Jump to content

naldy

Medlemmer
 • Content Count

  188
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

79 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Bytt til en seriøs leverandør. Det rimeligste er trolig å leie et webhotell som har e-post. En seriøs aktør tilbyr tilkobling via alle enheter, i tillegg til webmail (nettleserbasert). Når det gjelder domenenavnet, kan det enten flyttes til ny leverandør, eller bli hos gammel leverandør mens det pekes til nytt webhotell/epostserver. Hvis du googler finner du mange seriøse aktører i inn og utland fra ca. 30+ kr pr. mnd.
 2. Når du peker MX records til O365 sine servere, er det bare ny e-post som sendes til O365. Den gamle e-posten ligger fremdeles lagret på den gamle serveren du har brukt. Er ikke sikker på om du kan flytte de gamle e-postene på noen enkel måte. De må i såfall eksporteres og importeres på O365. Du kan evt. be brukerne dine lagre viktig e-post på datamaskinen sin i en overgangsfase.
 3. Du kan løse det ved å sette opp manuelle router i Windows/Linux til å bruke en nettverksforbindelse innenlands og en annen utenlands. Men utfordringen ved dette er at det er en kjempejobb å sette det opp, og i tillegg må du ta høyde for at nettverkene som binder Internett sammen endrer seg ofte. En mer realistisk metode er å bruke split tunnel hvor noen programmer bruker VPN mens andre går utenom. Eller du kam kjøre all trafikk gjennom VPN, og legge inn unntak for den trafikken hvor du ikke ønsker VPN.. som til eks. online spill osv.
 4. Tråden har tydeligvis sporet helt av ettersom det handlet om å fordele trafikk gjennom- og ikke gjennom VPN. Jeg snakker om hvor vidt man kan skjule sine elektroniske spor ved hjelp av VPN. Det kan man i aller høyeste grad.
 5. En VPN server, enten det er OpenVPN, PPTP, L2TP osv. Vanligvis portes din IP til en ny lokal IP på serveren (til eks. 10.123.123.123). Denne lokale IPen bruker serverens eksterne nettverk/gateway/DNS for trafikk ut, og dermed er din egen hjemmeadresse skjult. At din hjemme IP kobler til en VPN server er ikke ulovlig i seg selv, og dessuten vanskelig å spore tilbake. De som har noe å skjule, vil uansett bruke multihop.. dvs at man kobler til et nytt VPN fra en allerede eksisterende VPN-tilkobling. Ser det er mye snakk om bruksmønster, spor man legger fra seg uavhengig av VPN m.m løst i tråden her. Det blir noe vanskelig å diskutere, ettersom dette er noe man må se på hver for seg. Men la oss si at et nettsted er kodet til å vise en annonse fra Biltema, fordi du har vært innom et nettsted for bildeler tidligere, så er ikke dette opplysninger som lagres eller direkte kan knyttes til personidentifisering uten videre. Om noen skulle klare å spore din egen IP til et VPN-nettverk (som man tross alt må kalle de store aktørene) vil de uansett ikke, uten at "lynet slår ned i driteren", kunne tyde hva trafikken mellom deg og server består av (ettersom den er kryptert).
 6. Du kan bruke split tunnel i forbindelse med VPN. Det betyr at du til eks. kan kjøre trafikk fra nettleseren via VPN mens andre programmer kjører uten VPN.
 7. Har du brukt One.com sin egen "nettbutikk" -plattform? Eller har du installert en egen software som til eks. WordPress? Jeg vil anbefale å gå for WordPress og deretter installere utvidelsen WooCommerce som lar deg sette opp nettbutikk med WordPress. Kombinerer du dette med et godt tema i WordPress har du en langsiktig løsning som stltter det meste av betalingsmetoder som til eks. Vipps, Klarna, Visa, Mastercard, PayPal osv. Du finner mye info som er skrevet på norsk hos wpologi.no eller du kan bruke Google.
