Gå til innhold

spock84

Medlemmer
  • Innlegg

    370
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av spock84

  1. Oppgulp.

    *snip*

     

    Oppgulp? Den synes jeg var utidig. Nei, jeg er bare realistisk.

     

    Dysleksi har ingenting med det muntlige språket å gjøre, i hvert fall ikke slik du antyder(?), så jeg skjønner ikke hvorfor du trekker det inn. Trådstarter har heller ikke nevnt at han har denne diagnosen. Dersom du leser innlegget mitt én gang til, vil du se at jeg primært kommenterer meningen i det han skriver, ikke skrivefeilene (som ekstremt mange på dette forumet også lider av). Jeg ønsker ham i praksis også lykke til, så jeg skjønner ikke at du fyrer deg opp.

     

    Ang. meg selv (som egentlig ikke er noe tema her, men jeg svarer siden du spør), så kan jeg ikke huske å ha vært så til de grader uklar i språket som trådstarter. Da jeg var 15 hadde jeg et noe enklere språk enn i dag, men det hadde sammenheng både i grammatisk og kognitiv forstand. Jeg hadde bedre språk da jeg var 10.

     

    Når det gjelder butikkmedarbeideryrket, så har jeg ingenting mot det - jeg har selv jobbet i en butikk (dog ikke dagligvare). Trekker man frem dette er det ikke fordi man ikke respekterer yrket, men fordi det er en jobb absolutt hvem som helst kan gjøre og det er tilsynelatende langt unna trådstarters "drøm".

     

    Stiller meg tvilende til at trådstarter kan bli hva som helst. Mye, men ikke hva som helst. Dette er et fjollete, litt innholdsløst utsagn etter mitt syn, som svært mange bruker som oppmuntring (men som snart kan føre til et voldsomt forventningspress og til slutt skuffelse). Du nevner at han ikke er voksen - vel, en viktig del av det å bli voksen er å innse at det kanskje ikke er alt man har hode til. Jeg skulle ønske jeg hadde innsett dette da jeg selv var 15. Når det er sagt, så tviler jeg overhodet ikke på at han fint klarer seg gjennom IKT-servicefag. Alt jeg sier er at han må stå på og jobbe med språket.

  2. Jeg mener ikke å være ufin her, men når jeg ser måten du skriver på, så tenker jeg at du bare kan se langt etter den typen lønn som du fantaserer om. Godt språk, og da spesielt skriftlig fremstilling, er enormt viktig. Mange, kanskje de fleste, arbeidsgivere vil ikke vurdere deg som egnet til den typen stilling du er interessert i og jeg har en følelse av at du også vil slite veldig på skolen (og kanskje allerede gjør det?).

     

    Det som bekymrer meg mer enn feilstavede ord og manglende tegnsetting her er det innledende spørsmålet: "lurer på hvor mye man tjener for og bli IT?". Her er det ikke bare grammatiske feil, men du bommer totalt på rekkefølgen. Spørsmålet er rett og slett totalt meningsløst(!). I den virkelige verden er det slik at du først får deg jobb og SÅ tjener du penger, ikke omvendt. Hadde akseptert et slikt spørsmål fra noen i alderen 5-10, ikke fra noen som snart begynner på videregående.

     

    Også setningen "Hva er karakteren for og gå ITK?" (selv om den er lang mindre spesiell) er ikke bra, enda man ser bort fra de to stavefeilene. Det hadde f.eks. vært mer korrekt og seriøst å spørre "Hva er karakterkravene for å komme inn på IKT-servicefag?".

     

    Dersom du ikke rydder opp grundig i språk og tankegang, tror jeg dessverre du har et liv foran deg i kassen på Rema 1000 (i beste fall). Jeg sier det ikke for å være ekkel, men fordi jeg tror det er et realistisk fremtidsscenario, som jeg ikke unner noen.

     

    Så for all del heng i og gjør ditt beste og motbevis meg og andre som har samme inntrykk. Håper du får god oppfølging, da det kan trenges.

    • Liker 4
  3. Yrke: Systemutvikler

    Utdanning: Bachelor i systemutvikling

    Arbeidserfaring: Nå ca. 1 år

    Sted: Trondheim

    Lønn: ca. 39500 per mnd (evt. overtid inkludert)

    Arbeidstid: 40t/uke

     

    Føler at jeg var svært heldig, da dette er min første jobb i bransjen. Tror nok det er realistisk å forvente dårligere lønn når jeg en dag må finne meg ny jobb og jeg vet av mange med samme utdanning som har fått betydelig lavere startlønn enn dette. Har derfor planer om å ta, eller rettere sagt planer om å undersøke muligheter for å ta ulike sertifiseringer, f.eks. MCTS og SCJP, som i det minste ser pent ut på CV-en.

