Jump to content

naldy

Medlemmer
 • Content Count

  189
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

77 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Hvis du allerede er komfortabel med WordPress ville jeg valgt det. Utfordringen, ettersom det du skal lage er ganske spesifikt denne ideen du har, kan det være vanskelig å finne et tema som har akkurat det du ser for deg. Jeg ville laget dette med et blankt WordPress-tema og Elementor. Elementor er verdens mest populære sidebygger for WordPress, og lar deg lage nettstedet akkurat slik du ønsker deg. For salg av bilder kam du bruke WooCommerce (for WordPress) en utvidelse som lar deg lage din egen nettbutikk. WooCommerce har innebygd støtte for salg av virtuelle eller digitale produkter.
 2. Bytt til en seriøs leverandør. Det rimeligste er trolig å leie et webhotell som har e-post. En seriøs aktør tilbyr tilkobling via alle enheter, i tillegg til webmail (nettleserbasert). Når det gjelder domenenavnet, kan det enten flyttes til ny leverandør, eller bli hos gammel leverandør mens det pekes til nytt webhotell/epostserver. Hvis du googler finner du mange seriøse aktører i inn og utland fra ca. 30+ kr pr. mnd.
 3. Når du peker MX records til O365 sine servere, er det bare ny e-post som sendes til O365. Den gamle e-posten ligger fremdeles lagret på den gamle serveren du har brukt. Er ikke sikker på om du kan flytte de gamle e-postene på noen enkel måte. De må i såfall eksporteres og importeres på O365. Du kan evt. be brukerne dine lagre viktig e-post på datamaskinen sin i en overgangsfase.
 4. Du kan løse det ved å sette opp manuelle router i Windows/Linux til å bruke en nettverksforbindelse innenlands og en annen utenlands. Men utfordringen ved dette er at det er en kjempejobb å sette det opp, og i tillegg må du ta høyde for at nettverkene som binder Internett sammen endrer seg ofte. En mer realistisk metode er å bruke split tunnel hvor noen programmer bruker VPN mens andre går utenom. Eller du kam kjøre all trafikk gjennom VPN, og legge inn unntak for den trafikken hvor du ikke ønsker VPN.. som til eks. online spill osv.
 5. Tråden har tydeligvis sporet helt av ettersom det handlet om å fordele trafikk gjennom- og ikke gjennom VPN. Jeg snakker om hvor vidt man kan skjule sine elektroniske spor ved hjelp av VPN. Det kan man i aller høyeste grad.
 6. En VPN server, enten det er OpenVPN, PPTP, L2TP osv. Vanligvis portes din IP til en ny lokal IP på serveren (til eks. 10.123.123.123). Denne lokale IPen bruker serverens eksterne nettverk/gateway/DNS for trafikk ut, og dermed er din egen hjemmeadresse skjult. At din hjemme IP kobler til en VPN server er ikke ulovlig i seg selv, og dessuten vanskelig å spore tilbake. De som har noe å skjule, vil uansett bruke multihop.. dvs at man kobler til et nytt VPN fra en allerede eksisterende VPN-tilkobling. Ser det er mye snakk om bruksmønster, spor man legger fra seg uavhengig av VPN m.m løst i tråden her. Det blir noe vanskelig å diskutere, ettersom dette er noe man må se på hver for seg. Men la oss si at et nettsted er kodet til å vise en annonse fra Biltema, fordi du har vært innom et nettsted for bildeler tidligere, så er ikke dette opplysninger som lagres eller direkte kan knyttes til personidentifisering uten videre. Om noen skulle klare å spore din egen IP til et VPN-nettverk (som man tross alt må kalle de store aktørene) vil de uansett ikke, uten at "lynet slår ned i driteren", kunne tyde hva trafikken mellom deg og server består av (ettersom den er kryptert).
 7. Du kan bruke split tunnel i forbindelse med VPN. Det betyr at du til eks. kan kjøre trafikk fra nettleseren via VPN mens andre programmer kjører uten VPN.
 8. Har du brukt One.com sin egen "nettbutikk" -plattform? Eller har du installert en egen software som til eks. WordPress? Jeg vil anbefale å gå for WordPress og deretter installere utvidelsen WooCommerce som lar deg sette opp nettbutikk med WordPress. Kombinerer du dette med et godt tema i WordPress har du en langsiktig løsning som stltter det meste av betalingsmetoder som til eks. Vipps, Klarna, Visa, Mastercard, PayPal osv. Du finner mye info som er skrevet på norsk hos wpologi.no eller du kan bruke Google.
×
×
 • Create New...