 8. Squarespace er greit men det er ingenting som "slår" WordPress hvis du tenker litt mer langsiktig. Domene kan kjøpes uten webhotell. Webhotell er noe du ville trengt dersom du gikk for WordPress, men hos Squarespace er dette inkludert/en del av prisen. For norske .no domener er Domeneshop bra. For alle andre domener foretrekker jeg Namecheap.
 9. Hvis vi snakker WordPress, er utvidelsen WPForms en grei løsning. Jeg ser for meg det er enklest å lage et felles skjema, det betyr reduserte kostnader i form av lisenser og ryddigere rent teknisk og administrativt. I WPForms kan du enkelt lage skjemaer uten krav til tekniske forkunnskaper. Til eksempel gir denne veiledningen en rask innføring for kontaktskjema i WordPress: https://wpologi.no/slik-lager-du-et-kontaktskjema-i-wordpress/ Du kommer trolig langt med gratisutgaven, men funksjoner som vedlegg, fange opplysninger fra forlatte skjemaer, betaling, signatur m.m. er noe som er forbeholdt den kjøpte utgaven. Andre alternativer er eventuelt Contact Form 7. Den har også mange av funksjonene du ser etter, men mangler på brukervennlighet.
 10. I stedet for å kode innhold manuelt i HTML kan du bruke et innholdssystem som WordPress. Det er ikke anbefalt å kjøre WordPress/MySQL/PHP -kombinasjon på IIS men du kan til eks bruke "Local by Flywheel", XAMPP etc. som fungerer på Windows - eller leie deg et billig webhotell og domenenavn for å lære mer på. På wpologi.no finner du en del norske guider (eller du kan søke på Google).
 11. I dag må nettsider være responsive, dvs. fungere på både små (mobil) og store (pc, retina) enheter. For å gjøre dette har man vanligvis flere størrelser av det samme bildet, og hvilken versjon av bildet leseren laster inn bestemmes av skjermstørrelsen. Utgangspunktet er vel egentlig hvor stor du bestemmer (i koden) bredde/høyde skal være på nettsiden du lager. Er det en side du lager i HTML/CSS eller bruker du et innholdssystem som WordPress eller lignende? Hvis du Googler responsive image tutorial eller lignende finner du mye om temaet. Men usikker på om det finnes en mal for riktig og galt her.
 12. Jeg støtter litt det andre sier her: Du har trolig mer nytte av å starte med et rammeverk, innholdssystem etc. (som til eks. WordPress) til å begynne med. Da kan du lære både PHP, JavaScripts, CSS og HTML - uten å måtte finne opp hjulet på nytt. Samtidig har du en funksjonell nettside underveis som du kan utvikle videre. I WordPress kan du bygge både temaer, utvidelser (plugins) og andre tilpasninger - da har du mer enn nok å sette fingrene i. Ta en titt på wpologi.no om du trenger veiledning for å komme i gang med WordPress.
 13. WordPress er et godt valg, det er ikke uten grunn at mange velger det. For et nytt prosjekt kan du til fordel velge en rimelig webhotell-leverandør og oppgradere senere etter behov. Når det gjelder hvilken leverandør du skal velge får du trolig hundrevis av ulike forslag. Jeg anbefaler at du gjør litt research på egenhånd. Pris gjenspeiler ofte til en viss grad hva du får - et webhotell til 10 kr mnd er sjelden bedre enn et til 100 kr mnd. Min personlige favoritt av rimelige webhotell (for WordPress) er SiteGround. Skulle du være usikker kan du alltids teste tjenesten først. Er du ikke fornøyd kan du benytte deg av fornøydgaranti og få pengene tilbake (forutsatt at du velger en leverandør som tilbyr dette). Husk at raske nettsider ofte gir fordeler hos Google og dermed mer organisk trafikk.
 14. Jeg er redd for at du har et mye for lavt budsjett til så mange TB med data online. Tror muligens en server med SFTP etc. fra til eks. Hetzner, Kimsufi eller lignende blir rimeligste alternativ. Har du undersøkt pris hos Dropbox og AWS S3?
 15. Jeg gjorde en lignende jobb for en stund tilbake siden. Da brukte jeg SCART-kabel fra videokameraet over til en Pioneer DVD-spiller med opptaksfunksjon. Etter opptaket var ferdig brant jeg filmene på plater fra samme spilleren.
×
×
 • Create New...