  4. Det hadde kommet helt an på hvem som angrep, hvorfor, evt. om det var snakk om en invasjon/okkupasjon og hvilke styrkeforhold det var snakk om.

     

    Slik jeg ser det er det ingen nytte i en død mann, så jeg ville nok ikke "forsvart" landet til enhver pris. Jeg er også pasifist og ville derfor ikke deltatt direkte i et militært forsvar - kun forsvart meg selv og mine nærmeste ved direkte angrep.

     

    Dersom det var snakk om en invasjon ville jeg nok ha prøvd å rømme landet eller ventet på en mulighet til å ramme angriperen hardt taktisk, ved f.eks. attentat på høytstående personer, sabotasje av infrastruktur, "terror"-bomber osv. Kunne også ha tatt del i smugling av eksplosiver o.l. Norge har tross alt en svært lang grense og kystlinje hvor smugling trolig ikke er vanskelig. Når det gjelder rømning har jeg egentlig ingen betenkeligheter med det, så lenge det finnes trygge steder å rømme til, hvor man kan motarbeide fienden på andre vis. Selv om det ville være leit å se våre byer og landskap utbombet eller okkupert, så er det bare ting - ting er ikke så ektremt viktige dersom man har litt større perspektiv på vår tilværelse og lengre tidsperspektiv enn ens eget liv.

  5. Han burde ikke straffes i og med at han trolig ikke har gjort noe straffbart, men han bør holdes under oppsyn i lang tid fremover, da han titt og ofte har oppfordret til massiv deportering av norske statsborgere og indirekte til folkemord. Sannynligvis er det også dette som kommer til å skje. "Fjordman" og de to ordførerkandidatene vi har hørt om kommer nok til å ha PST på nakken livet ut, med god grunn.

     

    Overvåking av individer og grupper som truer samfunnets sikkerhet er ikke uforenelig med demokrati og åpenhet, i hvert fall ikke i det samfunnet vi har per i dag. Hvis man tror noe annet er man etter mitt syn svært naiv.

    • Liker 2
  6. "Det ene settet av krav er av typen klesdrakt, PC, mat også videre. Så har han stilt ett hovedkrav som er helt virkelighetsfjernt, og som viser at han ikke forstår hva slags virkelighet han lever i, eller hvordan samfunnet er bygd opp," sier forsvareren hans.

     

    Dette var såpass interessant at jeg tok en titt i det såkalte manifestet (se side 1112). "Virkelighetsfjernt" må absolutt sies å være et passende ord. Såvidt jeg kan se virker det som at han tror at han kan snu rettssaken om til et slags søksmål mot myndighetene, hvor han til slutt vil kreve at de overgir seg til en motstandshær (som garantert kun eksisterer i hans hode).

     

    En god del løse skruer der i gården, ja..

     

    EDIT: Ser nå også side 1103. Må nesten le, hadde det bare ikke vært så tragisk. 20 timer ubegrenset sendetid på NRK? WTF?

  7. Jeg vet da vel pokker hvor lang tid som er normalt for Anovo!

     

    Uansett, her er hvordan saken har utviklet seg:

     

    26. juni: Jeg legger inn TVen og feilbeskrivelsen i Anovos skjema og sender det inn digitalt. Intet svar eller kopi av skjemaet mottas av meg.

     

    3. juli: Jeg skriver innlegget som startet denne tråden.

     

    5. juli: Datakjeden ringer og forklarer at det var noe krøll med registreringen hos Anovo, og lover å holde tak i saken overfor Anovo overfor meg.

     

    6. juli: Et bud kommer og henter TVen med skriftlig feilbeskrivelse vedlagt. Emballasjen som Anovo ble bedt om å sende meg, har aldri ankommet, så jeg pakker den inn så godt jeg kan med det jeg har for hånden.

     

    13. juli: Jeg ringer Datakjeden for å høre hvordan det går med TVen. De finner den ikke i systemet og lover å undersøke saken.

     

    20. juli: Jeg ringer Datakjedenfor å få en statusoppdatering. Heller ikke denne gangen klarer de å finne TVen i systemet sitt, og lover atter en gang å undersøke saken.

     

    22. juli: Datakjeden ringer meg og kan fortelle at de har etter to dager på telefonen klart å spore opp TVen min og overbevise InfoCare om å prioritere den, noe de vanligvis ikke gjør for noen grunn. I følge Datakjeden skal TVen være ferdig om kun få dager og vil da sendes sporenstreks tilbake til meg, med mindre verkstedet må bestille deler med lang leveringstid. Jeg skjønner ikke hvor InfoCare kommer inn i bildet. Jeg er skeptisk til dem, basert på historier fra forumet, men stoler på at Datakjeden vet hva de gjør.

