Gå til innhold

Code46

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Code46

  1. I dag fylte jeg tanken på min ladbare hybrid. Hadde ikke med meg lommebok og kort, har det sjelden nå etter at alle steder tar Apple Pay og førerkortet er lastet ned som app på telefonen. Jeg valgte hvilket av alle mine kort som ligger inne i Apple Pay, “tæppet” telefonen og det sa “pling” og så var det bare å fylle opp. Dette var på en ubetjent stasjon med 2 pumper og ingen annen infrastruktur. Ingen registrering og app med konto og deling av personinformasjon.

    Fatter ikke at det skal være så vanskelig på ladestasjoner. Jeg kan også betale en vaffel på idrettstemnet, 10 kr. parkering, eller hva som helst med å “tæppe” kortet mitt om jeg har det med.

    Men det er vel noe med å sanke personinformasjon og knytte (låse) til seg kunden som gjør at ladeoperatørene ikke er interessert i at det skal være enkelt. Vel, vel, jeg har råd til bensin og så lenge det ikke er sømløst like enkelt å ha elbil så haster det ikke for å ta dette steget over i “fremtiden”….

    • Liker 1
  2. Det alle teoretikere som sier «en kan jo bare lade under hviletiden» ikke vet / tenker på er at godstransport på vei ikke har faste ruter / tider. Avhengig av når en ble ferdig å losse forrige lass varierer det når en dukker opp på neste sted for å laste. Så varierer det når lastestedet har lasten klar eller folk tilstede for å laste. Med andre ord er det en masse variabler for når en nylasted bil kan kjøre, fra de tusenvis av steder dem laster i vårt langstrakte land. Og derfor er det også tusenvis på tusenvis av steder hvor en kjører ut for å avlegge sin pause etter akkurat 4,5 timer kjøretid. At det tilfeldigvis skal stå en lader i Megawatt klassen akkurat der er helt utenkelig.

    • Liker 1
  3. Journalisten skriver bildet viser fly på rullebanen. Men bildet viser da virkelig fly i kø på en taxebane. Det kan en se utfra de grønne senterlinjelysene samt at du vil aldri se mer enn et fly på en rullebane om gangen. Skjønner at journalister ikke kan ha styr på alt innenfor diverse fag, men det virker som alle media konsekvent benevner alt av manøvreringsområde og parkeringsplasser på en flyplass for rullebane. 

  4. Mye bra her, væskekjølt batteri og CCS b.la. Men det aller beste med selve artikkelen er at det presenteres ytelser på en bil uten å henvise til den teoretiske ytelsen av et arbidsdyr fra 120 år siden.

    Hadde Kw som benevning gitt et høyere nummer enn hestekraft hadde det nok tatt over for lenge siden. For å ikke snakke om USA som har hatt metrisk system som standard siden 1893 brukes kun kroppsdeler til å definere diverse mål.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 2
  5. Hva med en stor batteripakke i tillegg til den interne montert på en trailer som kan lade på hver side under overfarten og kjøre ombord ved landligge? En som står å lader i hver ende kontinuerlig. Koster en del mer for flere batterier og tar en lastebilplass ut av nyttelasten, men på sikt må det da vel være mer lønnsomt en å bruke hydrogen som har lavere virkningsgrad.

    • Liker 4
  6. Ja. Det er hadde vært enklere om alle hadde hatt samme system som Tesla med at en bare plugger inn og så snakker laderen og bilen sammen og blir enig om hvor regningen sendes. Men når ikke det er slik fra alle andre leverandører så forstår jeg fortsatt ikke hvorfor folk argumenterer mot at det settes på laderne en kortløsning. Argumentet om at det er for dyrt på en lader til hundretusenvis av kroner kjøper jeg ikke.

     

    Pr. dags dato kan jeg som sagt her tidligere kjøpe en Cola på en brusautomat med bankortet mitt. På ubetjent bensinstasjon tar dem kort. Kortene har som også sagt her kontaktløs betaling for opp til kr. 200,- jeg kan kjøpe ei elgpølse på julemarked med trådløs korterminal. Idrettslaget selger vaffler med en trådløs kortterminal. Det eneste stedet jeg kan tenke meg i farta hvor det ikke er mulig å betale med kort er på ladere.

  7. I USA er det jo vanlig med «restomodding» Dem restaurerer gamle fine klassikere slik at de ser mer eller mindre originale ut men bytter ut driverk, hjuloppheng og bremser med moderne teknologi slik at kjørbarhet og sikkerhet blir bedre.

     

    I Norge er dette tilnærmet umulig å få til da alle endringer skal være dokumentert godkjent fra fabrikant. Eventuelt selvstendig godkjenningsorgan som Tüv i Tyskland. Når man likevel skal skifte bremser på en slik fin Caddilac finnes det oppgraderings-kit å få kjøpt fra USA til modene skivebremser for en rimelig penge. Men man får ikke det godkjent her i landet.

    • Liker 3
  8. Synes selv det blir meningsløst å ha to biler bare for å ha en fossilbil de få gangene en skal på langtur. Kjøpte derfor en ladbar hybrid da jeg kan kjøre elektrisk på all lokalkjøring som tross alt er 80 - 90 % (turer, ikke km) av det bilen blir brukt til, men likevel ønsker å ha muligheten til å kunne dra på langtur når som helst uten rekkeviddeangst.

     

    Problemet er som Stevse beskriver: Først satte sameiet seg på bakbeina og tillot ikke lading i fellesgarasjen. Deretter blei det stop på jobben fordi elbil parkering/lading var kun ment for rene elbiler!

     

    Så da er en tilbake til å vurdere to biler. En for daglig bruk, og et gammelt eksospyende vrak for langturer. Hvor er miljøet i det regnestykket?

     

    Og før Elon's tilbedere hiver seg på: Det er ikke alle som har råd til å kjøpe seg ny bil til 700 000 - 1 000 000,-

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...