Jump to content

Kaprimo

Medlemmer
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 :)

Recent Profile Visitors

476 profile views
 1. Hei, Knutp, du skriver du har skader på leddbånd også? Nysgjerrig på hvorfor de ikke vil stive av. Min far har stivet av ene ankelen i begge ledd pga røket leddbånd som de ikke kunne sy sammen. Og siden du i tillegg har manko på brusk burde det jo være en grei vurdering og stive av!! Håper du får det! Jeg har stivet av begge anklene mine pga lite brusk og brusk som løsner. Jeg hadde vært gjennom bortimot 20 operasjonet og forsøkt det meste i et periode på 18 år. NA90, jeg har skrevet en del tidligere i tråden rundt hvor lenge jeg gikk med krykker og diverse rundt det! Men kort fortalt så er jeg ikke i tvil om riktig avgjørelse. Selv om det tok tid og slet ned en del etter operasjonen (komplikasjoner med å stive av to ankler i løpet av ett år) er jeg strålende fornøyd nå! Fått ett helt nytt liv og livskvaliteten har skutt i været. Fra å knapt kunne gå uten å havne på krykker og konstante smerter, låsninger og trøbbel kan jeg nå gå lange turer (i godt terreng) og selv om man såklart har smerter og det stivner til når man har vært på tur. Så går det bra når man får varmet dem litt opp igjen. Så er ikke smertefri, men nå havner jeg ikke på krykker i 3 uker etter å ha tatt en tur rundt kvartalet (satt på spissen). Nå klarer jeg gå på skitur, jeg klarer gå turer på 6-10km og ja Spør om det er noe!
 2. Hei, jeg har selv vært plaget med mye plager, halting, låsninger og smertet og x antall operasjoner og leger som ikke ønsket stive av fordi jeg var så ung. Skadet meg da jeg var såvidt fylt 14. Opererte i perioder et par ganger i året (artroskopi, brusktransplantasjon) på ulike plasser (Volvat, Ullevål og til slutt Diakonhjemmet), men avstivning syntes de var for ille. Jeg var også vurdert for protese, men frarådet på Diakonhjemmet siden som de har sagt til deg er det risiko for ny operasjon etter kort tid og da er det ofte avstivning. Jeg hadde smerter hele tiden og i perioder kom jeg ikke ut av senga (om begge anklene låste seg samtidig). Kunne ikke gå mange meter før jeg havnet på krykker pga plager. Til slutt spurte jeg hva aldersgrebsen var for å slippe ha så mye smerter. Jeg sa jeg drømte om amputasjon for da ville jeg i det minste få proteser... de tok alvoret av smertene og endelig etter 18 år i starten av 2017 stivet jeg av første og neste i slutten av 2017. Tar tid og som du kan lese fikk jeg med den ene trøbbel i etterkant med beinhinnebetennelse som jeg slet med i over ett år. Men dette var nok mye fordi jeg opererte den andre kjapt etter den første og den ble nok overbelastet pga dette. Men i Covid-19 og hjemmekontortider fikk jeg nok hvile til at jeg nå er tipp topp. Hvis jeg var deg hadde jeg ikke tvilt eller bekymret meg. Med gode sko kan du gå helt fint. Du sier ikke noe om du skal stive av begge ledd eller kun ene? Jeg har stivet av i kun ett ledd (foten er i 90grader ogkan ikke ta den opp og ned, men har noe sidebevegelse). Jeg går med "rullesko" for det meste og da er det null problem (mindre belastning). Men hjemme går jeg uten sko uten noe store problemer og flatmark kan jeg gå med vanlig sko. Bakker er trøblete for meg med to stive ankler (selv med spesialsko). Men det går fint med rekkverk jeg kan dra meg opp eller min kjære mann som støtter meg. Opp kan jeg gå uten hjelp hvis jeg må, men er tungt og blir litt anstrengt stilling så ryggmessig er ikke det det beste å drive mye med, nedover må jeg ha støtte ellers ",rutcher" jeg utfor. (Snakker nå bratte bakker). Ellers går det helt fint. Jeg kunne før knapt gå et par km uten å få trøbbel. Nå klarer jeg 10-11km på mer eller mindre flatmark. Har som andre nevner litt småplager om jeg har beveget meg mye og anklene stivner til, men så beveger jeg meg og varmer dem opp igjen går det helt fint. 150% bedre liv etter avstivning. Så jeg hadde ikke bekymret meg. Spør om det er noe så ønsker jeg deg lykke til! 🙌😊
