Jump to content

Kaprimo

Medlemmer
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 :)

Recent Profile Visitors

388 profile views
 1. Mest noe problemer med akillesen siden begge anklene er stive er det ikke så lett å få tøyd disse så blir nok strammere, men ikke hatt noe veldig stort problem. Og ellers fikk jeg senebetennelse i begge litt opp på leggen på fremsiden etter jeg fjernet skruene og ble litt for lykkelig over å endelig kunne gå uten smerter så "overdrev" sikkert litt. Men i venstre ga det seg (avlastet lenge med krykker, fysio og noe betennelsesdempende tabletter/gel), mens høyre er det et punkt som sitter igjen som fortsatt plager meg, men hos meg er det forhåpentligvis litt annerledes da jeg har hatt bortimot 20 inngrep fra jeg var 14 til da 32 og 13-14 av disse i høyre så tror all den herjingen har gjort sitt for å rote litt ekstra til.
 2. Hei, ikke noe problem med bilkjøring Har du automat er det null problem. Har du manuell må du bare bruke "hele" foten til å dytte på pedalen. Jeg har begge anklene stive og begge deler går Så ikke noe å bekymre deg for! Stive ankler er bedre enn konstante smerter og plager! Går du til fysioterapeut? Der kan de få tøyd opp muskler og annet (jeg går til manuell terapeut (fysio + ekstra utdannelse) og hun hjelper veldig! Masse lykke til med time på Diakonhjemmet. Håper det løser seg og du får stivet av og får en smertefri hverdag!
 3. Hei, Jeg sliter med høyre bein. Har nettopp fått svar på MR som sammen med røntgenbildet viser at det mest sannsynlig er beinhinnebetennelse. Nettopp fått henvisning til ny runde på Diakonhjemmet for å sjekke nærmere da fysioterapeuten ikke kan nok. MR viser også litt løs rusk som bør sjekkes. Men utenom denne "beinhinnebetennelsen" er jeg fin. Men håper Diakonhjemmet kan finne ut av hva som trigger den. Må være noe med måten jeg går som trigger betennelsen. Vanskelig å.si. Har du også plager litt opp på leggen? Eller var det noe annet du lurte på med tanke på høyre eller venstre? Jeg har stivet av begge to! Det var også noen som nevnte erfaring med å sette inn brusk. Jeg gjorde en brusktransplantasjon for en god del år siden. Tok brusk fra kneet og satte inn. Fungerte godt en kort periode, men så for min dem løsnet brusken igjen så avstivning har vært mye bedre valg! Venstre er helt fin og høyre utenom betennelsen er veldig mye bedre 😊
 4. Hei, Liten oppdatering fra meg også. Jeg hadde som nevnt tidligere mye smerter i skruene så fikk disse fjernet da det var trygt. På venstre gikk det ganske bra. På høyre gikk det ikke like bra. Dvs med en gang nøt jeg å gå hjem fra jobb (4-5km) uten smerter (som for meg var en stor bragd å klare), men så begynte jeg fort å slite veldig med noe som minner om senebetennelse litt opp på leggen i høyre. Fikk mye beskjed om å ta voltaren og jeg avlastet mye med krykker, noe som resulterte i at venstre også ble gæren (dette er nå over 2 år siden). Etterhvert fikk jeg venstre under kontroll, men høyre sliter jeg fortsatt med, men det er lokalisert til et veldig spesifisert plass så tok for litt siden vanlig røntgen for de trodde det kunne være beinhinnebetennelse eller tretthetsbrudd, men vanlig røntgen viste ikke noe. Går jevnlig til manuell terapaut og tar bla. terapeutisk ultralyd som hjelper litt. Hvis jeg ikke belaster og holder meg helt i ro en stund gir det seg litt, men med en gang jeg belaster en del kommer det tilbake så tror det er noe med måten jeg nå belaster ankelen på som trigger ett eller annet. Men ellers klarte jeg å gå 10km i sommer som var stort for meg, gikk fint uten smerter, så gikk en tur noen dager senere på 5km og det gikk greit, men så gikk jeg 12 km et par dager etter og da kom smertene tilbake for fullt. Så vurderer nå å ta kontakt med diakonhjemmet igjen for å høre om de kan skjønne noe mere av årsaken. For utenom dette går det veldig bra. Har startsmerter på morgningen pga atrosen, men eller topp! Min far som har stivet av helt i en av anklene gikk nettopp en fjelltur i ulent terreng på nesten 22 km så det er håp for folk! ;) Jeg går turer, men er avhengig av at min mann støtter meg i stigninger da begge er stive sliter jeg med å gå oppover uten å ha noe å holde meg i, eller bli støttet. Alt i alt så er livet 95% bedre enn det var før jeg gjorde det så angrer ikke! Jeg får heller ikke de låsningene og smertene som gjorde at jeg noen dager måtte bli i senga fordi jeg ikke hadde noen bein å gå på. Lykke til med (Legger ved et bildet fra en slik skogs/fjelltur når min mann går bak å støtter meg i de verste bakkene) ?
 5. Her er noen av mine "vanlige" sko som er bygd om! De svarte store på øverste trinn er de eneste fra ortopedisk verksted ?
 6. Hei, kjedelig med utsettelser og spesielt årsakene. Håper alt står bra til med deg nå! Høres ut som operasjonen har gått bra og at du gjør alt riktig for rask fremgang Jeg kan svare på litt skospørsmål. Helt riktig er gummistøvler så og si umulig å få på seg. Men joggesko og andre sko med snøring som joggesko er null problem. Men jeg må ha rullesåler på alle mine sko. Hadde først sko jeg kjøpte på ortopedisk verksted og fikk de til å lage rullesåle. Fungerte fint, men ofte litt store og klumpete. Mine foreldre har funnet en vanlig skomaker i Alicante som bygger på rullesåle på alle vanlige sko jeg har! Jeg kan se om jeg kan få tatt et bildet og sende. Han har gjort det på vanlig joggesko som ortopedisk verksted her sa ikke gikk an. Veldig fornøyd! Med meg har jeg fått fjernet skruene i begge anklene da de skapte mye plager og smerter. I etterkant av dette har jeg også slitt veldig med senebetennelse i beinet. Tror muskler og sener blir brukt veldig annerledes og derfor blir belastningen litt ulik. Men ellers veldig fornøyd, ingen låsninger og myye bedre enn jeg var! Blir spennende høre utviklingen
×
×
 • Create New...