Gå til innhold

Madlun99

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Madlun99

  1. Helt grei rapport, men litt mye fokus på å skremme forbrukere kanskje...? Føler artikkelen kunne nevnt at blant annet Tesla deltar aktivt på sikkerhetskonkurranser hvor premien kan være en splitter ny bil, hvis en Sårbarhet finnes...? Nå skal det sies at det absolutt er et aktuelt problem og det er mange som har godt av å forbedre sikkerhet. Det er også fort gjort å trekke likheter til f.eks Prosjektet til Kongsberg Gruppen med selvkjørende skip, hvor de også må finne ut en måte å sikre Selvkjørende skip riktig....

    • Liker 1
  2. https://www.digi.no/artikler/kommentar-lomma-full-av-it-penger-men-uten-retningssans/458200

    I denne kommentar spalten din hyller du sertifiseringer og syntes at "lange" og grundige skoleløp er noe tull... I denne kommentar spalten skriver du om at det er litt tullete med mange sertifiseringer nærmest. Samtidig lyser dere etter stillinger med x antall sertifiseringer...?? Er du usikker på hva du selv mener eller er det flere ulike personer som skriver artikkelne her...?

    • Liker 1
  3. Jeg må si at jeg føler stadig jeg hører klager eller bekymringer angående mangel på IT-sikkerhet. Føler samtidig at jeg ser veldig lite blir gjort med det. Selvfølgelig tar ting litt tid, men denne bekymringen har vært en stund. Syntes ikke det blir gjort så mye for å lokke til seg flere til feltet. Samtidig er IT-sikkerhet et sært emne da det ofte er folk som er veldig interessert i data av litt tidlig alder som interesserer seg for dette. Programmerer og konsulenter er noe alle kan bli til tross for interesser. Sånn sett syntes jeg at det er synd at det ikke blir gjort flere tiltak for å få tak i denne kompetansen for det er tydeligvis behov for det.

    • Liker 1
  4. Det som er min oppfatning av linjen den dag idag er at IKT "stjeler" litt lærlingplasser. Data og Elektronikk VG2 er en linje hvor man må ha gått VG1 Elektro for å komme inn. På denne linjen lærer man mye om elektronikk, infrastruktur og datakommunikasjon. Denne linjen er mer faglig rettet mot data enn IKT-service fag. På grunn av navnet "IKT" i IKT-service fag stjeler dette lærlingplasser for Data og Elektronikere. Data og Elektronikk er mye mer relevant for arbeidsgivere som trenger lærlinger med god faglig kompetanse. IKT-service fag er mer egnet til håndtering av service oppgaver som å sitte som brukerstøtte.

    -Data og Elektronikk elev

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...