Gå til innhold

Tankakern

Medlemmer
  • Innlegg

    193
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tankakern

  1. De har virkelig gjort det vanskelig for Linux-brukere med WiMP 2.4.0.

     

    2.4.0 lar seg kun laste ned gjennom AIR-updateren i Windows/OS X, men selve air-fila havner i temporary internet files-foldern (i Windows) etter at du laster ned. Så du kan bare søke i %USERPROFILE% etter "wimp" så skal en fil som heter "WiMP.2.4.0.1022.production.NO[1].air" dukke opp. For å få denne til å fungere i Linux, må du endre <application xmlns="http://ns.adobe.com/air/application/3.5"> til <application xmlns="http://ns.adobe.com/air/application/2.6"> inne i META-INF/AIR/application.xml.

  2. Er da veldig overkill å dra inn perl og python for slikt..

     

    bash støtter wildcards, bare kjør noe sånt:

     

    rm {mappe1,mappe2,mappe3}/deletemeg

     

    Hvis mappene faktisk har samme navnestruktur som eksempelet over så skal det jo funke å kjøre

     

    rm mappe*/deletemeg

     

    Skal også funke å kjøre rm mappe*/*/deletemeg hvis du vil slette i undermapper etc.

     

    Vil du slette alle filene uavhengig av struktur i en undermappe, så bruk find-eksempelet.

  3. Er svært sjeldent at jeg kommer med negative kommentarer om artikler ute på hw.no (tror faktisk dette er første gangen), men er det ikke flere der ute som føler at dette var en utrolig dårlig skrevet artikkel? Den bare skraper provoserende lite i overflaten over hva som finnes av skrivebordsmiljøer til linux, og teksten bærer stort preg av å være kopierte og direkte oversatte wikipedia-ingresstekster.

     

    Selv om det bare skulle virke som en kort innføring, så er jo artikkelen så lite konsis at artikkelforfatteren like gjerne kunne holdt seg med å lime inn screenshotsene fra de systemene han viste fram.

  4. Hvis du ikke gjør noe ekstremt obskurt, som f.eks å slå sammen 10 stk 500GB til RAID 5 og så formaterer det nye volumet til FAT32, så går alt greit. Eneste fysiske begrensning i Windows/NTFS er at Windows har max 24 bokstaver klar til harddisker (C: til Z:) og at NTFS ikke takler mer enn 16 EiB (16 000 000 TiB).

     

    32-bitsystemer tar max 4GB RAM, men 64-bitsystemer har ... så godt som ubegrenset plass.

  5. Skuffende at skjermen ikke har DVI ja... Men for å være ærlig tror jeg at det er noe placebo ute og går når folk mener de ser forskjell :) En må iallfall opp på minst 5900,- for å få HDMI og DVI med samme oppløsning.

     

    Eller vet noen om noen skjermer i prissjiktet mellom Acer sin og denne ViewSonicen til 5900,-?

  6. Vel. I teorien så vil du jo egentlig ikke kunne se verken HD DVD eller Blu-ray hvis du kjøper skjerm uten HDCP. Men nå som det er sagt, så er det jo en kjensgjerning at AACS-protection-schemen er knekt (for øyeblikket), så du vil nok kunne ha muligheten til å rippe dine fremtidige HD DVDer/Blu-rays til harddisk og så spille de av derfra...

     

    Edit: Jeg ville valgt 1920x1080 over HDCP, egentlig. Bare for å si min mening. Ekte HD-oppløsning er sjeldent og mye verdt :)

  7. Har bare skummet tråden litt, men for meg så ser det ut som om trådstarter kjører PPPoE-konfigurasjon på Linksysen samtidig som boksen fra Telenor er satt opp som ruter, og ikke rent modem. Da prøver jo Linksysen å koble opp en PPPoE-forbindelse som ikke eksisterer fordi PPPoE-tilkoblingen er terminert i Telenorboksen.

     

    Beklager hvis dette er helt skivebom, så klart. Men hvis det virker fornuftig det jeg sier, så få konfigurert Telenorboksen som bridge, og så benytt deg av PPPoE på Linksysen.

  8. Ultra-2, ultra-160 and ultra-320 devices may be freely mixed on the parallel LVD bus with no compromise in performance, as the host adapter will negotiate the operating speed and bus management requirements for each device. You can attach Single-ended and LVDS devices to the same bus, but all devices will run at the slower single-ended speed. The SPI-5 standard (which describes Ultra-640) deprecates single-ended devices, so future devices may not be electrically backward compatible.

     

    Så tror dette går kjempegreit egentlig.

     

    Min erfaring på diskusjon.no-forumet er at det er nesten ingen folk som svarer på spørsmål som omhandler dyr hardware, for å ta en liten digresjon.

  9. Har en maskin i nettverket her som akkurat har fått inn Vista Business Edition (med gyldig nøkkel). Opera er hovednettleser på systemet.

     

    Når Opera prøver å laste sidene 3t.no og www.bosch.no, så går dette så tregt at det ville tatt minst 15 minutter å laste hele siden. Prøver jeg de samme sidene på samme datamaskin men med Internet Explorer 7, så blir siden lastet ferdig på ett sekund. De fleste andre adresser jeg prøver i Opera fungerer fint, kan nevne i fleng dagbladet.no, google.com etc, men jeg tviler på at bosch- og 3T-sidene er de eneste problemene jeg har...

     

    Noen som har vært borte i dette? Maskinen har hovedkortet A8N-VM CSM med nForce 430 chipset, driverne til nettverkskortet og slikt var inkludert i operativsystemet, og det har ikke kommet egne oppdaterte drivere til Vista. Vil tro at det egentlig ikke er et driverproblem også, siden sidene fungerer så fint i IE7.

     

    Det rare er at på det samme nettverket så er det en annen maskin med Windows XP Pro x64 som også har Opera installert, og her fungerer sidene som normalt.

     

    Veldig rart. Trenger tips...

×
×
  • Opprett ny...