     

    27. juli: Jeg ringer Datakjeden for å høre om det er noe nytt, men de kan ikke fortelle meg noe. Som vanlig.

     

    29. juli: Anovo ringer meg for å spørre om hva som var i veien med TVen. De kan fortelle at de mottok TVen for tre dager siden, hadde aldri mottatt noen feilbeskrivelse, og først nå har begynt å titte på saken. Jeg hiver meg på telefonen til Datakjeden, men etter 20 minutter på vent krasher telefonsystemet deres og forbindelsen brytes. jeg ringer igjen en time senere, og får omsider snakke med en fyr som setter meg over til Datakjeden på Stovner, hvor jeg kjøpte TVen. Han lover å undersøke saken og ringe meg tilbake. Jeg forlanger låneprodukt, og han lover å sjekke om de har.

     

    Du har levert inn TV-en direkte til servicepartner (Anovo). Det er ikke slik at Datakjeden (eller andre forhandlere for den saks skyld) automatisk varsles om dette og registrerer saken i sitt system. Derfor er det ikke så rart at du ikke får noen gode, kjappe svar fra butikken.

     

    At Datakjeden begynner å blande inn InfoCare er for så vidt litt pussig, men har du på noe tidspunkt gitt dem beskjed om at det er Anovo du har levert TV-en til?

  8. Her er dere ikke helt våkne. Her er det både ulike varenummer og ulike artikkelnavn.

     

    Dersom dere ser på artikkelnavnene, står det bl.a. TLP, som står for "Transactional Licensing Program" som er del av Adobe sin volumlisensordning. Jeg har ikke lest detaljene rundt dette, men antar at de laveste prisene du viser til gjelder dersom du kjøper i større volum, titalls og hundretalls eksemplarer.

     

    Sjekk http://www.adobe.com/aboutadobe/volumelicensing/tlp/ dersom du vil finne ut nøyaktig hva dette innebærer.

     

    Det står også ESD, som står for "Electronic Software Download", altså får du ikke noe fysisk produkt.

  9. Hva tror dere er mulighetene for at en av idiotene en dag tropper opp med rifle og skal drepe jødekapitalistenes lakeier?

     

    Tipper mulighetene er ganske store for det. Skal ikke se bort fra at gamle Synnøve har luftet tankene sine rundt dette privat. Enten det, eller så snakker vi om selvmordstanker/-forsøk. Kombinert med psykotisk, hatsk rabling om religiøse minoriteter og generell paranoia, tipper jeg vi er godt innenfor kriteriene for tvangsinnleggelse.

  10. Preiker vel til koret, for å si det sånn, men..

     

    Det er jo åpenbart at noe ikke helt stemmer oppi hodet på dama. I den berømte artikkelen skriver hun om seg selv i tredjeperson, tror at hun er i posisjon til å gi politikere oppdrag og til og med selv stille som justisminister sånn helt uten videre. Hun evner ei heller å se at FRP ikke skiller seg ut fra andre partier ang. de bestemmelsene hun ser ut til å ha hengt seg opp i, noe man skulle tro var svært viktig og ikke minst enkelt å få med seg.

     

    Etter litt googling har jeg fått forsterket dette inntrykket x1000. Følgende er utdrag fra en "bok" hun har skrevet:

     

    Med et grøss gikk det opp for meg at kjernen i det

    kapitalistiske maktsystemet som styres av jøder, jesuitter og

    Jehovas Vitner og som tar sikte på å slavebinde verden, er

    psykiatrien, denne kvasivitenskapen som egentlig er en

    dødsindustri. Ville jeg gå til kamp mot Djevelen, måtte jeg ha

    mot til å bevege meg innenfor hans sirkler.

     

    Jøder, jesuitter og J.V. er altså Djevelen og må bekjempes.

     

    Den 17. august 1945 forledet

    Jens Christian Hauge og Einar Gerhardsen gamle kong

    Haakon til å frata norske kvinner retten til selv å velge seg

    mann.

     

    Joda, de hadde fortsatt den retten, bare ikke til å velge seg en tysk nazist.

     

    I begynnelsen av 1990-årene la Jonas Gahr Støre og

    Morten Wetland samt deres marionetter Gro Harlem

    Brundtland og Thorvald Stoltenberg grunnlaget for å frata

    Norges befolkning resten av organisasjonsfriheten.

     

    Jonas Gahr Støre går igjen i det meste Synnøve skriver. Det ville ikke overrasket meg om hun hadde beskrevet ham som "Djevelen selv" eller som jødisk rom-øgle e.l.

