameratslig tone (selvsagt noe avhengig av kjemien kjøper/selger), og man for tenkt seg om til neste trekk. Men forsikre seg om at det blir å betrakte som et online-kjøp. Litt spent på valget. Mye penger. Mener og tror at jeg har gjort et varp! Og er maskina like trivelig og omgjengelig som selger, får jeg en brukbar maskin. Kan ikke annet enn å anbefale... (men gir ikke opp navnet. Litt å tenk på forresten gutter: Jeg er mest fornøyd med de PC'r jeg har kjøpt av kvinnelige selgere!!)

    Ja, ja men sann. En vet ikke hva neste dag vil bringe. :no: (Derfor er det std. 3 år next day på maskina) Og "innmaten" i maskina: 1,7 GHz, 60GB 7200 omdr., nivida FxGo1000, Dvd-brenner, 802.11 a/b/g, + extra batteri og replikator. http://www1.euro.dell.com/content/products..._m60&l=no&s=bsd

    :thumbup:

  11. blir vel ikke så mye sol vist det er gråvær, hehe..

    :roll: Blir nok strøm lell. "Solcelle" er nok et ikke helt korrekt navn i så måte. Lyset og snøen i mars/april gir vel mest lading i alle årets måneder?? Et solcellebatteri kan vel ikke helt sammenlignes med et bilbatteri. Tregere inn- utladning. Ellers så har jeg liten peiling på det. Kan jo alltids "spøtte" noen kr. i et Honda bensin aggregat. Men tipper det er noen som protesterer etterhvert. Blir vel "amerikaner" og Ludo i år å da.

  12. :blush: Finnes der sakkyndige ang. dette emnet ute i "Barbara's" verden?

    Spørsmålet dukket opp da jeg hadde med en bærbar opp på hytta. Hadde 2 extra batteri, men over ei hel langhelg ble det fort tomt. Vet hvordan tiden flykter når data'n slås på. Men ute i på hytteveggen henger en stømkilde: Solcellepanel. Er det mulig å benytte dette mot bærbare saker?? Jeg bare underes, for snart er det påske, og i tilfelle gråvær...... :ermm:

  13. Fikk min også godt under listepris...

    Listepris er meget veiledende har jeg funnet ut. Samt at konfig. er til å misforstås! Samt villedene. Har hatt en del m DELL å gjort vedr. tidligere kjøp. Positivt! Eneste problemet jeg har hatt er at de en gang skiftet selger under prossessen. men de la seg flat og alt ble ordnet + noget attåt.

    Det er vel slik at de fleste på dette forum?? trur dem vet. Tester med Sandra osv.... Fart opp, og fart i mente. Og så glemmer de at dette skal være verktøy for å lette hverdagen, ikke å belaste! . Jeg leser med gru: ".... har med maskina til skole"!!! Spill?? friminutt som blir 10 min . for lang?? Det hadde vært bedre å la maskina vært hjemme og bruke den grå massen til det fra børjan skulle ha vært brukt til.- Hvis den hadde vært utnyttet... så ...kanskje datamaskina hadde kommet til sin rett.(reklame: Illustrert Vitenskap er et godt blad å slappe av med) Finner ingen forsvar i at datateknologien skal brukes til unyttig spill!! Når det er mer spennende med facts.. Til spillegærne: Prøv Excel el tilsv. Spennende!! og ikke minst nyttig. (Oi. oi... , nå blir jeg vel utestengt. Men pytt, pytt... Jeg har fått mitt. Det vart for fristende ... ) :roll: Men til forsvar overfor de som føler ubehag: Jeg har 4 barnebarn.

  14. Fikk min også godt under listepris...

    Fikk pris på M60 (Workstation) til 4000 under online!! men det mangla forsatt noe på å matche "innmaten" i R50p. Så når alt ble vurdert. .. tok jeg det dyreste alternativet :D Kika litt på DELL's Latitude, men fant ut at den ga litt for lite muligheter til mitt formål. Men.. den er sikkert grei! Hvilken garantiordning tok du?? Står en Dell 5000e bak ryggen min. Det tar sin tid å få den i gang. Ikke dimensjonert for dages applikasjoner. :no:

  15. Sitter nå og venter på en Dell Latitude D600. ........

    Hvis du ser i innlegg over ser du at undertegnede har vært Dell- tilhenger. Men i dette tilfellet ble fristelsen til IBM for stor. Fikk god pris ca 2000 under liste. m/extra ram. Slo til.. etterpå kjem angeren?? Nei, jeg skal bruke den i arbeid, med kompensasjon for "utlån" så... Vet ikke helt når den kjem. Håper den kjem før regninga. Har litt dårlig samvittighet for selgeren hos DELL. Ho har fulgt opp meget godt!! Trivelig dame.. :thumbup:

  16. Jeg blir veldig overrasket hvis du blir misfornøyd med R50p'en!

    Tja.. tiden vil vise. Jeg er i hvertfall innstilt på at jeg har gjort rett valg. Dette skal være en arbeidsmaskin, ikke en hastighetstest- og spillemaskin. Fruen bruker kanskje kabalen av og til.. Men.. jeg har et teknisk spørsmål til omverdnen: Er det mulig å bruke en flyttbar Pc mot solcellepanel (på hytta)? Hvis.. hva trengs av tilleggsutstyr. Har en Inverter ( 150 watts) mot sigartenner i bilen, og adapter for mobillader på hytta. Kan bli styggvær i påska. 8 km til nærmeste stikkontakt!! Må fylle ryggsekken med batteri og loff. :cry:

  17. Relativt stor interesse for tråden ser jeg, men lite hint. . Trenger dessuten ikke flere. Bestiller en IBM R50p Tj223NO inkl. docking i morgen. Regner med at denne maskina varer en stund.. Lagt merke til at "AKERMAN" sverger til IBM. Prøvd selger i Dell vedr. M60. Brukbart tilbud, godt under egne valg i online, men hvis den skulle oppgraderes tilsvarende IBM ble differansen ikke avskrekkende stor. Samme med NW8000. Laptoppenes "kollisjonstest" http://www.veritest.com/clients/reports/ib...m_harddrive.pdf ble vel en litt avgjørende.

    javascript:emoticon(':w00t:')

  18. Jeg skal bruge en bærbar primært til AutoCad. V...

    Hei!

    Er ute etter det samme. SE tråd "DELL NOT DELL". Er vant med DELL sine maskiner (har hatt 3 Desktop+ 1 laptop) . Kika nu først på 8600- Gikk over på til DELL M60.. Sjekka mot HP nw8000 og IBM R50. Hvis du sjekker tråd nevnt over finner du noen linker der. Jeg tror (sikker) jeg går for IBM. Skal bruke maskina aktivt ut til kunder, ta med på "hovedjobb" (har et enkeltmannsforetak sånn attåt) og svitsje den mot skjerm/tastatur/mus (KVM-svits) i hjemmet for å ta igjen skisser, kundetilpasn. osv. Viktig at maskina tåler litt røff behandling. Sjekk

    http://www.veritest.com/clients/reports/ib...m_harddrive.pdf

    Lykke til.

  19. Her er liste over alle Thinkpad R modellene som er beregnet for Norge, R50p maskinene er vel nederst i lista. Her kan du gå inn på hver enkelt, og se nøyaktig spesifikkasjon:

    http://www5.pc.ibm.com/no/products.nsf/Non...inkpad+r+series.......

     

    For den som skal drasse med seg laptopen i hytt og pine, og alle himmelstrøk, kunne det kanskje være interessant å lese denne testen. Etter å ha sjekk side opp og side ned, heller jeg mer og mer over mot et bestemt merke.

     

    http://www.veritest.com/clients/reports/ib...m_harddrive.pdf

     

    Så jeg kanskje bære over med at prisen er noe dryg. Safety first, hvis uhellet er ute. Og "Om hundre år er allting glamt"

  20. Her er liste over alle Thinkpad R modellene som er beregnet for Norge, R50p maskinene er vel nederst i lista. Her kan du gå inn på hver enkelt, og se nøyaktig spesifikkasjon:

    http://www5.pc.ibm.com/no/products.nsf/Non...inkpad+r+series

    .

    Takk igjen. Ved en tilfeldighet kom jeg over en maskin oppgitt med norsk pris. Men fant den ikke igjen. Nå har jeg adressa og kan boltre meg i spesifikasjoner. Fikk pris på en 223. i underkant av 27k + mva.(26800,-) Noe bedre enn oppgitt på linken. For se litt nærmere på dette i kveld. Ha en god dag!

  21. Siste jeg leste ett-eller-annet sted var at Dothan (arvtakeren til Banias, som er dagens Pentium-M) prosessoren mest sannsynlig ikke dukker opp før i mai. ..............Jeg mener IBM er verdt noen ekstra kroner, du får også noen features som de andre ikke har. ............

     

    Dessuten leveres R50p med DVD brenner som standard, noe nw8000 ikke gjør. Kjøper du dette i tillegg til nw8000, så begynner den å koste noen kroner og....

    Takk skal du ha.. Nyttige tips å ta med seg. Men i den her datajungelen er det ganske vanskelig å orientere seg bare ved å lese spesifikasjoner fra leverandør. Bør vel helst oppsøke salgssted og gå gjennom eksakt spes. med selger. For 30000 bør man vel sikre seg slik at en får det en trur en har bestilt. Over "nettet" opplever jeg å bli linka i mot generelle beskrivelser som forvirrer. (synes jeg) (En del katta i sekken på forumet ser jeg, så det er nok flere i samme båt).

    Hadde det nå berre vært en bil til 150000,-? enklere det. Akk ja sann.

  22. Jeg tør påstå at IBM Thinkpad R50p er den beste maskinen av de du har nevnt, IBM har en byggekvalitet som de færreste slår.......................................Både nw8000 og R50p har falt i pris i løpet av den siste måneden, sjekk litt rundt siden ikke alle er linke flinke til å endre dette raskt...

     

    Ellers så kan du nok regne med nok ett prisfall når maskiner basert på 1.8GHz Dothan blir lansert om sannsynlig veldig kort tid.

    Takker for svaret. Har innhentet noen tilbud. IBM'n står som ønske nr 1, men prisen .. er det verdt det? Den korte stunda teknologien er "up to date". (Eller treng du det?)

    HP nw8000 og Dell M60 er sånn ca samme prisklasse. Men la merke til din kommentar om Dothanpros. og venter noe. ("hvis du kan vente, så gjør det" var det en som skrev i en annen tråd).

    Dessuten er arbeidstrykket noe stort på denne tida av året. Alle skal begynne med husbygging så snart tela er ute av jorda.

×
×
  • Opprett ny...