Gå til innhold

Grensejegeren

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Grensejegeren

  1. Til TS:

    Jeg er selv student på BI i Trondheim. Jeg kan nevne at det er et veldig bra og sammensveiset miljø, fagene er relevante og undervises av forelesere med relevant yrkeserfaring. 
    Vi har masse aktiviteter, karrieredager, osv. Veldig god tilrettelegging, spesielt nå i koronakrisen. Skolen var rett på sak, la opp til digital undervisning og hjemmeeksamen. 
     

    Men jeg har ikke erfaring fra NTNU, så der kan jeg ikke uttale meg. Det viktigste er at du genuint er motivert i økonomifagene. Da vil du trolig gjøre en god jobb. Om du i tillegg jobber i en bank på deltid, tar et frivillig verv som økonomiassistent i studentorganisasjonen, osv, så får du nok en god jobb med grei lønn. Men dette er nesten noe du må kjenne litt på selv, da det åpenbart er en «investering» å gå på BI.

    Lykke til med valget :)

  2. Hei, spennende med jobbsøking!

    Jeg jobber med rekruttering, og kan nevne et par ting/ tips:

    1- Søknaden skal i all hovedsak formidle to ting. 1: Hva er din motivasjon for stillingen? Hvorfor motiveres du av å jobbe med økonomi? 2: Er du kvalifisert til å gjøre jobben? Har du noen verv/ erfaring med økonomistyring? Eller har du kanskje noen valgfag som er ekstra relevant til arbeidsoppgavene?

    Det hjelper ikke å være kvalifisert, om man ikke er motivert, og vice versa.

    Jeg ser personlig ingen problem med å «forklare hull» CV med at du har fått barn. Dette kan faktisk være positivt. Du har kanskje blitt god på organisering og planlegging?

    En ting er helt sikkert. Du får ikke jobben med mindre du søker! Få frem din X faktor, det som gjør deg til en unik ressurs for arbeidsgiver.

    Som student kan du også få gratis cv og søknadshjelp, så det kan du oppsøke.

    Her er en bok jeg nylig har lest, som setter lys på hva «arbeidsgiveren» ser etter og tenker når de ansetter:

    https://www.haugenbok.no/bok/I9788215025339?gclid=CjwKCAjw5cL2BRASEiwAENqAPmzJpmLuFk3PXaAsWqzkZsStRaEqfLGhdDvobG0QMgz5OtowirOKaRoClsEQAvD_BwE

    Lykke til :)

     

  3. Hei, sitter nå og vurderer studier før søknadsfristen og er såklart usikker. Jeg har egentlig i lang tid tenkt at læreryrket er noe som passer for meg. Jeg har alltid tenkt at å jobbe som lektor på VGS hadde vert passende.

    Etter jeg dimiterte fra Forsvaret har jeg jobbet litt som vikarlærer på en ungdomsskole, og kan trygt si at jeg har blitt litt "avskremt" fra læreryrket. Synst det var veldig lite fokus på læring, mye energi og lite respekt for lærerne. 

     

    Lurer derfor på om det er noen som har erfaringer med både ungdomsskole og VGS? Jeg var sammen med en annen vikarlærer som til vanlig jobbet på VGS, og han var ca like sjokkert som meg når vi sto der og skulle styre showet. Setter pris på alle som har relevante innspill her (ikke synsing )

  4. Hei, sitter nå og vurderer studier før søknadsfristen og er såklart usikker. Jeg har egentlig i lang tid tenkt at læreryrket er noe som passer for meg. Jeg har alltid tenkt at å jobbe som lektor på VGS hadde vert passende.

    Etter jeg dimiterte fra Forsvaret har jeg jobbet litt som vikarlærer på en ungdomsskole, og kan trygt si at jeg har blitt litt "avskremt" fra læreryrket. Synst det var veldig lite fokus på læring, mye energi og lite respekt for lærerne. 

     

    Lurer derfor på om det er noen som har erfaringer med både ungdomsskole og VGS? Jeg var sammen med en annen vikarlærer som til vanlig jobbet på VGS, og han var ca like sjokkert som meg når vi sto der og skulle styre showet. Setter pris på alle som har relevante innspill her (ikke synsing )

  5. Nei, jeg har dessverre ikke kjennskap til bransjen. Etter hva jeg leser på student.no, så handler logistikk mye om å forstå verdikjeder i bedrifter, og dette kan fort bli ganske variert. Men jeg tolker det jeg leser om master i logistikk som en ledelsesretning innen logistikk ref sitater under. 

     

    Bachelor i logistikk ved NTNU Gjøvik:

    Bachelor i logistikk skal gi deg en dybdeforståelse om hvordan bedriftens verdikjede henger sammen, hvordan produksjonen internt i bedriften organiseres og hvilken verdi en effektiv transport kan bidra med for å få varen frem til kunden. Du får en utdannelse som kombinerer en grunnleggende forståelse for økonomi og ledelse med en fordypning i logistikk. Utdanningen kvalifiserer til ulike jobber i organisasjoner som har behov for kompetanse innenfor ledelse, effektivisering av prosesser og verdikjeder (SCM) , innkjøp, produksjonsplanlegging, lagerstyring, transport og ruteplanlegging.

     Takker igjen for svar, virker spennende!

     

    Master i logistikk ved Høgskolen i Molde:

    Studiet kvalifiserer for lederstillinger i bedrifter og organisasjoner hvor logistikk er en sentral problemstilling.

  6. Lurte litt på mulighetene for en karriere innen regnskapsføring. Jeg vet at det generelle bildet sier at vi trenger færre med økonomisk administrativ utdanning. Men gjelder dette også om man velger å spesialisere seg innenfor regnskap og revisjon, for deretter å bli autorisert regnskapsfører? Takker for svar på forhånd, gjerne fra folk som har gjort noen erfaringer innen fagfeltene :)

  7.  

    Hei. Er nå inne i førstegangstjeneste, og vurderer å søke befalsutdanning etter endt tjeneste. Har lest en del om linjen" administrasjon, ledelse og forvaltning ved hærens befalskole" og synest dette appellerer til meg. Er likevel litt usikker på hva dette går helt ut på. Hadde derfor vert kult om noen har litt bedre innsikt innenfor dette. Setter også pris på om noen generelt har erfaringer med å være befal og om dette eventuelt er å anbefale. Takk på forhånd til alle som har fornuftige innspill.

  8.  

     

    Tror ikke jeg kommer til å satse på en lang karriere i forsvaret

    Hørtes ut som en snau vilje, dette må du virkelig ville.

     

    Les gjennom egenskapene en gang til under "Hvem er du som person?"

     

     

    Hehe, viste noen kom til å kommentere den setningen nesten... Befalsutdanning virker veldig spennende( men selvsagt svært krevende), og kan være til god nytte senere i livet. Om jeg skal jobbe som noe helt annet senere i karrieren, tviler jeg på at man vil angre på å ha prøvd noe litt ekstremt og ha med seg erfaringer til videre i livet. Men jeg ser at setningen du viser til kan virke litt misvisende ja :)

×
×
  • Opprett ny...