 3. Mest noe problemer med akillesen siden begge anklene er stive er det ikke så lett å få tøyd disse så blir nok strammere, men ikke hatt noe veldig stort problem. Og ellers fikk jeg senebetennelse i begge litt opp på leggen på fremsiden etter jeg fjernet skruene og ble litt for lykkelig over å endelig kunne gå uten smerter så "overdrev" sikkert litt. Men i venstre ga det seg (avlastet lenge med krykker, fysio og noe betennelsesdempende tabletter/gel), mens høyre er det et punkt som sitter igjen som fortsatt plager meg, men hos meg er det forhåpentligvis litt annerledes da jeg har hatt bortimot 20 inngrep fra jeg var 14 til da 32 og 13-14 av disse i høyre så tror all den herjingen har gjort sitt for å rote litt ekstra til.
 4. Hei, ikke noe problem med bilkjøring Har du automat er det null problem. Har du manuell må du bare bruke "hele" foten til å dytte på pedalen. Jeg har begge anklene stive og begge deler går Så ikke noe å bekymre deg for! Stive ankler er bedre enn konstante smerter og plager! Går du til fysioterapeut? Der kan de få tøyd opp muskler og annet (jeg går til manuell terapeut (fysio + ekstra utdannelse) og hun hjelper veldig! Masse lykke til med time på Diakonhjemmet. Håper det løser seg og du får stivet av og får en smertefri hverdag!
 5. Hei, Jeg sliter med høyre bein. Har nettopp fått svar på MR som sammen med røntgenbildet viser at det mest sannsynlig er beinhinnebetennelse. Nettopp fått henvisning til ny runde på Diakonhjemmet for å sjekke nærmere da fysioterapeuten ikke kan nok. MR viser også litt løs rusk som bør sjekkes. Men utenom denne "beinhinnebetennelsen" er jeg fin. Men håper Diakonhjemmet kan finne ut av hva som trigger den. Må være noe med måten jeg går som trigger betennelsen. Vanskelig å.si. Har du også plager litt opp på leggen? Eller var det noe annet du lurte på med tanke på høyre eller venstre? Jeg har stivet av begge to! Det var også noen som nevnte erfaring med å sette inn brusk. Jeg gjorde en brusktransplantasjon for en god del år siden. Tok brusk fra kneet og satte inn. Fungerte godt en kort periode, men så for min dem løsnet brusken igjen så avstivning har vært mye bedre valg! Venstre er helt fin og høyre utenom betennelsen er veldig mye bedre 😊
 6. Hei, Liten oppdatering fra meg også. Jeg hadde som nevnt tidligere mye smerter i skruene så fikk disse fjernet da det var trygt. På venstre gikk det ganske bra. På høyre gikk det ikke like bra. Dvs med en gang nøt jeg å gå hjem fra jobb (4-5km) uten smerter (som for meg var en stor bragd å klare), men så begynte jeg fort å slite veldig med noe som minner om senebetennelse litt opp på leggen i høyre. Fikk mye beskjed om å ta voltaren og jeg avlastet mye med krykker, noe som resulterte i at venstre også ble gæren (dette er nå over 2 år siden). Etterhvert fikk jeg venstre under kontroll, men høyre sliter jeg fortsatt med, men det er lokalisert til et veldig spesifisert plass så tok for litt siden vanlig røntgen for de trodde det kunne være beinhinnebetennelse eller tretthetsbrudd, men vanlig røntgen viste ikke noe. Går jevnlig til manuell terapaut og tar bla. terapeutisk ultralyd som hjelper litt. Hvis jeg ikke belaster og holder meg helt i ro en stund gir det seg litt, men med en gang jeg belaster en del kommer det tilbake så tror det er noe med måten jeg nå belaster ankelen på som trigger ett eller annet. Men ellers klarte jeg å gå 10km i sommer som var stort for meg, gikk fint uten smerter, så gikk en tur noen dager senere på 5km og det gikk greit, men så gikk jeg 12 km et par dager etter og da kom smertene tilbake for fullt. Så vurderer nå å ta kontakt med diakonhjemmet igjen for å høre om de kan skjønne noe mere av årsaken. For utenom dette går det veldig bra. Har startsmerter på morgningen pga atrosen, men eller topp! Min far som har stivet av helt i en av anklene gikk nettopp en fjelltur i ulent terreng på nesten 22 km så det er håp for folk! ;) Jeg går turer, men er avhengig av at min mann støtter meg i stigninger da begge er stive sliter jeg med å gå oppover uten å ha noe å holde meg i, eller bli støttet. Alt i alt så er livet 95% bedre enn det var før jeg gjorde det så angrer ikke! Jeg får heller ikke de låsningene og smertene som gjorde at jeg noen dager måtte bli i senga fordi jeg ikke hadde noen bein å gå på. Lykke til med (Legger ved et bildet fra en slik skogs/fjelltur når min mann går bak å støtter meg i de verste bakkene) ?
×
×
 • Create New...