     

    I New York traff jeg Bjarne Lindstrøm for første gang. Jeg

    skammet meg over å være norsk da jeg så hvordan Lindstrøm

    svinset og svanset for å oppfylle det minste vink fra sine

    oppdragsgivere, USAs og Israels delegasjoner. En dag da jeg

    stod sammen med en østerriksk kollega og så på hvordan

    Lindstrøm opererte, spurte hun: «Your Mr. Lindstrom, is he a

    Jew?» «I don’t know, but he certainly operates like one»,

    smilte jeg tilbake.

     

    Hadde nok funnet seg fint til rette i Vigrid, hun her..

     

    Men egentlig er Gro Harlem Brundtland en uviktig person.

    Mitt fokus er på de kapitalistlakeiene som styrer henne. I min

    tid var det Jonas Gahr Støre og Morten Wetland. Nå har de

    fått større oppgaver. De er i full sving med å konslidere

    jesuitterveldet i Norge.

     

    Støre og jesuittene konspirerer igjen.

     

    Egentlig er Opplysningsvesenets fond en tåpelig

    frimurerkonstruksjon som overfører fellesverdiene som

    tilhører befolkningen til Lucifer (Djevelen)

     

    Min visjon er at Det nye Jerusalem bygges på Rønvikjordene med

    Marmorslottet i sentrum slik at Apokalypsens

    dommedagsprofetier endelig kan anses oppfylt.

     

    Osv.

     

    Slikt er kanskje ikke i seg selv grunn til å tvangsinnlegge noen (burde kanskje vært det?), men jeg mener det er et åpenbart tegn på at det skrangler godt i toppen på henne. Tipper familien ser at det også på andre måter har rablet for henne.

    • Liker 2
  11. Dersom dette er noe som skjer gjentatte ganger ville jeg tatt kontakt med forbrukerombudet, da det sannsynligvis er snakk om ulovlig markedsføring. Det er ikke lov å reklamere for varer som ikke er på lager. Selvsagt bør en jo kunne ta litt høyde for at det er snakk om varer som faktisk er bestilt, men forsinket i leveringen.

  12. Synes dere bør spørre ut intervjuobjektene rundt hvor mye de vektlegger karakterer (dersom de ønsker å se vitnemål) og hvordan de vurderer dem. Jeg har f.eks. en del dårlige karakterer i realfag (som dessverre er en del av dataingeniørutdanningen), men greie til gode (mest C, noe B, samt A på et par delkarakterer) i programmeringsrelaterte fag og prosjekter. Ender nok opp på rundt en C i snitt når jeg er ferdig.

     

    Dette regner jeg med er godt nok, men at jeg neppe får innpass hvor som helst, særlig før jeg får skaffet meg _mye_ arbeidserfaring. Hadde vært interessant å vite sånn ca. hvor vanskelig det dermed vil bli for meg å skaffe relevant arbeid som nyutdannet.

  13. Synes det høres ut som at du fikk som fortjent. Virker generelt som at du har dårlige holdninger når du går rundt og legger ting på vilkårlige steder i butikker og ikke engang klarer å forsvare deg med noe bedre enn "Jeg har ikke stjelt noe!" (da høres du i mine ører ut som en tyv som prøver å snike seg unna).

     

    Bra jobba av denne butikksjefen!

  14. Nå virker det som at du bare er ute etter å kverulere. Utgangspunktet for denne tråden var at du anklaget nesten samtlige nettbutikker i Norge for å prøve å lure deg (noe som i seg selv er helt latterlig siden butikkene så å si alltid følger fastsatte prismatriser, slik Mez skriver). Jeg har nå motbevist påstanden din (tok meg faktisk tiden til å gå inn og sjekke i webmercs) og skjønner ikke helt hvorfor du fortsetter.

     

    Det er ikke alltid at distributør/grossist importerer direkte fra produsent. Det kan være flere ledd mellom, avhengig av hvilken produsent/vare det er snakk om. Kanskje ønsket de å være tidlig ute med å kunne levere disse prosessorene og kjøpte dem derfor inn dyrt.

     

    Hvorfor prisen faktisk er såpass høy hos GNT aner jeg strengt tatt ikke. Hvis du er så interessert i å krangle med noen kan du jo ringe dem og høre selv.

     

    Når det gjelder Norek vs Komplett, så kan jeg meddele at dette i praksis er samme selskap. Norek selger til forhandlere eller direkte til store kunder, mens Komplett er en nettbutikk som primært er rettet mot privatkunder. At prisene der ligger 5-10% over Norek sine er jo dermed ikke akkurat ulogisk..

×
×
  • Opprett ny...