Jump to content

Boop

Medlemmer
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 :)
 1. Er vel egentlig rimelige restriksksjoner mtp. alle sensorene på en Tesla. Det er jo ikke bare om Tesla aktivt spionerer på dem at dataene de samler inn blir et problem, men om noen klarer å bryte seg inn i systemene til Tesla. At Musk har følt seg forpliktet til å gå såpass tydelig ut mot dette kan jo også bety at kinesiske myndigheter har ymtet frampå at DE bør få et sugerør inn i datastrømmen Teslaer samler inn ...
 2. Ah, når skal det være slutt på "tech oppstarter vet best" narrativet? Jeg kan ikke komme på ett eneste selskap - ikke ETT ENESTE - som har vært i stand til å sikre selv relativt usensistive opplysninger over tid. Solid sikkerhet er ikke lett, og også selskaper som har vel etablert kompetanse og utviklingspraksis på dette området sliter. Det er svært lite sannsynlig at en "tech oppstart" har denne kompetansen internt, og enda mindre sannsynlig at de har ressursene til å hente den eksternt via konsulenter. Klart det er et poeng at det bør bli mer konkurranse i banknæringen, men jeg skulle gjerne sett at konkurransen gikk på å levere banktjenester, ikke å konkurrere om høyst personlige opplysninger om meg og min økonomi. Og hva så om det går an å tjene penger på det? Man kan tjene penger på både industrispionasje, pengeutpressing og torpedovirksomhet (for å nevne noen veldig få eksempler) - det er likevel ikke lov i siviliserte nasjoner. Hvorfor skal systematisk cyberstalking være ok?
 3. Fremoverlente, trendsettende bedriftsledere: "Lage et bedre produkt enn konkurrentene? For noe sprøyt - vi cyberstalker bare alle kundene våre for så å selge dataene til en pr gigant som spesialiserer seg på tilpasset, manipulerende og løgnaktig reklame. Da tjener vi penger både på kundedataene og de råtne produktene våre. Det er en synd mot investorene våre å la verdifulle kundedata bli liggende i et CRM system som koster penger og bare brukes til å yte service, for ikke å snakke om å betale for produktutvikling fremfor å betale utbytte."
 4. Kjernevirksomheten til It-konsulentselskaper i dag er ikke å produsere kvalitetssoftware (selv om de av pr-hensyn er nødt til å påstå det). Alle signaler fra ledelsen og alt de måler i disse selskapene knytter seg til en ting - å maksimere produksjonen av utbytte. Alle andre hensyn er sekundære og ivaretas bare i den grad ledelsen blir tvunget til det.
 5. Det er ikke bare atea - har tidligere jobbet i et it-konsulentselskap som nektet kursing fordi "det blir så dyrt når vi regner inn tapt fakturering". Jeg hadde faktureringsgrad på over 90%.
 6. Bare bra Shodan gjør det enklere å angripe usikrede og dårlig sikrede systemer - det gjør det vanskelig å forsvare holdninger av typen "det viktigste er å få systemet ut på markedet - sikkerhet tar vi senere"
×
×
 • Create New...